Tussen Kitsch & Nog Meer Kitsch

Koopjes-HOEKSCHE-WAARD700

Toegegeven; het navolgende balanceert op ‘t randje van De Goede Smaak. Dat is wanneer we er gemakshalve even van uit gaan dat er criteria bestaan die bepalen wat goede dan wel wansmaak is. 

Er is natuurlijk niets zo subjectief als juist dàt. Iets met ‘beauty is in the eye of the beholder‘ en zo.

Enfin. Nu we dat gekaderd kunnen we verder.

Jelle werd een beetje eenzaam. Al jaren heeft ie alle hoeken, gaten en vensterbanken van dit huis gezien en altijd in z’n eentje. Hoewel hij, nét als zijn baasje, nogal graag ‘op ‘m zelf is‘, blijkt ook in zijn leventje sociale omgang een onontbeerlijk factor om gelukkig tevreden te zijn. 

Intimiteit als onmisbaar infuus voor de geest, zeg maar.

Ik kijk bijna nooit op die koopjespagina‘s op Feestboek. Voornamelijk vanwege gezeur en gezeik onderling maar bovenal een overdaad aan kinderkleding wat per rompertje een eigen bericht krijgt waarop vervolgens niemand reageert en moeder’s dwingt het bericht tot vervelens toe te

 ‘uppen’ tot uiteindelijk het bewuste kledingstuk bij het Leger des Heils terecht komt opdat ‘we’ er nog een net-niet-verdronken pasgeboren Somaliër blij mee kunnen maken. Enfin; zo niet gister.

Vooropgesteld; ik ben niet zo van de beeldjes. Beeldjes vertegenwoordigen voor mij Man Bijt Hond, Bij Ons In De Jordaan en Oh Oh Cherso. Begrijp me niet verkeerd; voor alles een publiek. ‘t Is alleen niet zo mijn ding.

Maar soms, héél soms, kan ik de verleiding niet weerstaan; koop-jes-hoek. En als die verleiding dan voor een paar centen bij je om de hoek wordt aangeboden kan het zo maar gebeuren dat je ineens twee afzichtelijk foute beelden in je tuin heb staan. Voor twee tientjes. In één koop.

En Jelle? Het is dat ‘t niet kan maar ik zou toch zweren dat die halve Cupido een glimlach om z’n betonnen lippen heeft.

Goed. Verantwoord Fout heeft dus een nieuwe naam: Gurbe, Loltsje & Lobke* en het staat te shinen in m’n tuin.

Nog meer

Klein Waterlooplein. En zo

Deurp 1

Ach, wat leuk: panoramaatje van Oud-Beijerland van vandaag [click pic 4 big ass big = 13 Mb.]

Het hiernavolgende is voor jou waarschijnlijk net zo boeiend als drie-keer-niks dus voel je niet bezwaard om, wanneer je de eerste rispingen van verveling voelt opboeren, jezelf ergens anders te begeven. Het is er tenslotte één voor mijn annalen.

Goed, nu jij en ik nog over zijn even het volgende. Dit beeldverslag betreft een impressie door ondergetekende -tijdens dat Kleine Waterloopleingebeuren in ons deurp- in het gezelschap van enkele dames waaronder mijn mevrouw, mijn ex-mevrouw, ene Ruud (geen ex van me en geen mevrouw) en een dweilband-zonder-website, bij Pan Caffé.

Behalve het feit dat dat Waterloofeestje wat ons betreft gewoon weer rommelmarkt mag heten en vooral weer op Koningsdag moet mag plaatsvinden (en niet twee weken daarvòòr. Onzin), was ‘t best wel een dragelijke gezellige middag. Wat mij betreft vijf ∗∗∗∗∗, dames. Doen we weer ‘ns, okay?

Nou, dat was ‘t. Leuk, hè? Nou! Dag hoor.

Nog meer

Beknopt

Tuintje in mijn hart

Als extra bonus het tuintje in mijn hart (click pic 4 big ass big)

 Ik kan niet anders dan verheugd constateren dat mijn Chlamydia Japonica zichzelf voor het eerst in tien jaar heeft overtroffen als het gaat om het voortbrengen van bloemen dan wel knoppen. Dat wilde ik even kwijt.

Deze volkomen nutteloze info werd u gebracht door wij van eamel, eamel & eamel.
Dag hoor.

Chlamydia Japonica

Schildpad on the loose

schildpad

Wtf?!?

Doe ik m’n dagelijkse rondje met de honden, komen we bovenstaand exotisch exemplaar tegen: een ogenschijnlijk volledig ingeburgerde schildpad.

Badass chill en helemaal thug, met zunne kop in de warme zon, gesloten ogen, aan de rand van de plaatselijke vijver. 

Ik weet niet hoe dat met jou staat maar ik kom dit niet iedere dag tegen. En ja, hij zal daar wel achtergelaten zijn door één of andere laffe onachtzame ex-eigenaar maar bijzonder blijft ‘t wel…

*ter illustratie van de authenticiteit van deze observatie hieronder zijn heroische ontsnapping vastgelegd op film. 

 

Wtf?! Turtle spotted in a Dutch pond.

Een video die is geplaatst door eamel net – (@eamel) op