Story of my life

- or is it just a matter of perspective? -

Blij to blame

nietblijHoewel generaliseren op de hoek ligt kan men veilig stellen dat de gemiddelde, niet-westerse moslim van nature niet erg blij is (uitzonderingen daargelaten, uiteraard):

Waar is men dan wél blij?

Kortom; in principe is men betrekkelijk blij in élk land wat niet geregeerd wordt door de islam en beslist niet blij in elk land wat wél.

Oh? En wie geeft men aldaar de schuld?

  • Niet de islam;
  • Niet hun leiders;
  • Niet zichzelf …

Nee, men legt de schuld bij de landen die wél betrekkelijk blij zijn.

En dus?

En dus wil men deze betrekkelijk blije landen reformeren -desnoods met gepast geweld- gelijkend het land van herkomst. Inderdaad, gelijkend het land waar men in oorsprong niet blij was is.

Oh, humans …

*Inderdaad; niet van mij. Wél ijzersterk en van ene Anonymous maar nu vertaald naar het Nederlands en genuanc- en geactualiseerd. Nu blij?

via Onzin.com

Spekkoper

BettyFord

Mooi, hè? Ja, nou.

spekNadat ik een peu mourir had gedaan bij dit partir moest er ‘natuurlijk’ vervanging komen.

Daar ik te weinig kilometers rijd voor een Veyron en een Corsa boven mijn beoogde budget viel stuitte mijn oog al gauw op een advertentie op Marktplaats; een keurig Ford Mondeootje uit 1996.

Prima in de lak,” volgens de handelaar; “en weinig kilometers.

Naïef als ik ben was en behept met een bijzonder talent voor technische onkunde begaf ik me naar Castraticum alwaar mijn aanstaande BettyFord* al gewillig op me stond te wachten voor een proefrit.

koperEn het was waar; achttien jaar jong en toch maar 73.000 km. (!) op de teller. En dat allemaal voor slechts €700.– Spekkoper!

Terwijl ik een krabbel plaatste onderaan de verkoopovereenkomst vroeg ik me even hardop af of ik me niet door euforie had laten leiden (“zò weinig kilometers in zoveel jaar; dat kàn toch niet kloppen?”).

Louis (gevingerde naam omdat ie zo heet) stelde mij echter gerust; de auto was écht ‘van een oud vrouwtje geweest‘ en ‘ze is altijd goed onderhouden‘. Voor het gemak ging ik ervan uit dat hij de auto bedoelde. Uhuh.

index*alles wat hier in huis een stekker, batterijen of anderzijds een aandrijving heeft heet -toevallig- Betty. Vandaar dus deze kekke woordspeling: “BettyFord”. Haha. Hoe kom ik erop? Oh, wacht.

Nog meer