Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 08 05 - 07:30

2 the dogs

Al heel lang wil ik het. Een hond. Ik heb iets met honden. Vooral wegens het wegblijven van optie 1; een kind. Hoewel ik mij er terdege bewust van ben dat honden en kinderen zich moeilijk laten vergelijken. En toch ook weer wel; verzorgen, vervelend, gezellig, lief. U name it. Maar goed; nu huis-met-tuin op stapel staat is de drang nog groter. Naar beide. Maar ja; een kind haal je over het algemeen niet uit een asiel. Of uit een nest. Dat kan dan weer wel met een hond.

Maar ik dwaal af. Mijn keuze is allang bepaald. Nee, laat ik 't anders zeggen; mijn keuze is beperkt tot twee specimen. Eentje van het Leonbergersoort en een Engelse bulldog. Beide zijn ze niet perfect; de Leonberger verliest meer haar dan m'n vader et moi tezamen en is bovendien, staand op z'n achterpoten, groter en langer dan ondergetekende. Dat kon dus nog wel eens een logistiek probleem vormen in Huize Eamel, vooral gezien Eamel's huisoppervlak. De bulldog heeft daar minder last van, naar het schijnt, maar kampt weer met een ander praktisch probleempje; hij gaat gauw dood. Althans, in vergelijk met andere honden. Dat komt omdat ergens op de weg naar z'n huidige vormgeving er iets mis is gegaan in z'n hoofd (kop klinkt ook weer zo bulldog-onvriendelijk) en naar het schijnt kampt hij op latere leeftijd met ademhalingsproblemen. En kan dus zo doodvallen. En laat ik daar nou een hekel aan hebben; ben je net gehecht aan die haarbal, valt ie dood neer. Daar wordt een Eamel over het algemeen best wel emotioneel van. Maar goed.. tot die tijd kan een bulldog best wel plezant zijn.

Goed. Het soort zijn we (praktisch) uit. Nu de dagelijkse gang van zaken. Eamel werkt (meer dan) veertig uur per week. En aangezien de gemiddelde hond zichzelf nog steeds niet een riempje om kan doen en uitlaten, zal Eamel dat moeten doen. En daar zit 'm de kneep; persoonlijk denk ik niet dat Eamel's baas staat te trappelen als hij daar in Rijswijk om een uurtje of elf permissie vraagt om even een ritje te maken van 80 kilometer om Jelle een plasje te laten doen. Laat staan dat ie er kilometervergoeding voor krijgt.

And so; uiteindelijk werkt 't niet praktisch; Eamel een hond. Of er moet iemand opstaan en zichzelf opwerpen Jelle-oppas te worden. Dat verandert de zaak. Dit was overigens een mededeling, geplaatst in het kader van de niet-zo-boeiende huishoudelijke mededelingen.Daar krijg je spijt van Eamel. Stel dat je ondertussen tegen de vrouw van je (al dan niet natte) dromen oploopt die zelfs je kinderwens uit wil laten komen, maar die dan hartstikke allergisch voor honden blijkt te zijn. Probleem.
Eerst de vrouw, dan het eventuele kind en dan pas de hond. Is het uitlaatprobleem ook meteem opgelost.:P
Marloes (URL) - 04 08 05 - 09:12

???????????????????????????????????????????????????????????????


@Marloes: Dat is de meest vage reden om geen hond te nemen die ik ooit gehoord heb.


Die van Eamel zelf is natuurlijk wl een goeie maar wist je al dat we in OBld een hele goede hondenuitlaatservice hebben?! Dus dat uitlaten zou het probleem niet hoeven zijn ;-)


(alleen is deze hond natuurlijk veeeeeel mooier en liever: http://members.chello.nl/~j.leerschool/t.. ;-))
Madd - 04 08 05 - 10:12

Madd is me voor!


en trouwens, voor zover ik ‘t kan zeggen vind ik een bulldog beter bij je passen ;-)
han - 04 08 05 - 10:21

ok….een andere dan. Een hond nemen om hem vervolgens dagelijks in de opvang te dumpen is niet echt diervriendelijk.
Marloes (URL) - 04 08 05 - 15:12

Ze worden niet in de opvang gedumpt Marloes, ze worden tussen de middag uitgelaten door een dame en dan uitgelaten in de breedste zin van het woord, dus niet ff een rondje om de Parkeerplaats.


Waarmee ik alleen wil zeggen dat het feit of iemand al dan niet werkt niets zegt over hoe goed/slecht een hond het bij diegene heeft.
Zo heb ik buren die wel gewoon thuis zijn en die hond ziet dus inderdaad niets meer dan het grasveldje hier 100m verderop en ik ken mensen die werken die hun hond regelmatig en lang uitlaten.
Welke hond is dan beter af?!
Madd - 04 08 05 - 15:48

Maar het gaat toch niet alleen om uitlaten ?
Deze hond krijgt een baasje die meer dan 40 uur per week werkt en dan ook nog 4x per week (dacht ik, toch ?) woon-werk verkeer van min 80 km heef. Oftewel baasje is 50 uur per week weg.
En ja, dat vind ik dan ook zielig.
En om nou minder te gaan werken voor je hond is ook weer zo wat.
Xan (Email) (URL) - 04 08 05 - 18:02

Ow hemel, kan iemand me uitleggen wat er leuk is aan een hond? Wat mensen interpreteren als liefde is gewoon onderdanigheid omdat hij jou als hoofd van de roedel ziet en hij komt altijd terug, omdat jij degene bent die hem van eten voorziet. Dan heb ik het nog niet eens over de overlast.


Maar neem gerust een hond hoor Eamel, ik zal mijn vreselijke mening niet aan je opdringen ;)
[Jet] (URL) - 04 08 05 - 20:01

Het aantal uren wat iemand werkt moet niet bepalend zijn in de keuze van het nemen van een hond, wel het aantal uren wat je bereid bent “in de hond te steken”.


@Jet: discussie met mensen die niet van honden houden moet je niet aangaan, die discussie’s vallen nl in dezelfde categorie als politiek en geloof. Dus ik zal wijs zijn deze keer en me van commentaar op jouw comment onthouden ;-))
Madd - 04 08 05 - 20:24

Btw: met al mijn opmerkingen heb ik trwns niet gezegd dat ik vind dat Eamel een hond nemen moet.


Dat is weer een heel ander gesprek ;-)
Madd - 04 08 05 - 20:25

Pffffffffff, ik blijf ps-en zo maar anyway wat ik ook een beetje verbazingwekkend vind: waarom vindt niemand het zielig als een kat al die tijd alleen zit? Of een kanarie, een konijn een rat… hell voor mijn part een goudvis?!
Madd - 04 08 05 - 20:28

goudvissen hebben maar een geheugen van 3 seconden :-P


en katten zijn veel leuker. zo.
han - 04 08 05 - 20:30

Ach, wat leuk! Ik bedoel om te constateren dat het hebben van een hond de gemoederen nogal bezig houdt.. WaF!


;-D
eamel (URL) - 04 08 05 - 20:36

Grinnik Madd, ik heb gewoon niets met honden, katten vind ik leuker, maar heb ik ook niet en jouw opmerking over het alleen zitten van andere dieren onderschrijf ik helemaal! ;-)
[Jet] (URL) - 04 08 05 - 20:42

Ik vind bijna alle dieren wel leuk, ik wil ze alleen niet allemaal in huis hebben. Heb er geen tijd voor, of beter gezegd: wil er niet al die tijd meer voor vrij maken. Ik hou het dus bij mijn Max en als die ooit het loodje legt zie ik wel weer es.


(Of ik moet voor die tijd uit de Staat komen ;-))
Madd - 04 08 05 - 22:23  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.