[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 23:14]

Tig is a Crowd

Erg gezellig, hier. Hoe meer zielen, hoe meer dames. Maar euh.. Madd? Twice is a bit of an overkill, hoor..

;D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 22:55]

Je zal d'r maar op komen...

Inderdaad: kom er es op. Twee van Eamels favo-snacks in 1. Pak een bij voorkeur dode, vormloze vis en prak deze zorgvuldig in een uitgeholde olijf. Plemp dit in een handzaam blikje en zie hier.. Eamel's Kleine Genoegen Voor De Vrijdagavond...Waarom duurt 'lekker' altijd zo kort?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 22:35]

Trip 2 Nostalgia: Kermis

ker·mis (de ~, ~sen) - 1 volksfeest in de buitenlucht met kramen en attracties (Belg.)

Het is 'kermis' in OB. Wat dat betreft, heeft dhr. van Dale helemaal gelijk: kramen en attracties. Om en nabij de tien, welteverstaan. Maar 't is allang geen volksfeest meer. Nu is OB natuurlijk geen Tilburg met bijbehorende mensenmassa, maar toch.. Twee keer per jaar hebben we het genoegen. Voor een gemiddelde van 3 a 4 euro mag je mee. Met de Octopus (bestaat die ook al niet sinds de krijttijd?). Of tien kogeltjes verbrassen voor 2,5 euro. Voor de rest heb je nog grijpers met een hier en daar verdwaalde Ninja-turtle (..). Voor iets meer dan een euro. Nee, dan vroegah... Het toeval wilde dat Eamel eventjes moest pinnen en gedwongen werd de botsauto's te passeren. En hoewel de attractie slechts bevolkt werd door een stel ondermaatse skinheads (komt dat weer in de mode?), welke geheel niet gestoord werden door de klanken van Making Your Mind Up, moest Eameltje wel weer terug denken aan toen.. Heerenveen, halverwege de jaren tachtig.

Destijds was het nog een feest, de Pinkserkermis. Slechts 1 keer per jaar en daardoor erg groot en drukbezocht. En vanwege de centrale ligging van die plaats een van de toonaangevende kermissen van het Noorden. En je keek er nog naar uit, als kind. Niet meer kunnen slapen van de opwinding. De hele familie bijlangs vanwege een plotselinge chronische geldwens. Met de hele familie naar de Kermis. Uiteraard op zaterdagavond. De ene attractie nog groter en exotischer dan de andere.. Je keek je ogen uit. Maar ja, je had dan ook geen Playstation twee's, pc's en ander modernistisch speeltuig. Nee, je had de kermis. Eerst als kind, later als vroegtijdig hangjongere. Indruk maken op de, uit bijbehorende dorpen opgerakelde, boerendochters in leggings, zwaar opgemaakt (de dames; niet jij). Waren de suikerspinnen ook niet groter, toen?

Kermis is geen kermis meer. Probeer hedentendage maar es met je gezinnetje een avondje kermis te doen. Voor 't zelfde geld zit je breeduit in de Efteling, tegenwoordig. Kermis is commercieel geworden. Vanwege recessie blijven spectaculaire attracties achterwege en wordt omzet gegenereerd door de bezoekfrequentie op jaarbasis te verhogen..

Wat denk jij? Is Eameltje aan het Eameljen? Wordt ie nu echt oud? Of is 't inderdaad somber gesteld met de nederlandse kermissen?Kermis in OB. Geen hond op straat..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 21:00]

Riet

Eamel doet niet zo aan plaatjes plaatsen. Daarvan roeleren er genoeg op 't net. Maar deze komt net van T., een collega. Bij deze de uitzondering op de regel. Tnx, T., 't is een leuke.. ;D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 20:32]

Hangplek

Wat een wonderlijk dag! Wat een wonderlijke week, for that matter... Word je Web-log-van-de-Week, ligt de server op z'n aars. Een dag later blijkt dat Joris ernstig z'n best heeft gedaan en doet WL het weer.. enigszins. Maar dan blijkt je plaatjesmagazijn het leven gegeven te hebben. Doet die 't weer, besluit(en) een (aantal) boredom-4-life-digitale-hangjongere(n) z'n/hun verveling bij WL te parkeren en door gebruikmaking van nutteloze (waarschijnlijk vaak door deez masturberende acne-tjes bezochtte) internet-beerput-saitjes 1 en ander te vervuilen i.p.v. de zoveelste zakdoek. Maar aan alles komt een eind; ook aan deze bezigheidstherapie voor digi-bieltjes. Jammer, overigens, dat onschuldigen hier slachtoffer van worden, maar goed.. dat zal men zich niet kunnen voorstellen met slecht 1 hercencel.

Anyway; Eameltje is dankbaar. Dankbaar voor het feit dat ie overmatig bezocht is, vandaag. Dankbaar voor de aandacht. Dankbaar dat z'n simplistische web-log zoveel discussie, harmonie en wat dies meer zij teweeg mocht brengen. Beware: Eamel heeft er zin...

Het was een Vruchtbare Week..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 09:42]

Dialogue Ekseptional

Het onvermijdelijke is gebeurd: Eamel gaat commercieel.. Tja, er moet tenslotte wel brood op de plank komen. Vandaar dat Eameltje heeft moeten besluiten over te gaan tot sitesponsoring. Maar Eamel zou Eamel niet zijn als dit niet op z'n eigen, subtiele wijze zou gebeuren. Vandaar dat men per de dag van gister her en der verspreid in de comments een lullig html-letje zal ontwaren. Trek u zich hier niets van aan. Dit is slechts van tijdelijke aard.

And while u r at it (als je toch op 't dieptepunt van boredom zit); check deze wonderlijke dialoog eens out... Hoogst vermakelijk!

UPDATE 19.59u.: Sponsoring uitgeschakeld. Hulde aan J.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 01:04]

Aaaarrrrgghh!

In het kader van haar nieuwe thema hierbij een angstaanjagende vorm van zelfbevlekking. Eamel zei nog zo: die structuur moet op de wand! De wand! Niet je gezicht... Helaas.. te laat.. Vrouwen en klussen. Tssss... To protect the innocent is 1 en ander afgebalkt.Oops.. balkje vergeten.. ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 01:02]

Tnx.

Riesie. Voor die flauwekul.

UPDATE 20.00u.: Riesie blijkt onschuldig. Excusez, Ries.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 31 10 03 - 00:11]

Full Moon

Look! It's gonna be a full moon tonight and it's looking at you, kid...;P

[Kategorie: default | Datum/tiid: 30 10 03 - 06:48]

Pr0n en zo

Toegegeven: Eamel is niet altijd origineel. Nee, echt waar. Ook hij jat wel eens een link. Gewoon. Zomaar. Omdat de link leuk is. Of gewoon, onder druk van de 'ik-moet-een-postje-doen-terror'. Zoals deze: uit de tijd dat pr0n nog pr0n was: ranzige menschen, ranzige muziek, ranzige pr0n. Weliswaar ver voor Eamel's Gouden Eeuw maar toch erg leuk om te zien, dat wel. Met dank aan DZ.Beetje vroeg, deze topic. Maar goed. Nu maar aan 't werk.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 30 10 03 - 06:33]

Prank 'm!

Hekel aan je baas? Hang deze aan z'n bumper! Die ene collega die je wel eens 'te grazen' zou willen nemen? Plak z'n pride 'nd joy ff lekker vol met dit. Je ex een doorn in je oog? Hang deze in z'n toilet. Hij blijft eraan rukken. Hilarische, bij tijd en wijle ernstig flauwe, practical jokes met een hoog Johnny & Anita gehalte. Maar de voorpret alleen al.. ;DMaar Eamel zou dat nooit doen, natuurlijk.. Tsss.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 29 10 03 - 16:23]

Sona si Latine loqueris

Stel je voor:; de Romeinen waren hier blijven hangen. Hadden we mooi met z'n allen Latijn lopen lullen. Behalve de Friezen, natuurlijk. Maar raar zou 't wel zijn.. Bijv.; hebbie net een date gehad, stinkt ze enorm uit 'r euh.. dinges. Tja, dan kun je alleen nog maar zeggen:"Noli me vocare, ego te vocabo". Of lig je lekker je bank te beliggen, ben je een Radix lecti. Echt waar. Da's toch gek. Maar wil je echt scoren in de kroeg (dames kicken op kostuums en vreemde talen, geloof Eameltje nou maar), doet dan gewoon ff de content van deze site uit je hoofd leren. Gegarandeerd succes! Ubi est mea anaticula cumminosa?

Wat zei Dirty Harry ook alweer? Pcies! "Fac ut gaudeam."...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 29 10 03 - 15:48]

Trip 2 Nostalgia: 56k

Van de week ergens opgepikt.

Voor de meeste inmiddels nostalgie. Voor sommigen nog keiharde realiteit: het 56k inbelmodem. De laatste categorie zal weinig lol aan bijgaand linkje beleven. De eerste daarintegen zal vochtig worden onder zijn/haar oksels... Beleef het opnieuw: het geluid van het inbellen...Waar is Eamel's keukenrol? ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 29 10 03 - 15:04]

Fame!

Eamel wordt beroemd! Walk of Fame! Showbiz! Film! One-man-shows! Handtekeningen! RTL Boulevard! Sterrenbeurs! Glitter! Glamour!

Of gewoon een verdwaalde bezoeker?


[Kategorie: default | Datum/tiid: 28 10 03 - 06:59]

Single

Dat is raar. Zes, zeven jaar geleden kende Eamel geen enkele single. In de zin van alleenstaande mensen. Iedereen, inclusief Eameltje zelf was gerelateerd aan iemand. Wel, bijna 90% dan. In het midden latend of iedereen binnen die relatie nou wel of niet gelukkig was; men was samen. Hoe raar zaken kunnen lopen; tegenwoordig bestaat Eamel's kennissenkring voornamelijk uit singles. En het gekke is; (bijna) zonder uitzondering zijn het allemaal best wel aantrekkelijke (voornamelijk) twintigers en dertigers, die in principe alles mee hebben. Leuk werk. Financieel onafhankelijk. Alle ledematen (functionerend) aanwezig. En toch: men is single. De verhouding couples/alleenstaanden is ernstig zoek. Niet alleen single mannetjes en vrouwtjes maar ook een aantal single parents. En het meest frappante is, is dat men zich er in schijnt te berusten. Hoewel 't merendeel best wel een vent/dame op de bank zou willen hebben, maakt men er geen halszaak van.

En daarin verschilt us Eamel. Hij is gezond, niet de lelijkste maar zeker niet de knapste, een beetje tussenin. In de bloei van z'n leven. Heeft (bijna) alles. Een leuke, goeie baan. En toch single. Da's toch raar. Jawel, men wil Eamel best wel in haar omgeving dulden maar dan als vriendje... N., A., S., E... Allemaal willen ze, zoals zij 't ooit verwoordde, een 'Will' op de bank. Gewoon een vent, zonder complexe toestanden, geen gezeik en bij voorkeur de deur uit als je toevallig geen behoefte aan z'n gezelschap hebt. Wel intimiteit maar geen sex. Wel gezelligheid maar geen verantwoording. En da's op z'n minst raar... Wellicht gestoeld op eerdere relationele ervaringen, maar toch blijven we met z'n allen mensch. En de mens wil geborgenheid. Iemand thuis hebben als je van je werk komt. Es tegenaan hangen als je 't ff niet meer hebt.... Toch vreemd, dat het merendeel single is...

Where did Cupid fail?


[Kategorie: default | Datum/tiid: 27 10 03 - 21:33]

Prinses

En ze is mooi...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 27 10 03 - 21:20]

Murph's

Eamel's servers on da job vertonen de laatste weken raadselachtig crashes, vertragingen, dubieuze back-upfailures, etc. Web-log heeft configuratieproblemen. Pic-server weigert Eamel's plaatjes aan den volk te tonen. Eamels mailnotifier heeft een serieuze eigen wil ontwikkeld en hij heeft er ook al last van. Update: ook W.I.E. heeft er weinig zin in...

Toch iets met hem te maken??

WTF is going on?!?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 27 10 03 - 19:20]

Net Eamelje

Ok. Ok. Eigenlijk mag Eamel niet eamelje: web-log doet 't weer 'ns. Da's toch al heel wat. Vooral als je anderhalve dag Web-log van de Week mist.. die van Eamel zelf. Scheelt toch heel wat ratings... Bovendien heeft Eameltje opeens weer andere bezigheden moeten zoeken. Niet dat dat gelukt is, maar da's een andere verhaal. Maar nu. Nu moet Eameltje scoren! Visiteurs uit de gehele wereld! China! Japan! Kokoseiland! Taiwan! Friesland! Aan de geografische kaart te zien is inmiddels al het maagdelijk wit ont.. euh.. wit.

En ja. Dan heb je geen plaatjes... Alle plaatjes fuort, zoals wij Frieschenaren plegen te zeggen.... Maar ja.. Web-log doet 't weer.

Da's toch al heel wat...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 17:32]

Broodje Aap

Zondagmiddag. Zat te doen, niks geen zin. Om onder het genot van een glas Coke al surfend hier uit te komen. Deze site is een bron voor vele Broodje Aap verhaaltjes en while u r there, ontraatseld er ook gelijk een flink aantal. Let wel; dit zijn de Broodje Aap foto's. Daarnaast vele foto's die helaas een hoog realiteitsgehalte hebben. Vandaar ook de waarschuwing dat een bezoek aan deze homepage niet voor alle leeftijden geschikt is... Vertoont gelijkenis met Rotten.

Voorbeeldje hieronder:
Sometimes, with a little help from our imaginations, we can see some surprisingly recognizable outlines of familiar objects in the clouds. And on rare occasions, cloud patterns can form some remarkably realistic images that require little or no imagination on the part of the viewer to discern.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 13:49]

Life's Little Pleasures: Sunday Brunch

Lazy sunday afternoon I've got no mind to worry
Close my eyes and drift away..


Mene neme wat franse kaas left-overs van de avond ervoor (gekruide roombrie, gorgonzola), roostert wat brood en lardeert deze met de kaas (iets laten smelten..) Tenslotte, om weg te spoelen, een goedkope Maison (rode-) wijn van onsch Bas v.d. H.

Those Lazy Sunday afternoons.. Bourgondisch rulezzz!


[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 12:13]

Het is Feest, tralala... (nah ja.. bijna)

Ballen. Kerstballen welteverstaan. Bij het opruimen van z'n keuken (i admit; rare plek voor kerstballen) kwam Eamel ze weer tegen. Knalrood. Een doos vol. En ineens bedacht ie zich dat ie een haat/liefde verhouding heeft met 'de feestdagen'... De haat vanwege de gemaakte knusheid, het foute eten-we-de-eerste-kerstdag-bij-jouw-ouders-of-de-mijne (hoewel dat momenteel even niet van toepassing is.. ;D), de liefde vanwege de knusheid en het eten bij wederzijdse schoonouders.. Voorlopig neemt de anti nog steeds de overhand. Wellicht is het verstandig om er massaal voor te zorgen dat de ozonlaag volledig verdwijnt zodat de mensheid zich kan baden in een zomer van 365 dagen. Lost gelijk het feestdagenprobleem op. En je bent het hele jaar door gebruind. Alleen die verjaardagen.. daar moeten we nog iets op vinden.. ;D En toch.. als Eameltje diep in z'n hart kijkt.. is het toch wel erg gezellig.. kacheltje aan, cognacje met bijbehorende kersenbonbon, roasted turkey, loved ones bijeen..gezellig.. (au!)


[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 10:55]

En ik zeg nog...

En ik zeg nog tegen Mem: "Mem, bemoei je er nou niet mee.. Web-log Van De Week wordt je kennelijk door een gevarieerd aanbod aan posts. En zo. Ja, posts. Dat zijn berichtjes. Wat je denkt, meemaakt. En niet, zoals wat jij nu doet, door gewoon de boel te manipuleren. Mem, ik weet 't, je bent trots op je zoon. Maar laat dat anders blijken. Niet door Pake en Beppe te ronselen. En m'n broers voor je karretje te spannen. En Tante Annie. En oom Jan. En de SRV-man. Je brei-clubje. De Zusterkring. De hele straat. Ik vind 't wel lief, hoor. Maar niet zo. Zo werkt 't niet. Dat gaat opvallen, hoor. Mem. Mem? Je doet 't niet, hoor... Hoe is 't trouwens met Geert op Kokoseiland?"Te laat...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 10:19]

Huh?

Verrek! 't Is waar... Eameltje heeft de Web-log van de Week! Geen id waaraan verdiend of wat voor collectieve duistere krachten hierachter mogen zitten. But senks. All 4 the ratings.. ;D (Hoewel Eamel van mening is dat zij 't meer verdiend(e)...Btw: weet iemand hoelaat 't is? ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 26 10 03 - 02:12]

Onbeantwoorde Liefde

Onbeantwoorde liefde is volgens Plato de enige echte liefde. Want zo meende hij: geen enkele andere vorm van liefde zweept het smachten, het verlangen, het dromen en dwepen tot zulke grote hoogten op als de onbeantwoorde liefde. Geen enkele andere vorm van liefde heeft ook zoveel boeken, poëzie, grote kunstwerken en heroïsche daden voortgebracht als de onbeantwoorde liefde. Waarom stichtte Aneaus Rome? Waarom schreef Shakespear Romeo&Julia. Waar hebben we de sonnetten van Verlaine aan te danken? Waarom ging King Arthur op zoek naar de Heilige Graal. Wat deed Emily Bronté Wuthering Heights schrijven? Het is de kracht die het grote verlangen en het wanhopige verdriet van een onbeantwoorde liefde de mens geeft, waardoor hij zulke grote daden verricht. Zonder onbeantwoorde liefde geen Jim Groce, Joni Mitchell of Eric Clapton. Als je er zo over nadenkt, zou je bijna willen dat alle liefdes onbeantwoord bleven. En niet alleen om al die prachtige boeken, romantische gedichten en breekbare liedjes die al dat eenzame smachten heeft opgeleverd.

Want wat is er mooier dan te mogen blijven dromen en verlangen? Wat is er mooier dan niet te hoeven weten dat je geliefde ook scheten laat in bed, een ochtendhumeur heeft of dat het haar eigen schuld is dat ze ruzie op d'r werk heeft? Want zo gaat het nietwaar? Wanneer de liefde wél beantwoord wordt, dan blijft er van dat eens zo profane en hooggestemde gevoel aan het einde van de rit vaak niet veel anders over dan de vraag: wie zet vanavond de vuilniszakken buiten? Die goede oude Plato had gelijk. De onbeantwoorde liefde is de enige echte liefde. De eeuwige liefde, die bevrijd van de wetten en praktische bezwaren van Elsschot een heel leven mee kan.

Ik wil daar vanaf deze plaats nog wat aan toevoegen. Want wat Plato in zijn tijd nog niet kon bevroeden is dat de onbeantwoorde liefde ook een probaat middel is tegen overbevolking, geslachtsziektes en ongewenste zwangerschappen. De onbeantwoorde liefde, daar wordt de wereld beter, schoner en gezonder van. Daar kan geen één-kind-politiek, geen pil, condoom of abortus tegenop. Dus als u vannacht in uw bed ligt te verlangen en te smachten naar die ene grote liefde. Als uw kussen ook vannacht weer doordrenkt is van vergeefs geplengde tranen. Denk dan aan Plato. Uw liefde is de enige ware, de enige échte liefde. Dus als morgen eindelijk dan toch de telefoon gaat... Niet opnemen hè?


Auteur: Daan de Wit

Geleend van Poetry Alive!

Eamel says: niets aan toe te voegen...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 19:09]

Tijd voor Wintertijd

Vannacht mag 't weer. De klok. Een uur vooruit. Nee. Achteruit. Nee, toch niet. Vooruit! Of was 't nou achteruit. Nee, dacht toch persoonlijk vooruit. Maar wellicht is 't toch enigszins achteruit. Hm. Nee, achteruit. Vooruit. Achter! Vooruit! Achter! Voor! Achter! Zucht.En hoelaat moet ie dan vooruit. Nee, achteruit.. AAAARRRGGHHHH!!!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 18:10]

Het staat

Althans; de keuken. Eindelijk klaar. Damn vermoeiend wel. Ok, toegegeven; zo'n zwart-wit foto laat niet echt de verschillen zien, maar it's the thought that counts. Nu nog een chromen afzuigkap en bijbehorende mini-oven en Eameltje kan weer verjaardagspartijtjes geven.. ;D Geen id, waarom ie z'n keuken op 't net zet.. da's toch net zo boeiend als z'n verzameling geitenwollen sokken. Enfin. 't Staat er al. Zo. Nu in bad. En dan naar Bas.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 17:37]

Sjoo joor rozet

In navolging van haar gebleekte rozet in combinatie met haar geshowde sterretje hierbij Mario's variant: SuperRozet!


[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 11:46]

Zucht Part 2

Als gevolg van een drukke werkweek en deze happening zit Eameltje ff in een wak, nu. Want eigenlijk moet ie als een bezetene door z'n huis. Teringzooi is 't, nog steeds. Maar waarschijnlijk heeft u dat ook wel eens, beloved lezer.. zo'n situatie waarin je eigenlijk van alles dient te doen maar uiteindelijk op je aars blijft zitten totdat de puinhopen niet meer te overzien zijn... Wie geeft Eamel even een schop onder z'n hol?Wordt dit Eameltjes Eigen Waterloo?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 10:38]

Ode aan de Vrouw; de Gekte....

Wonderschoon, beeldschoon
Schone schijn
Schijn bedriegt

Soms...

Aantrekkingskracht
Verleiding
Ik bouw... op
Mooie ogen
Passionele betogen
Dit is een ode aan de vrouw

Nu...

Hartstocht
Liefde, de lammetjes dartelend in de wei
Verliefdheid, heimee,
Zon
Samen zijn, zij aan zij

Zij...

De vrouw, zo anders
Zo complex, soms niet te begrijpen
Moeilijkheden, dilemma's
Vorming,
Tederheid, onbereikbaarheid

Ver...

De vrouw, haar oren
Haar ogen en puntje van haar neus
Zo echt, puur en heus
Herinneringen, herkenning vrijheid

Altijd...

Ik wil bij haar zijn, voor altijd
De vrouw, niet te vervangen, een feit
Zonder spijt, loos wordt de tijd
Een goed begin,
Met haar het weekend

In...

De dichter
't Wordt tijd dat ze weer gaat loggen.... De Stilte is Oorverdovend.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 09:45]

SenseeNo

Oh, rampspoed! Zij is niet meer... Eamel's Meest Waardevolle Bezit. De tv had 't mogen begeven. De dvd.. ach. Pc's? Mwoah, wordt al wat moeilijker, maar dan nog... Maar niet God's Best Gift 2 Bachelors! Z'n Senseootje... wijlen. Nog geen jaar oud en natuurlijk geen bonnetje te vinden. Damn... En dus nu maar weer die oude koffielocomotief uit de berging gerukt. Overdatum koffie opgezocht. Nog een laatste filter gevonden. Euhm.. even kijken; was 't niet 1 schep per 2 bakken koffie? Jakkes... (En wat duurt 't lang...) M'n Senseootje.. passed away.Maar toch wel weer es lekker: echte koffie.. ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 25 10 03 - 09:30]

Opgravingen

Ontvangen per mail:

"Na opgravingen in de Russische bodem tot een diepte van 100 meter hebben Russische wetenschappers resten gevonden van koperdraden, met een geschatte leeftijd van zo'n 1000 jaar. De russen hebben hieruit de conclusie getrokken dat hun voorouders reeds 1000 jaar geleden een interlokaal telefoonnetwerk hadden. Om niet achter te blijven zijn Amerikaanse wetenschappers ook hun bodem gaan afgraven waarbij ze op een diepte van 200 meter resten van glasvezels aantroffen. Deze vezels bleken na onderzoek zo'n 2000 jaar oud te zijn, waaruit de Amerikanen concludeerden dat hun voorouders reeds 2000 jaar geleden al een zeer geavanceerd digitaal telefoonnetwerk in hun bezit hadden. En dat zo'n 1000 jaar voor de Russen.... Een week later hebben de Belgen het volgende rapport gepubliceerd: "Na opgravingen in de Belgische bodem, tot op een diepte van 5000 meter, hebben Belgische wetenschappers helemaal niets gevonden. De Belgen concluderen hieruit dat zo'n 5000 jaar geleden elke Belg reeds in het bezit was van een mobiele telefoon"

;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 23:26]

Insult Generator

According to our records Eamel is a Shit - Loving Minge Flicker

Hm. Das oek nie aardig. Gelukkig doet ie 't zelf. Wat ben jij volgens de Insult Generator?

Gejat van DZ

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 23:15]

Rare patenten

Doggie Umbrella, US Patent D342,712* / Issued 1992, Most dogs don't mind going out in the rain but if little Madison Windsor of Belmont the Third just got his coat preened, well we couldn't have him getting wet now, could we? So it's time to clamp him into the fully draped, doggone dazzling, Doggie Umbrella. It features air holes in the front so he won't fog up his personal pup tent and if your dog likes attention, he's going to be very happy wearing this geek chic.

's Werelds Raarste Patenten.. wat mensen al niet uitvinden. Of wel.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 21:44]

Liefde van de Man

Goed. Realdoll hebben we gehad. Beetje duur wel. Zelfs tweedehands nog steeds niet te betalen. Oke, d'r zijn daar altijd nog de alternatiefjes. Maar da's toch anders. Of je een ballon loopt te heien. Wellicht iets echters, iets.. harig. RealHamster wellicht? Neeeh.. too small, dude. Ah! Dit spreekt onsch Friesche Fierljeppers wel aan! Hoewel.. probeer die achterpoten maar es in je kaplaarzen te prakken...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 20:58]

It's a weird, weird world

In het kader van Eameltjes OnzinPostWeekendThema gaan wij vandaag beginnen met deze meneer. Meneer? Of mevrouw? Of euneuch? Of androgyn? Enniewee. Euhm.. anders is 'tie in ieder geval wel...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 20:32]

Zo'n baard...

Eamel krijgt regelmatig de klacht dattie de lianen uit z'n neus eens dient te verwijderen.. Maar wat zijn nou een paar schlemielige haartjes in vergelijking met wat deze heren onder hun kok hebben hangen? Waarschijnlijk zo'n baard maar toch..Wat vind jij: baard = mannelijk? (Op je schoonmoeder na.. )

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 20:07]

@#$@%!$@$# Part 2

(censuur)

Zo. Dat lucht op. Buitengewoon zelfs. Anyway: stom, stom, stom! Eameltje heeft verzuimd voor wat betreft z'n research voor de vorige post verder te lezen dan z'n poezelige neus lang is... Er zijn nl. niet nog maar negen kaarten te verkrijgen. Nee, het is negen kaarten per bestelling.. Pff.. wat een ei.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 19:13]

PhotoPhriday: Power

Variatie op een thema..Ja, ja, bekend; bovenstaande foto is net zo opwindend als een Jehova-getuige op zondagmorgen, maar Eameltje voelde ff een drang iets te plaatsen. Log-armoede. Of Armoedige-log. Depends on the perspective.. again. Zo. Nu pizza. Doeg.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 10 03 - 07:11]

Collective Pleasure 2: Poging Twee

RTL FM presenteert op 8 november Typisch Tachtig in de Ahoy te Rotterdam. Deze avond zal in het teken staan van alle toppers uit de jaren tachtig, waaronder Ben Liebrand, Imagination Feat. Lee John, London Beat, Hot Chocolate, Irene Cara, Time Bandits, Kid Creole&the Coconuts, Billy Ocean en de Pasadena's. De Dresscode is disco & 80's style. Diegene die het leukst verkleed is, maakt kans op één van de 25 funpakketten waaronder de 'typisch tachtig dvd/cd'.

Eameltje wil hier wel naar toe. En verzoekt bij deze aan alle ouwe web-loglullen en euhm.. dames, die net als hij vreselijk zijn blijven steken in de jaren tachtig om met hem mee te gaan. Kom op, guys 'nd girls! Dit moet bijna wel leuk zijn... Get together! Disco! Fun! (Btw: Huey, Ms. Spongebob... ook u is bij deze uitgenodigd.. ;D)UPDATE: D'r zijn nu (7.21 u.) nog negen kaarten!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 23:01]

Oogjes toe..

Eameltje zoekt de slaapzaal op. En zoals Meneer de Uil zou zeggen: "Oogjes toe en snaveltjes dicht.."..Tot morgen!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 22:47]

Stiff

Zes scholieren uit Groot-Brittanië zijn deze week naar een ziekenhuis gebracht omdat ze van de erectiepil Viagra hadden gesnoept. Eén van de 13-jarige jongens had de tabletten van huis meegenomen en uitgedeeld tijdens de lunch. Uiteindelijk konden ze de welbekende effecten van de pil niet meer verbergen, waarop de schoolleiding besloot de jongens voor de zekerheid naar het ziekenhuis te brengen. Daar moesten ze voor controle blijven totdat de pil was uitgewerkt.

Eamel says: 'k heb ze altijd al wat stijfjes gevonden...

Bron: FOK!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 22:43]

Brrrrr

't Is koud..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 22:28]

Persoonlijk vind ik 't te ver gaan.

Beestachtig gewoon.. (hm.. waar de klemtoon?)Meer leuks hier...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 22:04]

Ieuw

Maar ik rook niet!Tenminste.. niet zo veel..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 21:56]

Busje

De ouders van een 3-jarig jongetje uit Den Haag hebben vandaag de schrik van hun leven gehad toen zij ontdekten dat hun busje gestolen was. Een half uur na de diefstal werd de peuter in Rijswijk teruggevonden. Hij was in een portiek gelegd. Van het busje en de dader ontbreekt echter nog ieder spoor. De ouders van het jongetje waren naar eigen zeggen maar heel even weggegaan om een boodschap te doen. Even nadat zij de politie hadden gewaarschuwd, kwam een melding vanuit Rijswijk dat de peuter gevonden was.

Dat dat allemaal past, hè.. in zo'n busje...Bron: FOK!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 21:44]

FF denken, hoor...

Wat was er ook alweer met die boom? Weet jij 't, Utopia?;-D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 13:38]

5 Jaar Eamel on Cam

Tsss.. Hoezo vermoeiend? (No offence, Miss M.) ;D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 10:49]

Eamel goes Ranzig Part 2

Vergeef 't Eamel maar hij kan het maar niet mooi vinden.... Hoewel er ongetwijfeld liefhebbertjes voor te vinden zullen zijn. Mooie dames, dat wel...Ieuw!

Aanvulling: Of zouden de dames dezelfde wastechnieken erop na houden als Eameltje? Ook bij hem wordt alles kleiner nadat 't eruit gehaald is.. ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 10:32]

80 kilometer

80 Kilometerlimiet in de Randstad. Gelukkig hoeft Eameltje er maar 22...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 10:21]

Wie 2

Ah! Er zit leven in..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 09:40]

Teringzooi

Pff.. keukentje uitruimen. 't Is dat 't doel de middelen heiligt. Maar die zooi..Geen id waar Eamel al die glazen voor nodig heeft.. Whoehaha!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 09:05]

Kerst 1999

Aaaarrrggghh! Wat is dat toch? Bewaren, bewaren, bewaren. Dit keer een kerststol met navenant pasteigebakje... Minstens 3 jaar oud. En Eamel houdt niet eens van kerststollen en pasteigebakjes...Liefhebbers?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 23 10 03 - 08:18]

Euhm..

Verdomd rustig. Heeft Eamel z'n schepen verbrand? Z'n credits verspeeld? Z'n gebrekkige (online) social life vernietigd? Of doet 'ie 't gewoon niet.... die 'Wie'? Zelfs umzelf is weg.... Help: Eamel bestaat niet meer!


[Kategorie: default | Datum/tiid: 22 10 03 - 19:23]

Madd 2

Tja.. wat kan ik zeggen? Het is dus enigszins verklaard...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 22 10 03 - 06:04]

Madd

Damn..

Wat de redenen ook mogen zijn (we zijn het niet altijd eens, zoals men wellicht al eens is opgevallen), dit was in mijn ogen nu ook weer niet nodig geweest. Oane, mocht je dit lezen; is 't niet zo dat je juist in times of distress steun hebt aan je web-logje en de lezers ervan? Kortom. Kom weer terug. Voor jezelf. En voor ons. Hoedanook. Sterkte, Madd.

.dRk.Update: Jij, lezer. Laat ff weten dat je ook vind dat zij, Madd, niet gemist kan worden. Maak er niks dramatisch van. Gewoon. Even een berichtje.Beschouw 't als een digitale petitie.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 23:53]

Uit de kelders: Ester

En het werd een Mooie Dag..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 23:44]

Tsjong..

Druk...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 23:15]

Retrodeuntjes Part 1

Over 'platen' gesproken. Net op Veronica; bittersweet memories van 'toen'... Beseffend dat zij toch wel een heel belangrijk deel van Eamel's leven hebben 'bepaald'... Melodieus, melancholiek. Wie? Zucht.. Vroegah..Ja, Eamel is in een melancholieke bui. Mag 't alsjeblieft voor een x-tje? ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 22:59]

Estafette: Oengaboenga!

In navolging/naar aanleiding van/aangedragen door hem doet Eamel ook ff lekker mee.. ditmaal gesitueerd in z'n badkamer... Games people play... ;D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 22:21]

Choices

Hoe was Eamel's leventje verlopen als 't hieronder niet 'anders' was gegaan? Zou ie dan een trotse vader geweest zijn? Twee- en een half kind hebben, zoals de statistieken ons voorwijzen? Of werkloos aan een flipperkast hangend, afwachtend tot er weer een produktiebaantje bij Douwe Pypke voorbij zou komen? Eamel is eigenlijk best benieuwd naar 'hoe zou 't met 'm afgelopen zijn als ie een andere keuze had gemaakt?'.... Iemand een manier? Aanvulling: Eamel is niet zwartgallig en depressief. Integendeel! Betrekkelijk gelukkig zelfs.. Even voor de goede orde. Just curious. ;D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 21:26]

Weird

Weird. Moet je ff toiletteren; kom je jezelf tegen. In de gang. Nog weirder wordt 't als je nagaat dat er geen lichtbron achter je staat..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 21 10 03 - 07:39]

Wie? Wij?

Kijk. Zo bouw je dus een echte sait. Zucht. Eameltje heeft nog veel te leren... Tsjek vooral the vault ff uit... Strak. Strak. Strak.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 23:23]

Uit de kelders Part nog wat

T. Nice legs..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 23:05]

Behang Part 2

Mocht je je kinder- en/of vakantiefoto's als bureaublad-behang een beetje zat zijn, heeft deze meneer nog wel een paar in de aanbieding. Weliswaar een betaalsite, maar d'r zit desondanks een leuke free-download-sektie bij. Mocht dit te beperkt vinden, heeft hij ook nog wel wat...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 22:51]

Relèèèèèèèèx!

Ga er ff lekker voor zitten. Dim je lichten. Beetje wierook.. pcies! Neem desnoods een flinke borrel. Wat? Doe 's gek: jointje erbij.. Weljaat. Je speakertjes op tien. En dan klikken maar.. Mocht je toevallig naar een nieuwe keuken op zoek zijn...Lekker chillend muziekje, overigens..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 22:22]

Mensenkennis

Ha! Eindelijk iemand die Eamel wel op waarde weet te schatten. De link: Dé macho. De statusbalk: ... Pcies! Tnx, Sjefke! Wellicht dat de Paus kans ziet u tussen neus en lippen door zalig te verklaren.. ;DDie Sjefke..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 19:17]

Alles in verhouding

Benieuwd hoe bepaalde verhoudingen in verhouding tot elkaar staan? Tsjek zis one out!

Leuk om zaken es in perspektief te bekijken..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 18:56]

Dat scheelt!

Hoef ik ze tenminste niet meer zo te bestellen...

Damn! Eamel had whiskey moeten zeggen...;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 02:59]

Kwoot Part 1

"Even if man could understand women he still wouldn't believe it."

AW Brown

;D

Uiteraard gejat.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 02:52]

Nachtelijke Genoegens

Even de slaap niet kunnen vatten heeft toch ook wel weer z'n voordelen. Large cola, een sig, Veronica op de achtergrond en na alle web-logcommotie ;D een prettige game tegenkomen op 't net: BreakOut. Leuke variant op 't aloude DX-Ball. Erg verslavend ook. Damn. Wordt 't toch weer laat..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 10 03 - 02:26]

Wij. Web-loggers.

Gniffel. Je kunt zeggen wat je wilt maar Eameltje weet wel een goede discussie aan te zwengelen... En daarmee, (on-?)bedoeld, het wij-gevoel een frisse wind in te blazen.... Want dat begonnen we sinds dit alweer enigszins te verliezen.

Even een uitleg. Kennelijk is men de mening toegedaan dat Eameltje hier de bonte hond is aangezien hij 't durft een open 'aanval' te doen op haar. Want in de post hieronder laat ie een duidelijk statement zien waar zij nogal in gereferreert wordt. Helaas moet Eamel iedere discussie-deelnemer in dezes even uit de droom helpen. Een goed lezer had namelijk uit de tekst gehaald dat het om een algemene 'aanklacht' tegen het kneuterige bitterballen-bierfenomeen verjaardag ging. En niet om een openbare Madd-verbranding... Oh. Ironie. De oorspronkelijke gedachte was dat de post een vorm van satire in zich had. Waarschijnlijk is de boodschap niet goed overgekomen. Ook het id een zoveel-jarig verschil in mening online voort te zetten, spreekt ondergetekende niet aan. Dat hoort niet in het openbaar.

Inderdaad. Madd en ondergetekende hebben 'vroeger' iets met elkaar gehad. En nu nog kunnen we bogen op een (min of meer) goede vriendschap. Dus zal Eamel 't niet in z'n hoofd halen deze te verkwisten door zoiets onzinnigs als een postje. Maar om even een misverstand uit de wereld te helpen. Het is wel tegen haar gezegd. Vrijdag. Om niet zo de nadruk te leggen op Eamel's jaardag. Want zoiets is voor hem niet belangrijk. En gezien onze gedeelde historie van de afgelopen 6/7 jaar zou je verwachten dat dit inmiddels ook wel bekend was. Eamel doet tenslotte al die jaren al niet aan dit soort feestjes. Dus waarom nu wel. Begrijp 'm niet verkeerd; hij 's gek op feestjes (Verdomd lage respons, trouwens. Te druk met verjaardagen? ;D). Gek on da booze. Eamel is dus niet tegen verjaardagen. Integendeel! Maar viert die 't liefst in de kroeg. Of een intiem etentje. C'est simple. Alleen het klassieke verjaardagsmodel wordt ie niet warm of koud van (rondje rond de tafel, zeg maar). Dus Eamel is geen ouwe zeikerd. Geen sjacherijn. Neen. Niets van dat al. Life's a party.

Maar goed. 't Zal ongetwijfeld goed bedoeld zijn. En daarom, bij deze; als Eameltje iemand (lees; Madd) gekwetst heeft, dan spijt 'm dat.

Maar alle neuzen staan in ieder geval weer dezelfde kant op. Er zijn nieuwe vriendjes gemaakt. E-mailadresjes uitgewisseld. Verjaardagen genoteerd. Iedereen op iedereen's MSN lijstje. Iedereen blij. En da's toch ook wel weer een heel ding. Geen dank.

Zo. Genoeg verantwoording afgelegd, nu. Keep on smiling. Life goes on. Met al die verjaardagen is 't om voordat we 't in de gaten hebben.

;D

Update: Ms. Spongebob, Huey.. In eerste instantie had ondergetekende 't over z'n eigen verjaardagen. Daarnaast kan ik me zo herinneren altijd buiten de verjaardagen om bij jullie de schade in te halen.. Btw1: 't heeft niks met uiterlijk te maken. Btw2: that reminds me: van de week een borrel? ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 19 10 03 - 22:27]

Flauwekul

Zij liegt. Niks van waar: Eamel is in de zomer jarig. Of was 't nu najaar? Of misschien wel in de winter. Eamel gelooft niet in verjaardagen. Vindt 't ook onbegrijpelijk dat sommige het leuk vinden met een bak borrelnootjes, een krat bier en wat so-called-vrienden, die je 1 keer per jaar ziet, om de tafel te zitten. Kortom; Eamel doet al een paar jaar aan ontkenning. En da's wel zo prettig. Want verjaardagen zijn het voorbeeld van Hollandsche Truttigheid en Hokjesgeest. En als Eamel ergens een hemeltergende hekel aan heeft, is het dat wel. Leeftijd is nl niet te vatten in tijd. Soms duurt lang kort en kort lang. Soms is iemand jong oud en anderen oud jong. Kortom: morgen gewoon weer een werkdag en vroeg naar bed. Lekker.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 19 10 03 - 15:05]

Problemen in Perspectief

"Een Huis van Bewaring is een soort gevangenis. Als iemand in het Huis van Bewaring zit, wacht hij of zij de uitspraak van de rechter af. Zodra de rechter een uitspraak heeft gedaan, moet de gevangene de gevangenis in."

Aldus de definitie volgens deze meneer.

Eamel werkt. Jawel. En wel in een gevangenis. (Bijna) dagelijks loopt ie tussen de straatschoffies, moordenaars, drugsdealers, zedendelinquenten, in-staat-van-uitzetting-verkerende-vreemdelingen en witte-boorden-criminelen door om ergens weer pc'tje in oorspronkelijke staat te brengen. Van een collega of zo'n leerpeeceetje in 1 van de algemeen toegankelijke gedetineerdenruimtes, zoals een bibliotheek. En hoewel hij, voor aanvang van deze baan, vroeger zo'n stereotiep beeld had gevormd van de doorsnee-crimineel, is dat beeld al enigszins door de tijd gecorrigeerd. Criminelen blijken, net als de rest van ons, gewoon mensen. Echter zijn zij, al dan niet bewust, ergens van de Hoofdweg des Levens afgeraakt. Moord, drugs, oplichting of door stom toeval. Dat laatste is nu even de topic hier. Want eigenlijk gaat 't niet om een ordinaire gevangenis hier, maar meer een Huis Van Bewaring. En hoewel Eamel's frequentie van afwezigheid, aldaar, steeds minder is in verband met 1 of andere ambtelijke dwaling (clustering heet dat), mag hij daar nog altijd graag zijn. Hoe raar dat ook klinkt. Wellicht door het simpele feit dat ge elke dag weer geconfronteerd wordt met het 'leed', het idee dat 't nog slechter kan.. de zelfkant van onze prestatie-maatschappij. Het merendeel van de bewoners is, hoe jammer ook te moeten constateren, van buitenlands allooy. In geval van bovengenoemde inrichting is circa 70% Marokaans/Antiliaans. De rest is autochtoon crimineel geacht. Maar da's niet de groep waar Eameltje het nu over wil hebben. Wellicht een andere log waardig.

Nee. Er is die andere vleugel. Die vleugel had tot ergens in de jaren tachtig de functie van vrouwenvleugel. Erg gezellig, naar wat Eameltje gehoord heeft. Echter werd destijds de Bijlmerbajes opgezet, wat resulteerde in de grote verhuizing: alle foute vrouwen naar Amsterdam. De vleugel 'hier' heeft een aantal jaren, bij tijd en wijle, leeg gestaan. Echter werd deze na de roep van de bevolking wederom gevuld met crimineeltjes. Want ja, een minister kan wel zeggen dat er sprake is van een cellentekort maar hoe verklaar je dan een leegstaande vleugel met twee-ennegenting cellen? Enniewee; om een lang verhaal kort te maken; momenteel is de vleugel tot de nok gevuld met 'foute vreemdelingen.'In het kader van 1 of andere definitie Vreemdelingen uitzetting zit men daar in afwachting van een enkele reis huis. En Eamel vroeg zich af; hoe komt men aan deze mensen? Hij neemt niet aan dat zij in de rij staan voor het gevang om alsjeblieft naar huis te mogen...

Nee, het blijkt dat menigeen op straat is aangehouden na uitvoering van een min of meer delict: fietsendiefstal, shoplifting, moord, drugshandel, etc. In geval van de zwaardere delicten wordt men gelijk doorgesluisd naar het 'echte' HvB. En hoewel men in deze vleugel zich kan beroepen op het hoogste uitzettingspercentage van het land is het toch nog steeds een nijpend gegegeven: oorspronkelijk was het de bedoeling van Vrouwe Justitia om de vreemdeling slechts tien dagen te 'laten zitten'... Maar gezien het burocratische proces (vermiste papieren, ambtelijke dwalingen, etc.) zitten meerdere individuen nu al in sommige schrijnende gevallen langer dan een half jaar. Nog pijnlijker wordt het dat enkelen van hen 'gewoon' gesnapt zijn omdat men zich toevallig on the wrong place, the wrong time bevond en toevallig geen papieren kon laten zien.

Geloof Eamel; een groot deel van deze 'bewoners' heeft dit 'verdiend', slechts op zoek naar die goud geplavijde straten. Maar een klein deel is hun land ontvlucht vanwege mensonterende toestanden. En om dan je tijd, uitzichtloos, door te brengen in zo'n kamer.. nee.. Stel je voor: 24 uur per dag, in zo'n kamertje. Niets omhanden. geen familie. Geen vrienden. En alleen het vooruitzicht terecht te komen in het land van waar je bent gevlucht. Omdat je gelooft in een Andere God. Of politiek er andere denkbeelden op nahoud. Of gewoon, omdat je jezelf was...Problemen zijn overal. Bij Eamel. Bij ieder ander. Bekijk ze slechts, zo nu en dan, even in perspectief....

[Kategorie: default | Datum/tiid: 19 10 03 - 12:29]

All your pics are belong to us

Ondanks 't feit dat bovenstaand steenkolenengels niet echt getuigt van een bijzondere talenknobbel ('t Is de subtitel van dhr. Picserver), zit er toch een ingenieus en erg praktisch id achter. Zo'n zelfde id waarop web-log is gestoeld: een gedeelde server, met anderen, waar je in Pic's geval plaatjes kunt plempen. Eamel zelf heeft deze tip eens ontvangen van haar. Met dank.

Nu zijn er best wel gebruikertjes onder ons web-loggers die (nog) niet weten waar en hoe ze plaatjes voor hun logje kwijt kunnen. Picserver is de oplossing. Je kan natuurlijk naar die MSN-groups gaan en daar je nabeeldjes pleuren, echter vertoont die server nog wel eens nukkige grillen. Picserver daarintegen vertoont erg weinig fluctuaties; 't werkt. Sim-Pel.

Je gaat als volgt te werk: Klik hier en meld je aan. Zorg eventueel dat je op je lokale harde schijf een mappie hebt staan met je plaatjes. Da's makkelijk zoeken en je houdt alles lekker bij elkaar. 't Is overigens wel verstandig je plaatjes op een schermresolutie te houden: 100 dpi (huh?) is wel de max. Resolutie kun je instellen met MsPaint, mocht je geen foto-editprogje hebben. Een goed alternatief is Irfanview. Gratis, spyware-vrij en gebruiksvriendelijk. Downloaden, installeren en je plaatjes kun je zo aanpassen. C'est ca.

Goed. Je hebt je aangemeld bij Picserver. Je hebt als het goed is nu een gebruikersnaam en een wachtwoord. Nu kun je twee dingen doen: of je gaat via deze site naar de optie 'Add a picture', klikt op de button 'Bladeren' en gaat op zoek naar 't bewuste plaatje in je plaatjesmap, die je net hebt aangemaakt (of al had, natuurlijk). Heb je 'm geselecteerd klik je op de groene pijl, rechtsonder. na verloop van (korte) tijd zie je twee url-letjes verschijnen: 1 van 't plaatje zelf en 1 van een thumbnail, een mini-uitvoering van datzelfde jpg-je (of gif of whatever). Eamel kiest persoonlijk altijd voor de link van het volledige plaatje en kopieert deze d.m.v. de rechtermuisknop.

Vervolgens ga je naar je web-log-inlog. Klik op je log-toevoeg-optie, zoals je altijd doet. Je doet je ding (tieteltje tiepen, verhaaltje erbij) en als afsluiter (of, als je 't plaatje tussen de regels wilt) tiep je het volgende (staat overigens ook keurig onderaan je tiepvenstertje aangegeven): [ img ] url plakken, die je net gekopieerd hebt [ /img ], echter zonder spaties. Onderaan staan overigens meer opties. Net wat je wilt. In principe zou je nu klaar zijn.

Optie twee is Eamel net zelf achter: je kunt nl ook een tooltje downloaden van Picserver. Erg praktisch. Downloaden, installeren, je gebruikersnaam invoeren en klaar! Het enige wat je nu hoeft te doen is met je rechtermuisknop op 1 of ander plaatje te gaan staan, kiezen voor de optie 'Kopieren naarPicserver' en voila; je plaatje beamed 'mzelf op naar de Picserver. Vervolgens inloggen daar, optie 'Manage pictures' kiezen, plaatje aanklikken wat je hebt ge-upload, url kopieren en klaar is Piet.

Eamel zegt: probeer 't es. Officieel heeft Picserver een limiet van 75 afbeeldingen per gebruikersnaam maar een beetje creatief weet dat zo te omzeilen.. Zeg niet Eamel dat gezegd heeft.. ;-D


[Kategorie: default | Datum/tiid: 19 10 03 - 11:29]

Geinig Part 2; The Next Mission

Ok. Southpark hebben we gehad. Nu 't serieuze werk: Mannetjesmakers... Een variant op een thema, weliswaar, maar desalniettemin erg leuk om te doen. Klik hier en visualizeer jezelf. Zoals je bent. Of zoals je eruit zou willen zien. En bijdeweg: trek je niks aan van die audio-optie: in dit geval gaat 't slechts om 't plaatje.. Sterkte.Geleend van hier. Daar is 't een rage...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 18 10 03 - 12:40]

Geinig Part 1

Voor als je ff niks te doen hebt (zoals Eamel nu): Create your own Southparkcharacter. Eamel heeft al even getracht hemzelf te visualiseren, Southparkstyle. Hoe zie jij eruit?Linkje geleend van KMAAI.C

[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 22:31]

PhotoPhriday

Ok. Ok. In navolging van hem en haar doet hij lekker mee; PhotoPhriday. Weliswaar in overtreffende trap en met het risico dat ie zich niet meer op z'n werk zal kunnen vertonen, z'n papa en mama bezoeken zonder bivakmuts of anoniem over straat zal durven. Ziehier: Eamel in da Nude, Part 2. Genomen afgelopen zomer (de foto; niet Eamel). There was Eamel en there was a camera. C'est simple.En dit was voorlopig de laatste Eamel-Reveils-Himself-foto.. Exhibitionisme is 'm namelijk vreemd. Alles voor de Wetenschap! ;-D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 21:38]

Interview with GoD

En wat zou jij Hem vragen?Jawel. Afkomstig uit Eamel's Eerste Open Dir.. Start browsing.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 21:25]

How to teach your kids to hunt.

Lief, hè, zo'n konijntje. Maar ja, alles wordt groot. Ook konijntjes. En konijntjes maken meer konijntjes. Gelukkig weet deze meneer raad. Ook voor de allerkleinsten is er een handleiding. Want ja, je kan er maar beter vroeg bij zijn!


[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 21:00]

Ik ben niet gek. Slechts paranoia.

Zwervend in paranoia

Zijn ogen spieden waakzaam rond
in holle grauwe kassen
sliertige haren, verwarde baard
geen weken zich gewassen

Nergens rust noch veiligheid
hij weet, ze spannen samen
hoe hij zich noemt, dat maakt niet uit
ze kennen al zijn namen

Steeds weer verschijnt een ander gezicht
hij kent hun syndicaten
vernietiging van heel zijn brein
is' t doel van wie hem haten

Hem is de Waarheid toevertrouwd
hij laat zich niet verrassen
niemand levert hem ooit nog uit
aan 't rijk der witte jassen


PeterdB

Paranoia? PARANOIA?!? Dit is pas paranoia...Nah jaaa.. zo bijzonder istie ook weer niet...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 12:49]

Geinig

't Blijft lachen, die teller...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 17 10 03 - 07:13]

Men neme

Dit recept is geschikt voor: iedereen, engiszins toebedeeld met een oog voor goede muse-iek. Geschatte tijd, nodig is voor prepartatie: 10 seconden.

Ingredienten:

1 deel Electric Light Orchestra

1 deel Radiohead

1 snufje Coldplay

1 zakdoek/keukenrol/handdoek (afhankelijk van uw emotionele toestand i.v.m. het bereiken van orgastische sferen)

1 ruggegraat

[Kategorie: default | Datum/tiid: 16 10 03 - 23:03]

Nymphalidae

Whammo! It hit him... Het rebellisme heeft plaats gemaakt. Vlindergeweld neemt de overhand. 'Zij' sprak. Tegen Eamel....

Eamel is al een aantal maanden zwaar verdoofd als zij plaats neemt in dat veel te krappe rook-alternatief, wat Vadertje Overheid tegenover het verbod heeft gezet. En Eamel is dankbaar. Dankbaar dat Vader zo strict z'n eigen regels naleeft. Vrijbrief voor lichamelijk contact. Ze lacht vaak. En zo mooi. Lief. En als ze lacht, lachen haar ogen mee. Blauwe ogen. Azuur.

"Deed 't pijn toen je uit de hemel viel?"... Of toch maar: "Biertje?" Denk niet dat Vader dat toestaat. Dan maar: "Koffie?". "Nee, dank je", zegt ze, "ik drink geen koffie. Heb al thee." Damn. Wat anders verzinnen. "Euh...". "Euh...". "Wat doe jij eigenlijk, hier?" Fuck. Verkeerde vraag. Had moeten zijn: "Wat voor functie heb jij eigenlijk?" Hm. Misschien nog niet te laat. "Euh..". Zeg wat! Haar sigaret is bijna ten einde! Zeg! "Euh.. wat deed je hiervoor?" Ai! .. Dufheid ten voeten uit. Scoringsgehalte nihil. Aaargh!

"DTP", zegt ze. "Ik heb hiervoor bij een drukkerij gewerkt.." Whammo! "Dtp?!? Jij? Zo'n keurig, lief meisje? Ik bedoel.. ". Stilte vervult het inmiddels verlaten rookhol. Eamel's hersenen werken op volle toeren. DTP. DTP. Dat deed Eamel ook, hiervoor. En nu nog. "Euh. Euh.. Ik deed dat ook", weet ie nog stamelend uit te brengen. "Nu nog zelfs". "Dat weet ik", zegt ze, lachend, een twinkle in haar ogen.. "Dat heb ik gehoord...". Ze heeft 't gehoord! Violen! Zucht..

Ze is mooi. Mooier dan ooit... En 'bezet'.Het was een Geslaagde Dag..

[Kategorie: default | Datum/tiid: 16 10 03 - 06:31]

$87,000,000,000.00

On September 7th, 2003, President Bush announced on national television that he was asking the Congress to grant him an additional $87 billion dollars for the next fiscal year, beginning October 1, to continue the fight on terror in Iraq and Afghanistan. But $87 billion is an impossibly high number for anyone to visualize. Let's have a look....

$87,000,000,000.00. Da's erg veel centjes. Daar kun je best wel een huis van bouwen. Letterlijk...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 21:14]

Eamel en de Truttigheid

Hoe kan zo een visueel vreselijk onaantrekkelijk hoopje prut zo ongelooflijk lekkerrrrrr zijn? Niks exotisch! Geef Eamel een voederbak gestampte rauwe andijvie, vet druipend spek en een dikke jus en hij is gelukkig..... One of life's little pleasures.Of was 't zo smakelijk door toevoeging van een snufje Liefde?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 21:09]

De Liefde en de Maag

Is 't een Omen? Een predictie? Staat me een Glorieus Liefdesleven te wachten?Of is 't gewoon een ordinaire, rare aardappel?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 14:50]

Normfout

Eameltje heeft er vanmorgen nog een gesprek over gehad met een dierbare: normen. Of we willen of niet; normen bepalen onsch leven. De 1 heeft er meer problemen mee dan de ander. Persoonlijk trekt Eameltje zich over het algemeen geen ene moer aan wat de algemeen maatschappelijk aanvaarde norm is voor deez' of gene daad en voelt zich al helemaal niet geroepen zich te verantwoorden voor zijn gedrag. Maar ook erkent hij dat deze maatschappij een beerput zou gaan worden (mocht ie dat al niet zijn), waren er geen normen. Maar die kleine normpjes. Die zijn 't venijnigst. Onderwerp van gesprek was vanmorgen dat Eameltje best wel een kinderwens heeft. Zo best dat 't indruist tegen de norm. Want de norm zegt dat een man geen kinderwens mag hebben. Althans. Niet in die mate. Kinderwensen zijn iets typisch vrouwelijks. Volgens de norm. In dat geval; schijt. En dat geldt ook voor onderstaand. Woensdag. Door de week. Hoogmiddag. Iedereen werken of andere (huishoudelijke) taken. Geen feestdag. En toch doet Eamel op zijn manier rebels. Een warm bad, een colaatje, een vette sigaret, een boek. Eamel stond er niet bij stil dat dit een niet reguliere bezigheid is, zo midden door de week. Tot z'n gedachten even op 't gesprek van vanochtend terecht kwamen. Normen.. tsss..


[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 11:58]

Collective Pleasure

Eamel vindt dat 't tijd is. Hoewel ie een vreselijke hemeltergende hekel heeft aan alles wat maar enigszins lijkt op kliekvorming (jakkes; irc-meetings.. brr), is de tijd rijp voor een colletief samenzijn van de web-logmensch. Eameltje is nu 'bezig' sinds half augustus en is tot de ontdekking gekomen dattie een aantal menschen is tegengekomen met de spreekwoordelijke neus dezelfde kant op; die van emotionele en spirituele gelijkheid. Menschen met dezelfde denkbeelden, kwaliteiten en het vermogen te genieten van life's little pleasures. Vandaar Eamel's suggestie eens de hele meut uit te nodigen voor een samenzijn in 1 van de meest tot de verbeelding sprekende etablissementen: Hotel New York, Rotterdam. Picture this: zondagmiddag, najaar 2003. Mensen, meningen, sferen. Whiskey-tje. Sigaretje. A tear and a laugh. Name a date. Wie komt? Jij? Natuurlijk! Met hem! En what about you? Geen feest als jij niet bent geweest.. En jij, natuurlijk! Strawling down Memory lane. En jij moet er bij zijn; reveil yourself... En jij? Jij mag meerijden .. En jij: zorg dat je als de donder van die boot afkomt and get your ass overhere! We need melancholie! And what 'bout u? Share you're pleasures... And the Queen of them all... B There! En jij.. Dan belooft Eamel het maal te beperken to slechts stokbrood en kruidenboter. Light, uiteraard. Maar zorg wel dat je er bent. Alsjeblieft. En de Veroorzaker van dit alles.. Met Gevolg, uiteraard. En tenslotte: voor de observatie zou 't prettig zijn als hij erbij zou zijn.. Hoewel Eamel vaag 't vermoeden heeft dat dat er niet in zit.. zijn komst. But you'll never know. Maar goed. Waarschijnlijk meer dan helft vergeten hier, dus euhm.. Hell! Iedereen die wil wordt dringend verzocht zijn/haar gezicht te laten zien! (Iedereen die zich maar enigszins aangesproeken voelt, that is. Bovendien worden het op deze manier wel erg veel linkjes.. ) Eamel is benieuwd....


[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 10:11]

Dertienkommanegenmiljoen

Zucht. Dertienkommanegenmiljoen pixels. Ik wil heb....En bijna € 6.000,00. Dat redt ie niet met Pc-Prive... Snik.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 00:34]

11329

En ja, hoor: de volgende estafette! Wie is de volgende welke zich vereerd mag voelen door een bezoekje van een echte, originele Kokoseilandiaan?Eamel vraagt zich ondertussen wel af waarom er iemand bij de TU nog zo laat aan 't surfen is...

UPDATE: 'D'r zijn er meer...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 15 10 03 - 00:03]

Die Twee

En nog twee van m'n meest dierbare vriendinnetjes...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 23:49]

Wat een Watten!

Ah! In de aanbieding! En Eamel weet waar men ze haalt...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 23:35]

Hak op Tak Part 1: Heilige Grond

Speaking of it.. En hoewel Eamel niet gecharmeerd is van beeldjes en aanverwante zaken met een hoog-bij-ons-in-de-jordaan-gehalte, moet ie toegeven dat zij wel een Schoonheid is...Gezien op Crooswijk...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 22:50]

How to Handwerk (18+)

Use both hands, alternating back and forth in a pattern you develop to offer him the most arousal...

Eamel goes ranzig. Again. Meer te ere en glorie van al die onwetenden, die nog steeds problemen hebben met de manier waarop het gedaan dient te worden. Maar 't geeft niks, hoor.. Eamel is geduldig.. ;DVan VK...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 07:13]

Tante Jo en de Gladiolen

Tante Jo. Ze duwt inmiddels alweer vijf jaar het gras omhoog. Met alle respect van de wereld voor deze mevrouw, overigens. Hell; Eamel is zelfs naar Tante Jo vernoemd! (Nee, Eamel heet geen Johanna. Of Tante, for that matter). Enniewee: da's een ander verhaal. Tante Jo was welgesteld. Weggestopt in een verzorgingshuis, levend van een weduwen-pensioentje en een flink opgepot kapitaal, overgehouden aan een bungalowverkoop, een erfenis van hij-rust-in-vrede-haar-man. En niks om aan uit te geven. Dus Tante Jo bezweek bovenop de zak met geld. De (klein-)kinderen van Tante Jo waren er opvallend vroeg bij. In no-time was slechts de herinnering wat restte van Tante. Eamel kreeg ook zijn deel van de overblijfselen. Niet van Tante, uiteraard, wel van haar inventarisje. Een bankstel (weliswaar bloemetjesmotief, maar dat was fluks toebedekt met een grand-foulard). En een schilderij. En hoewel Eamel niets met bloemetjesschilderijen heeft, heeft ie deze in een emotionele bui toch maar opgehangen. Achteraf. In de logeerkamer. Na verhuizing naar Sodom en Gomorra is de Vaas met Gladiolen (zijn 't wel gladiolen?) verhuist naar Eamel's slaapkamer. Omdat drie gladiolen zo leuk matchen met het behang..

Zo nu en dan vraagt Eamel zich af; zou 't wat waard zijn? Heeft Tante Jo haar favo-neef een goudmijntje in handen gegeven? Of is 't een dooie mus, behorende in de lijn der Kunstige Kitch, zoals Het Huilende Jongetje of de Zigeunerdame? De schilder zou ene heer of dame J. Bieste of J. Biesto geweest moeten zijn. Hoedanook.. 't Is prettig om zo nu en dan jezelf even rijk te dromen... Want stel je voor.. Dank, Tante.Iemand verstand van geschilderde Gladiolen?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 06:49]

Ignorance is...

Joden vs Palestijnen. Hongersnood. Kinderontvoeringen. Drugsoorlogen. Floppende Endemolprodukten. Van hun voetstuk vallende Moeder Theresa's. Liegende koningshuisgegadigden. Amerika's mislukkende kruistocht jegens Irak. En wat dies meer zij. 't Maakt Mike allemaal niks uit. Mike vindt 't wel ok.


[Kategorie: default | Datum/tiid: 14 10 03 - 00:47]

Filmkast: The Sequel

In het kader van smekende dame is Eameltje speciaal teruggekomen om haar te plezieren. Dit door middel van het vervolbrengen van de Kweeste van de Filmkast. Helaas heeft Eameltje geen films in het bijzonder, die uitblinken. Wel een hele rits. Maar ja, je mag maar 1 vervangen. Wellicht een idee voor de volgende keer; een eigen Film Top Tien. Want films zijn tijdsbeelden. En dus onderhevig aan mode. En mode vervaagt. Schoonheid is relatief. Was Eamel vroegah nogal onder de indruk van de Bond-films en stond ie vooraan bij de bioscoop; tegenwoordig wacht ie gewoon de dvd af. Want geef toe; die zeer slecht gemonteerde surfBond doet toch wel een beetje verlangen naar de Enige Echte... :En verwacht geen diepgang kwa voorkeur bij Uw Eamel; een film moet vooral onderhoudend en zwaar entertainent zijn. Anders kijkt ie wel naar Twee voor Twaalf of Knevel op Donderdag... Geloof 'm; d'r zijn genoeg filmjuweeltjes: Blues Brothers, Crossroads, Monsters Inc of Shrek.. Maar d'r is een serie die er met kop en schouders bovenuit steekt: Back to the Future. (Ook 1 uit de stal van Spielberg, Banaan.. ;D).. Minstens twintig keer gezien; de hele trilogie... En elke keer ontdekt ie weer wat nieuws. Nog steeds... Ingenieus! Respect! Dus. Kortom: deze erin:En deze eruit: teveel diepgang.. ;D

En dus ziet 't lijstje er nu zo uit:

1. Scarface (1983)
2. Memento (2000)
3. High Fidelity (2000)
4. Sixth Sense, The (1999)
5. Back 2 The Future (1985 -->)
6. Lord of the Rings, The Two Towers (2003)
7. Shawshank Redemption, The (1994)
8. Others, The (2001)
9. Seven (1995)
10. Silence Of The Lambs (1991)

My pleasure...

Btw: it's your turn, Loes...

[Kategorie: default | Datum/tiid: 13 10 03 - 23:53]

Pret op ut zwalet

Eamel is weggeweest. Althans; van 't net. Want ja, Echte Mannen klussen. En dus heeft ie besloten z'n zwalet es onderhanden te nemen. Na flink wat hak- en sloopwerk is 't een plaatje geworden, van alle gemakken voorzien. Want Echte Mannen willen luxe: Echte Mannen willen hi-tech schijten...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 13 10 03 - 22:35]

Eamelbitionisme

D'r wordt Eamel wel eens verweten dattie teveel de nadruk legt op (vrouwelijk) naakt alhier.... En het is waar. Hoewel gezegd kan worden dat achter deze daad zowaar een beleid zit. Het is nu eenmaal een feit dat de vrouw, over het algemeen, anatomisch beter in elkaar steekt dan de man. En vanwege het feit dat web-loggers er momenteel nogal vol van zijn, presenteert Eamel hierbij een primeur: himself. Eamel is niet mooi. Niet lekker. Maar wel bereidt met z'n friesche billen bloot te gaan ten aanzien van de natie.. Dus voor deze ene keer: Eamel. In da nude.4 the ladies.. ;D

[Kategorie: default | Datum/tiid: 13 10 03 - 20:52]

#@%!%@$#^!&!!!!

Eamel's meest gebruikte woord, deez' afgelopen dagen...Oh ja. Hij is t'rug. For the time being. In ieder geval tot deez' klaar is... After all: je moet wel heel koud zijn wil je zo'n hartverwarmend verzoek naast je laten liggen::
[Kategorie: default | Datum/tiid: 04 10 03 - 12:02]

Effe

geen zin.

(..)

[Kategorie: default | Datum/tiid: 02 10 03 - 22:29]

Leuk, joh...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 02 10 03 - 21:33]

Mailcheck(out)

Damn! Vergeten m'n Planet-mailaccount te activeren. Ff checken...Pomtidom.

Euh...

Oops...


[Kategorie: default | Datum/tiid: 02 10 03 - 07:10]

Tic, toc, tic...

Eamel heeft alles. Tenminste.. veel. D'r valt praktisch niks meer te wensen. Alles wat nu nog komt is slechts een uitbreiding van wat er al was. Tv? De volgende wordt waarschijnlijk een 120 cm. plasma-schilderij-tv aan de muur. Een auto? De volgende een vierdeurs. M'n woning? Volgend jaar een koopwoning. Wat valt er nog meer te wensen? Meer geld? Meer spullen? Meer gezondheid?

Nee. D'r is nog 1 iets wat Eameltje nog niet heeft. Maar al wel jaren naar uitkijkt. Pcies: Eamel wil kinderen. Jawel. 't Liefst zoveel mogelijk. Een groot gezin met een hoog Jan Steen gehalte. Groot huis, groot gezin. Dat wil Eamel. En als 't ff kan heel erg snel ook. Want Eameltje is ook niet van de jongste. Althans.. 37. 't Zou inderdaad nog wel prettig zijn om later in staat te zijn met dat hele gezin te kunnen straatvoetballen. Bij voorkeur zonder het verlies van een long of gebruik te hoeven maken van een rollator. Dus graag snel want Eamel's next of kin moet niet met schaamte over straat hoeven lopen omdat 't lijkt of 'ze' hand in hand lopen met hun opa.....

Eamel's kinderwens is momenteel (laten we zeggen; de laatste twee a drie jaren) zo vurig dat ie een soort angstig voorgevoel krijgt. "Zou dit nog wel goed komen?". "Wat als ie geen vriendinnetje vindt wat die kolonie vlinders in 'm wakker maakt?". "Kun je nog verliefd worden op 37 jaar? Of heeft een ieder slechts maar een Grote Liefde in z'n/haar leven?" Hij bedenkt zelfs absurde, andere mogelijkheden: draagmoederschap. Hm. Is een optie. Maar wat kost dat? En wie zegt dat de draagmoeder in kwestie niet, na de geboorte, zegt van euh.. "Pleur met je afspraak.."? Adoptie dan? Pfff.. jaren op een wachtlijst, zak met geld. En maar hopen dat je aan alle criteria voldoet als man alleen. Eameltje heeft natuurlijk wel een veertig urige werkweek die niet zelden ontaardt in een 50 a 60-urige week.... En hoewel hij gebruik maakt van een nieuwe overheidse regeling (Verlofsparen, wat zo ongeveer inhoudt dat men mag sparen voor een sabbatical periode. 't Zou tenslotte erg leuk zijn om bijv. het eerste jaar van je kind dag en nacht mee te maken, zal dit waarschijnlijk niet een doorslaggevende factor zijn bij een adoptie-bureau.

Eamel heeft een anderhalf/twee jaar ge-date. Via een dating-site. Ca. twintig vrouwen ontmoet. In alle soorten en maten. Lang, kort, knap, minder knap, superslank, gezetter... allemaal zijn ze de revue gepasseerd. Wel had men allemaal enkele overeenkomstige karaktereigenschappen: men was intelligent, single (ook niet onbelangrijk ) en 'zoekende'... Nu is het frappant dat, hoewel Eamel als 'vereiste' in z'n profieltje (want dat doe je op zo'n site; een profieltje aanmaken; wie je bent, wat je zoekt, etc.) dat ie wel kinderen wilde, echter slechts uit Eamel's eigen DNA, het merendeel daar steevast overheen las: sommige dames zo brutaal door te reageren ondanks een gevolg van drie kinderen. Zucht.. Maar de chemie ontbrak. Of na een aantal afspraken kwam hij erachter dat de dames in kwestie eigenlijk geen kinderen wensten. Vervelend. Eamel is gestopt met die site. Voornaamste reden is toch wel omdat het zwaar vermoeiend is om telkens weer het hele proces opnieuw door te moeten maken: afspraak, kennismaken, telkens bellen, mailen, sms-en, het hof maken, leuke dingen doen. Eamel heeft geen tijd en zin voor die flauwekul. Broeden moet ze.. Maar ja, vind er maar eens zo 1.

Nu is het niet zo dat Eamel 1 en ander idealiseert. Nee, absoluut niet! Hij heeft tenslotte nu vijf jaar 'ervaring'. En hoewel die situatie op zich uniek was, vooral door onverwerkte bagage van beide 'partijen', kan Eamel toch zeggen dat ie ondanks de wat 'mindere' momenten nog steeds niet van z'n standpunt af te slaan is: eigen kinderen. Eamel wil naar de zaterdagse voetbal met z'n jongens. Naar zwemles met z'n dochter. Samen op de bank hangen. Ff lekker play-stationnen. 10-minutengesprekken doen op school. De kinderkledingafdeling van de Bijenkorf onveilig maken. 's Nachts driehonderd keer opstaan om Levi te troosten na een akelige droom. Luiers verschonen. Een buurman aan de deur verwelkomen omdat Levi weer 'ns een raam heeft ingekukeld met z'n voetbal. Een speelgoedzaak inlopen om de mooiste kado's uit te zoeken voor z'n/haar verjaardag en, 's morgens, de blik in z'n/haar ogen te zien bij het openscheuren van de verpakking. In je bed liggen met je kind(eren) tussen je in, op zondagmorgen. Stapelgek worden van hoogopgelopen kinderruzietjes "Hij moet uit m'n kamer blijven!".... Kerst en Oudjaar vieren bij hun opa en oma, gezellig allemaal aan een lange, feestelijk gedekte tafel.... Alle Disney-films sparen. Struikelen over de Pokemon-plaatjes en rondslingerende knikkers. Knex-en tot je een ons weegt. Wandelen over straat met je kind op je armen en trots gloeien als er weer es iemand lachend naar jou en je kind kijkt. En ondanks dat er wellicht zo nu en dan de situatie zich voordoet dat je je off-spring wel eventjes achter het behang zou willen plakken, wil Eamel het allemaal.

Maar... Eamel vraagt zich af: is dat allemaal normaal? Voor een vent? Moet je daar niet een 'wijf' voor zijn? Om zo te denken? 't Begint bijna een obsessie te worden. Zelfs zo dat 't Eamel niet meer uit gaat maken wie de moeder is; als de kinderen maar komen. Da's toch niet gezond...

Kortom: voel jij je geroepen draagmoeder te zijn maar niet de 'ongemakken' wil van het opvoeden: Eamel is your man.. Vul gerust het formuliertje in... ;DTopic: kan een man een biologische klok hebben?

Aanvulling: Wat zit ik eigenlijk te klagen?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 01 10 03 - 22:40]

"Say hello to my little friend!"

Eindelijk! Hij 's uit op DVD: Scarface... 't Werd @$!#@% tijd!En nu je daar toch bent: tsjek deze stakker uit.. Hilarisch!;DOh euh.. hier staan er nog veel meer... have fun!

[Kategorie: default | Datum/tiid: 01 10 03 - 21:22]

Eamelientje

Eamelientje, het 'genezend medium' in haar zo karakteristieke blonde pruik, zal het komende half jaar niet meer spreken. Zowel op haar healings als ook in het dagelijkse leven zal ze haar mond dichthouden, zo maakte ze gisteravond bekend op een healing in OB.

Een visioen van Moeder Maria staat aan de basis van het spreekverbod, dat van gisteravond 21.00 uur tot en met 29 maart 2004 zal duren. Op vijf september vroeg zij aan Eamel om zes maanden te zwijgen als boetedoening voor Nederland. Het medium stemde toe.

"Ik was zelf ook heel verrast. Verbaal ben ik juist op mijn sterkst en nu moet ik woorden achterwege laten. Ik laat me maar leiden. Mijn zwijgen zal mijn spreken worden", aldus Eamelientje. Ze zal zich nu uiten via woorden op schrift en via 'gevoelskanalen'. Buiten Nederland mag het medium overigens wel spreken.

Eamel's Mem is niet blij met het spreekverbod voor Eamelientje. De twee zijn kort geleden een samenwerkingsverband aangegaan, nadat een eenmalige samenwerking succesvol was verlopen. "Van wat zij van gene zijde ontvangt heb ik geen kaas gegeten maar ik word zo wel voor het blok gezet. Maar ik heb wel respect voor haar onvoorwaardelijke geloof." Hoe de elf afgesproken sessies er nu uit gaan zien is nog niet duidelijk.


Jomanda; move over! Here's Eamelientje!Oh my God.. visions of Twisted Sister... Aargh!

Free counter and web stats