[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 01 05 - 13:11]

Marked 4 life

Zal ik 't doen? Is de tijd rijp?

Al jaren zit ik er tegen aan te hikken. Niet omdat ik geen lef heb, nee. Wel twijfel vanwege het definitieve karakter ervan. En iets wat definitief is dient goed te zijn. En dus ben ik al sinds 1996 bezig met een ontwerpje, wat op 1 of andere manier maar niet van de grond wil komen. En dus blijft 't maar liggen. Had iets te maken met oude en minder oude familiewapens. Helaas moet ik toegeven niet die ontwerperskwaliteiten te bezitten die van een tekening een kunstwerk maken. No Schiffmacher's here. En dus kwam ik een tijdje geleden onderstaande tekening tegen. Zomaar. Ergens. Ik weet al niet eens meer wie verantwoordelijk is hiervoor. Maar in mijn ogen kwalitatief voldoende om voor de rest van m'n leven op m'n rug te prijken. En ik weet 't, dames en heren lezertjes; smaak is en blijft subjectief. En ook; je bent voor of je bent tegen. Maar de Weegschaal in mij begint over te hellen...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 29 01 05 - 12:33]

Stout leuk

Frozone. Elastigirl. Mr. Incredible. Buddy... Wat een o-v-e-r-w-e-l-d-i-g-e-n-d leuke film! Zo leuk dat je 'm toch minstens twee keer achter elkaar gezien dient te hebben. Alleen... wat zou dat betekenen: Do Not Duplicate?

(Ik geef 't toe; beetje stout op z'n tijd, die Eamel).


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 01 05 - 12:16]

Goh...

Beeld. Geluid. Skype. Messenger. Cam. Chat. Van 22.00u tot 04.00u.

Goh. Heet dat nu Van je geloof afstappen? De wonder'n zijn de wereld nog niet uit...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 28 01 05 - 07:48]

so Hi(gh)

Ooit, laten we zeggen ergens in 1997, dus minstens honderd jaar geleden, leerde ik een jonge vrouw kennen. Nu gebeurd dat wel vaker, dat jongetjes meisjes leren kennen, echter gebeurde dit via internet. Hedentendage ook niet zo bijzonder meer, maar destijds heel apart en voor 't grote publiek vooral ordinair ("Via internet? Is dat wel wat, dan?"). En ja, wat doen jongetjes en meisjes die elkaar via internet leren kennen? Pcies! Die communiceren op elke wijze binnen de mogelijkheden van de techniek. In die jaren bleek dat nog erg beperkt: je had A.; de telefoon (maar dat was, laten we 't voorzichtig zeggen, niet zo 'praktisch' en nogal precair, gezien de omstandigheden. B. je had mail. Mail was wel praktisch maar niet a la minute. Zelfs toen viel het niet mee om bijv. achter je stuur een spontane aubade naar je geliefde te sturen. Tenslotte was daar iets nieuws; de C. C. staat voor de mobiele telefoon. Mijn allereerste, speciaal aangeschaft voor communicatie met 'haar'; een Sony cmdx1000. Niet alleen gaf deze gsm mij meer mannelijkheid, vooral gedragen in m'n broekzak, maar ook bleek het geval een praktische vinding te bevatten; het direct kunnen versturen van korte berichtjes van maximaal 160 karakters; SMS. Daar kon je als dwepende gozert toch wel indruk mee maken, vooral als de gedweepte ook over zo'n wonderlijk stukje techniek beschikte. En dat bleek het geval. Sms echter, stond nog in z'n kinderschoentjes en wat gebeurt er met portomonnaie-tjes van early adopters? Exactly; die worden volledig tot op de laatste draad geleegd: (toen nog) Hfl. 0,80 per bericht... (ca. € 0,35) Libertel, Kpn, Telfort... men verdiende er lustig op los.


Toen was daar ook nog IRC. Tegenwoordig minder populair, vooral vanwege instant messengers als Msn en Yahoo, maar destijds waanzinnig populair. Vooral als je helemaal into dat soort dingen was. Neem een virtuele kamer, plemp er een twintig, dertigtal mensjes in en up you go: kippenhok.  IRC had ook nog een leuk aspect: nieuwe gadgets gingen als vuur in de rondte. Zo ook het fenomeen 'gratis' sms-nummers. Niet alleen bestond de mogelijkheid Short Text Messages te verzenden via allerlei vage sites (met ICQ-achtige lay-outjes, zoals MTN te Zuid-Afrika), die dan weer wel maar vooral dan weer niet hun werkzaamheid uitvoerden. Nee, ook rouleerden er via datzelfde lulmedium 'vrije nummers'. Nulzes-nummertjes waarvan niemand wist waar ze vandaan kwamen maar vooral niet hoelang ze werkzaam zouden blijven. Enfin, men diende in die tijd nog zelf z'n/haar telefoon te 'configureren' ofwel de gevonden nummertjes in te voeren in het toestel. Wonderwel bestonden er inderdaad een aantal nummerkes die wel werkten. En wij? Wij sms-ten er lustig op los. Vooral erg praktisch als je verliefd bent. Resultaat was dan ook druk digitaal verkeer tussen Noord- en Zuid-Nederland. Vijftig sms-je per dag bleek geen uitzondering...

Oh, noodlot. De rekening. Vriendinnetje ontving hem als eerste. Libertel, heur provider, een niche player in de booming gsm markt, bleek correct gehandeld te hebben. Bedrag Hfl. 1.300,00 (!) over 1 maand. Te betalen: Hfl. 0,00. Zo! Dat was ff schrikken! En dus zag Eamel z'n rekening vol goed vertrouwen tegemoet. En de rekening; hij kwam. Echter... andere provider, andere rekening. Bedrag Hfl. 1.600,00. Te betalen Hfl. 800,00.. 


(Slik)


Verklaring van de KPN;"Wij geloven niet in gratis nummers, meneer. Doorgeven betekent dienstverlening. Dienstverlening kost geld. Punt. Wilt u automatische incasso of betalen in drie termijnen?" Euh... Uieindelijk heb ik de KPN zover kunnen krijgen dat men mij respijt gunde en de termijnen verspreidde over 12 maanden. Conclusie; Love is money.


Vanwaar deze anekdote? Zoals boven valt te lezen ontvang ik van de week allerlei mailtjes van bekenden met duistere inhoud. Het blijkt dat bij aanklikken van links binnen deze mail alle contactpersonen binnen je mailbox een mail van jou gaan ontvangen met dezelfde inhoud ("click on the link and sign-in. As soon as you sign-in, you and I will be automatically placed in each other's "friends" list and address books."). Spam. Free SMS. Argh! Dus bij deze verzoek ik allen mijn reguliere mailadres dan ook dringend te verwijderen uit uw Hotmail-accounts. Misbruik m'n Hotmail. Hoereer m'n gMail. Maar Keep Eamel spamfree!


Dank u.

Update 29-1, 15.15u: 't Wordt annoying:


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 27 01 05 - 22:51]

Mental constipation

 
*Bored*

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 26 01 05 - 08:34]

Boys will be boys

Zo'n vier jaar geleden; 15 enigszins volwassen mannen in een te kleine ruimte, allen gebiologeerd starend naar het scherm voor zich. Doodse stilte, een speld horen vallen. Hemeltergende spanning. Until hell breaks loose...

Het blijft een grappig gezicht. Allemaal gasten, verschillend pluimage (getrouwd, kindertjes of juist single-till-death), druk in de weer met computers, snoertjes, schermen en luidsprekers. "Heb jij Joint Operations nog ff voor me?", "Unreal doet 't niet, jongens! Help ff!", "M'n geluid weigert... " Een ding hebben ze allemaal gemeen; ze kunnen even weer iemand zijn, die ze lang geleden waren; onbekommerde adolecenten, rammend op een toetsenbord. Schreeuwend, lachend, vloekend. Een bonte verzameling rebirthed pubertjes, gefascineerd door een kameraadschappelijk samenzijn; een LAN-party. 15 man, 15 pc's. Alles op een wonderlijke manier aaneengesmeed. Half-life, Unreal Tournement, Far Cry, etc. etc. Van 's morgens negen tot in de late uurtjes.

En de tijden gaan herleven. Voor de laatste keer (?)

Boys will be boys.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 25 01 05 - 23:44]

Wetterloo

"De drie noordelijke provincies in Nederland, Friesland, Groningen en Drenthe, zouden zich moeten afscheiden van Nederland. Zij zouden dan een autonome noordelijke regio binnen Europa moeten vormen. Althans, dat gaat gebeuren als het aan de Fryske Nasjonale Partij (FNP) ligt. Volgens fractievoorzitter Johannes Kramer van de Friese nationalisten is het hoog tijd dat de drie provincies een dergelijke afscheiding serieus moeten gaan overwegen. "Maar het moet dan wel heel veel voordeel ten opzichte van de huidige situatie opleveren", zo vindt hij. In de te vormen autonome regio zou Groningen de hoofdstad moeten worden. Kramer zegt daar als Fries geen moeite mee te hebben."

 

Een dramatisch slechte economie. De meeste werklozen per vierkante centimeter. Nauwelijk industrie. Slecht(er/st) geschoolde beroepsbevolking. Een algeheel lager IQ-gemiddelde. Afhankelijk van koeien. En dan ook nog maar ff zo roepen: "Maar het moet dan wel heel veel voordeel ten opzichte van de huidige situatie opleveren"... W-e-l-k voordeel. Er IS geen voordeel! Die Fryske Nasjionale Partij spoort werkelijk voor geen meter. En had 't nog enige geloofwaardigheid, is dat eventjes professioneel onderuit geschoffeld:"In de te vormen autonome regio zou Groningen de hoofdstad moeten worden". Of all places! Groningen heeft geeneens stadsrechten! Doe dan Dockum of zo. Of Staveren. Maar niet Groningen. Het enige wat Groningen voor heeft zijn z'n kroegen aan de Grote Markt. Kortom; belachelijk id, jongelui.

(Waar zou je overigens kunnen solliciteren? Ik bedoel; een autonoom gebied hoort toch een president te hebben. Onze voormalige Oranje's liggen immers allang gras omhoog te duwen... Minister President Eamel. Of zou 't ons eigen Wetterloo worden? No sa. En net oars... ) (Bron)


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 25 01 05 - 00:40]

Bed & Breakfast

Ze is een struise, roodharige dame, getrokken uit de polderse klei. Heeft een baan aangeboden gekregen bij Eamel's werkgever en woont inmiddels alweer een paar weken bij heur achterneef, tijdelijk, vanwege onoverkomelijke afstandsproblemen. Achterneef is aardig maar niet zo proper ("Goh, wat een leuke gele tegeltjes!", "Geel?") en daarnaast onbekend met het fenomeen 'opruimen' (wah?). Collega, vanwege haarkleur voor 't gemak maar even Angelique noemende, is wel van de opruimerige en vind dat de familiebanden onder druk komen te staan.

Eamel, alweer een tijdje (on-)bedoeld single-achtig, biedt in een royale bui z'n logeerkamer aan. Gefundeerd op argumenten als; "Och, alleen is maar alleen", "Gezellig; weer leven in huis" en "Wellicht wordt er weer eens van 't fornuis gebruik gemaakt (door Eamel, red.)" is ze overtuigd en vol enthousiasme deelt Angelique spontaan zijn mening en wellicht binnenkort z'n appartement. Let wel; ze is erg leuk, lacht lief en nog meer van dat soort appetijtelijke bijkomstigheden, maar desalniettemin niet Eamel's tiep. Bovendien is M'am bezet en minstens 12 jaar jonger.

Een halve dag verder beginnen de tegenargumenten te knagen. "Dat wordt geen cybersex meer, jongen". "Vrouwenbezoek kun je wel vergeten (dus stuur Tanja, de ontvankelijke misthoorn maar een farewell-sms)". "In je blote hol, dickdangling, door je eigen huis heen struinen? Schrijf 't maar op je be-love-handelde buik". "Muziek hard? Misschien houdt ze wel van stilte". "Geriefelijke, eigengemaakte teringzooi krijgt geen kans meer". "Je maten ontvangen, klem zuipen en onbedaarlijk lachen om een belegen kut-lul-neuken-grap? Forget it! Dat wordt conformeren, mate!" "En dit? Wie weet wat dat brengt?"

Wellicht een troost dat 't maar voor een periode van euh.. 

7 maanden is. ;-( (Dilemma's, dilemma's)

To be continued.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 23 01 05 - 13:22]

Music & Moods: Classical Trance (rightcolumn)

And now for something completely different! Hoewel de meeste klassieke-muziek-liefhebbers onder u zullen gruwen bij de gedachte alleen al, heb ik gekozen voor de verzamelcd Classical Trance - Remixed by The G&A Project. Nu zal die titel weinig opwinding veroorzaken, de inhoud echter zou de gemiddelde componist in z'n graf doen omdraaien. Grootheden als Delibes, Beethoven, Mozart en wat dies meer zij worden in een digitale blender geplempt om vervolgens volledig getransformeerd en aangepast aan de eisen van deze tijd te voorschijn te komen; Trance met een hoofdletter. Sommige tracks zijn praktisch onherkenbaar, bij andere daarintegen blijft de kenmerkende melodie van het desbetreffende muziekstuk behouden. Hapklare brokken, lekker in 't gehoor. Niet meer en niet minder. Voor de liefhebbers; enjoy. Voor de die-hard classical liefhebbers; walk on; you'll love it or you'll hate it; c'est simple.

May I present: Classical Trance.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 22 01 05 - 20:03]

Warning

"In a quiet, isolated village in olde Pennsylvania, there lies a pact between the people of the village and the creatures who reside in the surrounding woods: the townspeople do not enter the woods, and the creatures do not enter the village. The pact stays true for many years, but when Lucius Hunt seeks medical supplies from the towns beyond the wood, the pact is challenged. Animal carcasses, devoid of fur, begin to appear around the village, causing the council of elders to fear for the safety of the village, the pact, and so much more."

Films bespreken is not my cup of tea, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering: WAT EEN ONGELOOFLIJKE DRAAK VAN EEN FILM!! Was dit al mijn all-time non-favourite; het heeft gezelschap gekregen... Mag ik alsjeblieft een flinke emmer?

't Is dat u 't weet.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 21 01 05 - 19:34]

(..)

!


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 18 01 05 - 06:58]

No.2 en Het Grote Gelijk

06.00 uur des morgens. Een dubbele Senseo, een sig en Frederiek Chopin in een loop. Wass Wunscht Der Mann Sich Mehr?

Ik zeg; moeder heeft altijd gelijk. (Here)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 17 01 05 - 07:11]

De Meeste dromen..

't Gebeurd me niet zo vaak (Wat zeg ik: nooit!) dat ik me mijn dromen herinner. Ongetwijfeld zal elke psych daar een verklaring voor hebben, waarom je de ene droom wel herinnerd en de andere niet, maar ik kan me niet heugen ooit dromen de dag erna nog volledig na te kunnen vertellen (en dat was een hele rare zin). Anyway, de laatste tijd is het raak. Vond ik mezelf van de week al een keer verdwaasd midden in de slaapkamer terug met een hevig bloedende teen, ik had kennelijk m'n nagel eraf geschopt tegen de bedrand, gisternacht bevond ik me op diezelfde middenstip in diezelfde slaapkamer, echter werd ik ditmaal wakker van m'n eigen geschreeuw:"****, ga, onder het bed liggen! Doe dan! Ga! Dan gebeurd er niks! Ik ben bij je!!" Iets in die strekking. Het lijdend voorwerp in dezes was een kind, wat ik kennelijk trachtte te beschermen tegen Kwade Geesten welke huishielden in euh.. mijn slaapkamer. Irritante is vooral het feit dat je denkt wakker te zijn op zo'n moment, maar toch voor de zekerheid nog even onder het bed gaat kijken (...) en onrustig in slaap valt ("Maar wat als het wel gebeurd is? Dan ligt dat kind nu bang te zzzzz... ") En weg was ik.

Die van afgelopen nacht was iets onschuldiger van aard. En volledig verklaarbaar. Ik droomde over een irritatie van gistermiddag, over iets waar ik me al langer aan stoor, in IRL; het feit dat de cd-wisselaar in m'n auto altijd overslaat als ik over een fokking kiezelsteen rijd maar nooit als ik een flinke verkeersdrempel neem. Of een kuil van een halve meter... Klaarblijkelijk vind mijn psyche dat iets waarover men zich dient op te winden en welk verklaard dient te worden on the sofa of my mind. Ik werd dan ook badend in het zweet wakker van dat dilemma. En dus heb ik besloten dat wij, psyche et moi, vannacht maar es om de tafel moeten gaan zitten, want als ik me hierover al moet opwinden; wat gebeurd er dan met de wereldproblematiek?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 16 01 05 - 18:55]

Den Haag; waar leg dat dan?

Net als in de film. Maar dan anders. Sterieler. Produktiematig. Een huiskamer i.pv. een studio. Wel typische ****-dames. Dat soort vrouwen wat je je voorstelt als je de **** voor je hebt. Enthousiast. Dat ook. Maar op een zakelijke manier. En de mooiste ogen waar ik sinds lange tijd in heb mogen staren. Maar ja.. 't komt dan ook weer van 't platteland... 

En nee; ik ben niet verliefd... ;-D

(Quote v.d. Dag: Gehoord bij het vragen naar de juiste weg in een zwaar doorrookt en in alcohol gedrenkt kroegje, gebracht door een stamgast met het meest uitgestreken gezicht: "En dan rèh je langs een kerkhof en dan gèh je links. Kerkhok ken je mokkelijk herkenne; d'r staan allemaal van die kruisen op.." En hij nam nog een slok)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 01 05 - 20:01]

Viva Eamel! Part IIIa

:-D

[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 01 05 - 17:53]

Chopchop

De eerste gedachte bij 't zien van al die lieve nabeeldjes is toch wel:"Goh! Wat leuk gedaan!" Om vervolgens jezelf af te vragen wat voor technieken de fotografe gebruikt heeft. Photoshop? 3Dmax? Wtf.. misschien wel Paint Shop Pro! Knap, hoor..

Maar nee. Speaking in terms; Engeland staat op z'n achterste poten nu blijkt dat de enige techniek welk mevrouw gebruikt heeft een slagers- en/of uitbeenmes betreft. En alles onder het mom van Kunst, omdat het moet. Mevrouw probeert een en ander nog recht te breien ("Edenmont explains her actions by pointing to the trauma of her mother’s murder in the former Soviet Union.") maar het kwaad is geschiedt. En terecht, me dunkt.

Die Nathalia. Gestoord, gestoorder, gestoordst. (Via)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 01 05 - 14:37]

Alsof je een emmer...

Waarom dan toch? Waarom bestaat er tegenover een Yin wel een Yang? Na regen een zonneschijn? Naast een linker- ook een rechterkant? Een crediteur tegenover een debiteur? Waarom geen plus zonder min? Een God en een Satan? Geen begin zonder einde? De achterkant van voor? 1 + 1 = 2? Trouw zonder verraad? Een Romeo en een Julliet, een Tristan en een Isolde, een Jip en een Janneke, een Bert en een Ernie, een Laurel en een Hardy? Waarom geen Sodom zonder Gomorra? Een hij zonder een zij? Een.., een.. Kortom:

Waarom vliegt gaat mijn geld dan wel sneller de deur uit dan 't binnenkomt?*

*Ik weet; d'r klopt geen reet van die vraagstelling, but wtf.. 
't was 't eerste wat in me opkwam :-D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 01 05 - 00:02]

Stelling

Luister. Woon je op drie hoog. En ook nog es in zo'n 'kroegstraat'. Ofwel; half uitgaans-OB komt des nachts langs je deur. En aangezien OB de laatste tijd toch al enigszins demoliserend in het nieuws is, is dit vragen om moeilijkheden. Bedrijf is bezig met de gevel te reinigen. Tegen drie uur hedenmiddag besluit men de boel de boel te laten en gaat naar huis. Echter zonder het fatsoen te hebben de stelling te verwijderen. Want wat doet half-uitgaand OB? Pcies; die gaat kijken in hoeverre men, uiteraard in beschonken toestand, een willekeurige stelling kan beklimmen. Welke voor mijn raam geparkeerd staat.

Ik geloof dat ik vannacht maar es op de bank ga slapen...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 12 01 05 - 19:13]

Sokkenterror

Argh! Waarom is dat toch altijd, zonder ene uitzondering, dat e-l-k-e keer als ik m'n wasgoed uit de droger pluk, er een sok op de grond flikkert?!? En a-l-t-i-j-d, als ik dan met die stapel wasgoed in m'n armen die ene sok op wil gaan rapen, er gelijk een tiental sokken besluiten zichzelf ook maar te laten vallen?!?

A-l-t-i-j-d! (Zou er zoiets als een sokken-therapy bestaan?)


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 12 01 05 - 18:29]

Oraal geNOT

Ik ben in afwachting. Van wat gaat komen (duh). Al een twee-/drietal dagen, ik raak de chronologie enigszins kwijt, loop ik hier in dopey toestand door het huis/tijdens mijn werk, zwaar gedrogeerd door een combinatie van paracetamolletjes, Ibuprofennetjes en van die gevonden-in-m'n-jaszak-capsules, waar ik naam niet van ken maar wel de werkzaamheid (peace, man!). Zwaar tekort aan slaap (lees: geen) en allemaal door Kies, die het kennelijk zat was en besloot tot vrijwillige euthanasie, zonder mij daar in eerste instantie even over in te lichten. Helaas had Kies buiten de waard omgerekend want Pijn vond dat hij ook een bijdrage mocht leveren. Kies en Pijn gaat niet goed samen. Of juist wel, afhankelijk van het perspectief. In ieder geval wist Kies Pijn al een paar dagen met vlagen en gepast geweld buiten de deur te houden, gisteravond echter had Pijn aan kracht gewonnen en besloot z'n Sweet Revenge-techniek toe te passen. Niet zonder resultaat; Pijn won.

Afgelopen nacht, of laat 't gisteravond geweest zijn, werd ik, na al een aantal dagen aan drugs geweest te zijn, gebeld door Kameraad. Kameraad was op de hoogte van Kies en, in mindere mate van Pijn en besloot me uit te nodigen voor een bord spaghetti (want 'dat slurpt makkelijk naar binnen'). Dus Eamel aan de slurp. En ergens heb ik vaag ’t vermoeden dat dat de binding factor, de Robert ten Brink van Eamel’s orale omgeving geweest moet zijn, want nog geen half uur later barstte de bacteriebom; Pijn en Kies waren een joint-venture aangegaan, geenszins van plan zich te laten uiteen drijven door wat voor pijnstiller dan ook. Gevolg; rampnacht. Zo’n nacht waarin je geen besluiten meer kunt nemen (staan, paracetamolletje nemen, ibuprofennetje, liggen, kruipen, paracetamolletje, ibuprofennetje, tv-kijken, jenken, paracetamolletje, ibuprofennetje, pc-en, maagpijn, paracetamolletje, ibuprofennetje, last van je nieren) om tenslotte van de vermoeidheid in slaap te sukkelen tegen een uur of vijf en vervolgens met een pijn in je hele kaak wakker te worden… Kortom; Eamel was niet gewoon zielig. Nee, Eamel was z-i-e-l-i-g.

Vanmorgen, 1 minuut over acht, kwam ondergetekende erachter dat hij ook nog es nergens in een tandartsbestand stond en dus genoodzaakt werd om in deze toestand een bekkenbeul te vinden die gek genoeg was een blik te werpen in Eamel’s Orale Beerput. Half Rotterdam gebeld, driekwart OB maar voortdurend nul op rekest; “Meneer, we zitten helemaal vol”. “Nee, particulier verzekerd maakt geen verschil”. “Ik begrijp ‘t, meneer; € 200,00 per maand is een hele boel premie echter veranderd dat niets aan de situatie: vol is vol…” Totdat bleek dat vijftig meter verder op, achter Eamel’s huizenblok, zich een tandendokter bevond met een wel heel charmante assistente. Ondanks m’n toestand kon ik nog opmerken dat ze een hele hese, bijna geile, stem bezat (hoewel de laatste omschrijving niet hardop werd georeerd) en dit was kennelijk genoeg om haar, ondanks haar protest dat de tandarts het zo verschrikkelijk druk scheen te hebben en geen nieuwe patiënten kon aannemen, zover te krijgen dat men bereid was Eamel van Kies en Pijn te verlossen. Slechts een tien minuten, vier verdovingsspuiten, een hanglip en een slappe tong verder, was Eamel bevrijdt van z’n kwelgeest….

En nu? Nu aan de soep. Dat gerommel ben ik een beetje zat.


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 11 01 05 - 06:39]

Expand your possibilities

Zit ik net nonchalant en zwaar gedrogeerd (3x Ibuprofen en een hevige (non-se xual) nacht op de bank; lang verhaal) m'n Hotmail ff te tsjekken, zie ik tot mijn niet geringe verbazing dat de MSN-brievengleuf zich ge-expandeerd heeft. Zou 't dan toch nog hiermee te maken kunnen hebben? Maar da's drie weken geleden! Creepy...

Alweer zo'n typisch geval van; wat moet ik er mee.
Ik kom om in de gMailspace a la 1000Mb... :-)


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 11 01 05 - 06:24]

Google Gadget #369

Ik was 'm al een paar keer tegengekomen, deze Google gadget. Maar niet de wereld er op merkzaam gemaakt (uhm..) vanwege het compleet nutteloze karakter ervan. On the other hand; de meeste Google geintjes, zoals ze her en der op 't internet verschijnen (waar zijn ze als je erom zoekt?) blijken niet uit te blinken in praktisch gebruik.

Enniewee: Montage-A-Google. Werkelijk geen id wat je er mee moet.... (image; "Eamel" scrambled)


[Kategorie: default | Datum/tiid: 10 01 05 - 19:39]

Swedish non-hoax-terror

Nee, begrijp me niet verkeerd: ik leef mee. Nee, sterker nog; IK LEEF MEE. Ook ik voel me zeer betrokken bij 'het jochie-wat-zijn-ouders-kwijt-is'. Zo'n hoopje ellende in zo'n steriel ziekenhuisbedje, ver weg in euh.. verweggistan. De gedachte alleen al... zo zonder ook maar iemand in de buurt te hebben. En ook ik weet dat dit voor 1 keer geen hoax is...

Proleempje is echter; het jongetje heeft z'n ouders al gevonden. Of eigenlijk andersom, daar wil ik af zijn. Helaas blijkt de rest van die 6 miljard internetters nog niet helemaal bekend te zijn met deze laatste ontwikkelingen (laatste is subjectief; hij is al veertien dagen bij z'n ouders. Nog beter; hij gaat al bijna studeren.. ) So, people; collegae, vrienden, kennissen, familie: STOP MET DIE TERROR! Ik word gek van dat jong! Via Hotmail, via cc-mail, via thuis-mail, via gMail, via MSN (al minstens dertig keer).... helemaal gestoord word ik ervan! Dus, resume, voor de goede orde: H-I-J  I-S  T-E-R-E-C-H-T-!-!

 

Nu het meisje nog... (en da's heel oprecht en gemeend bedoelt..)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 10 01 05 - 07:47]

Mo r ga ge - Vi ag r a

Jaren heb ik ze buiten de deur kunnen houden; die welluidende echter ongewenste mailtjes, in de volksmond beter bekend als spam. Vond ik spam an sich al niks (dat spul, waar 't naar vernoemd schijnt te zijn; jakkes, al die hersentjes, vakkundig geplet tot een ondefineerbare massa vleesachtigs), deze vind ik persoonlijk nog iets minder. Want er zijn niet veel zaken duidelijk en vooral zeker in het leven, echter 1tje is dat wel; van 1 spambericht komen er meer. En allemaal mijn kant op.

En hoewel ik begrepen heb dat onsch providers ernstig hun best doen het merendeel te bouncen door plaatsing van innovatieve filtertjes en spamblockers, heeft menig spammert ook daar weer wat op gevonden; misspelling. Ofwel; pas de steekwoorden morgage, viagra en credits zo toe, dat het niet gezien wordt door bovengenoemde filtertjes. Morgage wordt morgagge of morg  age. Viagra wordt vi ag ra en credits wordt cr ed i ts.

Grappige is, voor zover er enige humor hierin te ontdekken valt, is dat men mij nog steeds wil laten geloven dat ik er (nog steeds) zelf om gevraagd heb: "I tried to call your 3 three time but your phone is not available. I think you did a mistake during filling the form." Hmhm. Of:"Thank you for your inquiry, we have been notified that two  l e nders are interested in offering you 3.7 point deal". En toch, zolang het binnen de perken blijft ('t is tenslotte maar een freebee-mail-accountje), heeft 't wel z'n komische kanten. "Thank you for your inquiry.." Whoehaha!

En toch vraag ik mij dan af; hoevele naievelingen zouden hier zonder pardon instinken. 't Is tenslotte strafbaar; spam versturen. Zou 't doel de middelen heiligen? De zonde waard zijn? (Nu ik erover nadenk; ik zoek ook nog een hypotheek..)


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 07 01 05 - 07:37]

Verdomme

Dit gun je niemand. How much suffering can one man bear... 


[Kategorie: default | Datum/tiid: 06 01 05 - 17:29]

Viva Eamel! Part II


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 04 01 05 - 22:43]

Murw? (18+)

Mensen word gauw murw. Murw door de tsunami. Murw door de media. Murw van alle, al dan niet spontane kleine en grote inzamelingsakties. Ach.. honderdduizend doden? Honderdvijftigduizend? Getallen worden abstract. Het gejammer van mensen wier familie is omgekomen wordt al net zo gewoon als de gemiddelde Frisia-reclame. Ik zeg; geef 't nog twee, drie weken en we lijden aan collectieve vergeetachtigheid....

Totdat je, min of meer ongevraagd, met de neus op de feiten wordt gedrukt (Kan even duren voordat het geheel is ingeladen; scrolldown) LET OP; SCHOKKENDE BEELDEN, 18+!!!. Wat een ramp. Wat een hemeltergende ellende. Ofwel; geef. Zoveel je kunt missen. Op giro 555... (Bron; Whot)

UPDATE 6-1, 13.36u; Ik geloof dat 't wel meevalt met die collectieve vergeetachtigheid: nu al een opbrengst, dik over de miljoen (radioaktie)/algemeen € 53.000.000. En de dag is nog niet om...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 02 01 05 - 23:51]

Ach, wat leuk

In het kader van 't-is-nog-net-geen-twaalf-uur-en-ik-wil-posten-maar-weet-niet-wat hier een leuke gadget. Zit ik net ff te spelen met dit keer niet mezelf maar met een versgedowndingeste WindowsBlinds (Demoversion; limited skins); kom ik er achter dat ineens m'n WinAmp playertje geintegreerd is in m'n browser. Is dat leuk of is dat leuk.

WindowsBlinds kun je hier downloaden. Info erover hier.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 02 01 05 - 14:34]

Music 'nd Moods: Groove Armada

"I just think that chill-out seems to have just lost its soul. If you put a few synths on a mellow backing track with a few water noises, it counts as a tune. Well it's not a tune and there's no soul in there. Mellow tunes with a bit of soul are still fine, but not this endless kind of wallpaper.

Deze week (rechterkolom): Groove Armada. Al ver voordat My Friend bekendheid kreeg door gebruikt te worden in een sfeervol blote-edoch-bevroren-mensjes-in-een-longdrinkglas-reklamespotje voor 1 of andere bitterlemon, kwam ik dit nummer tegen. Gelijk een nog niet zo corrupt Kazaa erop nageslagen et voila. En ik moet zeggen; het komt erg sporadisch voor dat ik bijna elk nummer van een groep/album kan waarderen. Maar bij GA hoef ik er geeneens moeite voor te doen. Maar wat 't nou precies is wat me raakt? Geen id.. wellicht de enorme melancholie waardoor ik (elke keer weer) overvallen word bij het horen van het trompetje de trombone in At the river. Of de klanken van de piano in Think Twice (vocals; Neneh Cherry?). De bigbeat in I see you, baby of het opgewekte van If everybody looked the same. Wie 't weet mag 't zeggen...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 01 01 05 - 10:48]

Van oude mensen...

Zonder in overdreven, overigens zeer oprechte, klefheid te vervallen; wat is het een genot om te mogen zien hoezeer je als AOW-ende tachtiger kunt genieten van de verrassingen, welk een onverwacht kerstpakket openbaart. Wat is het een genot om te mogen constateren dat je als tachtiger, bijna blind en voor 80% doof aan beide oren, ineens opstaat en je vrouw op de klanken van Strauss' An Der Schonen Blauen Donau in Rieu's uitvoering ten dans vraagt en gezamelijk de sterren van de hemel zwiert, zoals je dat vroeger deed. Wat is het een genot om te zien dat je als seniorende mens, ondanks alle dagelijkse zorgen, zoveel plezier en geluk kunt halen uit de kleine dingen... Deit en Mem; Folle Lok en Seine!


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 01 01 05 - 00:51]

En natuurlijk...

Eamel eamelt wel eens. Maar altijd met een vette knipoog. Seau; dat we maar vele feestdagen, verjaardagen en prettige jaarwisselingen mogen hebben. Dat we maar vaak kunnen lachen, eameljen, ouwehoeren, janken-maar-niet-echt, etc. etc. maar in ieder geval; dat jullie allen veel ellende bespaard blijft en veel lol gegund wordt... Want:
 
Eamel loves you all... ;-)
 


Free counter and web stats