[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 31 05 06 - 08:25]

Music 'nd Moods: Latina Café

Speaking of which. Stel je voor; een zwoele zomeravond. Terras. Mooie mensen. Cocktails wellicht. Dit alles begeleidt door een prettig latijns-amerikaans muzakje. (Het bestaat echt; mooi weer!) Et voila; die denkbeeldige zomer kan niet meer kapot... ;-D

May I present this week's non-spoken podcast: Latina Café
(right column; halfway)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 31 05 06 - 00:09]

Poetry of the foot

Men neme het souterain van een rokerige danstent op een willekeurige zaterdagavond. Verkeer in het gezelschap van een bijzondere dame. Luister naar prettig in het gehoor liggende muziek (voornamelijk uitgezocht door een volledig a-muzikale dj, maar dat mag vooral de pret niet drukken). En maak het af met, vooral gedwongen door een hardnekkige afwezigheid van salsa-kennis, een aantal basisstappen van de Rumba. Et voila;

Feest!

Zelden zo'n (broeierige?) sfeer meegemaakt als daar, op die bewuste zaterdagavond. Een disco maar dan anders. Geen suffige dansleraar. Geen haantjesgedrag. Geen agressie. Onder het mom van 'Oh, zo kan het dus ook!' een interraciale happening welke z'n weerga niet kent. Blank, zwart, knap, lelijk en/of volslank. Daar maakt 't niet uit wie je bent, hoe je er uit ziet of wat je doet; als je maar lol hebt in wat je doet; dansen! Daar, dat stel; pure muzikale porneau passie, übersensueel. En hij daar; aan-/opgeschoten maar geen dansdame die hem weigert. En zij tweeën, waarschijnlijk door een chronisch gebrek aan looks in de buitenwereld met de nek aangekeken maar hier? Hier zijn zij de Koninginnen van de Nacht. Chic 'le Freak', Juanez en de Buena Vista Social Club wisselen elkaar af of waren het oude bekenden. Echter: een gewaarschuwd mens telt voor twee: voor je 't weet is de nacht voorbij. Ja. Dancing as the Stars. Dat was 't...

On with the dance! Let joy be unconfined;
No sleep till morn', when Youth and Pleasure meet
To chase the glowing hours with flying feet.

~George Gordon, Lord Byron.[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 30 05 06 - 07:16]

Bidibidicootchicoo

Shoot me in a camel's butt maar je kan mij meer vertellen; ik vind 't maar verrotte toevallig dat meneer ineens een blessure te verwerken krijgt op 't moment dat Damian Rafaël 't aardse heeft mogen aanschouwen. Zou 't een complot zijn?

Gelukkig heb ik meer geen verstand van voetbal...


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 29 05 06 - 07:08]

Euh ... II


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 28 05 06 - 20:32]

Pivotterror II

Ik kan er tegenwoordig aardig mee uit de voeten, dat Pivot. Lay-outje aanpassen? No problemo! Done in a minute. Rechter-narrow-column veranderen? Piece of cake. And so on.

Deze week echter, na 't op-zwart-gaan van mijn site voor een paar dagen (als een soort solidariteit met mezelf-achtig iets), is er iets mis gegaan nadat ik een re-directscript heb losgelaten op m'n webroot. De meeste fouten zijn inmiddels hersteld echter blijft er een hardnekkige over; de topic-heading boven de postjes. De H2 voor kenners. Wat ik ook doe, waar ik 'm ook aanpas (entry-page template, frontpage template, de css's, etc., etc.); er gebeurt vanalles behalve datgene waar hij voor aangenomen is; zich gedragen zoals z'n grote broer dat doet.... 't Idiote is dat de instellingen binnen de entrypage wel goed staan:

< h2 >Pivotterror II< /h2 >
< small >28 05 06 20:32 by Eamel< /small >< br >.


Het wordt alleen niet vertaald naar de frontpage, de pagina waar je nu naar kijkt....

Kortom; ik heb al ontelbare keren back-up's gemaakt, teruggezet, extensions vervangen, templates idem, fora erop nageslagen (da's helemaal een drama; want hoe heet dat probleem wat ik heb?!?) maar allemaal zut. Waarschijnlijk kijk ik ergens zwaar overheen en staat de oplossing vlak voor m'n neanderthalerneus, maar ik zie 't niet. Sterker nog; ik word er helemaal gestoord van. Misschien toch maar terug? Of is er iemand...?

Update, 21.08u.: 't Is 'm nog niet helemaal maar toch; alle eer naar Han. Damn, woman; ben jij toch verrotte handig in die zaken! ;-D


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 26 05 06 - 12:56]

Test III

Hm. Comments fukt up?

[Kategorie: default | Datum/tiid: 24 05 06 - 20:04]

On hold

Eamel is temporarily on hold.

[Kategorie: default | Datum/tiid: 20 05 06 - 16:19]

Ik wil oohook!!!

Naar de nieuwe lay-out. Maar hoe?


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 11 05 06 - 12:22]

Fake Eamel

Even voor de goede orde; er is kennelijk een hype opgestaan*. Zoals wel eens vaker gebeurd tsjek ik de refferers naar mijn proza, alhier. Dit keer bleek dat ene Laura kennelijk een linkje had geplaatst naar dezes. Tot mijn niet geringe verbazing wordt eamel's nick op een grondige wijze misbruikt door een ongewenste dubbelganger welke zich d.m.v. het uitslaan van allerlei kinderachtige schuttingtaal eamel in een kwaad daglicht denkt/wenst te zetten.

Miss Laura (en eventueel wie volgt): ik kan u verzekeren (tsjek IP's) dat de auteur dezes dat niet is en geenzins de intentie heeft om zich te verlagen tot dit soort primaire acties. Webloggen moet leuk blijven en, ondanks dat ondergetekende best wel eens cynisch uit de hoek kan komen, is dit altijd met een vette knipoog bedoeld.

Kortom; een eamel is niet altijd eamel.

*Hm. Een hype is wat overdreven; 't is een post uit 2004. De comment van een maand geleden. Weird.


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 10 05 06 - 12:13]

One Man. One Mission.


"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." - Albert Einstein

Lots to read. Lots to learn... *sigh*


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 08 05 06 - 20:17]

Crowded House

Euhm... waar komt U allen ineens vandaan?!? -->


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 06 05 06 - 12:51]

Het Alternatief


-07052006 edit: image. tnx, saar-

[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 03 05 06 - 06:41]

Boeiende Beerput

"Maar wat ik doe...ik heb me nooit schuldig gemaakt aan...anders had ik ook niet... zo ontzettend slim... dat ik justitie te slim af ben, neen... ze hebben bij mij zes invallen gedaan, ik ben geen bandiet... kijk, jij denkt dat ook... als ik wat hoor, bel ik je... (..) Gesprek beëindigd. 's Avonds nam (Endstra) contact op middels voice-mail. Gaf aan dat kennelijk het vertrouwen weg was en hij geen behoefte had om langer met ons te spreken. Mocht ie wat horen dan belt hij ons. Niet lang daarna is hij geliquideerd..."

Hoe 't komt weet ik niet maar ik lees verrotte weinig, de laatste tijd. Om één of andere reden kan ik me niet meer zo concentreren op gepapierde woorden en regels als dat ik dat vroeger wel kon. Waarschijnlijk teveel onrust in m'n reet achterwerk.

Tot gisteravond. Ik stond op het punt m'n nest in te duiken tot ik dit tegenkwam, bij GS' NieuwNieuws: de Endstra Tapes. Omdat tijd niet de issue was heb ik één en ander gedowndingest (pdf, 19MB, rightclick; shave ass) en de eerste honderd pagina's uitgeprint. Ben in m'n nest gaan liggen en gaan lezen. Conclusie; heb zelden zo'n intrigerende beerput meegemaakt als het verhaal rond Endstra, Holleeder, van Hout, Mieremet, Klepper, Hell's Angels, Quote, etc., etc.

Hoewel 't verhaal letterlijk veel hiaten vertoont ('ntv': "niet te verstaan") en de wetenschap dat een Endstra ook niet geschoond bleef van zaken die 't daglicht niet konden appreciëren, krijg je als buitenstaander een aardig beeld van wat er zich allemaal heeft afgespeeld binnen de Randstedelijke/Amsterdamse crimi-scene. Het leest weg als een spannend jongensboek, sterker nog; als lezer krijg je de neiging zelf linken te leggen tussen de diverse hoofdpersonen als in een spannende Agatha Christie's whodunit thriller. Kortom: ademloos liggen lezen en een conclusie dat er kennelijk meer 'ondergronds' gebeurd dan wij ook maar ooit hebben durven vermoeden...


Free counter and web stats