[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 25 06 09 - 18:31]

Tsjeard


30 april 1960 - 25 juni 2009

Ik hâld fân dij, do leave eigenwiize broer
Dasto dèr foar altiid kompjoeterje meiste
mei een flinke borrel en dyn sigaretsje 

- Rèst sêft -

 dizze en dizze binne foar dij, fân dyn broers
"into that great Playstation sky"


[Kategorie: frjemd guod | Datum/tiid: 24 06 09 - 21:53]

Immer gerade aus

Nicht himmelhoch jauchzend,
nicht zum Tode betrübt ...
note2self: onderneem gvd tenminste iets!

Vager kunnen we 't niet maken; wel leuker ;-) 

[Kategorie: I ambtenaar | Datum/tiid: 22 06 09 - 22:49]

Erkenning

Zoals ik vast wel eens eerder aangegeven heb; ik ben een sucker voor erkenning. Ik laaf me eraan. Kan niet zonder. Droog op als een plantje zonder water. Een goed salaris is mooi meegenomen maar niets zo belangrijk als een schouderklop of een "Goed van je; dat heb je mooi gedaan.." Mijn brandstof. Fuel for life. Maar helaas: ik voel me de laatste tijd wat verwaarloosd. Werk me drie slagen in de rondte en loop de poten uit m'n lijf. En 't ergste is; 320 medewerkers maar niemand lijkt 't op te vallen...

"Oh? Jij bent van de communicatie? Van die nieuwsbriefjes (let op de '-jes') die zo nu en dan voorbij komen? Die lees ik niet ... "

Om een kort verhaal nog korter te maken: tot vandaag. Een mail, op m'n werk, als reactie op wederom een door mij gefabriceerde nieuwsbrief met daaraan gekoppeld een compleet schaduw-thema-intranet, van haar, een directrice:

 
Zij heeft al vaker, zij 't met weinig woorden en heel subtiel, laten blijken dat ze ziet wat ik doe en dat dat kennlijk haar goedkeuring kan wegdragen. En laat nou net uitgerekend zij binnenkort de kuierlatten nemen. Ze vertrekt. Voorgoed. En dan vraag ik me stilletjes af; wie ziet dan nog wat ik doe? :-)*

*Nuancerings-smiley

[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 21 06 09 - 13:17]

iGogh III; kleurentrauma

Het moest mijn introductie worden in de wereld van de kunst. My ticket to fame. Monnet, Van Gogh, Willink, Warhol en Eamel.

Om onderwerpen zat ik niet verlegen; pa met z'n karakteristieke kop, een dame met een subtiele blote tiet, een stilleventje hier en daar en, als het echt niet anders kon, een of ander boring landschap. Het werd Het Kind. Details zal ik besparen maar 't kind is getooid met een rieten hoed, een roze jurkje en een gebiologeerde blik. Waar kijkt ze naar? Waar is ze mee bezig? Geen id. Maar dat 't een artistiek verantwoord plaatje is, staat buiten kijf. Punt.

Echter. Het oorspronkelijke tafereel speelt zich af in 't lokale pierenbad en is omringd door een hekwerk van 't gruwelijkste soort. Niet iets wat je op een liefelijk schildertje wilt tegen komen. StockXpert en Photoshop brachten uitkomst; een strand, een bal, een parasol en azuurblauw water. Even passen en meten, de beamer erop, contouren tekenen et voila; kind-op-strand.

Maar toen. Toen bleek dat, net als een dure camera van een verveelde huisvrouw nog geen topfotograaf maakt of van je buurman-met-racefiets de nieuwe Lance Armstrong, een eamel met een kwast zichzelf bij lange na nog geen kunstschilder mag noemen. Ik ben dan nog net niet kleurenblind, net als Deit, maar 't scheelt niet veel; ik kan namelijk geen kleuren mengen. Nah ja, dat kan ik wel maar er komt met geen mogelijkheid de beoogde kleur 'uit de verf' (haha.. 'uit de verf', woordgrapje. Ahum).

Zoals de foto al aangeeft heeft 't Kind drie soorten huidskleur. Alsof ze te lang onder de zonnebank heeft gelegen. Knalroze hoofd, een variant daarop wat de zijkant van heur arm moet voorstellen en de rest van d'r huid heeft zich de kleur van d'r kapsel aangemeten. 't Kameleonkind.

Ik ben dus maar weer even gestopt. Want, terwijl ik met verbijstering naar mijn palet zit te kijken waarop de kleur blauw ontstaat terwijl dat taupe-kleur had moeten zijn, krijg ik ineens visioenen van vroeger; de tijd dat ik gebukt ging onder een ander trauma waar ik als kind ook al van die slapeloze nachten van kreeg; de kleurplaat. Ik HAATTE die dingen... Argh.

*gaat de tuin ff doen ... :-(*  

[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 21 06 09 - 12:12]

Big Red Button

Ik was 'm al een tijdje kwijt; die vreselijk irritante rooie knop. De oorspronkelijke bron bleek opgedroogd. Maar nu, voor hen die 'm nog niet kennen, en voor mij, zodat ie voor eeuwig zijn plek in mijn annalen heeft gevonden: The Big Red Button.
En euh.. do not press.. :-)


Don't know who's the Big Bad Mastermind behind this annoying red pain-in-the-ass but hereby the credits are yours .. ;-)

[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 20 06 09 - 17:24]

In Memoriam

31 augustus 2003 - 20 juni 2009 (†)

"Te proberen"? Muhahaha... :-D


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 19 06 09 - 21:05]

2138

Ik heb last van een rood kruis.

Sterker nog; ik heb last van een heuleboel rode kruizen. Dat komt namelijk zo; ik heb, dankzij de welwillende hulp van ene Peter (dank je wel, Peter), een bestandje ingebracht waarmee ik dat heule eamel.web-log (daar waar alles begon, zeg maar) achteloos heb ge-im-por-teerd in deuze hiero. Alleen ben ik kennelijk onderweg één en ander aan afbeeldingkjes kwijt geraakt. En dan krijg je een rood kruis.

Daar staat tegenover dat 't wel weer alleraardigst is dat je zomaar een dikke duizend berichtjes erbij hebt, in je archief. Altiet gezellig om na te lezen wanneer een verloren moment zich zomaar onaangekondigd euhm.. aankondigd. Hmhm.

(Disclaimer; jij daar. Ja, jij. 't Kan zijn dat er door mij over jou is geschreven, ooit, daar op web-log. Maar andere tijdgeest. Bladibla. :-))

Nou, dat was 'm. Stukje nummer 2138.

het vreselijk annoying maar bovenal animated-gif rode kruisje poesje 

[Kategorie: mea culpa | Datum/tiid: 16 06 09 - 22:50]

A fool such as I

Kut.

Ken ik eindelijk een Elvis,

vergeet ik z'n naam steeds...


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 14 06 09 - 22:03]

Brutsen gles

brutsen glês
(click pic 4 big)


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 13 06 09 - 18:57]

iGogh II

It giet oan ...


[Kategorie: mea culpa | Datum/tiid: 10 06 09 - 13:51]

iGogh I

Ze staart me al weer een aantal dagen aan; dat roomblanke (roomblanke? Klinkt als porno. Yuk.) canvas op die cheap-ass schildersezel. Cheap-ass want klein beginnen (en de enige die in de kamer past). Ik zoek namelijk al geruime tijd een tegenhanger v.w.b. dat Photoshop en zo. En 't feit dat tegenwoordig elke boerenlul (no offence, natuurlijk) met een dure camera zichzelf al gauw topfotograaf noemt maakt de keuze bijzonder gemakkelijk. Creatief met eamel, versie 2.0

Naar mijn uitermate bescheiden idee heb ik al een tijdje geleden bewezen dat ik best wel kan tekenen. Uiteraard pretendeer ik nog steeds niets. Ik ben geen extreem talent, heb er niet voor geleerd en heb zelfs moeite met kleur en, in mindere mate, met compositie. Naast een gezonde aversie tegen oude technieken ben ik ook nog 'ns aardslui. En hoewel een bewezen aanjager voor creatieve successen is kwelling en drama nog steeds niet aan de orde in Huize Eamel. Kortom; niet echt een vruchtbare bodem voor een bloeiende start als de nieuwe Willink (of Brood for that matter).

Nee, ik wil anders. Daar ben ik inmiddels uit. Geen standaard olie- of acrylverf. 't Ene droogt nauwelijks terwijl 't andere al hard is terwijl 't de tube nog aan 't verlaten is. Ms' Paint is voor junks met suïcideneigingen en spuitbussen voor werkloze, recalcitrante jongeren met een ziekelijke hang naar een creatieve vernielzucht. En zo geschiedt dat ik mezelf een techniek toeëigen die weliswaar niet nieuw is en vooral weinig talent vraagt maar wel heule verrassende resulaten op kan leveren; lekker ouderwets kliederen met behulp van een beamer (nee; met kwasten. Maar projecteren met een beamer. Tss ..) om 't product vervolgens door de digitale mangel te halen.

Nu alleen nog mezelf een bijpassende levenstijl aanmeten in de vorm van een Bob-Ross-pruik, enige zelfmutulatie ('t werkte tenslotte bij hemmes), een latent aanwezige doodswens door bij voorkeur overmatig drugs- en drank- en vrouwgebruik om 't tenslotte af te toppen met pure armoede (stuur een originele mail en m'n pas- en pincode zijn voor jou) en wie weet wordt 't nog wat met die eamel. Binnenkort in dit theater...


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 09 06 09 - 23:37]

Poltergeist

Men had 't er al zijdelings eens over gehad, de buren. Over niet-te-plaatsen-geluiden en dat soort zaken. Of vriendinnetje die, gezeten op de bank, de hond gezelschap hield en plots werd opgeschrikt door klopgeluiden komend dan weer vanuit de achtertuin, dan weer van voor. Ook de lamp in de voorkamer leek een eigen leven te leiden door, uit 't niets, zichzelf aan te knippen...

Jij, als trouwe lezer, weet zo onderhand; den eamel heeft niks, nada, njente met 't spirituele. Mijn motto is nog altijd: seeing is believing. Het gristendom, geesten en Piet Paulusma; alles gaat aan mij voorbij wegens hardnekkig ongeloof. Tot vanmorgen...

De buren zijn op huwelijksreis. Eamel, de beroerdste niet, is gevraagd de katten van voer te voorzien en bij tijd en wijle over de drempel te schoppen naar dat wat buiten heet. Ik was nog maar amper binnen of het licht sprong aan. Zomaar. Uit zichzelf. En niet, zoals de verhalen gingen, alleen maar AAN. Nee, AAN én UIT. UIT én AAN. Niet snel maar tergend langzaam. AAN. UIT. AAN. UIT. Ik was beduusd. Van m'n à propos. Tot mijn verbijstering kwam ik erachter dan niet alleen de schakelaar op standje UIT stond maar ik kon me ook herinneren dat twee lampjes net voor hunner vertrek dienst weigerden...

Kennelijk nog alert genoeg besloot ik 't fenomeen vast te leggen met m'n smartphone. Want dit moést gedeeld worden. Van de schrik bekomen de katten de deur uit gedaan en, wonder-boven-wonder, na enig gemorrel aan 't lichtknopje de verlichting uitgezet.

Net, voor dit schrijven, nog door de ramen gegluurd.
And guess what ...


- Voor de fun of it het filmpje voorzien van enkele geluidseffecten. Ook ter bescherming uwer slakkenhuis gezien 't feit dat des eamel's monotone gemurmel (tegen de kat) nu niet direct tot vochtige oksels leidt...

- Zoals te zien loop ik om de lamp heen om te bewijzen dat ik niet aan de schakelaar zit te frummelen. En ja; ik was alleen ...

[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 08 06 09 - 06:54]

Weerhaak

Hoogst irritant. Of 't nu de statement is die zij maakt of 't kitscherige refreintje, ik weet 't niet maar feit is dat ik toch al zeker vier dagen op de meest onmogelijke momenten 'Fuck you' (MP3, 5 Mb) van dat mens van Allen loop te zingen. Wat nog irritanter is, is dat ik de rest van de tekst vergeet. Dus de hele dag gaat 't zo:

"Fuck you, fuck you very, very muhuhuuuuch,
fuck you, fuck you very, very muhuhuhuch,
Fuck you, fuck you very, very muhuhuhuch,
fuck you, fuck you very, very muhuhuuuuuuch... "

En verder weet ik 't niet. Om gék van te worden. Gelukkig mag ik zo de mensen op m'n werk ermee lastig vallen ...  :-(


[Kategorie: frjemd guod | Datum/tiid: 07 06 09 - 21:40]

Spot the frog

"It's not easy being green ... "
Kermit - 1950

(Of was 't nou de Hulk die dat reclameerde?) 

spot the frog
(click pic 4 big)

Ja, echt waar; eigen foto's ;-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 07 06 09 - 15:38]

Voor de regen

voor de regen
(click pic 4 big)


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 02 06 09 - 20:46]

Zelfbevlekking

UPDATE 21.34u.:
Kudt... Gloedjenieuw maar vooral kapodt... :-(

[Kategorie: frjemd guod | Datum/tiid: 01 06 09 - 12:53]

NON-POST: Cat on a hot tin dakraam

(Leermoment: opschieten met die dakkapel :-p)

cat on a hot tin dakraam
(click pic 4 big)


Free counter and web stats