[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 28 02 10 - 14:34]

is een opgeruimd hoofd

Een opgeruimd huis ... 

schoonmaak @ eamel's

[clickpic4big]


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 28 02 10 - 11:38]

Zen en sa III


[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 27 02 10 - 12:52]

Doorgeleerd


Muhahaha :-)

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 21 02 10 - 13:27]

Klein geluk

Tijdje geleden al over getwitterd maar bij dezen; Mem (75) is vanwege extreme gladheid onderuit gegaan op de stoep. Met hond en al. Kruipend naar huis. Donker. Pols op drie plaatsen gebroken. Heel drama. Ondertussen is zij dit trauma alweer enige tijd te boven maar kan nog niet veel want Mem is rechtshandig en uiteraard zit die arm in 't gips. Verder niks nieuws onder de zon. Er is hulp: van de buuv die 't allemaal goed bedoeld maar vooral het sociale aspect hoog in d'r vaandel heeft, van de thuisverpleegster die elke morgen langskomt voor eventuele medische ondersteuning maar met tien minuten alweer vertrokken is en van Deit.

Met name Deit, dit jaar wordt hij 81, heeft zich van een verrassende kant laten zien. Want ondanks het feit dat hij praktisch blind is en sowieso nauwelijks externe geluiden kan onderscheiden van zijn eigen gedachten, verheugt hij zich sinds voornoemd voorval elke dag op een feestje.

Bleef tot voor kort zijn dagelijkse inspanning beperkt tot het bedienen van de afstandsbediening van de televisie, tegenwoordig echter duiken die twee elke morgen, als ware het een ritueel, gezamelijk de douche in voor een koninklijke wasbeurt. Als een regelrechte professional neemt hij haar onder handen.

Hervonden intimiteit. Want Deit, recalcitrant en tegen alles en iedereen, gedraagt zich als een verliefde puber. En bij Mem is de glimlach niet meer van d'r gezicht af te slààn. Klein geluk. Dat is 't.

Nee, laat die twee maar schuiven... :-)


[Kategorie: Blog-earmoed | Datum/tiid: 20 02 10 - 16:51]

Wasplicht

Wellicht is de tijd rijp voor het doen van mijn was...


[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 20 02 10 - 15:06]

NVJ FAIL

Naast de voordelen van een A-status perskaart, die overigens in de praktijk nog moeten blijken, krijg je als nieuwbakken lid van de Nederlandsche Vereniging van Journalisten ook nog wel eens tastbare producten van de dode bomen media in je brievengleuf geprakt.

Nu heb ik geen kinderen en wordt dus ook niet in staat geacht te beseffen welke zorgen dit kennelijk met zich kan brengen maar voor het eerst kon ik me de discussie levendig voorstellen die zich onlangs ergens deed ontvouwen. De discussie over het feit dat het laatste, bevroren moment van Karst Tates de dubieuze titel van Nieuwsfoto van het Jaar verkreeg en dientengevolge prominent en dus niet te missen op de voorpagina van de diverse landelijke dagbladen mocht prijken. Smakeloos vond de één. Sensatiezucht vond de ander. In ieder geval kwetsend voor tere kinderzieltjes.

Hoe het ook zij, de NVJ besloot er nog een schepje bovenop te doen door zijn leden te verblijden met een compleet overzicht van alle Zilveren Camera 2009 inzendingen samengevat in een dik boek. Mooi boek hoor, daar niet van maar, wat schetst mijn verbazing? Vanmorgen: Karst Tates, 30 bij 20 cm. hevig bloedend tot in het smerigste detail, bovenop de C1000 folder.

En al wat ik me afvraag; wat àls ik een kleine koter hier rond had huppelen? Wat zou zo'n dreumes wel niet denken? Een trauma voor het leven? Was dat nu zo moeilijk, NVJ? Een discrete envelop? Een MAJOR FAIL. Iets anders kan ik er niet van maken...

NVJ MAJOR FAIL

[clickpic4big]


[Kategorie: wansmaak | Datum/tiid: 18 02 10 - 07:14]

Sapperdefap

Ik was 'm kwijtgeraakt tijdens de transitie van eamel.web-log naar dezen. Het Lot heeft echter anders bepaald; hij's terug op dit kwaliteitsblog! Hoewel ik, na al die jaren, nog steeds geen enkele notie heb van wat de heren in kwestie aan het doen zijn, het heeft de schijn van een hardnekkige vorm van Parkinson, ben ik toch zeer verheugd u wederom deelgenoot te maken van de bezigheden van Prof. Baine, Sgt. Brown, C.B. McHaul en uiteraard Bad Leroy! Om dit feestje te completeren is het aan te raden uw geluid enig volume mee te geven... 


*Overigens geeft wederom Firefox wellicht afspeelproblemen. Het zij zo.


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 17 02 10 - 15:20]

Benijt

Ontwaar ik ineens mijn voordeur bij de overburen in het raam. Zal ik eens aanbellen? Toch zò benieuwd wie er open doet...


[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 17 02 10 - 12:48]

Passer le temp

"Carmen1970 @eamel Kep nog niemand over mij horen klagen. Met jou daarentegen schijnt de meerderheid moeite te hebben vanwege jouw non-stop gejank."

En daar zit je dan in je onderbroek van de Zeeman een beetje na te drogen van je bad. Het is je vrije dag want rijkschambtenaar en dus volkomen legitiem een beetje krabben in je schaamstreek, een sigaretje roken aan je pc onder het genot van je 9e Senseo Mocca. Net een interessante discussie gehad op dat verder volkomen nutteloze Twitter en te horen gekregen dat de meerderheid van je followers (mooi woord; followers. Of was ik een Goeroe. Muha!) je eeuwige geklaag kennelijk nogal beu is.

(Overigens kan ik niet anders concluderen dat diezelfde meerderheid kennelijk zich daarover beklaagd heeft. Bij wie? Is er een moderator waar je je klachten kwijt kan over het gedrag van een twitteraar? Een soort Postbus 51-roze-krokodillen-forum? Staat het ergens geschreven? "Die eamel klaagt alleen maar. Wie het hiermee eens is dient zijn hand op te steken." Zoiets stel ik me daar bij voor. Maar dat terzijde)

Ja. Ik klaag. Veel ook. Sterker nog; ik heb klagen tot Kunst verheven. Klagen is fijn. En niet alleen ik vind dat. Hele volksstammen klagen. De Grote Scorsese klaagt. Je hebt klaagsites en d'r is zelfs een Klaagmuur! Klagen is een eigenschap die ons onderscheid van het dier. Ooit een paard horen klagen over dat bit in z'n bek mond? Of een hond dat ie vergeven is van de vlooien? Nee dus. Ik ook niet. Kijk, dat 't praktisch onmogelijk is voor zo'n beest om er woorden uit te persen in de trant van "Hee, eikel! Haal dat stuk ijzer uit m'n bek!"of "Zeg, baas. Haal de vlooienspray erover of ik zeik je hele vloer onder" beschouwen we voor 't gemak maar even als een futiliteit.

Ik vind dat ik reden heb tot klagen. Mijn werk is kut. Mijn broer is dood en het vaderschap ligt waarschijnlijk niet voor mij in 't verschiet. Mijn rug is zwak en ik heb kalknagels waar ik nooit meer vanaf kom tenzij ik een pilletje slik van €70 per 30 stuks waar ik mooie witte nagels van krijg maar ondertussen wel van sterf omdat ik geen lever meer zou hebben. Mijn gebit laat zich het best vergelijken met een Joodsch kerkhof. Ik kan niet klussen maar heb wel een eigen huis met het gevolg dat 't pand langzaam doch zeker aan 't vervallen is maar ik geen klusjesman kan veroorloven omdat ik dat niet kan betalen omdat ik ooit in een ver verleden tegen mijn toenmalige ex-in-wording heb gezegd dat ik haar deel van onze gezamelijke lening wel overneem omdat in mijn beleving zij niks aan onze breuk kon doen. Ik klaag regelmatig over mijn leeftijd omdat ik erg slecht tegen verval kan. Ik klaag over het weer en de vriendin die niet durft wil samenwonen en over de nutteloosheid van Twitter. Ik klaag over mijn huishouden wat al geruime tijd een puinhoop is omdat ik m'n werkster interieurverzorgster eigenlijk een overbodige luxe vond en de pas heb aangezegd met als gevolg dat ik nu weer een reden heb tot klagen omdat zij niet meer terug wil komen omdat ze het te druk heeft met haar eigen huishouden. Deze week klaag ik omdat mijn huishouden zo'n puinhoop is omdat ik met het oprapen van een balletje tijdens het squashen door mijn rug ben gegaan en geen boe of bah meer kan zeggen maar vooral niet de stofzuiger ter hand kan nemen.

Inderdaad; klagen is topsport hier in huis.

Maar zo nu en dan bedenk ik me dat dat klagen een, weliswaar merkwaardige, manier is om mijn tijd door te brengen. Een troostende werking heeft. Een reminder is om mezelf mentaal een schop onder m'n reedt te geven opdat ik actie onderneem. Kijk, dat een meerderheid op Twitter niet verder kijkt dan je klagende tweets is een niet verwijtbaar gegeven; men ziet niet de acties die ondernomen worden simpelweg omdat daar niet over getwittert wordt. Daarnaast heb ik een reputatie hoog te houden; het is niet voor niks dat ik voor de pseudo 'eamel' heb gekozen. En zo klaagt een @Carmen1970 over het feit ik nogal klaag, een @Kametpee dat ik meer naar tevredenheid moet streven, een @Ardnax die vind dat je niet zo in klagen moet blijven hangen en een @MizzMadd die, zoals gewoonlijk, iedereen gelijk geeft behalve @eamel :-)

En dan verlaat ik mijn pc, een brede grijns van die hilarische discussie, kijk naar buiten, constateer dat het zonnetje schijnt en bedenk me; ik heb niks te klagen. Het leven is goed :-)


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 14 02 10 - 11:41]

Valentijnsdag 2010


*Ok. In de herhaling. Maar nog immer actueel :-)
**Gelieve 'Like' daar waar nodig te vervangen door 'Love' :-)

[Kategorie: nabeeld | Datum/tiid: 13 02 10 - 19:51]

No guts no glory
No sa.
 
 
 
 
:-D

[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 13 02 10 - 00:30]

Zen en sa II


[Kategorie: Linkdump | Datum/tiid: 12 02 10 - 06:54]

In de herhaling: Loituma's leekspin

Camp @ eamel's.
  • Omdat eamel.net er nog steeds op gevonden wordt,
  • Omdat die vorige post uit 2006 nog verwees naar eamel.web-log,
  • Omdat het kan.

Loituma's leekspin. Waarom niet? :-)

 

*Komkommertijd. I know :-)
**
Might not work in Firefox


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 11 02 10 - 06:11]

RIP W.I.E.

Je had er geen ene reedt aan en tòch was 't altijd bijzonder charmant om te zien hoeveel mensen er op dat moment zich op je site-je bevonden. Maar zoals 't tegenwoordig meer regel dan uitzondering is, het verdienmodel is tenslotte ruling, werd ook deze dienst -stilletjes- uit de lucht gehaald. Of, zoals men het zelf pleegt te definiëren: "De dienst kostte nogal wat geld en Sanoma (vh Ilse media) is geen liefdadigheidsinstelling". Nee, stel je voor.

Maar je kan mij niet vertellen, Sanoma v/h Ilse, dat een gifje van enkele KB-tjes en een lullig tellertje zoveel data genereren dat 't de servertjes overtime laat draaien en dus de uiteindelijke bottleneck is dat jullie, Sanoma v/h Ilse, gewoonweg geen reclamebannertje meer kwijt kon(den) in deze gimmick.(Ja, ja; gratis dienst.. blabla... zoveel jaar gebruik van gemaakt ... blabla. So?) What's next? Web-streepje-log?

Kortom: dikke vinger voor je, Sanoma v/h Ilse...

Zucht. Those Good Ol'Days 

[clickpic4big]

RIP W.I.E.


UPDATE 11.05u.: Web-log-Peter was even van 't padje, kennelijk. Want W.I.E. doet weer wat ie moet doen. Wieeeeeeeeeeeeeeeee! :-)


[Kategorie: barf | Datum/tiid: 09 02 10 - 06:17]

Kriegel

Ik weet 't niet, hoor. Maar ik krijg zo onderhand braakneigingen bij dat startscherm van Nu.nl als ik die engerd van een Richard Krajichek pedant en half verscholen zie staan in een wanstaltig vormgegeven draak van een beeldvullende advertentie (hijghijg). Je zou bijna Carglass kunnen vergeven voor Paul's repeterende terrorsterretje...

Ik zeg bijna, hè?


Natuurlijk weet ik dat den eamel.net ook een produkt van de wansmaak is. Wat mij alleen maar meer recht tot eameljen geeft .. :-)


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 08 02 10 - 05:42]

Zen en sa I


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 07 02 10 - 19:14]

Boerenhercules

"Uiteindelijk vertelde Simson haar dat hij zijn kracht zou verliezen als zijn haar zou worden afgeschoren. Terwijl hij sliep riep Delila een man en liet hem de zeven haarlokken van Simsons hoofd afscheren, waarna Simson door de Filistijnen werd overmeesterd."

Of 't nu door misplaatste zuinigheid komt, door ordinaire ontkenning of just your good ol' vergeetachtigheid; feit is dat ik al drie weken elke ochtend keurig mijn horloge omdoe maar er vervolgens ergens in de loop van de dag achter kom dat ie niet doet waar ie voor aangenomen is: correct de tijd aangeven.

Al die tijd staat de kleine wijzert op streepje 41 en de grote ook ergens tussen de 8 en de 9. Kortom; m'n gorloge ist kaputt. Oh, ik heb tussendoor nog wel een nieuw batterijke laten zetten, hoor. Maar d'r gebeurde niks. Het bleef negentien voor negen en dat is 't nog steeds.

Wellicht moet ik de oorzaak dieper zoeken. Want om heel eerlijk te zijn voel ik me best wel naakt ende fragile, zo zonder klokske om mijn bevallige pols. Zekerder als 't er zit. Onzeker wanneer niet. Een soort Simson-effect. Maar dan anders.

Hmm. Food for thought. En dat is ´t.

timelapse

Oh, azijnpisserts; ik wéét dat ik altijd en overal te laat kom. Maar tijd is subjectief. En als dat geen plausibel excuus is, is een kapot horloge 't wel... :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 06 02 10 - 17:57]

Boswandeling

It Oranjewâld + Belvédère. Maandag 01 februari 2010.

[clickpic4big]

boswandeling


[Kategorie: Cool | Datum/tiid: 02 02 10 - 11:58]

Kippenvel


Free counter and web stats