[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 29 05 10 - 22:54]

Sundaymorning

En alweer zo'n croissantmomentje. Geen idee waar ik 'm tegenkwam of wat de regisseur ermee wil zeggen maar 't is zoals 't is: zwart-wit, regen, mooie mevrouw, zondagmorgen. Kortom: ik teken ervoor. 

(En ondertussen kan ik je vertellen dat je bij het aanklikken van de link je intrede doet in de wereld van de HTML5, de vermeende opvolger van Flash. Zodat we dit soort vermakelijke filmpjes straks allemaal op onze iPhone kunnen bekijken. Let wel; 't geval verkeert nog in een premature bèta-versie en zal wellicht niet in alle browsers werken. Dus u zijt gewaarschuwd.)

UPDATE 30-5, 11.21U.: HTML5-player getest op m'n iPhone. Conclusie: it sux. Afwachten maar weer...


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 29 05 10 - 16:44]

Alma

Ik geef 't volledig toe: 't is dramatisch komkommertijd alhier. Maar omdat ik 't niet kan laten om te freubelen bij dezen wederom een filmpje: Alma. Geen idee waar 't schattige kind 't aan verdiend heeft maar 't loopt niet goed met d'r af.

Hoe dan ook: Alma.


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 27 05 10 - 00:05]

Memoryhouse Bonfire

Oké, nog een filmpje. Vanwege de sfeer. De lekker muziek. De ontblote tiet. Den eamel is de beroerdste niet. En da's onbedoelde rijm.

Enjoy!


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 26 05 10 - 10:04]

Blu Mar Ten | Believe me

Ik heb niks met drum-n-bass. Sterker nog; 't is een muziekstroming voor RedBull-addicts en notoire ADHD'ers.

Maar net als met alles waar ik een hekel aan heb verschijnt er every-once-in-a-while zo'n juweeltje waar je simpelweg niet om heen kan. Zo ook nu: Believe Me van Blu Mar Ten. Nooit van gehoord maar 't is -contradictio in terminus- slow, chill en tige noflik maar dan vooral (of juist) in combinatie met de meegeleverde video: een wereld waarin alles ogenschijnlijk stil lijkt te staan. (Hoor ik daar in de verte een Fat Boy Slim?)

Kortom: als dit de nieuwe definitie is voor drum-n-bass zeg ik... doen!


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 25 05 10 - 00:34]

Pinksterdei 2010

Net spektakulair, wol bysûnder: ûs Deit en Memmeminske troch de bocht. Op besite bij de jongste soan. It wiene tige noflike dagen mei borrels, pestobôlle, een soat kofje, een debat op de televyzje, stretchersliepe, Siementsje, moai waar, de wei kwyt, heachrinnende emosjes, rûndsje ryde en de Elzentûn...

(Wol begruttelik dat we de cupcakes misse moesten)

Mar Hij seach dat it goed wie.. :-D

pinksterdei 2010

[clickpic4big]


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 23 05 10 - 14:11]

Daar is 't weer

Des eamel's onvolprezen weathercam!

Oke, net zo boeiend als de zaterdagbijlage van het Reformatorisch Dagblad maar soit; hij was weg en is nu t'rug. Wat voor weer is 't achter eamel's huisch?


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 22 05 10 - 16:10]

Maar nu groot

Kasteel Mesen in de herhaling. Maar nu groot...

>  >>


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 18 05 10 - 22:36]

Handjes!

Het had een visueel ende spitsvondig woordgrapje moeten worden; paar van die Bashandjes op m'n bed gepleurd met als onderschrift - Handjes boven de dekens - Maar 't kwam heulemaal niet uit de verf; té groot bed, té kleine handjes, té flauw.

Dus dan maar wat speulen met de macrolens en de handjes van Bas. En zò vul je een absolute en utter non-post.

En ik vind ze lekker leukerder dan die kutsmurfen. Ha! 

de handjes van bas

[clickpic4big]


[Kategorie: nabeeld | Datum/tiid: 18 05 10 - 00:05]

Taraxacum officinalis

598 nabeelden van een terminaal kasteel. Maar wélke foto heeft nu juist mijn voorkeur? Precies; die waar in de verste verte geen kasteel op te bekennen is...

Dus ja. Nog maar eens geplaatst. Want hoe zegt men dat ook weer? "Omdat 't kan..."

taraxacum officinalis

[clickpic4big]


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 17 05 10 - 06:36]

Kasteel Mesen | Het Failliet van Belgie 1

Afgelopen vrijdag ging een lang gekoesterde wens in vervulling: het digitaal vastleggen van datgene wat waarschijnlijk tot het mooiste Vlaamsculturele erfgoed gerekend mag worden ... Kasteel Mesen in Lede, Belgie.

Omdat her en der op de internets veelvuldig gesproken wordt van bewaking, valse waakhonden en andere ambtenaren besloten we 't over een andere boeg te gooien: die van de bluf. Elk getooid met een officiele bouwhelm (Oke; HSL stond erop maar weet zo'n Belg veel), zo'n reflecterend vest en een wapperende -Nederlandse- perskaart togen we richting Lede. Daar aangekomen bleek waar we al bang voor waren; rondleidingen behoorden tot het verleden en aan de hoeveelheid bouwketen te zien was men al begonnen met de sloop van deze Grande Dame. Moos, slank van zichzelf, zag kans zich door een hek heen te wurmen wat mij, gezien mijn postuur, helaas niet ging lukken. Gelukkig had ik hierop geanticipeerd door in de gauwigheid een keukentrap m'n auto in te slingeren.

Goed. Trap tegen de muur, cameratas en vervolgens mezelf eroverheen gejetst en daar gingen we. Kennelijk werken Belgische sloopmensen niet op vrijdagmiddag want het was doodstil in het voormalige park. Naarmate we de ingang van 't kasteel dichter naderden overviel ons een gevoel van opwinding. Opwinding zoals je vroeger, in je puberteit, nog wel eens kon hebben wanneer je iets uithaalde wat niet geheel door de beugel kon.

Enfin. De Dame overtrof onze stoutse verwachtingen: verval in haar mooiste vorm. Tien eeuwen van bijna tastbare melancholie. Bij het betreden van de kapel vielen we beiden stil. Met een beetje fantasie hoorde je glasheldere klanken door de ruimte echoën, van muur tot muur: Mozart's faure In Paradisum, geproduceerd door de onschuldige edoch katholieke kinderkeeltjes....

Het werd een fantastische dag. Van de ene verbazing in de andere. (Helaas?) de perskaart niet meer nodig gehad. En aan het einde van deze euforische ervaring konden we ons maar één ding afvragen... Hoe is het mogelijk dat men sloop van dit pand toelaat? Waar is de Werelderfgoedlijst als je hem nodig hebt?!?

Naar twee.

[clickpic4big] - 15Mb!

kasteel mesen | het failliet van belgie 1


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 16 05 10 - 23:48]

Kasteel Mesen | Het Failliet van Belgie 2

Burgemeester Geert Grepdon van Lede:

"We gaan het kasteel voor een gedeelte renoveren, dit renoveren zal gebeuren met de stenen van het gedeelte dat niet meer te redden is." (..) Maar ook: "Ik wil van geen redding meer weten: 'Het contract voor de sloop is getekend en bovendien is er geen maatschappelijk draagvlak om het kasteel te behouden."

En hoe is 't in Godesnaam mogelijk dat zo'n leugenachtige draaikontenburgemeester, tezamen met z'n laffe schepenen, besluit om alsnog dit historische juweel te laten plaatsmaken voor een, notabene, betonnen serviceflat inclusief parkeergarage?

Ik heb 't er al eens eerder over gehad: België is geen held als het gaat om cultureel erfgoed (excusez voor die paar Belgen die dat besef wel hebben) maar dat zal te maken met hebben met 't feit dat 't land al drie keer failliet is verklaard of whatever.

Oke, dat de beste man in z'n eentje niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor 't verval van Mesen -laat staan België- is tot daar aan toe (daar heeft men in 1970 wel eventjes keurig voor gezorgd door procedurefouten in de monumentenaanvraag te maken om 't stelselmatige verval vervolgens aan de bureaucratie over te laten) maar hoe kan het dat de macht over een kasteel, wat dus al tien eeuwen bestaat en vele oorlogen en generaties heeft doorstaan, bij één rechtspersoon komt te liggen die slechts zes jaar -een vlek in de tijd- aan die macht is, komt te liggen?!? Je kan veel van die 'Ollanders zeggen maar dat zou werkelijk in Nederland nooit gebeurd zijn!

Hoedanook. Het internet staat bol van de liefhebbers van dit pand wat ooit een kostschool/internaat is geweest, een jeneverstokerij, een suiker- en later een kali raffinaderij en een tabaksfabriek. Eén van de mooiste en meest informatieve sites is deze die keurig laat zien zoals 't vroeger was maar vooral nu is. 

1. 2. 3. 4. Etc.

Tja. Wat kan ik er verder nog van zeggen. De sloop vervolgt vandaag en uiteindelijk zal haar schoonheid, de schoonheid van Kasteel Mesen, slechts bewaard blijven in de herinnering van hen die het na aan het hart ligt. Ik troost me met de gedachte dat wij waarschijnlijk de allerlaatste bezoekers zijn geweest die -bijna letterlijk- na tien eeuwen als laatste het licht hebben uitgedaan en de deur achter ons gesloten... 

Nog 1 maal: Kasteel Mesen, groot.

Naar één.

[clickpic4big] - 22Mb

kasteel mesen | het failliet van belgie 2


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 09 05 10 - 11:59]

Memmedei 2010

Omdat ik daar niet kon zijn: foar it memmeminske... :-DOké, oké: dat ik even niet daar ben om aan de belofte te voldoen om 't huis te cleanen beschouwen we maar even als een futiliteitje :-)

[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 07 05 10 - 14:03]

#Evy | dag 4 | minor set-back

Goed. Twee dagen later dan #Evy's planning maar vanmorgen toch aan de vierde 'les' begonnen. Deze week echter een flinke griep achter de kiezen en dus zijn de resultaten navenant: 2.96 km. in ca. 25 minuten. Achteraf de longen uit m'n lijf gehoest en 't zweet uit poriën waarvan ik niet eens wist dat ik ze had maar daar staan exact 300 verloren calorieën tegenover. Dat dan weer wel. In ieder geval die marsepeinen mergpijp ook weer verantwoord.. 

Maar, zoals ik onlangs al twitterde: ben in de eerste twee weken exact 2,2 kg. verloren. Van 95,4 naar 93,2 kg. And you ain't seen nothing yet...

Volgende week maar es voorzichtig aan een sportschoolsessie beginnen?

#evy | dag 4

[clickpic4big]


[Kategorie: wansmaak | Datum/tiid: 04 05 10 - 12:01]

Mahjong

Vooropgesteld; ik vind 't een kudtspel. Die zogenaamde 3D blokjes met al die drukke plaatjes en minstens zovele kleurtjes; 't is fokking net kermis. Vreselijk.

Helaas moet ik toegeven dat na afgelopen weekend ik helemaal òm ben. Opgeteld bij 't feit dat ik weer eens bevangen ben door de griep en mij dus niet veel meer rest dan aan de pc te hangen kunnen we gerust stellen dat ik elk verloren moment aan 't Mahjongen ben... 

En tige tank, mem... :-D


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 02 05 10 - 23:09]

#ambitie

Het boek heb ik.

Nu nog het lef vermogen om het verhaal (op) te schrijven...


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 02 05 10 - 09:28]

50 (twa)

-->

[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 01 05 10 - 10:47]

#Evy | dag 3 | on a flow

Wanneer in Heerenveen én de hardloopkolder in je kop blijkt recreatiegebied De Heide dé uitgelezen plek om je al voortbewegend te laten gaan op #Evy's zwoele pornostem, les 3. De pizza van gister moet er tenslotte uitgezweet worden alsook die twee Oranjekoekgebakkies.

Nog steeds geen geweldige standen maar da's volledig afgetikt ende verantwoord in de comments van les 1

Goed. De Heide dus. Hedenmorgen, 08:33u. Water, rust, #Evy en een paar verdwaalde golfers vogeltjes. Maar 't mens is streng: ik moet twee dagen 'vrij' nemen. Ik zeg: 't is gewoon jammer.

#evy | dag 3

[clickpic4big]


Free counter and web stats