Partir VII

Troch Posted on 0 reaksjes 48 x besjoen

Vooropgesteld; het gaat me aan 't hart. Want vorig jaar van dierbare vriendin gekregen voor mijn verjaardag en gekocht van haar zorgvuldig gespaarde centjes inclusief bijbehorend 2-jarig wurgabootje (over zelfopoffering gesproken; lief); de Nokia 6210 Navigator. Een handzame mobiele telefoon met een soort TomTom-achtig navigatieprogje er standaard op geinstalleerd (oké; dokken zul je als je 'm wilt gebruiken maar dat terzijde).
So far, so good.

Echter, na enkele maanden, begint de gsm delen van 't toetsenbord en dus z'n glans te verliezen. Eerst de hoekjes, daarna zomaar de 9WXYZ. Niet geheel verwonderlijk want m'n duimen hebben op micro-niveau het formaat van een voetbalveld. Een keer drukken, twee toetsen bediend. Zoiets. Enfin. Niets aan de hand zou je zeggen; even naar de Belcompany, bonnetje overleggen en klaar. Bc geeft twee opties; toestel innemen, opsturen en dus een dikke week kwijt. Of den eamel bezoekt het servicecenter, notabene in eigen dorp, en het toetsenbord is in no-time vervangen. Ik kies voor de laatste. Vooral gezien mijn vermeende afhankelijkheid van een gsm.

Helaas. Hoewel de kans op een fuck-up in zo'n situatie normaliter minimaal is krijg ik dat toch voor weer elkaar: factuur, en dus garantiebewijs, verdwenen. Nergens meer te vinden. Fuort, zoals wij Friezen plegen te oreren.

Ik besluit me te berusten in de situatie en voortaan maar even tot tien te tellen wanneer ik een sms verstuur. Hup, even die duim prakkend in dat gapende gat waar voorheen de 9WXYZ zat en dan maar niet zo snel. Echter, geheel volgens de principes van Murphy blijkt ook dit verbijten me niet gegund; de 6MNO laat nu ook tekenen van verval zien en begint zomaar de accu kuren te vertonen.

En dus wordt het tijd voor die emotie waar ik erg slecht in ben; afscheid nemen.  Want, begrijp me goed; het is niet slechts de gsm. Nee, het is de achterliggende symboliek die me nekt…

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reaksjes
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

↓
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x