FlashBop(pe)

Humorrr! Nooit gedacht dat ‘wij’ ‘t in ‘ons’ hadden. Over het algemeen lopen ‘wij’ achter de modenormen aan. En hoewel ‘t er al even is, wat zeg ik, ‘t wil niet eens echt van de grond komen hier, gebeurd ‘t ineens, daar, in Fryslân:

Eerste Flashmob in Leeuwarden succes


Leeuwarden is zaterdagmiddag verrast door een fantastische Flash Mob. Het was de eerste keer dat het stoere uit Amerika overgewaaide fenomeen in Friesland/Fryslân uitgevoerd werd. Een FlashMob is een gave onverwachte, vreemde actie van een groep mensen. Zo’n 50 mensen deden mee.

Na het ophalen van de opdracht bij een van de infopoints, moesten de deelnemers zich begeven naar het Station in Leeuwarden. Daar gingen de Friezen eerst de treinen overdreven bekijken, zodat de passagiers raar opkeken. Toen de trein naar Zwolle vertrok rende iedereen de trein achterna alsof men het erg jammer vond dat deze vertrok. Aan het einde van het perron werd de trein nog uitgezwaaid en pinkten sommigen een traantje weg. De FlashMob was daarmee een groot succes. Bron; Fok

Of de inlandse versie:

Flash Mob yn Ljouwert, 30-8-2003


Ljouwert is sneontemiddei opskrikt troch in saneamde Flash Mob. It wie de earste kear dat it út Amearika oerwaaide fenomeen yn Fryslân útfierd waard. In Flash Mob is in ûnferwachte, nuvere aksje fan in ploechje minsken. Sa’n 50 minsken dienen mei. Fia ynternet waarden de Flash Mobbers oproppen om sneon nei de binnenstêd te kommen. De opdracht wie om nei it stasjon te gean en de treinen oerdreaun te bewûnderjen. De Flash Mob wie slagge. De Flash Mobbers krigen ynstruksjes op ferskate lokaasjes yn de binnenstêd.

Zou ‘t ooit nog iets worden met ‘onsch’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *