Beste Eamel, bij deze mijn reply:

In antwoord op jouw vraag zou ik mij, met uitzondering van het vaststellen van een Friese identiteit, willen onthouden van een analyse.

Niet om het zwaar te maken, maar principieel analyseer ik alleen patiënten en geen bekenden of collegae, mede daar ik na werktijd liever lui dan moe ben.

Bovendien behoeft een analyse mijns inziens een zeer uitgebreid psychologisch onderzoek met veel psychologische tests en een tot in den treuren uitgevraagd levensverhaal, dit daar ik natuurlijk alleen kwaliteit lever (zeer prijzig overigens, misschien wel te!).

Bovendien doe ik alleen forensische rapportages, en zoals ik inschat zal jij niet op de korte of middellange termijn in delicten vervallen en lijkt mij dat er geen sprake is van een gevaarscriterium. Over een strafrechtelijke maatregel hoef jij je dus voorlopig nog geen zorgen te maken.

Je weblog maakt verder op mij als leek een verzorgde en verantwoorde indruk, waarbij ik geen aanwijzingen heb voor dwangmatige trekken of een obsessief, wereldvreemd beeld. Hoogstens zou er sprake kunnen zijn van een milde vorm van exhibitionisme, maar dit zou een nadere klassieke Freudiaanse psychoanalyse behoeven (is al helemaal niet betaalbaar en zonde van de poen, waarbij het resultaat over het algemeen alleen maar een toename is van neurotische klachten!).

Ik vond het verder leuk om wat meer kennis te maken met deze vorm van elektronische communicatie.

Veel succes met jouw verdere queeste naar psychologisch inzicht!

Groet,

Shrink…”

Tnx, Gee.. 😉

[clear-line]

UPDATE: Niet zo heel lang na dit hilarische mailtje ontving ik een ander, schokkend bericht. De psychiater in kwestie en schrijver van voornoemd bericht, dierbaar collega uit het Huis Van Bewaring de Noordsingel, bleek zich van het leven te hebben beroofd. Men heeft zijn stoffelijk overschot, naar ik heb begrepen, in een duinpan gevonden nabij Katwijk aan Zee o.i.d. 😳

Moge hij z’n rust gevonden hebben. Het ga je goed, waar je ook moge zijn, G.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x