Soms.. soms dien je jezelf een stevige schop onder je aars te geven om bepaalde zaken in een ander perspectief te bekijken. Wekenlang heb je jezelf laten verzinken in een poel van zelfmedelijden, afvragend waarom en hoe het zover had kunnen komen.

Jaren geleden was onsch aller Mr. Max Moscowitz onderwerp van een of ander This Is Your Life-aftreksel. Hem werd gevraagd hoe hij ‘t toch zo goed had kunnen bolwerken, het feit dat zijn hele familie vergast is in strafkampen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Max dacht na en gaf gedecideerd antwoord: “Relativeren. Relativeren tot Nul.”

En hoewel dat niet voor alles opgaat, wat misschien wel beter is, is deze uitspraak me altijd bijgebleven.

Je kunt blijven hangen in dat-wat-was-maar-niet-meer-is of juist jezelf een nieuwe visie aanmeten, gebruik makend van datgene wat je tot dan toe dwars gezeten heeft. Maak van je probleem een uitdaging. Zodat je later kunt zeggen; “Het was even door de zure appel heen bijten maar kijk; ‘t is beter zo…”

Zondagwijsheid, u kostenloos aangeboden door wij van eamel, eamel & eamel.

Geen dank.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x