Nipslip

nippleZe riep me. Bij de deur. “Buurman!” Ik, lui van een dag ‘hard’ werken, kon mezelf met moeite uit die bank trekken. Bij de deur aangekomen vroeg ze me of ik verstand had van elektriciteit. For the sake of it moest ik hier ff een leugentje voor bestwil doen en zei ja. Want een lamp ophangen kan een iedereen. Toch?

Ze had namelijk problemen met d’r stoppen. Die sloegen steeds door. En nu waren ze op; d’r stoppen. Nu wilde het toeval dat ondergetekende net een voorraadje had aangelegd in verband met eerdere kom-laat-ik-es-een-lampje-ophangen-ervaringen en aldus toegepast. Maar wat er ook gebeurde; ‘t lampje in de slaapkamer bleef uit. Sterker nog; de ene na de andere stop sloeg door. Kortom; kortsluiting. Zover reikte (reek?) mijn kennis nog wel.

In haar slaapkamer aangekomen (Oh, my God; haar slààpkamer!) de trap bestegen en ja, hoor; na luttele minuten was daar de oorzaak van al dit stoppenleed. Twee draden, volledig gestript en voornamelijk met elkaar verbonden alvorens ze met een schroefje waren bevestigd in het kroonsteentje. Dus plus en min deelden elkaars gezelschap. De meeste stoppen kunnen niet tegen zoveel sluitgeweld.

En toen. Terwijl ze aan ‘t kletsen sloeg (over haar slaapkamer, alles wat ze nog van plan was die avond, de inrichting van d’r huis, mijn nieuwe aanstaande, etc.) keek ik onderwijl naar beneden en observeerde. En wat ik zag deed mijn eigen stoppen doorslaan; zij, niet onbedeeld door moeder Natuur, liet mij ongewild een kijkje achter schermen van haar kanten bh, weggestopt achter een mohair-achtige sweater.

Het werd nog een lange nacht…

Sis it mar:

avatar
  Subscribe  
Abonneren op