Peaske yn It Heitelân

Op stap mei Deit & Mem.

troch eamel
68 kear besjoen 26 minute(n) wierskynlike lêstiid

 

Soms moet je het niet willen; een spectaculair leven vol sex, drugs & rock 'n roll. Dan volstaat een middagje 'strawlin' down memory lane' met je ouders. 

Herinneringen aan lang vervlogen tijden: pelgrimskerk De Kapelle, midden in de Fryske Greide, mem's geboortedeurp, verhalen over onderduikers, waakhonden en landverraders, een brugwippende oma (euhm.. ) van een brug waaronder stoute medeburgers lang daarvoor hun daden mochten overdenken, hardwerkende overgrootvaders-in-de-melk-en-turfhandel maar ook opvanghuizen voor lesbische, éénbenige ex-junks komen ter sprake.

 

Ter afsluiting het laatste soft ijsje van Smulboetiek 't Anker, de laatste en dus enige snackbar van 't deurp, aan de Broekhusterwei, voordat men definitief zijn deuren gaat sluiten.

Om voldaan en tevree, na mijn ouders afgeleverd te hebben in hunner aanleunwoning, solitude mijn terugreis in te zetten naar dat overspannen westen alwaar morgen de hectiek naar alle waarschijnlijkheid weer als vanouds zal losbarsten.

Nee. Soms moet je het niet willen; dat sex, drugs & rock 'n roll.

Gewoon, omdat en daarom.

 Mear fan itselde

eamel | blog
↓
>