Verval III Te koop: Enige Nostalgie

Troch Posted on 1 reaksje 75 x besjoen

Varende nostalgie. Nu minstens veertig jaar in de familie en uniek in haar soort. Ooit haar oorsprong gevonden ergens bij een Belgische botenbouwer, daarna hard gewerkt in de Rotterdamse havens om vervolgens haar vermeende laatste rustplaats te vinden op een werf in Bergen op Zoom. Totdat Deit ‘r destijds tegen het voluptueuze lijf aanliep. Het was Liefde op het eerste gezicht. En zo kon het zomaar gebeuren dat de beste man, ergens begin jaren ’60 v.d. vorige eeuw, in zijn eentje het IJsselmeer overstak in z’n nieuwste aanwinst, zijn stalen maitresse, die ‘m de jaren erna de broodnodige balans zou brengen in de hektiek wat Leven heet.

Enfin; het hele verhaal lees je hier.

Echter, nu vier jaar later, ligt ze er nog steeds. Op die werf uit voornoemde post uit 2003. En aangezien er nog niets veranderd is aan de situatie waarin zowel de Boarnsigge (“Oever van de Boarn“) als haar vermoeide eigenaar (zij, kaal casco, op de kant en hij, volledig solidair dus ook kalend, nog immer voor de tv) verkeren, zijn de zonen inmiddels van mening dat ‘zij’ het verdient om gekoesterd te worden door een nieuwe eigenaar. Zij zelf hebben helaas noch de tijd noch de middelen noch de ruimte om zich over haar te ontfermen en dus is het voor iedereen beter dat ze wordt afgestaan. Voordat ze ongewild en onverdiend op de schroothoop eindigt.

Kortom; te koop. Voor de liefhebber.

Enige specs:

  • 11 meter lang, circa 4 meter breed.
  • DAF motor – 170 pk (hp)
  • Diepgang 1.25 meter
  • Stalen casco (teak-opbouw)
  • Zeewaardig (kunstof en alu sponningen, steunzeil)
  • 4 tot 6 slaapplaatsen
  • Kleine doch functionele keuken en idem toilet
  • Schroef bronslegering Ø90 cm.
  • Inclusief o.a. dieptemeter en, onder voorbehoud, radar.

Belangstelling? Mail eamel

Alleen voor serieuze gegadigden, uiteraard. Ze verdient het.

En euh… mocht je Deit kennen; zeg nog maar even niks tegen ‘m. Da’s beter voor z’n hart. En nee, wees niet bang; de boot wordt niet zonder zijn toestemming verkocht. 😉

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

trackback

[…] Foar Deit. De boatsjesman. […]

↓
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x