Guerilla-stalkers

Troch Posted on 0 reaksjes 54 x besjoen

Luister. Er is een reden voor mijn afwezigheid op ‘t net. En dat heeft niets met jullie te maken. Of jou in het bijzonder (hoewel…). Nee, luister:

Ik word gestalkt.

Zo. Het hoge woord is eruit. G-E-S-T-A-L-K-T. "Stalking is het stelselmatig lastigvallen van een persoon, door die persoon te achtervolgen, steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen, en soms ook te bedreigen." Dat soort stalken, dus. En niet eens in de geheimzinnigheid, nee; gewoon, zo, in de openbaarheid. Ik weet nl. wie ‘t zijn (‘t zijn er meerdere) en ken hen bij naam. Komt ie: ik word gestalkt door de Wehkamp. En sinds kort ook door Conrad. En ik kan er niets aan doen.

Politie bellen? Heeft geen zin. Aangifte wordt niet geaccepteerd tot de stalker iets strafbaars uithaalt. Knokploeg dan? Ja zeg; moet ik helemaal naar Hirschau / Oberpfalz in Bayern. Of erger; Zwolle! Ben je belazerd, ik heb meer te doen. Ramen lappen bijvoorbeeld.

"En hoe uit zich dit stalken, den eamel?" zul je vragen. Dat zal ik je uitleggen.

Het is begonnen nadat ik een horloge bekomen heb. Van de Wehkamp. Het viel echter enigszins tegen qua uitvoering en dus heb ik, genuanceerd als ik ben, mijn ongenoegen heel subtiel ende diplomatiek laten blijken (spiegel; scrollen). Geen onvertogen woord. Maar toen begon het. Eerst viel ‘t me niet op maar gaandeweg begon ik me zorgen te maken. Want waar ik ook naar toe surfte (surfte? Raar woord.. ); overal werd ik geconfronteerd met een banner van de Wehkamp. Met horloges. En zo nu en dan een jurk. Nu.nl. Televaag.nl. The Wrath of Wehkamp.

[clickpic4big] 

wehkamp stalker

Hoewel best wel beangstigend besloot ik ‘t te negeren. Kon ook gewoon toeval zijn, natuurlijk. Of een guerilla-campagne. Wehkamp heeft een partij hologes gekocht en moet er van af.

Maar het werd erger. Je moet weten; mijn privé-servert staat op bezwijken en dient te worden vervangen. En toeval of niet; op m’n werk is er één over. Zo’n mooie platte. Van Dell. Super professioneel natuurlijk. Mijn harde schijven zijn echter IDE/SATA en de servert vraagt om een SCSI. Dus wat doe ik? Ik zoek op de internets naar een adapter. Simpel toch? Ik kom terecht bij Conrad. Men verkoopt ‘m niet maar dat terzijde. Wel een variant, dat wel. Maar die zoek ik niet. En nu dus Conrad op de kast. Want ik koop niks.

Gevolg: overal waar ik kom: Conrad adapters. Wederom Telegraaf.nl. Nu.nl. En zelfs op een verdwaalde verkeerssite: Conrad. Conrad. Conrad.

[clickpic4big] 

conrad stalker

Maar natuurlijk. Ik weet precies wat jij denkt: "Dan verwijder je toch gewoon je cookies? Opgelost!" Ha! Nee, dus! De Wehkamp / Conrad Combinatie is dan wel irritant maar niet gek en weet ‘t cookie-euvel heel innovatief te omzeilen. Ik vermoed IP-registratie: op het werk had ik er geen last van want een ander IP.

En nu? Nu ben ik bang. Durf niet meer te internetten. Heb dit stukje offline getiept en door iemand anders laten plaatsen. Gordijnen dicht, deuren op slot, overvolle brievenbus. Ziek gemeld op ‘t werk en boodschappen doe ik via Albertpuntnl. Geen idee hoe lang ik dit volhoud maar hoor je niets meer van me, weet je hoe ‘t komt. Het is de Wehkamp. En Conrad. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Want geloof me: het is een complot… 

Zo. Nu ramen lappen.

[clickpic4big] 

conrad/wehkamp complot

Ha! Eat that! Dus geen beren op de weg! 😉

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x