Body Worlds & The Cycle of Life

kaartjes425_copy1

Body Worlds dus. Veel over gehoord maar niet erg in verdiept. Tot afgelopen zondag; ‘onze’ kliek besloot tot een bezoek aan Las Palmas II alwaar het geplastificeerde lijkencircus was neergestreken. Normaliter was ik hier wellicht niet naar toe gegaan -ik ben tegenwoordig niet meer zo’n tentoonstellingbezoeker- en de boodschap op hunner site maakte het er ook niet aantrekkelijker op:

“In de BODY WORLDS tentoonstellingen zijn film- en foto-opnames, ook met de camera van een mobiele telefoon, in principe niet toegestaan. Uitzonderingen gelden voor journalisten met een perskaart.”

Gelukkig had ik deze pagina helemaal over het hoofd had gezien, anders was ik zeker thuis gebleven. Maar goed; naïviteit heeft zo z’n voordelen, het woord perskaart deed ut um en zo togen wij naar Las Palmas II. En ik moet zeggen; naast die bloedhitte -de airco is overtuigd SGP-lid en werkt derhalve niet op zondag- en het algeheel ontbreken van beschaafde verlichting-    (lees verder →)

bleek het een interessante uiteenzetting van voormalige aardklootbewoners die al dan niet gelaagd werden tentoongesteld.

Naast de verwachte clichés -de onvermijdelijke rokerslongen (seen that, got the t-shirt, blabla), hersentumoren en wat er meer aan al dan niet dodelijke aandoeningen bestaat- was ik toch het meest onder de indruk van het ongeboren grut; foetussen in allerlei vormen behalve het algemeen aanvaarde.

Lang verhaal kort; het was boeiend. En gezellig. Perskaart deed precies waar ie voor aangenomen was: terwijl het plebs zat te rommelen met mobiele cameraatjes joeg ik mijn D300 door de ruimte als ware ik Een Echte Photograaf.

Opmerkelijk; de porno-afdeling alwaar de daad van penetratie bijzonder gedetailleerd uit de doeken werd gedaan maar bovenal de mevrouw die letterlijk een TIA kreeg nèt op ‘t moment dat ik de gevolgen ervan zat te bekijken aan de hand van een in plakjes gesneden hersenpan. Hoop dat ‘t goed gekomen is met ‘r. Al was ‘t maar voor d’r dochter…


[click pic 4 slideshow]

bodyworlds5065

NB. Zoals gezegd; het was er betrekkelijk donker. De kwaliteit van de foto’s is dan ook navenant.

1 Response

  1. madbello maandag, 27 februari 2012 - 7:12 / 07:12

    Mooie foto’s en weer totaal een andere tentoonstelling zo aan de beelden te zien dan in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *