Body Worlds dus.

Veel over gehoord maar niet erg in verdiept. Tot afgelopen zondag; 'onze' kliek besloot tot een bezoek aan Las Palmas II alwaar het geplastificeerde lijkencircus was neergestreken.

Normaliter was ik hier wellicht niet naar toe gegaan -ik ben tegenwoordig niet meer zo'n tentoonstellingbezoeker- en de boodschap op hunner site maakte het er ook niet aantrekkelijker op:

"In de BODY WORLDS tentoonstellingen zijn film- en foto-opnames, ook met de camera van een mobiele telefoon, in principe niet toegestaan. Uitzonderingen gelden voor journalisten met een perskaart."

Gelukkig had ik deze (linkje óók dood, was pers-informatie) pagina helemaal over het hoofd had gezien, anders was ik zeker thuis gebleven. Maar goed; naïviteit heeft zo z'n voordelen, het woord perskaart deed ut um en zo togen wij naar Las Palmas II.

En ik moet zeggen; naast die bloedhitte -de airco is overtuigd SGP-lid en werkt derhalve niet op zondag- en het algeheel ontbreken van beschaafde verlichting bleek het een interessante uiteenzetting van voormalige aardklootbewoners die al dan niet ge(s)laagd werden tentoongesteld.

Enfin. Naast de verwachte clichés -de onvermijdelijke rokerslongen (seen that, got the t-shirt, blabla), hersentumoren en wat er meer aan al dan niet dodelijke aandoeningen bestaat, was ik toch het meest onder de indruk van het ongeboren grut; foetussen in allerlei vormen behalve het algemeen aanvaarde.

Lang verhaal kort; het was boeiend. En gezellig. Perskaart deed precies waar -ie voor aangenomen was: terwijl het plebs zat te rommelen met mobiele cameraatjes joeg ik mijn D300 door de ruimte als ware ik Een Echte Photograaf.

Opmerkelijk voorval; de 'porno'-afdeling, alwaar de daad van penetratie bijzonder gedetailleerd uit de doeken werd gedaan, maar bovenal de nog levende mevrouw die letterlijk een TIA kreeg nèt op 't moment dat ik de gevolgen ervan zat te bekijken aan de hand van een in plakjes gesneden hersenpan.

Hoop dat 't goed gekomen is met 'r. Al was 't maar voor d'r dochter…

kaartjes425_copy1


[click pic 4 slideshow]

NB. Zoals gezegd; het was er betrekkelijk donker. De kwaliteit van de foto's is dan ook navenant.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reaksje
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Foarige
KQ (KiloQueeste)

↓
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x