Beetje dom

verzetskranten.nl

Troch Posted on 2 Comments 2 min read 35 besjoen

hearut-150Goed. Daar zit je dan met je goeie gedrag. Een jaar geleden riep je al te roepen dat je er mee bezig was en ook leef je al jàren in de wetenschap dat deze dagen een annueel terugkerend fenomeen zijn: 4 & 5 mei … 

En tòch weet je het te presteren om de klus hopeloos te versjteren door het volledig ontbreken van planning. Met een hopeloze timing tot gevolg (niet per se in die volgorde). Beetje jammer want je hebt zelfs de mannen van Geenstijl bereid gevonden om er aandacht aan te besteden[/popup] d.m.v. het plaatsen van een typisch GS-isch moralfag linkje = exposure. 

UPDATE: Oei. Men is een krant aan het lezen… 

En dat terwijl je hàd kunnen weten dat een verzetskrantje destijds nu eenmaal verscheen op àlles behalve maagdelijk-wit HEMA-A4 papier (zoals behang, inpakpapier and so on) en er dus nogal wat Photoshopwerk achter vandaan zou komen ( “Dat doe ik wel eventjes…“)

Twee weken ben je er nu mee bezig en al wat er staat is slechts een marginaal aantal illegale krantjes. To be exact; negen van de ongeveer honderdvijftig exemplaren. 

Enfin. Leermoment. Plannen is nog steeds niet mijn ding.

Desalniettemin wil ik u allen wijzen op www.verzetskranten.nl, een -ahum- immer groeiend archief van verzetskranten zoals ik deze -via mijn ouders- van mijn grootvaders heb geërfd. 

Let wel: het betreft hier een incomplete verzameling uit, overwegend, de laatste jaren van de oorlog maar het geeft desondanks een mooi beeld van met name de bevrijding van de (westerse) wereld door o.a. de geallieerden. Kortom: more to come.

NB. Mocht je zelf nog illegale pers op zolder hebben liggen; schroom niet deze te sturen. Je krijgt ze ongeschonden terug. Mail me via het contactformulier alhier (onder bledside, rechtsboven). Dank.

kranten500

2
Sis it mar:

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
  Subscribe  
Notify of
memmeminske

Moai dat wy alles bewarre ha, is `t net wier!

↓