Ik ben gistermorgen geflitst. Op de Stougjesdijk, tussen de Blauwesteenweg en de Brabersweg. Ter hoogte van de Phoenix (‘foeniks’ zegt men hier fonetisch; wij doen niet duur) en P. de Heus & Zn. Door zo’n flitspaal.

Nàh ja, niet ik persoonlijk ben geflitst maar mijn kenteken was het bokje. En aangezien mijn kenteken geen verantwoordelijkheid mag dragen van de wet, word ik vervolgens aansprakelijk gesteld voor alles wat ik met dat kenteken doe.

Het is best opmerkelijk, die flits, want

  • Ik weet al héél lang dat die paal daar staat;
  • Had dat niet het geval geweest, had zelfs een blinde hem al van verre zien staan. Hij staat op een prominente plek en heeft van die kekke kleurtjes; roze en blauw. Niet te missen;
  • Ik zàg ‘m aankomen. Dus.

Maar goed.

Net als die fietser op dat grote, lege plein en dat éne paaltje waarvan hij denkt: “Dààr moet ik niet tegenaan rijden.” en het vervolgens tòch doet, bedacht ik me; “Ik moet snelheid minderen want flitspaal.” en joeg mezelf en mijn kenteken er vòl langs. Tachtig waar je honderd kàn maar slechts vijftig màg.

Soms begrijp ik mezelf niet. Iets aan zien komen en er tòch niet op anticiperen. Wellicht tijd voor –flits– zelfreflectie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x