جهاد

Oh buurman, wat doet U nu (weer)?

Troch Posted on 2 reaksjes 128 x besjoen
Photo: ABC ; Illustration: Dillen Phelps

Wat ìs dat toch met buren en bouwterreur? Werkt men met verborgen agenda's? Heb ik een memo gemist?

Wékenlang (Wàt zeg ik? Mààndenlang… ) is buurman A. bezig met z'n geveltje, daar op de dijk. Oude structuur er af en nostalgisch handgesneden, marmerachtige plaatjes er op. 's Ochtends, 's middags en 's avonds hakken, bikken, zagen, vice versa en door elkaar. Uiteraard ook in het weekend en vòòral op zondag. Op het laatst tot vervelens toe -buiten zitten was een crime en zelfs Lijster -de merel- was zich de apetyfus geschrokken- maar soit; wij zijn tolerant. Afgelopen zaterdag was het klaar. Ein-de-lijk: hij z'n nieuwe geveltje, ik m'n rust. 

Dàcht ik…

Want nu heeft buurman B. in al zijn wijsheid besloten z'n buitentoilet uit te breiden. Tot zondagavond half tien hakken, bikken, zagen, vice versa en door elkaar. Als topping word ik hedenmorgen uit m'n bed gelanceerd door iets wat lijkt op het equivalent van een Leopardtank op het asfalt van het leven:

Kijk; dat ik op dat tijdstip niet thuis hoor te zijn, mijn gevel ook wel een opknapbeurt kan gebruiken en ik al jàren een nieuwe badkamer nodig heb heeft er natuurlijk helemààl niks mee te maken.

Nee… Ze doen het er gewoon om, die Ogamma Bin Laden's uit de polder. Een fundamentalistische ploegendienst, een klus-Jihad… Dàt is 't. 

12.00 u.: Zucht. Gaat 't luchtalarm òòk nog. Ik geef 't op.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

↓
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x