Microsoft Segoe

Troch Posted on 0 reaksjes 45 x besjoen

Goed. Microsoft heeft dus, na vijf- en twintig jaar, een nieuw logo.

Eén en ander past in een vernieuwingsdrang waar zelfs een Bill Gates Steve Ballmer niet aan ontkomt en die men over de gehele linie heeft ingevoerd, van MsOffice tot Windows 8.

Vooropgesteld; ik ben een sucker voor fontjes lettertypes en ik moest dan ook het door hen gebruikte lettertype heb-b0n. Voor mijn verzameling.

(In de hoogtijdagen van mijn ‘hebben-hebben-hebben’ dwangneurose was ik in het bezit van meer dan 10.000 fonts en allemaal geïnstalleerd. Dat mijn pc het daarna niet meer deed vanwege een 100% bezetting van het geheugen nam ik voor lief. Ik had tenslotte wél 10.000 fonts. Tegenwoordig weet ik beter.)

Enfin. Men gebruikt nu het frisse, schreefloze Segoe font. En de crux; de Segoe is óveral verkrijgbaar maar (hoofdzakelijk) alléén tegen betaling en dan voornamelijk de Segoe Print, een fontfamilielid wat sterke overeenkomsten vertoont met dat afschuwelijke Comic Sans.

Om een kort verhaal nòg korter te maken; ik heb het origineel gevonden. En omdat internet -in mijn woordenboek- het equivalent is van ‘delen’ hieronder in de download: het Segoe UI fontje van Microsoft. Gegarandeerd virusvrij. Als extra service naar de fontfucker toe. Geen dank.

segoe download (2Mb., zip, bron)

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x