Tong van Lucifer Aus der Reihe 'A6 Kunsdt'

“Tegenwoordig heet het kunstwerk ‘De Tong’.
Opdat Christenen zich niet gekwetst voelen.” 
[bron] 

Aus der Reihe A6 Kunsdt vandaag: De Tong van Lucifer.

Na Het Boothuis, #jndkgrf en Het Ketelhuis was ik afgelopen weekend eindelijk in de gelegenheid om weer eens een A6-monument vast te leggen op mijn gevoelige plaat. Want tradities moet je in ere houden, nietwaar?

Wat mij betreft hoeven de gristenen zich overigens geen zorgen te maken; afhankelijk van de invalshoek lijkt deze koperen ploert meer op een overmaatse buttplug dan op een satanische tong. Maar da’s natuurlijk vanuit een atheïstisch, geperverteerd perspectief.

Vooropgesteld; ik heb geen verstand van Kunst en bedien mezelf dan ook van het motto; Is het mooi, dan is het Kunst. Is dat het niet, dan is ’t weggegooid geld. Diepzinnige, ongetwijfeld marktprijsverhogende theorieën zijn niet aan mij besteed.


Hoe dan ook; ’t is groot, ’t is dus van koper, het staat op een dijk in de polder (gevoelsmatig stond ’t vroeger verder weg van de snelweg. En da’s een rare zin) en het valt -volgens hen die het kunnen weten- onder de noemer Kunst. En ik rij er al jàren langs.

Als ik me er wat in verdiep kom ik erachter dat de kunstenaar sinds enige tijd zijn kunstwerkjes aan Petrus probeert te slijten, dat ‘De Tong‘ ergens in 1995 is vernield en dat er tijdens een herver-restauratie in 2006 -die een slordige €250.000 heeft gekost, een restaurateur(?) is overleden (ik vermoed de accountant). Goh.. 

En dat was ‘t. Een stukje Cultuur naar de mensen toe. Volgende keer; De Olifanten van Almere. Iets om naar uit te kijken.

UPDATE: Onderstaande filmpje kwam ik tegen bij Omroep Flevoland, waarin ene meneer Jord den Hollander beeldend (woordspeling, RED.) kan vertellen over ‘De Tong’ én Kunst in de Flevolandse Openbare Ruimte in het algemeen, en welke zij met graagte onvrijwillig hebben afgestaan. Dank!

1
Sis it mar:

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Voetnoot 1: Vraag blijft: wie is/was Dicky? Voetnoot 2:  Nog meer A6 Kunsdt – Het Ketelhuisje | Het Boothuisje |  Tong van Lucifer […]