Pimping porn

Cydiaaaaaaa!Hoe blij kan een mens worden van iets ‘kleins’ als bijvoorbeeld het pimpen van een smartphone? Nou, héél blij dus. Hiep hoi.

Ik was er altijd wat huiverig voor want ome Apple wil niet dat je aan z’n spullen komt, ook niet nadat er een volkomen legitieme overdracht heeft plaatsgevonden na betaling mijnerzijds wat ‘t ding dus juridisch gezien van mij maakt. 

‘Want dan vervalt de garantie.’

En ja, dan denk je al gauw: “Oh, brr, dat zijn grote woorden. Laat ik ‘t dan maar niet doen.” ‘n Soort story of my life-dingetje.

Me reedt; aangezien dit waarschijnlijk mijn laatste Iphone is, de rek is er zo onderhand uit v.w.b. de innovatie (“Geen revolutie maar évolutie“), ik tijd teveel heb en ineens daar afgelopen week op Facebook reuring ontstond (“Hij is er! Bijna.“) omtrent de aldernieuwste [tippy title=”jailbreak” width=”450″]Jailbreak (letterlijk: (gevangenis)uitbraak) is een Engelse term voor de handeling die het mogelijk maakt om op een iPhoneiPod touchiPad en Apple TV softwaretoepassingen te laden die niet door de firma Apple geautoriseerd zijn.[bron] [/tippy] besloot ik de gok te wagen.

Ik zal je niet vermoeien met termen als [tippy title=”Cydia” width=”450″]Cydia is een app store voor gebruikers van Apple-apparaten die werken op het iOS besturingssysteem, maar die niet door Apple goedgekeurd zijn, en dus ook niet te vinden zijn in de officiële Apple App Store.[bron] (“A destructive moth found in apple orchards“)[/tippy], [tippy title=”packages” width=”450″]… Hier zijn packages te vinden voor je iDevice waarmee je bijvoorbeeld je iPhone thema’s kunt aanpassen, sms tonen kunt installeren zonder het gebruik van OpenSSH en natuurlijk je iPhone kunt tweaken. (..) [bron] [/tippy], [tippy title=”themes” width=”450″]… Themes are pretty much anything that makes your iPhone look visually different from the stock iPhone look. (..) [bron] [/tippy], POSIX: Operation timed out[tippy title=”HTTP/1.1 500 Internal Server Error” width=”450″]Servers en browsers communiceren door middel van de zogenaamde HTTP-statuscode, ook wel server headers genoemd. Wanneer je een pagina opvraagt, geeft de server waar de site op staat een code af met een bepaalde boodschap. Zo kan een pagina “ok” zijn (200 code), verplaatst zijn (301 code), of niet gevonden worden (404 not found code). De 500 Internal Server Error is zo’n beetje de meest algemene foutmelding die je kunt krijgen en bevat eigenlijk niet meer informatie dan dat er iets fout is, maar wat is volledig onduidelijk. Andere foutcodes (ofwel server headers) zijn bijvoorbeeld “501 Not Implemented“, “502 Bad Gateway“, “503 Service Unavailable“, “504 Gateway Timeout” en “505 HTTP Version Not Supported“.[bron] [/tippy] en dergelijke want saai en het zou alleen maar verwarring scheppen terwijl het zó eenvoudig is (daarbij; Google is je vriend) maar met een beetje goede wil, goed lez0n en -uiteraard- een beetje boer’n logica kom je een heel eind.

Dat ik terloops ook nog even het perfécte alternatief voor dat vehikel van een iTunes tegen het digitale lijf loop is alleen maar collateral damage winning. (DiskAid. Krekje moet je zelf maar opzoeken. We blijven wel netjes hier.)

diskaid

Enfin. Zo kon het zomaar gebeuren dat ‘t maar één glimps heeft gekost (bestanden verwijderen, vergelijkbaar met het register van Windows, is niet aan te raden) en is de accu leeg voordat je met je ogen kan knipperen, maar ik ben nu wél in het bezit van een superduperautomatichyyyyyydromatic-iPhone 5 (TypoPhone 4 lockscreenAppleHD2 theme en nog veel meer phonecandy!) on steroids. Toevàllig.

Eet dàt, ome Apple!

jailbreak_600

4 reaksjes

 1. knutselsmurf zaterdag, 9 februari 2013 - 4:33 / 16:33

  Cool ! Ik zou bijna een i-Phone of Android praatijzer aanschaffen, maar ik hou me in.

 2. eamel zaterdag, 9 februari 2013 - 4:44 / 16:44

  Geen Iphone én geen Android? Dan blijft er verdomd weinig over. Ik vermoed een Windows-ijzer of zo’n fijne nostalgische Nokia.

 3. Appelvrouw zondag, 10 februari 2013 - 8:53 / 20:53

  He hebt ze dus een loer gedraaid.
  I, dat zegt genoeg over het huidige tijdperk: het I tijdperk.
  I moet het nog doen met een afgedachte sony ericsson van pakweg 10 jaar oud, of ouder, geen idee. Hiermee kan ik bellen. Maar ik weet nooit met wie. Mijn prepaid van 10 euro verloopt ieder jaar.
  I heb helemaal geen sociaal leven, dus volgens mij ook geen Ipot of pad nodig maar zo langzamerhand begin ik me een beetje vervreemd raken van al die nieuwigheden, net of je er niet meer bij hoort.

 4. eamel zondag, 10 februari 2013 - 8:59 / 20:59

  Het zijn allemaal keuzes, Appelfrommes. Ik volg ook niet alle techniek maar wil wel weten wat er speelt. Overigens heb ik een ICT achtergrond wat wel enigszins mijn affiniteit verklaart.

  Maar euh, zelf had ik ‘t idee dat techniek alleen maar makkelijker werd. Overzichtelijke knoppen op overzichtelijke, grote kleurenschermen.
   
  Ik heb maar 1 devies; niet bang zijn om diezelfde knoppen te gebruiken. Je kan altijd de boel resetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *