Omar OrtĂ­z aus der Reihe 'Kundst Met Een Grote K'

Troch Posted on 0 Comments 2 min read 57 besjoen

“Un Hiperrealismo – Minimalista donde predomina la figura humana, fondos llenos de textura y un juego mágico de telas, caracterizan su obra.”

meneerzelfEn we blijven nog even in de kunst. Niet alleen voor jou, zodat je vol-lé-dig op de hoogte blijft van wat er in die wereld gebeurt (ahum), maar ook voor mij opdat ik ‘t linkje niet vergeet.

Het wordt bijna saai maar óók deze Omar Ortíz ben ik via dat vermaledijde Facebook tegengekomen (geen idee wààr).

Meneer is Mexiaans, is van bouwjaar 1977 (hufter!), heeft een hele trits grafische opleidingen doorlopen om uiteindelijk te eindigen in het, zoals dat zo mooi heet, hyperrealismeinfoInfoHet hyperrealisme, ook wel fotorealisme of super-realisme genoemd, is een stroming in de schilderkunst uit de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw. In deze vorm van hedendaagse kunst wordt de werkelijkheid op een zo realistisch en neutraal mogelijke manier weergegeven..

Persoonlijk ben ik niet zo van het hyperrealisme. Ik bedoel; als ik realistisch wil ga ik wel foto’s kijken. Of naar buiten. Als ‘t écht niet anders kan.

Het is, zoals Wiki het verwoordt:

Als virtuoos fotografische weergave van het object, zonder enige subjectieve emotie, met een klinische precisie tot in het minste detail op doek gebracht, aldus de koelste objectiviteit etalerend, ontstaat het hyperrealisme.

Zonder subjectieve emotie. Klinisch. Ik bedoel maar.

Maar op één of andere manier weten de schilderijen van Ortíz wél te boeien.

Aangezien ik er de ballen verstand van heb mag ik ‘t noemen wat ik wil. Met je hyperrealisme. En dus is het in mijn ogen meer iets van, vloeken in de kunstkerk; vergeef ‘t me, magisch realismeinfoInfoDe term magisch realisme wordt zowel in de schilderkunst als de literatuur gebruikt. Het is een richting in de kunst waarin een poging wordt gedaan de werkelijkheid te verbinden met een andere of hogere werkelijkheid, waardoor hallucinerende beelden of droomeffecten ontstaan.. Want magisch… dàt zijn z’n schilderijen.

Wonderschone, voornamelijk, naaktfiguren in een overwegend sobere entourage maar met hier en daar een subtiel fantasy-dingetje. Manshoge vrouwafbeeldingen met de grootst mogelijke precisie vastgelegd voor den eeuwigheid. Ik doe ‘t ‘m niet na.

Dus, voor de liefhebber; Omar Ortíz. At your service.

Omar Ortíz (website) | WordPressFacebook | Wikipedia | YouTube | Rest 

angel-180-x-140
angel-180-x-140-detalle-01
entre-sombras-60-x-40-cm
el-suec3b1o-140-x-180
IMG_9939
Four
pintando-vinculos-150-x-200-cm1
relations
seduccion

The making of “Hipotesis de la Luz (↓)

hipotesis-de-la-luz-180-x-140

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x