Новинка! Новинка! Новинка! Dashcam to the next level

Troch Posted on 0 Comments 2 min read 99 besjoen

FlyingLawnmower64In Rusland is het al een tijdje gewoon, vooral vanwege de combi Een Rus aan het stuur = bloed aan de muur, en deswege hebben de gezamenlijke verzekeringsmij’s aldaar besloten de dashcaminfoInfoEen dashcam of dashboard camera is een videocamera die boven het dashboard van een auto wordt geplaatst om door de voorruit te filmen.  Een dashcam kan helpen om bewijs aan te voeren voor de verzekering. In Rusland wordt het verplicht door de verzekerings maatschappijen om een dashcam te gebruiken, aangezien daar veel fraude voorkomt in het verkeer. te introduceren als verplichte accessoire in elke Lada auto.

Wegens gebleken succes heeft men het nodig geacht dit kekke speeltje ook toe te passen in alles wat verder nog beweegt (lees; schade kan veroorzaken) zoals motoren, fietsen, kinderwagens, vrouwen en nu ook in, je gelooft ‘t niet; grasmaaiers.

Zoals het een echte early innovator betaamt leek het mij een puik idee als eerste in de Nederlanden dit kekke Grassboardcameraatje -want zo heet zo’n ding- aan een test onderhevig te doen maken. Doet. Maakt doet. Te doen.

Anyway.

Zo kon het dus zomaar gebeuren dat ik van de week het minimale grasveldje voor mijn huis nog minimaler maakte door de grasmaaier erover er door heen te jagen. Echter ditmaal voorzien van een échte dashcam welke ik bekwam door overmaking van teveel roebels naar een of andere dubieuze Russische dashcameraad.

Hoe dan ook; de resultaten vallen me niet tegen. Hoewel de kwaliteit van het beeld te wensen overlaat en ook het geluid als storend kan worden ervaren, voel ik me toch een stuk geruster nu. Want stél;  de kat van de buren is suïcidaal. Of de peuter van de buren doet verstoppertje onder de Hortensia. Of érger: mijn grasmaaier slaat op hol. Dan heb ik maar mooi keihard bewijs in handen dat ‘t niet aan mij gelegen heeft.

Njet, laat die Russen maar rollen.

In Russian → Translation on

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

↓
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x