99 days of freedom

Troch Posted on 4 reaksjes 66 x besjoen

test

99Issue 1. Over enkele weken moet ik een eindexamen opdracht inleveren. Dat houdt in; een tig pagina’s tellend filmplan schrijven om er vervolgens een visueel huzarenstukje van te maken. #hoihoi

Issue 2. Ik kan me niet meer concentreren. Krijg niks meer gedaan, ga veel te laat naar bed en kom er veels te laat uit, kom alleen nog buiten als ik shag of diepvries pizza’s nodig heb of naar school moet. Mensen ken ik bijkans alleen nog van hun profielfoto en ‘t ergste van alles: ik word te dik. Niet gezet, niet voluptueus.. nee; gewoon -letterlijk- te dik.

Issue 3. De eigenrechters, de publieke schandpalers, de “Palesteinen-Joden-Russen-Oekraïners-Utrechtse serieverkrachters-Anti-Zwarte-Piet-Negroide-Totaalmalloten“-iedereen-moet-dood-wensers, de ramptoeristen, de moralisten, de linkse ‘kopje thee?‘-ers, de betweters, de digitale lynchers, de leedvermakers en altijd maar weer die luidruchtige rechtse roeptoeters.

Haat. Dood. Rampen. Misdaad. Oorlog. Jaloezie. Kinder-, katten- en lunchfoto’s. Complotten, domme quiz-jes en verveelde huisvrouwen …

Ik. Ben. Het. Zàt.
Àllemaal.
Vréselijk.
Zàt.


En toen was daar ineens 99 Days of Freedom. Oorspronkelijk bedoeld als sociaal-experimenteel antwoord op Facebook‘s dubieuze ‘mood-experiments‘ maar inmiddels, met meer dan 25.000 ‘volgers’, dat frivole niveau allang ontstegen (meer hier).

Oh praise!’ dacht ik. “Mijn redding!” dacht ik. In ‘t kort; ik ben even weg van de sociale media’s. Als experimentje, ter zelfbescherming én voorlopig voor 99 dagen.

Ik heb frisse lucht nodig, energie, échte mensen. Hardlopen, zwemmen, sportschool. Échte boeken wil ik lezen. Mijn mevrouw uit eten nemen. Voor één keer in m’n leven een school afmaken. Klusjes doen. De paden op, de lanen in. Dat soort dingen. In plaats van 24/7 te F5-en.

Resumé, beste Facebook/Twitter vriend/-in; mocht je me derhalve ontvolgen; be my guest (dan was je het waarschijnlijk toch al van plan). Voor de intimi of jij-die-niet-kan-wachten; Whatsapp, sms, mail, contactformulier, telefoon en/of hou de countdown hiernaast in de gaten. Je kent ‘t principe.

Disclaimer: misschien lukt ‘t me, misschien niet. Maar dan heb ik ‘t in ieder geval geprobeerd. 😉

Tot over inmiddels minder dan 99 dagen!

Issue 1: 99in a few weeks I have to hand in a final assignment. That means; a film plan containing a shitload of documents and after that the ungrateful task to fabricate a visual spectacle with it. #hurrah

Issue 2: I can’t concentrate anymore. Can’t get things done, go to bed too late, rise even later, only go outside when in need of smokes and frozen pizza or when I have to go to school. I only recognize people by the looks of their profile-pic and worst of all; I’m getting fat. Not just stout or voluptuous … no; just -literally- plain fat.

Issue 3: The judges-for-their-own-cause, that publicly condemn-to-ignominy, the “Palestinians-Jews-Ukrainians-that-serial-rapist-from-Utrecht-that-anti-Black-Pete-negroid-totalidiot“-everybody-die-wishers, the disaster tourists, the moralists, the left wing ‘Want another cup of tea?‘,  the wiseacres, the digital lynchers, the malicious pleasure-ers and, ofcourse, that ever-present rightwing loudmouths.

Hatred. Death. Crime. War.  Jealousy. Children’s-, cat- and lunchpics. Conspiracies, stupid quizzes and bored housewives.

I. Have. Had. It. With. Them.
Àll of them.
Tòtally.


And then there was 99 Days of Freedom. Originally intended as a social-experimental answer to Facebook‘s dubious ‘mood-experiments‘ but in the meantime, with more than 25.000 ‘followers’, that frivolous level already transcended (read more about it here).

Oh, praise!” I thought. “My saviour!” I thought. In short; I will be away from the social media’s for a while. As an experiment, for self-protection and provisionally for 99 days.

I need fresh air, energy, real people. Running, swimming, to the gym. I want to read real books. Take my girl out for dinner. For once in my life finish school. Do things around the house and go outside, instead of F5-ing all day.

So, dearest Facebook/Twitterfriend; I’ll understand if you want to unfriend me because of this (then again; if you do you probably were planning to do that already).

For intimates or you-who-can’t-wait; Whatsapp, textmessages, mail, phone, contactform and/or keep an eye on the countdown on the right. You know the drill.

Disclaimer; maybe I succeed, maybe I won’t. But at least I’ve tried. 😉

C ya in less then 99 days!

IMG_6132

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Ellen Grooten

Ik vind het eigenlijk wel een strak plan dit Durk.
Maar mag ik je dan bij deze uitnodigen voor mijn 50ste jaardag op 30 augustus, buitenfeest te Scouting Hiem Heerenveen? En ook je mevrouw is van harte welkom :-D…laat even weten of je zin hebt , dan zorg ik voor de whiskey. By the way, er komen allemaal echte mensen, hoop 🙂

trackback

[…] had je persoonlijk willen bedanken, Karine, maar vanwege een zelfopgelegde Facebook-toegangsrestrictie gaat dat even niet en dus maar even […]

trackback

[…] ik voor de tweede keer in mijn blogbestaan sniffend een stukske, presteerde ik het 66 van de 99 dagen van Feestboek weg te blijven, schreef ik tussen m’n lippen door nog ‘een boek‘ en […]

↓
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x