Plog | Heerenveen

Troch Posted on 9 reaksjes 77 x besjoen
Plogging
bron: urban dictionary
Dit is een plog. Inderdaad; ook bij mij ging er geen belletje rinkelen maar volgens haar is ploggen helemaal hip. Omdat ik dàt en nogal Happening ben moest ik natuurlijk het naadje van haar kous weten.

Na enige research kwam ik erachter dat plogging, naast poepend bloggen, een soort blogpostje is met alleen maar plaatjes. Vroeger heette zoiets gewoon moblog maar zodra gedaan met een echte computer heet ‘t dus plogging.  Moeilijk allemaal.

Plogging
bron: urban dictionary

Goed.

Omdat ik haar van boven zo’n beetje alles heb bijgebracht wat met computers te maken heeft leek het mij niet meer dan terecht ook eens iets van haar te jatten. En zie daar: uw eamel‘s eerste plog is geboren. Hoera!


Het toeval wil dat mevrouw (mijn mevrouw, da’s een andere als aforementioned. Voordat we daar weer misverstanden over krijgen) en ik dit weekend in Heerenveen vertoefden, daar waar ik ooit verwekt ben. En wat leent zich beter dan een weekendje weg om te ploggen dan een weekendje weg? Ik bedoel maar. 

En dit is wat er gebeurde:

Piano
Eerst gingen we naar de gristelijke kringloopwinkel. Da’s een winkel waar men spullen kringloopt, anders dan bij andere kringloopwinkels waar men gewoon tweedehands rommel verkoopt. En net als daar mogen atheïsten ook hier gewoon naar binnen. Hierboven een piano die ik op het oog had (honderd jaar geleden kreeg ik les in orgel. Daar is me niets van bijgebleven behalve permanente RSI en de wens ooit nog eens een boogie-woogie te maken waarna mensen klappen). Helaas heb ik ‘m moeten laten staan want
piano twee
dit moest ie kosten. Ik mag dan een boogie-woogie-luchtspelert zijn, Gekke Gerrit ben ik niet. Gelukkig waren er nog meer spullen die ik moest laten staan zoals
Bed
een prachtig bed (slechts één lattenbodem maar wél €125!),
Bank
een comfortabel bankstel (dit is de rechtse van het stel; de linker was net zo groot en paste dus niet op de foto. Laten staan omdat twee van die dingen wel heel erg veel bankstel is en omdat de negroïde meneer die erg slecht Nederlands sprak niet wilde onderhandelen; of allebei of geen enkele. Behalve als we €350 neertelden, voor één bank; dan weer wél. Rare jongens, die Nigerianen) en
Kast
tenslotte een kast. Deze moest ik achter laten wegens nogal breekbaar voor die centen (€275) en nu, twee dagen later, heb ik spijt. Krent dat ik daar ben.
Bananenpret
Deze foto heb ik Bananenpret genoemd. Niet vanwege een vermeend stigma inzake bananen en donkere mensen (racisme verfoei ik) maar omdat ie op een piemel lijkt en tussen haar houten borsten staat. In het echt zou dat pret zijn, vandaar die associatie: bananenpret. Dit tafereeltje staat bij broertje thuis, die is single en nu weet je waarom.
Koeien
En toen gingen we naar de Heide. Da’s een watertje aan de rand van Heerenveen waar je fijn je hondje uit kan laten en aan mekaar zitten als niemand kijkt (je vriendin, niet aan je hond. Da’s vies). Hoewel je hier dan weer koeien mocht betreden maar die gewoonte heb ik nooit begrepen. Schapen wel maar dat vertel ik nog wel eens.
Grote hond
Dit is zo’n hond. Hij wilde erg graag poseren en dus ging ie er even lekker voor staan. Letterlijk want mevrouw mist nu haar onderkant.
Water
Er was ook water en daarvan de niet koude variant. Iggy had dat ook door en die besloot de daad in het woord te voegen.
Nog meer water
Hetzelfde water maar dan zonder speciale Photoshop effecten. Als ik in de Heer was zou ik zeggen; puik gedaan, man.
Mistig
En nog meer water. Ditmaal in mistvorm, dansend in de avondzon (dichterlijke vrijheid).
Paddenstoelen
Er waren ook paddenstoelen. Geen pad gezien en je kon er zeker niet op zitten maar wel aan een boom. Hoe die heten ben ik vergeten want ik heb geen verstand van paddenstoelen. Behalve die rooie met witte stipjes, dat zijn Kabouterpaddenstoelen.
Nog meer paddenstoelen
Ik moet erg onder de indruk geweest zijn van de paddenstoelen daar ik er 163 foto’s van gemaakt heb. Hier heb je er bijvoorbeeld eentje waar mevrouw op staat. Ook weer voor de helft.
Jezus, nog meer paddenstoelen
Omdat je nooit genoeg foto’s van paddenstoelen kan hebben, hier nog eentje van paddenstoelen. Waarschijnlijk dezelfde als die van hierboven maar dan vanuit een andere hoek. Koekoek.
Mevrouw
Na de paddenstoelen besloten we thuis te hangen. Hier mijn mevrouw met een hond, een killersmile en een -buiten beeld- kopje koffie. #genieten !!1!
Hoog
Het zat ons hoog. Hoe hoog kun je op de foto zien.
Raspin
Dit is Raspin, liggend op ongeveer dezelfde hoogte als hierboven.
Auto
Dit is een foto van twee auto’s. Mooi, hè?
Bos
De volgende dag gingen we naar het bos. Dat fenomeen kennen wij niet in Oud-Beijerland, behalve van de Bosatlas, en wij wilden dat wel eens zien, zoveel bomen bij elkaar. En het klopte; er stonden veel bomen bij elkaar.
Heksenkring
Hé, paddenstoelen! In een rondje. Ik heb me laten vertellen dat zoiets een Heksenkring heet en niks met schoonmoeders te maken heeft.
Twee bomen
Dit zijn twee bomen in één. Het deed ons denken aan Eeuwige Liefde en Verstrengeling en zo. We moesten bijna huilen.
Achter de bomen
Vervang wolken door bomen en zie daar; de titel van deze foto.
Blaadjes
Blaadjes op een boomstam. Geen idee waarom maar ik vond ‘t kennelijk een foto waard.
Sloot
Boom, sloot, weiland. Meer kan ik er niet van maken.
Saai
Omdat ‘t allemaal wel erg saai begint te worden hier even een actiefoto van mevrouw.
Ruiterpad
Heel even dacht ik hier met een Ruiterpaddenstoel te maken te hebben maar die bestaan niet. Daarentegen wel de Knoflookpad, de Vroedmeesterpad, de Rugstreeppad en de Zinkweg. Zo steek je nog wat op ook.
Dennenappel in de broek
Ik vond een lange dennenappel en die stak ik in m’n broek. Dat was grappig want hij leek op een piemel. Mevrouw kon er niet om lachen want het geheel deed haar aan m’n SOA denken.
Zonlicht
Dit vond ik een mooi tafereeltje. Zò mooi …
Tafereeltje twee
dat ik ‘m nog maar een keer heb vastgelegd. Nu met nòg meer zon.
Zucht
Net als van paddenstoelen kun je van foto’s met zonlicht nooit genoeg hebben. Hier nog een foto met varens, niet ongewoon in een bos, én met zon.
Actie!
Mevrouw riep: “Kijk, dit is ook net een bos!” en liet haar telefoonhoesje zien. Ik zag ‘t niet. Nog steeds niet.
Klote varens.
Zucht. Klote varens. En die bomen hebben we ook wel gezien. Terug naar Pernis.
Spin
Oh wacht, spinnen waren er ook. En paddenstoelen, had ik dat al verteld?
McKFC
Bij de McKFC, Lelystad. Artistiek verantwoord vastgelegd door ondergetekende.

Omdat ik er altijd graag uitga met een climax hier nog een gezellig filmpje van de Heide (geen Boogie-woogie maar een Hammond orgeltje. Ook fijn).

Hoop dat je het leuk vond! Tot de volgende plog!


Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Madd

Hahaha, tis net bekend.tif die dennenappel 🙂
ik vind um trouwens wel grappig. So not me. (Sorry mevrouw S ;-))

Leuke plog, moet je vaker doen man. Als er tenminste ooit weer een plogwaardige dag komt 😀

Oh en btw: Mobloggen is.bloggen o/vanaf je mobiel. Heel wat anders dan ploggen.

MizzMadd

geblogt, geblogd, geblogged. 🙂

Anyways, helemaal gelezen/bekeken nu. Nog steeds leuk, appel nog steeds very funny (SOA wat minder) en die derde alinea ga ik geeneens op in.

trackback

[…] Een vlo-g is een plo-g […]

trackback

[…] In SEPTEMBER ging het allemaal zo snel als dat ‘t kwam. Nam ik afscheid van mijn dearly beloved BettyMazda, had ik een roedel vraatzuchtige honden in de tuin, mocht ik vanwege een klus waar ik zometeen nog even over ga hebben, naar de achterkant kijken van onder leiding van een AT5 meisje de studio’s ervan bekijken, had ik plots iemand aan m’n knop hangen en werd ik wakker met een hond in mn rug. Tenslotte struikelde ik ook nog over een zootje kwakende foetussen (let wel; ‘t is praktisch winter inmiddels, hè?) waarvan er uiteindelijk nog maar drie overgebleven zijn… Read more »

trackback

[…] Read (Dutch) […]

trackback

[…] Mijn derde plog! Nah, eigenlijk mijn tweede omdat die vorige een vlog was maar een kniesoor die daar op […]

↓
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x