Plog | Heerenveen

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 77 kear besjoen
A+A-
Reset

Dit is een plog. Inderdaad; ook bij mij ging er geen belletje rinkelen maar volgens haar is ploggen helemaal hip. Omdat ik dàt en nogal Happening ben moest ik natuurlijk het naadje van haar kous weten.


Plogging

bron: urban dictionary


Na enige research kwam ik erachter dat plogging, naast poepend bloggen, een soort blogpostje is met alleen maar plaatjes. Vroeger heette zoiets gewoon moblog maar zodra gedaan met een echte computer heet 't dus plogging.  Moeilijk allemaal.


Plogging

bron: urban dictionary


Goed.

Omdat ik haar van boven zo'n beetje alles heb bijgebracht wat met computers te maken heeft leek het mij niet meer dan terecht ook eens iets van haar te jatten. En zie daar: uw eamel's eerste plog is geboren. Hoera!

Het toeval wil dat mevrouw (mijn mevrouw, da's een andere als aforementioned. Voordat we daar weer misverstanden over krijgen) en ik dit weekend in Heerenveen vertoefden, daar waar ik ooit verwekt ben. En wat leent zich beter dan een weekendje weg om te ploggen dan een weekendje weg? Ik bedoel maar. 

En dit is wat er gebeurde:


Piano

Eerst gingen we naar de gristelijke kringloopwinkel. Da's een winkel waar men spullen kringloopt, anders dan bij andere kringloopwinkels waar men gewoon tweedehands rommel verkoopt. En net als daar mogen atheïsten ook hier gewoon naar binnen. Hierboven een piano die ik op het oog had (honderd jaar geleden kreeg ik les in orgel. Daar is me niets van bijgebleven behalve permanente RSI en de wens ooit nog eens een boogie-woogie te maken waarna mensen klappen). Helaas heb ik 'm moeten laten staan want

piano twee

dit moest ie kosten. Ik mag dan een boogie-woogie-luchtspelert zijn, Gekke Gerrit ben ik niet. Gelukkig waren er nog meer spullen die ik moest laten staan zoals

Bed

een prachtig bed (slechts één lattenbodem maar wél €125!),

Bank

een comfortabel bankstel (dit is de rechtse van het stel; de linker was net zo groot en paste dus niet op de foto. Laten staan omdat twee van die dingen wel heel erg veel bankstel is en omdat de negroïde meneer die erg slecht Nederlands sprak niet wilde onderhandelen; of allebei of geen enkele. Behalve als we €350 neertelden, voor één bank; dan weer wél. Rare jongens, die Nigerianen) en

Kast

tenslotte een kast. Deze moest ik achter laten wegens nogal breekbaar voor die centen (€275) en nu, twee dagen later, heb ik spijt. Krent dat ik daar ben.

Bananenpret

Deze foto heb ik Bananenpret genoemd. Niet vanwege een vermeend stigma inzake bananen en donkere mensen (racisme verfoei ik) maar omdat ie op een piemel lijkt en tussen haar houten borsten staat. In het echt zou dat pret zijn, vandaar die associatie: bananenpret. Dit tafereeltje staat bij broertje thuis, die is single en nu weet je waarom.

Koeien

En toen gingen we naar de Heide. Da's een watertje aan de rand van Heerenveen waar je fijn je hondje uit kan laten en aan mekaar zitten als niemand kijkt (je vriendin, niet aan je hond. Da's vies). Hoewel je hier dan weer koeien mocht betreden maar die gewoonte heb ik nooit begrepen. Schapen wel maar dat vertel ik nog wel eens.

Grote hond

Dit is zo'n hond. Hij wilde erg graag poseren en dus ging ie er even lekker voor staan. Letterlijk want mevrouw mist nu haar onderkant.

Water

Er was ook water en daarvan de niet koude variant. Iggy had dat ook door en die besloot de daad in het woord te voegen.

Nog meer water

Hetzelfde water maar dan zonder speciale Photoshop effecten. Als ik in de Heer was zou ik zeggen; puik gedaan, man.

Mistig

En nog meer water. Ditmaal in mistvorm, dansend in de avondzon (dichterlijke vrijheid).

Paddenstoelen

Er waren ook paddenstoelen. Geen pad gezien en je kon er zeker niet op zitten maar wel aan een boom. Hoe die heten ben ik vergeten want ik heb geen verstand van paddenstoelen. Behalve die rooie met witte stipjes, dat zijn Kabouterpaddenstoelen.

Nog meer paddenstoelen

Ik moet erg onder de indruk geweest zijn van de paddenstoelen daar ik er 163 foto's van gemaakt heb. Hier heb je er bijvoorbeeld eentje waar mevrouw op staat. Ook weer voor de helft.

Jezus, nog meer paddenstoelen

Omdat je nooit genoeg foto's van paddenstoelen kan hebben, hier nog eentje van paddenstoelen. Waarschijnlijk dezelfde als die van hierboven maar dan vanuit een andere hoek. Koekoek.

Mevrouw

Na de paddenstoelen besloten we thuis te hangen. Hier mijn mevrouw met een hond, een killersmile en een -buiten beeld- kopje koffie. #genieten !!1!

Hoog

Het zat ons hoog. Hoe hoog kun je op de foto zien.

Raspin

Dit is Raspin, liggend op ongeveer dezelfde hoogte als hierboven.

Auto

Dit is een foto van twee auto's. Mooi, hè?

Bos

De volgende dag gingen we naar het bos. Dat fenomeen kennen wij niet in Oud-Beijerland, behalve van de Bosatlas, en wij wilden dat wel eens zien, zoveel bomen bij elkaar. En het klopte; er stonden veel bomen bij elkaar.

Heksenkring

Hé, paddenstoelen! In een rondje. Ik heb me laten vertellen dat zoiets een Heksenkring heet en niks met schoonmoeders te maken heeft.

Twee bomen

Dit zijn twee bomen in één. Het deed ons denken aan Eeuwige Liefde en Verstrengeling en zo. We moesten bijna huilen.

Achter de bomen

Vervang wolken door bomen en zie daar; de titel van deze foto.

Blaadjes

Blaadjes op een boomstam. Geen idee waarom maar ik vond 't kennelijk een foto waard.

Sloot

Boom, sloot, weiland. Meer kan ik er niet van maken.

Saai

Omdat 't allemaal wel erg saai begint te worden hier even een actiefoto van mevrouw.

Ruiterpad

Heel even dacht ik hier met een Ruiterpaddenstoel te maken te hebben maar die bestaan niet. Daarentegen wel de Knoflookpad, de Vroedmeesterpad, de Rugstreeppad en de Zinkweg. Zo steek je nog wat op ook.

Dennenappel in de broek

Ik vond een lange dennenappel en die stak ik in m'n broek. Dat was grappig want hij leek op een piemel. Mevrouw kon er niet om lachen want het geheel deed haar aan m'n SOA denken.

Zonlicht

Dit vond ik een mooi tafereeltje. Zò mooi …

Tafereeltje twee

dat ik 'm nog maar een keer heb vastgelegd. Nu met nòg meer zon.

Zucht

Net als van paddenstoelen kun je van foto's met zonlicht nooit genoeg hebben. Hier nog een foto met varens, niet ongewoon in een bos, én met zon.

Actie!

Mevrouw riep: "Kijk, dit is ook net een bos!" en liet haar telefoonhoesje zien. Ik zag 't niet. Nog steeds niet.

Klote varens.

Zucht. Klote varens. En die bomen hebben we ook wel gezien. Gauw terug naar dat altijd pittoreske Pernis.

Spin

Oh wacht, spinnen waren er ook. En paddenstoelen, had ik dat al verteld?

McKFC

Bij de McKFC, Lelystad. Artistiek verantwoord vastgelegd door ondergetekende.


Omdat ik er altijd graag uitga met een climax hier nog een gezellig filmpje van de Heide (geen Boogie-woogie maar een Hammond orgeltje. Ook fijn).

Hoop dat je het leuk vond! Tot de volgende plog!Mear fan dit...

 • Madd seit:

  Hahaha, tis net bekend.tif die dennenappel 🙂
  ik vind um trouwens wel grappig. So not me. (Sorry mevrouw S ;-))

  Leuke plog, moet je vaker doen man. Als er tenminste ooit weer een plogwaardige dag komt 😀

  Oh en btw: Mobloggen is.bloggen o/vanaf je mobiel. Heel wat anders dan ploggen.

 • eamel seit:

  Auw! Een positieve reactie! Van de Madd! 😉

  Maar dank; het genoegen van schrijven was groot.

  Vloggen, mobloggen, ploggen, bloggen; allemaal 1 pot nat. Waar 't om gaat is dat er weer geblogt wordt. Oude tijden herleven 😉

 • eamel seit:

  Schreef ik dat nou werkelijk met een t, dat geblogt? Tsss.

  Koffietijd.

 • MizzMadd seit:

  geblogt, geblogd, geblogged. 🙂

  Anyways, helemaal gelezen/bekeken nu. Nog steeds leuk, appel nog steeds very funny (SOA wat minder) en die derde alinea ga ik geeneens op in.

 • eamel | blog
  >