Drone over Oud-Beijerland

Goed gedaan, jochie!

Troch Posted on 2 reaksjes 66 x besjoen

Window Capture_1

Toegegeven; hij staat inmiddels alweer enige tijd online en voor de meeste ‘Baaierlanders’ vast alweer oud nieuws.

Hoe het ook zij; na New York, Stockholm, Berlijn, Chernobyl, de Toscane, Utrecht en shots van één of andere grote vijver doen ‘wij eindelijk (!) mee met the big league!

Hoewel de keuze van z’n ‘soundtrack’ wellicht ergens doet denken aan Het Kleine Huis Op De Prairie (Ieuw!), de compositie van z’n beelden nog wel eens te wensen over laat én -op een titel en eindcredits na- élke beschrijving van het geziene ontbreekt, kan ik niet anders constateren dat Martijn ‘dingen kan’.

Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Want ik heb tenslotte een blauwe maandag een crappy filmopleiding ‘gedaan’. 😉

  • Eigenlijk staat er dat ik verrotte jaloers ben, dat ik die beelden had moeten schieten en dat ik zoveel exposure had willen hebben.
    Maar ja, dat zeg ik natuurlijk niet 😆

Omdat ik geen idee heb hoe lang dat filmpje nog online staat –drone-filmen boven de bebouwde kom is tenslotte bijna overal verboden– of vanwege welke reden deze opname dan ook verdwijnt, ben ik zo vrij geweest ‘m te downen van de Youtubes en hier ter neerhaling aan te bieden.

Kortom; om een kort verhaal nòg korter te maken; Martijn 

Mooi gedaan!


00:33 Kwakseweg
00:45 Oude Raadhuis
01:00 Dorpskerk
01:05 Oost- en West Voorstraat
01:17 Havendam en Oostkade
01:24 HBS-laan (oude rijksscholengemeenschap)
01:43 Het Spui*


*vrij naar reaguurder ‘Dennis010’ op de Dumpert

Wat sizze jo dêrfan?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
  • Een prachtig beeld van de realiteit. Een ander gezichtspunt dan de manier waarin zoveel van wat we doen zich afspeelt. Schoonheid. En een bijzondere vorm van abstractie, omdat het laat zien hoe een willekeurige dag zich laat aanzien, terwijl het gedurende het bezien, feitelijk niets bijzonders laat zien. Want zo is het. Maar we weten het niet. Zo zien we het nooit. Een stapje terug in het vastleggen van de wereld om ons heen. En daarom zo mooi. Een manier om te kijken naar de realiteit waar je niet zomaar aan toe komt. Maar met dat je het full screen kunt genieten, nog steeds niet te koppelen aan gewoon wakker worden, je gereed maken, en naar buiten gaan. Het zijn ogen waarover je zelf niet kunt beschikken. Maar met dat je er door kijkt, helaas zelden jezelf en je omgeving echt kunt doorzien. En als het je lukt, opent het perspectieven die je niet zomaar kunt overzien.

  • eamel
    13 juny, 2015

    Godskolere. Zit je weer aan de pillen, m’n waarde? 😉