Plog | Peaske 2016

(Best viewed on a real computer)

Troch Posted on 1 reaksje 155 x besjoen

Het navolgende bericht is er wederom zo één van ultieme saaiheid.

Zo'n bericht dat voor jou, als lezert dezes, waarschijnlijk nét zo interessant is als de praktische toepasbaarheid van een priemgetal, en dus kunnen we veilig concluderen dat dit er weer zo één is voor de annalen van dit blogje.

Zo. Voor hen die overblijven; mijn mevrouw en ik hebben onze Paasdagen dit jaar doorgebracht in het Friesche. Niets spectaculairs, we zijn tenslotte geen twintig meer, maar wel bijzonder aangenaam.
Met broer's appartement als uitvalsbasis werden respectievelijk des eamel's ouders, het watertje De Heide en nog wat locaties aangedaan, in slechts twee dagen tijd.

Om zulks niet te laten verdwijnen in de krochten van de tijd, heb ik gemeend er goed aan te doen één en ander in plogvorm vast te leggen opdat we later kunnen zeggen; 'Gelukkig hebben we de foto's nog'. 

Oant moarn!

CLICKPIK

Bij aankomst gelijk bij Deit 'op skoat'. Als hond ken je natuurlijk zo je verantwoordelijkheden. Okay, dat je nog moet leren er blij bij te kijken is een futiliteitje. Hoewel, pake ziet je blije blik toch niet.

Aangezien Deit's 'skoat' inmiddels bezet is, is de vensterbank een aangenaam alternatief. Gelukkig was Iggy nog even bereid te poseren voordat ze in een spreekwoordelijke slaapcoma viel.

Onze Airbnb voor de nacht, je weet wel; broertjes betonnen waaiboom. In tegenstelling tot toen waaiden we dit keer de tent niet uit.

Geen idee naar het waarom achter deze foto. Wellicht het lijnenspel of misschien toch de metaforische gestapelde-mens-bovenop-elkaar?

Niet poepen, niet pissen en niks vernielen. Hè bah… Je mag ook niks meer. Voor alle zekerheid ook in het Engels zodat de hond van de lokale Kluspool het ook kan lezen.

Een slaapselfie van mevrouw en ondergetekende. Je zou anders nog denken dat dit allemaal verzonnen is.

Omdat 't zo'n mooi plaatje is nog een mooi plaatje van een mooi plaatje Eigenlijk mag ik 'm niet plaatsen maar daar trek ik me natuurlijk niks van an.

Als hond wil je natuurlijk alleen het beste voor jezelf. En dus vlij je je gerieflijk op de zonnige vensterbank, inclusief stadsverwarming.

Poseren voor de baas. Niet leuk maar hij is niet voor niks het Alfa mannetje. Dus ja, dat zijn momenten die je toch even moet uitzittenliggen. C'est ςa.CLICKPIK pano_flat_800

De achterkant van de voorkant. Toegegeven, 't is geen poëzie maar écht lelijk is 't niet.

En ineens valt je blik op het tijdschrift wat er ogenschijnlijk achteloos is neergelegd. Zie je dat nou goed? Ligt broer daar nou te shinen op de cover van CampersCaravans? Wtf? En die voeten? Die van hem zijn toch niet zo groot? Gelukkig brengt Whatsapp de oplossing; het is een 'lookelaik', aldus broer. Dus fuck joe too.

↑ En toen was het tijd voor De Heide. Voormalige bouwput maar nu een fijn recreatiewatertje nabij Heerenveen. Frisse lucht, een weldadige wind en warm lentelicht. Meer heeft een mens niet nodig, op zo'n moment.

Dukdalven. Ook wel Meerpalen. Het woord zegt het al; daar kun je nooit genoeg van hebben. Dat vond de gemeente ook en dus staan er meer palen. (Ha, ha; een woordspeling. I kill me)

↑ Begroeide stenen, badend in het zonlicht. Dat doet het altijd goed op de foto.

↑ Een olifantenpaadje (ook wel "Desire Path" of "Un Chemin de l’Âne". Mooi hè?) langs de oevers van de Engelenvaart. Niet erg spectaculair maar rustgevend was het wel. Halverwege zijn we afgeslagen want olifanten zijn we nog steeds niet.

↑ Oeverbescherming zonder oever. Ik vond 't mooi genoeg voor een foto.CLICKPIK pano_heide_800 Daar, aan de overkant, is De Nieuwe Goudkust van Heerenveen. Hier resideert de jongste Elite van Heerenveen. Advocaten, doktoren, industriëlen en rentenierende senioren; allemaal hebben ze een plekje opgeëist van datgene wat eens van iedereen was.

Koning, Keizer, Admiraal; mooi poseren kunnen we allemaal. Slaat nergens op maar wat kun je hier verder over kwijt? Dag, Monie! 😉

 Schoterpad. Wie kent het niet? Nou, ik niet, maar nu wel want het staat aangegeven.

En toen was daar De Boom. Een boom als alle andere maar dan over het water en je kon erin klimmen. Ik mag dan inmiddels vijftig zijn; klimmen vind ik nog steeds leuk. En zo geschiedde.

 Boom with a View maar dan anders. Wel had ik 't reuze naar mijn zin want wie houdt er nou niet van boompjeklimmen?

 Same guy, different view. Wederom in het Engels want dat klinkt beter. Dat zonlicht is genuine, overigens. Daar kwam geen Photoshop aan te pas.

Als ik Van Gogh was geweest had dit schilderij wellicht Tak Boven Water ("Branche d' arbre au-dessus de l'eau") geheten. Helaas ben ik geen Van Gogh en dus is dit gewoon een foto zonder noemenswaardige naam. Van een tak. Boven water. Duh.wetter32 Zelfde tak maar ander perspectief. Nu als een geanimeerde GIF van 12 Mb. Want dat vertraagt zo lekker de inlaadsnelheid van deze pagina.

Raspin. Verder durfde hij niet maar ik vond 't goed. Raspin is namelijk Mijn Held. En dat weet ie, die kleine dondersteen.

Kundst. Omdat Het Moet. Ik zag er de schoonheid niet van in maar ik heb de wijsheid niet in pacht en daarbij; Beauty Is In The Eye Of The Beholder. Maar wat ik eigenlijk bedoel; 't is verroest, 't heeft minimaal 20.000 euro gekost en dus zal het ongetwijfeld mooi zijn. Sort of.

Zo ziet Lente eruit in Heerenveen. Alhoewel; zo ziet Lente er overal uit, me dunkt.

↑ Van de schoonheid van De Heide naar de Ultieme Lelijkheid van Friesland's Meest Afzichtelijk Station. Niet alleen dat maar ook nog eens een welstandscommissie die heeft liggen slapen Ik bedoel; hoe blind kun je zijn als je niet alleen een gedrocht van een treinstation weet te produceren maar er vervolgens allemaal oerlelijke stadsflats omheen laat plempen? Heerenveen; schaam je!

Een oerlelijke tunnel onder een oerlelijk station. Waarom derhalve een foto? Omdat ik bij de opening ervan mijn zeventienjarige bek open had moeten trekken. Daarom.

Nostalgie is ons Friezen ook niet vreemd en dus conserveren we zo'n seinlichtdinges. Kunnen we in ieder geval zeggen; "Okay, toegegeven; dat station is foeilelijk maar we hebben in ieder geval nog zo'n authentiek seinlichtding."

↑ En toen zat het weekend er alweer op. Deit en Mem gedag gezegd en ons in de Paasdrukte geworpen. Twee uur lang niet roken in de auto eist z'n tol en dus moet je even je ei kwijt bij Hajé.

↑ Oh ja; waaien deed het ook.

 Hajé heeft het in de gaten; vrouwen kunnen niet parkeren. En dus heeft men er éxtra brede parkeerplekken aan laten leggen. Holadijee, Hajé!CLICKPIK pano_haje_800↑ De achterkant van Hajé. Met échte Waterlodges en een harde wind op de koop toe.

Dat was het. Tot de volgende Peaske!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reaksje
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Foarige
Verantwoord Verval

↓
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x