18.720 Minutes Of Fame "I loathe narcissism, but I approve of vanity. -Diana Vreeland"

Troch Posted on 0 reaksjes 111 x besjoen

"Everyone will be famous for 15 minutes."
– Andy Warhol


Het was de avond nacht ochtend waarin het merendeel van de inwoners van Amerikanië uit protest besloot te breken met het huidige politieke systeem en massaal te stemmen (spiegeltje) op een narcistische, megalomane, seksistische racist als president Trump.

donald-trump-with-no-nose

Verder niet zo heel erg van belang, we waren er tenslotte allemaal bij, maar het was ook de ochtend waarin 4.982 6.423 10.539 14.498 facebookende wereld-burgers besloten dat een achteloze, door mijn gemaakte opmerking onder een bericht van The LAD Bible inzake een vermeende tweet van voor-noemde malloot die morgen tot hun favoriete comment maakte.

Nu is ijdelheid mij vreemd, iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nou eenmaal de bescheidenheid zelve ben #kuch maar desalniettemin voelde ik de noodzaak, in de euforie die volgde op mijn Magnum Opus als het om 'gevatte' commentaren gaat, U, beste lezert, hierin deelgenoot te laten maken.

Anyhoo. Even voor de annalen; of 't nu waar is of een memeDrumpf schijnt getwitterd te hebben dat wanneer hij verkozen zou worden, hij MW2 zal remasteren.

Nu had ik op dat moment geen idee had wat hij met MW2 bedoelde, ik vermoedde zo'n typische Amerikaanse catchphrase-dingetje zoals het dubbelzinnige 'Where's the beef?' destijds, maar gezien 's mans reputatie dacht ik oprecht dat The Donald een tikfoutje had gemaakt en wellicht iets anders had willen zeggen.

Taalnazi als ik ben, was ik niet te beroerd z'n eratum ter plekke te corrigeren om te voorkomen dat The Trumpster's Onbevlekte Presidentiële Reputatie al in de kiem gesmoord zou worden door een ordinaire tikfout, nog vóór deze überhaupt begonnen was. 

Maar toen.. toen ging het lós.

Kennelijk had ik iets getriggerd want de ene na de andere Facebookert voelde zich genoodzaakt mijn opmerking te liken of van een passend commentaar te voorzien. Normaliter zou ik u hier geen kond van doen, zie ← bescheidenheid-passage hiernaast, maar gezien de frequentie waarin dit geschiedde en vooral de aard van de 500+ commentaren, kon ik het niet nalaten dit gegeven met u te delen.

Een analyse:

[clear-line]

1. DE TWEET. 2. MIJN COMMENT. 3. DE FANS. 4. SARCASME? WASDA? 5. TRUMP?
6. DE GOEDGELOVIGEN. 7. AH. DAAR WAS JE AL. 8. REMASTER? WASDA? 9. DE NEDERLANDERS. 10. LEG 'T ANDERS NOG EVEN UIT.

1. DÉ TWEET.

region-capture2


2. MIJN COMMENT.

region-capture


3. DE FANS.

2 26 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 7 6 5 5b3


4. SARCASME? WASDA?

4 30 31


5. TRUMP? JE BEDOELT HILLARY!

8 9 10 11 12 13 14naamloos-1 16


6. DE GOEDGELOVIGEN.

32 33 34 12 29


7. AH, DAAR WAS JE AL.

25


8. REMASTER? WASDA?

27 28 35 35a36


9. DE NEDERLANDERS.

1 2 3 5 6 7 8 9 10


10. LEG 'T ANDERS NOG EVEN UIT.

1

Natuurlijk is dit allemaal maar gekkigheid. Niets zo luchtig en onbelangrijk als 'likes' op de social media's. Het ene moment ben je God, het andere veegt men de vloer met je aan. Maar toch … heel, héél even had ik daar mijn Moment Of Glory, mijn beroemde 15 Minutes Of Fame
En dat soort momentjes moet je uitbuiten. Al was het alleen maar om weer een blogje gevuld te krijgen.

'En hebben we überhaupt hier iets van geleerd, jongeman?' Helemaal niets. Behalve dan dat MW2 nog steeds apenballen zuigt. Geremasterd of niet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reaksjes
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Foarige
Stemmingmakerij

↓
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x