Eamel's Jaaroverzicht 2016

Next.

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 116 kear besjoen
A+A-
Reset


[dropcap]Z[/dropcap]oals ik altijd meestal soms pleeg te doen, zo aan het einde van een (blog) jaar, ook nu een overzichtje van alles wat me in 2016 bloggewijs bezig hield. Ik bedoel; je zal 't als argeloos geïnteresseerde maar gemist hebben, toch?

Oh ja. 'Vanwaar die walgelijk nostalgische Hyves toestanden met foeilelijke knipper-plaatjes?' hoor ik je denken. Tja, waarom niet? Je weet togleuker kunnen we het niet maken, wél lelijker. 😉

*t.u.i.; klik op de maand/datum om het desbetreffende bericht tot u te nemen. Of lees die zooi in één keer. Ik heb nog wel wat bandbreedte over.


01. JANUARI 02. FEBRUARI 03. MAART 04. APRIL
05. MEI 06. JUNI 07. JULI 08. AUGUSTUS
09. SEPTEMBER 10. OKTOBER 11. NOVEMBER 12. DECEMBER


1. Dinsdag, 5 januari 2016 – We begonnen het blogjaar 2016 met diepgang zoals U dat van mij gewend bent #kuch; er was een hype opgestaan en, schaap als ik ben, moest daar natuurlijk aan meedoen; CD GLASSES FLICKING CHALLENGE. Een dikke 800 views op de Youtubes en waarom? Niemand weet dat.2. Vrijdag, 8 januari 2016 – Jaren had ik er tegenaan gehikt wegens een vermeend 'dat zal wel veels te duur zijn', maar dankzij een financieel meevallertje en een vriendelijke offerte was het er toch van gekomen; de voorkant van mijn woonstee werd in z'n geheel voorzien van nieuwe HR++ ramen. Johan de Ramenman stond al vroeg voor mijn deur. Té vroeg. Een plogje.

3. Maandag, 11 januari 2016 – Op die dag blikte ik terug (rare vervoeging; 'ik blikte terug') op de tragische dood van David Robert Jones aka David Bowie, drie dagen daarvoor. En niet zozeer op zijn dood maar op 't gegeven dat er een tijd is geweest dat er hele volksstammen (joodse) meisjes in de veronderstelling waren dat ik hém was. Een anekdote.

4. Woensdag, 13 januari 2016 – Aliens!!1! Maar dan anders. 😉

5. Woensdag, 20 januari 2016 – Triest nieuws. De familie nam noodgedwongen afscheid van Max. Onze lieve, aandoenlijke Max. Hij mocht 'slechts' achttien jaar worden… (en iedereen die de woorden 'respectabele leeftijd' in z'n bek neemt krijgt alhier een permanente block aan z'n been. De dood komt altijd te snel als het om een dierbare gaat. Blurgh)6. Zondag, 24 januari 2016 – Op die dag had ene Jomny Sun aka @jonnysun de euvele moed 'onze Bill' te beledigen. Je weet wel; Be Like Bill, van die verfrissende zelfreflecties. Enfin; dat kon ik me natuurlijk niet van mijn kant laten gaan (is dat überhaupt een uitdrukking? 'Van mijn kant laten gaan'? Alweer raar). Anyway; Jomny Sun vindt mij niet zo lief meer. 

7. Zaterdag, 30 januari 2016  We eindigden januari met Gods Winden. Hoewel ik enig religieus besef moet ontberen (een betreurenswaardig gegeven volgens Ûs Mem, maar goed; 't is sa en net oars), voelde ik desondanks De Winden God's in broer's huis. Althans; ik zou niet weten wiens winden het anders zouden kunnen zijn op die hoogte, ikzelf was het niet in ieder geval én ik was alleen, maar in een metaforisch overdrachtelijke zin is deze uitleg dragelijk.

[naar boven]


1. Zaterdag, 6 februari 2016 – Een BE'er (Bekende Eamel, RED) behoeft geen achternaam. Dat verhoogt namelijk z'n aaibaarheidsfactor. Logisch.

2. Zondag, 14 februari 2016 – Verveling doet gekke dingen met een mens. Cum Face-Swappen is Het Nieuwe Zwart Planking. Dat blijkt maar weer.

3. Dinsdag, 16 februari 2016 – Nog meer verveling. Voordat mijn Iphone 6+ de geest gaf, later dit jaar, deed Siri het nog. En hoé.

4. Zaterdag, 27 februari 2016 – En toen was het alweer einde-Februari 2016 die we in stijl afsloten met een spiritueel momentje: 'Hey, Ty.' – How to scar your brother for life"

[naar boven]


1. Maandag, 7 maart 2016 – Maart begonnen we met een bezoekje aan mijn broer die voor de gelegenheid z'n bootje weer eens in het pittoreske Vlaardingen had afgemeerd. Iets met achtersteven en 'Beam me up, Scotty!'

2. Donderdag, 10 maart 2016 – Een mijlpaal!  Na 20 jaar, 10 maanden, 4 uur, 50 minuten, en 52 seconden geleden, mag ik zomaar ineens m’n miljoenste bezoeker pageview bezoeker whatever begroeten! Ik moest er gewoon een beetje van huilen.

3. Zondag, 13 maart 2016  Een zondagse wandeling, een panorama. Soms hoef je niks mee te maken om iets mee te maken.

4. Dinsdag, 22 maart 2016 – Op die dag vond de gemeente het noodzakelijk ‘mijn’ reguliere parkeerplek te confisceren. Echter had men natuurlijk even buiten de waard gerekend! Een dialoog tussen moi en een lokale ambtenaar. 

5. Woensdag, 30 maart 2016 – En toen was het eind Maart. Omdat ‘t alweer veels te lang geleden was besloten we Heit en Mem Eamel met een bezoekje te vereren. Dit is, wat wij noemen, een Paasplogje.

[naar boven]


Niks in april, kikker in je bil. Raar, hè? [naar boven]


1. Dinsdag, 3 mei 2016 – In mei leggen alle vogels een ei en had ik kennelijk de intentie om weer te gaan hardlopen (ha, ha!). Femke, de Friese variant van 'Ik ben fier op U!'-Evy en ik besloten de hardloopschoenen weer eens onder te binden. Uiteindelijk is daar niks meer van gekomen, voornamelijk wegens een chronisch geen zin aan mijn kant, maar ûs famke is wel vereeuwigd op uw favoriete blog. Dàt dan weer wel.

2. Woensdag, 4 mei 2016 – 4 en 5 Mei herdachten we Hen Die Voor Ons Gevallen Zijn en op 6 Mei de Making OfHoi, Willem!3. Maandag, 9 mei 2016 – Op deze maandag zag ik me genoodzaakt het feno-meen 'Sexman is coming' te fileren, daar deze sinds kort ook z'n roze intrede heeft gedaan in het Oud-Beijerlandse. Conclusie; Sexman is gay.

4. Zaterdag, 14 mei 2016 – Brutalen hebben de halve wereld en dus zag ik op die 14 mei een jeugddroom in vervulling gaan; iets met een bouwkraan en een volle broek.5. Woensdag, 18 mei 2016 – Op die woensdag in mei leverde ik mijn bijdrage aan de wereld van de filosofie en op … 

6.Dinsdag, 31 mei 2016– zag ik als enige in Nederland Jan de Hoop's Grote Verdwijntruc. Waarom Tibbe ineens uit beeld verdween is me nooit duidelijk geworden; Jan weigerde alle commentaar.

[naar boven]


1. Vrijdag, 3 juni 2016 – Juni begon met een 'bonding' momentje met hem van Koelman onder het mom van 'laat me uw werkplek zien en ik vertel u wie u bent'. De mijne gaf meer prijs dan de bedoeling was … 

2. Dinsdag, 7 juni 2016 – Op zeven juni in het Jaar Des Heeren 2016 schreef ik een open brief naar mijn knäckebrödleverancier. Want zomaar twee crackers weglaten uit mijn dagelijkse dosis ontbijt, dat kan natuurlijk niet. Moet gezegd worden; Bolletje ging er fijn in mee en tsjakka!, zevenhonderd pageviews en een doosje nieuwe crackers pour moi. Ik ♥ Bolletje.

(Later niet meer want men besloot de suiker achterwege te laten in het recept en toen ineens was Bolletjes' knäckebröd niet meer te vreten. Tegenwoordig haal ik 'm alleen nog voor merkloos beschuit eruit (rare zin maar je begreep 'm))

3. Zondag, 19 juni 2016 – was de dag van de overtreffende trap. Nah, eigenlijk een paar dagen eerder maar ik moest zo nodig weer een geanimeerd gifje maken van het geheel, wat vervolgens drie dagen duurde. Anyhoo, mevrouw Moe-Moe et moi namen van de gelegenheid gebruik én De Trap, trede voor trede, in de stromende rege.

4. Woensdag, 29 juni 2016 – Wat een wereldreiziger is die man. Want tien dagen na De Trap zat ik alweer in het Friese Terbant/Terband, alwaar we besloten de allerberoemptste bushalte ter wereld te vereeuwigen.

[naar boven]


1. Zondag, 17 juli 2016 – Gezien de opbrengst van slechts één stukske, die maand, kan ik eruit concluderen dat ik iets van een leven had. Creatief Met Doos. Tja.

[naar boven]


1. Zaterdag, 13 augustus 2016 – Ook voor medische tremo.. termi.. termalo.. kreten draaien we ons de hand niet om op dit marginale blogje en dus kon ik mijn gevolg meedelen dat ik, na dertig jaar long-asfalteren, desondanks in het bezit was ben van een gezonde thorax en een slank hart. Hoera.

2. Zondag, 14 augustus 2016 – Wérkelijk géén idee. Iets met Josti's, Phil Collins en ontbrekende talenten. Anyway. #throwbacksunday Dus.

3. Maandag, 22 augustus – Een jubileum! Dertien jaar daarvoor, op maandag 22 augustus 2003 om half twee 's nachts to be exact, vond m'n blogje zijn oorsprong bij web-log.nl. Inmiddels is die allang ter ziele en dus cheat ik een beetje maar geen hond die daarom kraait. Hoezee! Hoezee! Hoezee!

4. Vrijdag, 26 augustus 2016 – Wegens een vermeende hittegolf besloot mijn mevrouw dat we naar De Banaan zouden gaan. Het werd geen succes. Dat lag niet aan mevrouw maar aan De Banaan.

[naar boven]


1. Dinsdag, 6 september 2016 – September werd gedomineerd door Touch Disease, een wereldwijd Apple Iphone-probleem waar -natuurlijk- geen énkele telefoonboer 'van gehoord had' en Apple zich keurig van z'n verantwoordelijkheden kwijtte kweet door één en ander, tot op de dag van vandaag, hardnekkig te ontkennen. En daar moest ik natuurlijk even over heen plassen d.m.v. een literair-verantwoorde FUCK YOU!

2. Woensdag, 28 september 2016 – Nadat de vliezen van Brangelina's nieuws gebroken waren, hing Brat aan de telefoon. Ik had geen zin om op te nemen want euh.. what have you done for me lately, weet je. Maar goed.[naar boven]


1. Donderdag, 6 oktober 2016 Nerd-Alert! Alleen interessant voor hen zij die op de hoogte willen zijn van alle computer-aansluitingen ooit gemaakt. Daar val jij waarschijnlijk niet onder.

2. Zondag, 30 oktober 2016 – Waarschijnlijk één van mijn succesvolste plogjes ooit; Bûter, brea en wer nei boppe ta. Steekwoorden: Heerenveen, Deit & Mem, wc-selfies, open armen, whisky en Tompouces. 'Ik maak wat mee', zei De Zee, en hij ploegde voort.

[naar boven]


1. Woensdag, 2 november 2016 November was een productieve maand, bloggewijs. De kick-off was ons Halloweenfeestje en 't enorme –#kuch- succes wat we hadden met onze spectaculaire geesten-projectie.Anyway; wij hadden lol. Daar is ook wat voor te zeggen.

2. Vrijdag, 11 november 2016 – Op 11 november schreef ik weer eens in het Fries. Ditmaal een onderwerp waar over ik al jaren iets kwijt wilde; het keukenkastdeurtje van Sjoerd, de kunstenaar. Dat ik hem dat weekend toevallig tegenkwam zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het ontstaan van voornoemd stukske.

3. + 5. Zondag, 20 & woensdag, 23 november 2016 – Die twee combineer ik maar even vanwege de overeenkomstige inhoud. Onderstaande is van de 20ste en hier die van de 23ste november. In het kort; ik was wat melancholisch en besloot dat in beeld om te zetten. Dat is 't wel zo'n beetje. Soms heb je van die dagen, weet je.

 

#mood | #stemming

Een video die is geplaatst door eamel net – (@eamel) op

4. Dinsdag, 22 november 2016 – Mijn 15 Minutes Of Fame. Althans; bekeken vanuit het perspectief van Facebook-oppervlakkigheid en die van de wereldproblematiek. LADbible riep iets over die malloot Trump, vervolgens geef ik daar een ietwat zout commentaar op, et voila; 15.000 likes, and counting.

[naar boven]


1. Donderdag, 15 december 2016 – Omdat mijn mevrouw de broek aan heeft hier in huis, kon ik niet anders dan toestemmen toen ze me opdroeg vroeg een boompje op te zetten. Want het is Kerst-tra-la-la en dat zullen we potdomme verdulleme weten ook.

2. Zaterdag, 24 december 2016 – Ik heb vele talenten #kuch maar winkeldiefstal is daar niet één van. Dat blijkt maar weer.

3. Donderdag, 29 december 2016 – Dit is de dag dat ik een overzicht plaats van mijn activiteiten alhier; Eamel's Jaaroverzicht 2016, met als subtitel 'En dat was dat'. Nou ja, de rest is u bekend.

4. Eind december 2016 – Wees niet bang, er is niks mis met je monitor, maar omdat deze maand nog niet om is op 't moment van dit schrijven heb ik hier even een gat laten vallen. Mocht er in deze laatste week van het jaar nog iets nieuwswaardig plaatsvinden, zal ik dat gegeven alhier melden. Mocht dat echter niet het geval zijn raad ik je aan Duct tape te gebruiken of een nieuwe monitor aan te schaffen. #atyourservice 

[naar boven]


Eindejaarspreek

[dropcap]E[/dropcap]n zo kwam een (blog)jaar tot z'n eind. We hebben gelachen, we hebben gehuild, we hebben ons verwonderd en we hebben ons kwaad gemaakt. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te voorspellen dat diezelfde emoties zich in 2017 weer zullen manifesteren; c'est la vie.

Maar wat er ook moge gebeuren in het komende jaar; haal eruit wat er in zit want je weet nooit of 't je laatste zal zijn (zei opa bemoedigend). Mijn mevrouw en ik wensen je in ieder geval Folle Lok en Seine voor 2017 en hopen dat je je ook hier, op eamel.net, nog vaak zult verwonderen, kwaad maakt of zelfs laat huilen, bij voorkeur van 't lachen grinniken glimlachen whatever.

En dat was dat. Doei.

 

 

 

[naar boven]


p

Mear fan dit...

eamel | blog
>