Meneer Aart Ontmaskerd! It's all about the dum dum didudumdum

Begrijp me niet verkeerd; ik was al fan van Meneert Aart toen ie nog gewoon Stratemaker (zonder ‘n’) heette (“Straat” voor intimi), héél lang geleden. Niets dan repsect, je weet tog. Nog stééds.

Ook heb ik niks tegen hen die een zak-centje bijverdienen door zich te laten hoereren door één of andere dubieuze energiemaatschappij. Sterker nog; ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan wanneer men mij had gevraagd.

(Ha! Ha! That ‘ll be the day )

Nee, waar ik niet zo goed tegen kan zijn mensen die hun geloofwaardigheid verkwanselen zodra iemand hen met een zak geld om de oren slaat.

Zo ook Meneer Aart.

Het zit zo.

Lig ik van de week ff onderuit op de bank tv te kijken, zie ik een reclamespotje voorbij komen van voornoemde Eneco, met Meneer Aart in een duurzame hoofdrol, naast een hipster pinguïn, een schreeuwende stokstaart, enkele vergadermensen en een zeemeeuw.

Kortom; the usual suspects.

Ik denk nog; wat leuk voor die notoire mopperkont (over mopperkonten gesproken; wat is dat toch met die uitgerangeerde BN’ers die naar Friesland vluchten om er vervolgens te gaan mopperen dat men hen vergeten is?
Hm)
.

Anyhoo. Ik snap dat best; je bent de jongste niet meer, je vaste schnabbel is doorgeschoven naar één of ander themakanaal waar niemand meer naar kijkt en waarschijnlijk heb je zelfs nog wat salaris moeten inleveren ook. Dan is zo’n commercial natuurlijk een aangename aanvulling op je AOW-tje. Niet dan?

En toen herinnerde ik mij ineens een interview van een paar maanden geleden. Het heet Recht Van Spreken, het is van Omroep Max en de ondertitel luidt:

Prominente Nederlanders blikken met Elles de Bruin terug op hun leven en carrière. Over welke keuzes zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan?

Elles was voor de gelegenheid helemaal naar Het Hoge Noorden gereisd om Prominente Aart aan de prothese te voelen over o.a. ‘De Nieuwe Tijd’ en Ome Aart’s kijk daarop.

En wat hij daar zei zet zowel de geloofwaardigheid van de Eneco als ook die van Meneer Aart ineens in een héél ander perspectief. 
Enfin, oordeelt u zelf:

3 reaksjes

 1. Appelvrouw zaterdag, 4 februari 2017 - 11:55 / 23:55

  Geld gaat vóór principes, dat geldt voor iedereen maar vooral voor mensen die al geld hebben.
  0  0
 2. eamel zondag, 5 februari 2017 - 9:57 / 09:57

  De duvel skyt altiid op deselde hoop, zeggen we dan. ;-(
  0  0
 3. eamel woensdag, 15 februari 2017 - 12:35 / 12:35

  Test
  0  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *