(Voorheen) Volledigincorrect.nl

Opa vertelt...

troch eamel
200 kear besjoen 38 minute(n) wierskynlike lêstiid

 

Ooit, lang geleden, een paar jaar na het ontstaan van het internet zoals we dat nu kennen, ontstond er zoiets als e-Cards. Dat waren ansichtkaarten, ook wel wenskaarten, maar dan digitaal.

Waar je tegenwoordig een Whatsappje, Telegram- berichtje dan wel stickertje verstuurt naar bijvoorbeeld een jarige, al dan niet in quarantaine, deed je dat in die tijd door middel van een traditionele, papieren verjaardagskaart óf -al iets moderner- een SMS-je

Ging je echter met je tijd mee, en je was van de hipperdepip, dan verstuurde je natuurlijk een e-Card.

Een enkeling zag daar kennelijk brood in en is er vervolgens héél groot mee geworden. Ik noem een Hallmark (blèh), een Bluemountain.com (mijn favoriet, destijds) en nog een paar. Op Nederlandstalig grondgebied had je kleinere spelers als kaartenhuis.nl (nu greetz.nl) en -later- gotya.nl (deaud). 

Enfin, meer daarover kun je natuurlijk op 't internet lezen.

Waar Hallmark en al die ander e-card-leveranciers zich voornamelijk beperkten tot kitscherige content, overwegend veel glitters en overdreven moralistische Amerikaanse yuk, zochten anderen later de scherpe kantjes op.

Eén daarvan was het Nederlandse Volledigincorrect.nl

Toen nog een rebelse kaartendealert die zich het beste laat omschrijven als een soort-van-grondlegger van de Volkomenkutten, de FOK!'s, Partyflocks en de Boomerang's van deze wereld.

 

Tegenwoordig is het domeintje in bezit van Groningse "deze blog" Lisa die er op marginale wijze beauty- & winkeltips en ander vrouwelijk teenager-leed deelt. Maar dat terzijde. 

Anyway. Wie er achter dat volledigincorrect-van-toen zat zal ik wellicht nooit weten* (gezien de vormgeving van de kaartjes -zonder uitzondering regelrechte kunststukjes, in combinatie met kekke tekstjes- vermoed ik een reclamebureau vormgevings-feuten), feit blijft dat één en ander een verademing bleek in vergelijk met al die andere wens-leveranciers.

Waarom weet ik niet, misschien was ik me ineens bewust van de Vergankelijkheid Des Levens en Websites, maar ergens voelde ik kennelijk de noodzaak de complete website van Volledigincorrect.nl te 'rippen' (da's duur voor downloaden) naar mijn pc.

We schrijven maart 2020, ongeveer twaalf jaar na de laatste publicatie van voornoemde website. Bartjaah, haasjuh (kleine letter h) en die andere vier… wie weet wat er van hen terecht gekomen is.

Maar zie daar; een bonte collectie kaartjes (210!!1!), Flashfilmpjes (die het overigens, sinds december 2020, niet meer doen in alle webbrowsers vanwege hackerboefjes) en al dan niet geanimeerde gifjes, voor u zorgvuldig bijeen gejat geconserveerd door ondergetekende. 

Ten langen leste: voor de luie liefhebbert, hieronder de hele zooi in één bestand om down te loaden. Opdat je in alle rust nog eens kan gniffelen om kekke tekstjes, Flashfilmpjes en al dan niet geanimeerde gifjes. 😂 
Geen dank.

Download
volkomenincorrect_2020
| 120x gedownload

 


*Nah ja.. volgens hunnie zelf: "Volledig Incorrect bestaat uit zes figuren afkomstig uit Berghem." Weet je nog niks.


 

 

 

 

 

Dat was 't wel zo'n beetje. Doeg!

 

 

 

 En toen was daar ineens, bijna anderhalf jaar na 't verschijnen van bovenstaande stukske, een reactie van voornoemde Bartjaah in de mailbox, één van de oorspronkelijke makerts van de fenomenale website (voorheen) volledigincorrect.nl in kwestie…. Leuke reactie! 😁😂


[klikpic4big]

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.


 

eamel | blog
Translate »
>