Maart roert z'n …

troch eamel
46 kear besjoen 0 minute(n) wierskynlike lêstiid

Euh…

YouTube player

Amper een dag later; knálblauwe luchten. Ik zeg; rare jongens, die natuur. 😳

YouTube player

Mear fan itselde

 • Jannie seit:

  Ja en dan zitten we bijna in april en die doet ook al wat ie wil….

  Kleine opmerking, site autisten onder elkaar… als ik naar een vorig bericht in de tijd wil klikken heet dat op jouw site 'foljende' en als ik naar een volgend bericht in de tijd wil klikken heet dat 'foarige'…. moet je dat niet effekes omdraaien??

  Enne op je skate verhaal kan ik niet reageren….. heb dat maar even in het mijne gedaan.

 • eamel seit:

  Heuj, Jans! Hoe is 't? Oprecht benieuwd. Het feit dat je hier reageert stelt me een beetje gerust daar je kennelijk daar nog enige energie voor hebt gevonden 😉

  Wat betreft je autistische opmerkingen: in principe zou het goed moeten zijn, die 'vertaling'… 'foljende' is volgende en dus het bericht wat ERNA zou moeten komen, 'foarige' is vorige en, wat ik ervan zien, klopt dat ook. Maar misschien heb ik 't helemaal fout hoor, dat kan ook. Ik denk niet zo helder de laatste dagen 😉

  En reacties op oudere berichten? Geen idee hoe dat kan. Ik zit nog al eens te rommelen met plugins en dergelijke, in dit geval WordFence, en het kan maar zo zijn dat die de reactie mogelijkheid heeft uitgeschakeld voor berichten ouder dan zoveel dagen. Ik zal me er eens in verdiepen 😉 Dank desalniettemin.

  Ik zal even bij je skateverhaal kijken. Oh ja, misschien moet je daarin nog even je linkjes aanpassen, die verwijzen nog naar oude blogs (als ik het goed heb), eamel.web-log of de oude eamel.net 😉

 • Jannie seit:

  hee hallo eamel, daar ben ik weer :-D,
  ….. het gaat wel aardig op dit moment 😉 en heb af en toe best wat energie gelukkig, ik hoop dat dat bij jou ook het geval is.

  Even verder met het cross commentaren; ik heb het linkje naar jouw skateverhaal in mijn skateverhaal aangepast…. nu linkte ik ook nog naar eerdere verhaaltjes van jou ("Hij zag er vooraf en vlak van tevoren een beetje tegenop"), maar die zijn bij jou op je nieuwe adres niet meer te vinden… beetje jammer! haha nee hoor grapje.

  Dan nog over volgende en vorige, want ik ben zelf nog zo scherp als een mes 😉
  jouw volgende linkt naar een bericht terug in de tijd en jouw vorige linkt naar een bericht verder in de tijd. Dus precies andersom dan zoals het zou moeten…

  Kijk maar naar het volgende en vorige onder deze post. "folgjende/volgende" gaat naar Friese Carmiggelt terwijl dit in de tijd je vorige bericht was en "foarige/vorige" gaat naar je vaccin verhaal terwijl je dat later hebt geschreven.

  Tot zover weer mijn blog-onderzoek, ik 'spreek' je later

 • eamel seit:

  Heuj, Jansepans! Heb net al even je laatste stukske gebecommentarieerd (https://jannies.nl/lifelog/daar-gaan-we-dan/) dus v.w.b. je gezondheid e.d. zijn we inmiddels op de hoogte. En vooral blij verheugd dat je steeds meer energie krijgt!

  V.w.b. je cross-comment opmerking; ik heb geen idee of die oude stukjes er nog staan, ik heb inmiddels meer weggegooid dan dat er nu nog staan. Vooral omdat 't merendeel of slecht geschreven was of helemaal nergens over ging 😉 Dus 't kan idd zomaar zijn dat die skate-stukskes verdwenen zijn…

  En inzake de foarige/fjolgende.. da's, als het goed is, hersteld. Heb 't inmiddels aangepast en ja; je had gelijk.. het stond verkeerd om #auw 😉 Echter, waar ik steeds naar keek zijn die invliegende tabbladen aan de linker dan wel rechterzijde van het scherm. Ik zat te zoeken waar ik die heb aangepast maar kan dat dus werkelijk waar nergens meer vinden in de code. Niet dat die niet goed staan, die wél, maar het leek me zo leuk om ook die in dezelfde stijl neer te plempen zoals die van hierboven. Snap je 't nog? 😉 Anyway, maakt toch niet uit, want ik kan 't niet vinden. Na een middag zoeken heb ik er ook geen zin meer in, idem geen energie meer voor, en dus laat ik 't voorlopig maar even zo.

  Overigens, ik weet niet of jij daar last van had (voor je operatie) maar hier word ik steeds productiever naarmate D-Day nadert. Hoe dichter bij 1 mei, hoe meer klussen, vooral op 't creatieve vlak, ik tegenkom die ik eigenlijk nog af wil maken voordat ik opgenomen dien te worden. Heel vervelend want, hoewel ik daar normaal geen last van heb (Fries, je weet tog), ervaar ik nu toch een vorm van nervositeit. Of ik 't allemaal wel op tijd af krijg, zeg maar. Je zou namelijk verwachten dat ik nerveus zou zijn voor die chemo, de immuuntherapie en het hele herstelproces erna, maar daar voel ik dus niks bij. Hele rare ervaring.

  Zo, dat was weer een heel verhaal. Hoewel we inmiddels Telegrammen heeft dit toch meer charme. Je kijkt uit naar de comments 'van de ander' en op die manier wordt de comment-sectie toch nog gebruikt. Doen we 't toch niet helemaal voor niks 😉

  Het ga je goed, dearest! ♥

 • Jannie seit:

  Goedenavond heer Durk, daar ben ik dan weer ffkes in ons cross-comment dingetje 😉

  Uhm…. het kan aan mij liggen, maar ik zie het hierboven nog steeds verkeerd om staan. En hier beneden, het invliegende tabje staat het inderdaad goed… alleen vind ik dat dan logischer als dat (een vorig stukje) aan de linkerzijde staat. Maar dat kan je even niet meer bij dus dat is dan weer een irritante opmerking van mij… laat het vooral lekker gaan/staan zo.

  In antwoord op het toeleven naar D-Day… bij mij ging het allemaal heel snel, precies 1 maand nadat ik de diagnose kreeg, ging ik al onder het mes. Maar toch herken ik het ook wel hoor. Ik wilde toen op mijn werk 'alles nog even heel goed in orde maken en alles volledig uitgewerkt overdragen', wat overigens totaal niet lukte want ik was toch ook ineens heel zenuwachtig en werd ook de hele tijd gebeld door allerlei ziekenhuisafdelingen en lieve mensen die wilden weten hoe het ging enzo…. Dat jij nu meer nerveus bent of je dingen af krijgt dan voor alles wat je te wachten staat lijkt me een afleidingsmechanisme. Ik heb daar nu ook een beetje last van in het kader van 'hoe moet het nu verder', dan ben ik meer druk in mijn hoofd met hoe ik het huis nog wil verbeteren en opruimen, dan dat ik dat grote allemaal onder ogen moet zien.

  Is 1 mei jouw D-day? Ik leef wel echt heel erg met je mee hoor. Bizarre connectie hebben we er ineens bij, het is wel heel anders, maar toch met een groot raakvlak. ik hoop dat je er goed doorheen komt en dat het je uiteindelijk iets goeds oplevert.

  Maar wij hebben op zeker nog contact voor die tijd.
  Rustig aan Durk! Alles wat je niet af krijgt wacht gewoon nog op je als je weer terug bent 😉

 • eamel seit:

  Haha, 'heer' Durk. 😉 Anyway, beetje later dan de bedoeling, deze reactie, maar ik had er gewoonweg -letterlijk- geen energie voor.

  Wet betreft onze running gag, die vorige/volgende affaire… ik ben er inmiddels achter dat je wel een beetje gelijk hebt (auw!) en dus bedacht ik me dat maar even te moeten veranderen. Maar idd, zoals hierboven ergens geroepen, kan ik nergens vinden hoe dat moet. Datzelfde geldt voor die 'fly-in'-navigatie ('vlaggetjes'), ook die is nergens te achterhalen. Het plan was om die dan maar te verwijderen omdat het eigenlijk geen functie heeft -behalve een beetje een mooi effect te zijn- daar er onder het bericht ook al navigatie staat. Maar, zoals gezegd; niet te vinden. Overigens niet helemaal waar; kan het wel vinden, de code staat in de footer, maar ik kan 'm niet verwijderen. Elke keer als ik dat probeer, crasht de site. Dus ook dat laat ik voorlopig maar even staan onder het mom van 'ik heb geen haast en ook geen zin en energie'. 😉 Easypeasy.

  Wel apart dat we onze medische avonturen indirect delen via de commentsecties op onze respectievelijke websites. Da's weer eens wat anders dan Telegram of Facebook (oh Facebook, praat me er niet van, daar heb ik sinds een aantal weken om onduidelijke redenen behoorlijke ruzie mee. Lang verhaal, komt vast nog wel eens voorbij)

  Maar goed; afleidingsmechanisme, dat kon wel eens kloppen. Hoewel ik er helemaal geen angst voor heb, die chemo-behandelingen (integendeel, ik kijk er naar uit). Dus waarom ik nu ineens mezelf dien af te leiden van dat onderwerp is me niet geheel duidelijk. 😉

  Wat betreft de datum van dat hele gebeuren, da's wat minder geslaagd. 'Men', als in internist, heeft mij gevraagd of ik bereid was 'mijn' datum af te staan aan een patiënt met acute leukemie. Aangezien ik een niet levensbedreigende aandoening heb, althans; nog niet, kon ik het niet over mijn geweten krijgen om nee te zeggen; ik gun een ieder een kwaliteit van leven, dus ook (of juist) een acute leukemie patiënt. Mijn fantasie ging er mee aan de haal want ik bedacht me dat diegene misschien wel kinderen heeft, of anderzijds in een positie zit dat zijn of haar stamceltransplantatie gerechtvaardigd is omdat zijn of haar gezelschap nog lang onmisbaar is in zijn of haar wereld.

  Niet dat ik niet onmisbaar zou zijn, mijn mevrouw en hondjes zijn ook op mij gesteld natuurlijk, maar het hebben van kinderen maakt die overweging net even iets urgenter, me dunkt. Enfin, het komt erop neer dat ik 'hooguit' vier weken later aan de bak mag. Jammer, want ik had me er mentaal op voorbereid, die 14e mei, maar 't is wat 't is. Ook het gegeven dat het dan praktisch zomer is maakt 't moeilijker te accepteren; zes weken ziekenhuis terwijl een ieder met haar bevallige hol op het strand ligt te bakken. Ik heb maar besloten om die gedachte te negeren. Wat niet weet, dat niet deert. 😉

  Goed. Het is nu woensdag 21 april in het Jaar des Heeren 2021, en ik tiep dit commentje om half zes in de morgen. Hele slechte nacht gehad, niet vanwege medische redenen want sinds ik Tramadol slik tegen RLS (gevolg van aandoening, wat 't is moet je maar even googlen) slaap ik als die spreekwoordelijke roos, maar wel vanwege het feit dat één van onze hondjes, Iggy, (ook) al kanker heeft en 't gaat erg slecht met 'r. Mijn mevrouw is druk in de weer met pilletjes en potjes en van alles, speciale voeding etc, maar 't schiet niet erg op; het beestje heeft het zwaar. Gevolg, met vlagen kreunt ze heel zachtjes en drinkt heel, heel veel water, en dan met name 's nachts. Tel daarbij het gesnurk van mijn mevrouw op en je zult begrijpen dat half vier aan een computer zitten hier meer voorkomt dan niet. M.a.w. onze nachten zijn bijzonder kort en rumoerig. En hoewel je natuurlijk honden nooit met kinderen mag vergelijken, voelt het toch een beetje zo voor ons. We witten in een soort van pre-rouwproces. Hoewel mevrouw nog stevig in de ontkenning zit.

  Ik besef me ineens dat natuurlijk niet alleen jij deze tekst leest maar ook elke willekeurige andere bezoeker, voor zover die er nog zijn in de digitale wereld van 2021, maar dat 't misschien wel erg veel openheid van zaken is wat die rest van de wereld niets aangaat. Aan de andere kant, er staat niets onzedelijks in of anderzijds iets wat me chantabel zou kunnen maken dus soit, het zij zo. 😉

  Goed, ik ga er nu een eind aan breien maar niet voordat ik je gevraagd heb hoe 't nu met je is, waar je zit in je 'hoe nu verder' en of je je huis al opnieuw gedecoreerd hebt en of je al plannen gemaakt hebt waar jij en je manneke dit jaar met de campert naar toe gaan. Maar ergens heb ik een vermoeden dat dat ongetwijfeld nog wel ergens in de comments, hier of bij jou, voorbij zal komen, of wellicht in de vorm van een nieuw blogje 😉

  Goed, ga ik nu verder met mijn nostalgische blik op Martini's, vakanties en of dat ooit nog terug komt. 😉

  Groet, hij van eamel.

 • Jannie seit:

  Ik ben ook heel erg laat met reageren… heb je verhaal hier (moet wel steeds komen kijken of je weer iets hebt geantwoord, we maken er wel een interessant geheel van met dat cross comenting) wel eerder gelezen maar was er verder niet meer aan toe gekomen iets te schrijven.

  Ik wil in ieder geval nog even zeggen dat ik meeleef met het ziek zijn van jullie hondenkind… ik begrijp heel erg goed hoe erg dat is, want ik ben ook helemaal verknocht aan mijn huisdieren en sowieso aan het welzijn van dieren in het algemeen.

  En ook vervelend dat je behandeling is uitgesteld, ook al is dit voor 'een goed doel'. Ik hoop dat je snel alsnog weer aan de beurt komt.

  Hou me op de hoogte en tot die tijd… geniet van het zonnetje wanneer je maar kunt. Dat doe ik ook 😉

 • eamel | blog
  Translate »
  >