Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 10 11 05 - 06:43

Eamel & de bern II: BKA

Ik ben dus zwanger. Weliswaar niet fysiek, dat schijnt technisch gezien niet mogelijk, maar dat er zo'n minimensje op komst is, is inmiddels wel duidelijk. Althans, zwaar onder voorbehoud. Want het probleem is; eamel is man. En single. Da's een dubbele handicap. Vooral als je als single-eamel de intentie hebt jezelf als adoptie-vader op te werpen. Met name China en nog wat van die kinder-leveranciers schijnen hier, overigens terecht, problemen mee te hebben.

Hoedanook, sinds dit nieuws enigszins bekend is geraakt in eamel's sociale kring, is de meest gestelde vraag: 'Waarom?"

Meer -->

Het is een bekend gegeven is dat deze eamel sinds kort gezegend is met de respectabele leeftijd van veertig jaren. Geen midlifecrisis en toch ben ik mij de laatste jaren wel een aantal zaken af gaan vragen. Want wat voor vele ouders een vanzelfsprekend iets is, leek voor mij een utopie. Kinderen. Offspring. Ik heb ze altijd gewild. Hoewel de meningen over mijn reputatie bijna allemaal doen vermoeden dat bovengetekende een womanizer zou zijn, een vrouwenverslinder en een notoire player, heb ik slechts twee ware relaties in mijn leven mogen meemaken. De eerste duurde veertien jaar, de tweede vijf. Door diverse omstandigheden, situaties en gemoedstoestanden is het er nooit van gekomen, die fullfilling van de kinderwens. Maar wel inmiddels twintig jaar verder.

Ik vertrouw er nog steeds op (ik heb nl. een pact met God, Allah en nog wat van die zaakbehartigers) dat die ene ware eens voorbij zal komen, echter laat de natuur zich niet forceren. Ik lijk wel in plaats van twee hersenkwabben in die bolle kop van me een mannelijke variant van een eierstok te bezitten. Tussen mijn oren. En geloof me: de Big Ben is er niets bij. Het beiert al een aantal jaren oorverdovend. Naast diegene die mij al wat langer kennen ("Goh! Wat leuk!" en "Je hebt 't er al jaren over, je bent er klaar voor") is er ook het standaard negativisme:"Waarom dan?". "En hoe denk je dat straks te kunnen regelen, met je werk en zo?" "Weet je wel wat dat allemaal wel niet kost?" "Dat duurt jaaaaren, hoor"... Ook "Je wilt een leegte opvullen" is een hele sterke.

Mensen. Ik ben veertig. En dus volgens de Nederlandsche Wet inmiddels oud en wijs genoeg geacht om in alle redelijkheid beslissingen te maken die niet impulsief zijn genomen, echter in alle redelijkheid en weloverwogen tot stand zijn gekomen. Ik weet 't; 't zal niet makkelijk worden ondanks het feit dat de regels de laatste jaren versoepeld zijn. En nee, ik kan geen antwoord geven op de vraag hoe ik 't straks ga doen. Met m'n werk. Prive. Maar zoals de zaken nu staan heb ik daar ruimschoots de tijd voor.

Hoedanook. Geloof me; ik zou niets anders willen dan het traditionele huisje-boompje-beestje concept. Mannetje, vrouwtje, kindje. En ik weet waar ik 't over heb, gezien de ervaringen van de laatste jaren. En ook besef ik me terdege dat 't niet allemaal pais en vree is ("Soms, soms zou ik ze wel achter het behang willen plakken.", "Ze houdt me de hele nacht al wakker met haar gehuil.", "Ze kunnen strondvervelend zijn") Toch weet ik dat op het moment dat zo'n kindje zijn/haar mini-armpjes om jou heen slaat, in je armen in slaap valt of lachend zijn/haar verjaardagskadootjes openscheurt met een twinkeling in zijn/haar ogen, de voldoening nimmer groter kan zijn en al het negativisme teniet doet.

Kortom: dit is niet een beslissing die over 1 nacht ijs genomen is. Ik heb hier heel lang over nagedacht. Inmiddels is de eerste stap gezet; ik heb m'n BKA-nummer binnen en de werkelijke procedure gaat beginnen....

Volgende keer; het waarom.

Wordt vervolgd...

...ontroerd.


X
Jet (URL) - 10 11 05 - 08:00

Succes!
Erwin (URL) - 10 11 05 - 08:30

Veel succes gewenst.
savage (URL) - 10 11 05 - 10:40

Ik wens je heel veel sterkte en succes, want het is geen kattepis en helemaal niet in je eentje !!
(nu maar even geen hond enzo hé ?)
Maarruh, je hebt gelijk hoor, als je er zuiver gevoelsmatig naar kijkt. Kinderen mogen “hebben” is het mooiste wat er is (alhoewel het inderdaad niet altijd fijn is). Maar wil je me aan deze uitspraak herinneren over een maand of 3, als ik al 2 weken niet geslapen heb omdat er om de beurt 1 van de 3 kinderen wakker is en om mama roept of gewoonweg jankt ?
Xan (Email) (URL) - 10 11 05 - 10:45

Dus je probeert zwanger te worden? Veel sterkte, succes en geluk. Als dit is wat je wilt, laat je dan ook niet door eventuele tegenslagen en vage opmerkingen tegenhouden.
gewoonjohan (URL) - 10 11 05 - 11:10

schok
Cleo (URL) - 10 11 05 - 11:38

Go for it!!!aan alleenstaande vrouwen word ook niet getwijfeld dus waarom aan een man wel.
Anita (Email) (URL) - 10 11 05 - 13:05

Ik vind het geweldig!


~~ bied zichzelf nu al aan als fulltime dagopvang, al is het ietwat uit de buurt ~~
Marloes (URL) - 10 11 05 - 13:06

Waarom “schok” Cleo???
Madd - 10 11 05 - 15:05

Ik gun het je van harte. Ik hoop echt voor je dat je dit binnen afzienbare tijd voor elkaar krijgt. En wat een ander zegt-denkt-whatever, helemaal niet belangrijk. Het gaat om jou. Ik duim voor je.
SmaRts (Email) (URL) - 10 11 05 - 18:24

als het jou gelukkig maakt weet ik zeker dat je de goede beslissing gemaakt hebt. thumbs up en succes!
hanneke (Email) (URL) - 10 11 05 - 19:21

@Madd; as in totaal onverwacht schok?
Cleo (URL) - 11 11 05 - 06:09

gefeliciTaart met deze niet-fysieke-zwangerschap & heel veel suc6 met de procedure!
GeeSpot (URL) - 11 11 05 - 10:02

het negatieve weegt nooit op tegen het positieve, zelfs al ben je ver van ze verwijderd. sterkte maat.
ray (Email) - 11 11 05 - 13:21

Wacht ff, ga je adopteren? Heeeft iemand zich opgeworpen tot? Snap ‘m ff niet helemaal.
karin (URL) - 12 11 05 - 10:56

“Vooral als je als single-eamel de intentie hebt jezelf als adoptie-vader op te werpen.” Ja, dus.. eamel wil adopteren.


Duidelijker kan ik ‘t niet maken, K. ;-)
eamel (URL) - 12 11 05 - 10:59

Veel succes Eamel!
Ik loop sinds woensdag over adopteren te denken. Maar ja, ik wil geen eigen kinderen. DE droom is altijd geweest om te adopteren. Helaas, is de man waarmee ik dat wilde en die dat ook wilde, er vandoor gegaan en afgelopen april vader geworden met zijn eigen zaad…. ik fietste langs het Ij en dacht: “dat wil ik. Ik mist iets en dat bleek het te zijn”. Sindsdien surf ik me suf op internet en moet ik na gaan denken over het leven…


serieus, heeeeel veel succes. Libje
Life (URL) - 12 11 05 - 18:55

Dak, Libje. Zeg.. samen maken we nog meer kans ;-)
eamel (URL) - 12 11 05 - 18:59

Maar dan ‘dank’..
eamel (URL) - 12 11 05 - 19:02

Sorry, Eamel. Hoewel ik ook een pact met alle goden heb over die ‘ware’, geloof ik er niet zo in… het vertrouwen om met een man iets samen te doen en zeker zo een enorm besluit, is weg. Ik doe het liever alleen… en mijn klokje tikt ook. Heel snel. En de meesten mannen (mensen) willen liever een ‘eigen’ kind… ik niet.


En overal al die dingen die de mensen om je heen zeggen en vragen, hebben zij daarover nagedacht toen zij zwanger waren. Nee! Blijkbaar mag je dan blij zijn zonder na te denken over de toekomst en andere opzadelen met je kind.. ik vind een kind adopteren van veel meer liefde uitstralen…
Libje (Email) (URL) - 12 11 05 - 19:07

Ach, misschien heb je wel gelijk. Hoewel de vergelijking helemaal scheef gaat moet ik in dit soort gevallen wel eens denken aan een dierenasiel; ik heb nog nimmer een kat of hond uit een nest gehaald maar uit ‘t asiel, in de wetenschap dat daar honderden weerloze beesten weggestopt zitten. Hoewel in een heel ander perspektief, beesten en baby’s vergelijken is natuurlijk uit den boze, weet je dat er op veel plaatsen in de wereld kinderen in weeshuizen weggestopt zitten om diverse redenen. Kijk op http://www.wereldkinderen.nl; daar wordt bijna gesmeekt bij de bezoeker of hij/zij alsjeblieft 1 van de kinderen tot zich wil nemen welke een aangeboren (lichte) afwijking hebben (hazelip, slecht gehoor, mank)... En met ‘t licht op onze medische kennis hier in ‘t westen is zijn/haar handicap waarschijnlijk heel goed draaglijk te maken.


Conclusie; jij hebt je kind. Het kind een toekomst. Iedereen blij…
eamel (URL) - 12 11 05 - 19:12

Blijkbaar mag je dan blij zijn zonder na te denken over de toekomst en andere opzadelen met je kind.. ik vind een kind adopteren van veel meer liefde uitstralen


Die is wel heel erg kort door de bocht hoor Life. Denk je nou echt dat mensen die zelf kinderen verwekken/krijgen nergens over nadenken? En waar haal je de wijsheid vandaan dat mensen die zelf kinderen krijgen er anderen mee opzadelen? En dat “meer liefde uitstralen” vind ik helemaal de grootst mogelijke onzin.
Madd - 12 11 05 - 22:55

Héél erg eens met Madd’s laatste opmerking. Héél erg.
Cleo - 14 11 05 - 11:35

Is er hier nog een leukuitziende & stinkendrijke vent die mij misschien wil adopteren? ;)
Bananas! - 23 11 05 - 12:04  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.