Kategorie: mea culpa | Datum/tiid: 10 06 09 - 13:51

iGogh I

Ze staart me al weer een aantal dagen aan; dat roomblanke (roomblanke? Klinkt als porno. Yuk.) canvas op die cheap-ass schildersezel. Cheap-ass want klein beginnen (en de enige die in de kamer past). Ik zoek namelijk al geruime tijd een tegenhanger v.w.b. dat Photoshop en zo. En 't feit dat tegenwoordig elke boerenlul (no offence, natuurlijk) met een dure camera zichzelf al gauw topfotograaf noemt maakt de keuze bijzonder gemakkelijk. Creatief met eamel, versie 2.0

Naar mijn uitermate bescheiden idee heb ik al een tijdje geleden bewezen dat ik best wel kan tekenen. Uiteraard pretendeer ik nog steeds niets. Ik ben geen extreem talent, heb er niet voor geleerd en heb zelfs moeite met kleur en, in mindere mate, met compositie. Naast een gezonde aversie tegen oude technieken ben ik ook nog 'ns aardslui. En hoewel een bewezen aanjager voor creatieve successen is kwelling en drama nog steeds niet aan de orde in Huize Eamel. Kortom; niet echt een vruchtbare bodem voor een bloeiende start als de nieuwe Willink (of Brood for that matter).

Nee, ik wil anders. Daar ben ik inmiddels uit. Geen standaard olie- of acrylverf. 't Ene droogt nauwelijks terwijl 't andere al hard is terwijl 't de tube nog aan 't verlaten is. Ms' Paint is voor junks met suïcideneigingen en spuitbussen voor werkloze, recalcitrante jongeren met een ziekelijke hang naar een creatieve vernielzucht. En zo geschiedt dat ik mezelf een techniek toeëigen die weliswaar niet nieuw is en vooral weinig talent vraagt maar wel heule verrassende resulaten op kan leveren; lekker ouderwets kliederen met behulp van een beamer (nee; met kwasten. Maar projecteren met een beamer. Tss ..) om 't product vervolgens door de digitale mangel te halen.

Nu alleen nog mezelf een bijpassende levenstijl aanmeten in de vorm van een Bob-Ross-pruik, enige zelfmutulatie ('t werkte tenslotte bij hemmes), een latent aanwezige doodswens door bij voorkeur overmatig drugs- en drank- en vrouwgebruik om 't tenslotte af te toppen met pure armoede (stuur een originele mail en m'n pas- en pincode zijn voor jou) en wie weet wordt 't nog wat met die eamel. Binnenkort in dit theater...Ah, je hebt de Laurenskerk vh buurmeisje gezien en dacht: “iedere boerenlul met een beamer kan schilderen.”?!
Madd - 13 06 09 - 09:41

Korrektie: nee. Wist niet eens dat dat ding met beamerhulp geschilderd was.

Feit blijft: ik, boerenlul, denk te kunnen schilderen. Da’s dan wel weer waar … ;-)
eamel - 13 06 09 - 11:06

En euh… waar is die smiley, Maddie? :-)
eamel - 13 06 09 - 14:37

vergeten. (nee echt!)
Madd - 15 06 09 - 22:37  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.