Kategorie: default | Datum/tiid: 30 11 03 - 10:24

In de Hens

Stel; je 'vlucht', al dan niet vanwege economische redenen, uit je 'home'- land naar Het Land Waar De Straten Geplaveid Zijn Met Goud.. Helaas wil men aldaar jouw status niet als levensbedreigend erkennen en kun je naar verblijfspapieren fluiten. Sterker nog, d'r wordt van je verwacht dat je de eerste de beste gelegenheid aanpakt om fluks weer terug te keren, naar je huis. En een beetje snel graag. Uiteraard ben je 't er niet mee eens. En besluit je te blijven. Want Armoede kun je op diverse manieren uit leggen. Armoede hier is Rijkdom daar, waar jij vandaan komt. En dus struin je de straten af. Je wordt al verdomde handig in het Proletarisch Winkelen. Je leert al snel de inheemse taal ("k*nkerlijer, klootzak, etc.) en wordt bijzonder bedreven in het ontwijken van de Boze, Justitiele Machten. Helaas... niet bedreven genoeg. Je wordt opgepakt en komt terecht in een Huis Van Bewaring, in afwachting van je uitzetting. Maar ho es ff.. dat had je niet gepland. Dat was niet helemaal de bedoeling. Je bent volledig uitgeprocedeerd, je kan geen kant op... Dan rest je maar 1 optie: je zit in je cel, kijkt omhoog en ziet een brandmelder. Je besluit 'm af te plakken met door jouw gejatte tape uit de arbeidszaal. Ha! Lakens, kleding, interieur; alles brandt als een tierelier. En geen hond die 't merkt.. want ja.. je melder meldt niets.. En al gauw waan je jezelf in de hel... vlammen, rook.. alles brandt... Helaas heb je er niet opgerekend dat er ook nog zoiets bestaat als een bewakingsronde.... K*t! Je wordt met veel kabaal en overmacht 'gered'... Damn.. Ach. Gelukkig mag je nu nog wel een paar dagen blijven. Weliswaar in bed, maar toch. Heb je toch je zin...Heavy story…..
Marietje (URL) - 30 11 03 - 10:35

En ‘t ergste is.. dit gebeurd bijna twee maandelijks….
Eamel (URL) - 30 11 03 - 10:37

Niet fijn :( Maar wel de werkelijkheid
Merel (URL) - 30 11 03 - 10:39

Yep. Je moet wel heel desperaat zijn wil je op die manier een verblijfsstatus afdwingen…

Aan de andere kant.. ik werk daar nu alweer een aantal jaren en heb de meest uit eenlopende zelfmoordpogingen meegemaakt… Het heet de Noordsingel maar werd een tijdje niet voor niets de Moordsingel genoemd…

Nice topic for a sundaymorning, don’t you think?

;D
Eamel (URL) - 30 11 03 - 10:42  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.