Kategorie: famkes | Datum/tiid: 26 11 06 - 11:24

Marquise de Eamel

  • Half elf, gistermorgen. Een sms; "En? Nog gescoord, gisteravond?"

  • Afgelopen week; in een gesprek: "Men heeft mij voor jou gewaarschuwd. Jij hebt een reputatie..."

  • Mijn vader, subtiel als altijd: "Wanneer neem je weer eens een potentieel schoondochter mee?"

  • Zelfs mijn ex(-en) laten zich niet onbetuigd: "Jij?Jij bent een hoer.. haha!" Of, die andere, per sms: "Al een chica besprongen, Casanova?"

  • En, ooit, tijdens een van mijn eerste verblijfsdagen hier in 't Westen; "Ik? Met jou uit eten? Kijk wel mooi uit.. Jij bent een player..."
Het blijft een frappant gegeven dat je eigen beeldvorming al jaren niet strookt met die van je omgeving omtrent jouw persoon. Terwijl jij in de veronderstelling bent alleen maar datgene voor ogen te hebben/te willen wat een ieder ander reeds (bijna) praktizeert; huisje-boompje-beestje, heeft je omgeving om wat voor reden dan ook het idee dat je vier-en-twintig uur per dag ligt te hoeren en snoeren, produktiematig damesharten loopt te breken of in ieder geval fulltime de andere sexe najaagt om haar vervolgens tussen lakens te kletsen met mooie, zalvende woorden ("Wat een prachtige blauwe ogen heb je!"). En, on top of it all, zoals een voornoemde ex het pleegt te verwoorden; zodra dat gelukt is, is de jacht over en zijn zij niet meer interessant voor de eamel (..)

I fully admit; ik ben geen heilige. Integendeel. Zo'n vier/vijf jaar geleden inmiddels, na een paar maanden intens verdriet, werd ik me bewust werd van mijn net verworven status van bachelor (ik was dat n.l. nog 'nooit' geweest. Dat krijg je als je op je achttiende moreel gedwongen wordt tot gaat samenwonen, na wel twee jaar 'verkerink'. Bedenk me ineens; tegenwoordig schijn je niet meer mee te tellen als je plaat zich niet op sites als PartyFlock bevindt, op elke andere foto ranzig omarmd met weer een andere gepimpte chica. Maar dat terzijde.). Ik ging op jacht in kroegen en tijdens enkele feestjes maar bovenal datingsites waren the devil's playground. Goud was 't. Voor mijn doen 'scoorde' ik als een bezetene en zo'n 23 vrouwen werden mijn deel. Ik was niet kritisch. Het resultaat was dan ook navenant. 23 blauwtjes, dan weer aan mijn kant, dan weer aan de hare. Dodelijk vermoeiend kan ik U vertellen. Het heeft dan ook niet lang geduurd...

Ik zal U niet vermoeien met details; die laten zich gemakkelijk raden. Wel blijkt die historie mij te achtervolgen als een hardnekkige SOA ('als', lezer, 'als'). Terwijl ik tegenwoordig mezelf rustig hou, zelfs momenten heb dat ik niet aan Uw Soort pleeg te denken (in de volksmond; "niet op zoek ben") en mijn oog voor de Vrouw zich tot een geoefend edoch kritisch gereedschap heeft ontwikkeld (lees; zich niet meer laat verleiden tot primate gedachten als;"Hey! Een vrouw! Neuken?"), blijft dit stigma mij tot in lengte van dagen achtervolgen. Verbazend blijft 't hoe snel je jezelf zo'n beeld kunt (laten) aanmeten echter hoe moeilijk wordt 't er weer vanaf te komen...

Bovendien; kan ik er wat aan doen dat des eamel's gemoedstoestand de laatste tijd nogal onderhevig is aan een bevlogen bindingsangst? En dat terwijl ik maar een ding wil; huisje-boompje-beestje... Zucht.

*Schenkt zichzelf nog maar even een Senseo in en plettert op de bank met Kluun's Weduwnaar en een sig*

(En euhm.. M.: kom er maar in.. too easy.. ;-D)


Ik ken je niet eens en heb dat beeld al, kun je nagaan, waarschijnlijk creeer je dat beeld dus toch echt zelf.
Mevrouw Mikmak (Email) (URL) - 26 11 06 - 15:47

Ik denk dat MMM gelijk heeft.

Idem hier, namelijk.
han (URL) - 26 11 06 - 19:48

ter toevoeging:

nu je dit stukje geschreven hebt, hoe denk je er nu over? Denk je dat er een kern van waarheid in zit, of heb je je oogkleppen stug opgehouden?
han (URL) - 26 11 06 - 19:50

Ik? Ik doe helegaar niks! Ik vertel nooit iets!

Echt niet.

Niet echt.

Soms.

;-D
eamel - 26 11 06 - 20:35

hahaha :P
han (URL) - 26 11 06 - 22:04

Zou het zo kunnen zijn dat mensen zich graag met jouw leven bemoeien omdat ze zelf geen leven hebben?
Dennis (URL) - 27 11 06 - 09:21

Ik denk dat dat ‘t is, D. Zonder twijfel :-) (zie volgende post)
eamel - 27 11 06 - 19:24  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.