Kategorie: barf | Datum/tiid: 25 10 09 - 10:18

Jenkalarm

De buren (buren 1) hebben sinds kort een kattenalarm. Het ding, qua vorm vergelijkbaar met een rookalarm zoals je dat aan je plafond zou hangen, maar nu met woorden erop in de strekking van 'Cats-nog-wat' en liggend op de grond. Weliswaar aan hunnie kant van de schutting maar dan wel weer aan mijn kant van hunnie tuin. Ik had geen idee dat die dingen bestonden; kattenalarmen.

Ik kwam er achter toen ik gistermiddag, tussen twee versies van Bach en Gounod's Ave Maria door, meende een irritante pieptoon te ontwaren. Als ware het een autoalarm. Maar daarvoor klonk het te dichtbij. Iets met mijn pc, wellicht? Nee, te ver af. Er nog niet uit of ik nu geïntrigeerd of geïrriteerd moest zijn stak in mijn hoofd door het dakraam. Gelukkig stond die open. Het geluid leek nu al een stuk dichterbij en het was kennelijk buurman nummer 2, van de andere kant, ook al opgevallen; nerveus scharrelde hij door zowel mijn als zijn tuin met in zijn hand een hark. Met zo'n lange stok. Op mijn vraag of hij wist wat er aan de hand was werd me een en ander duidelijk; het nieuwe speeltje bij de buren. Ook buurman 2 werd kennelijk het teveel.

U moet weten; buren 1 wonen hier nog niet zolang. Misschien nog niet eens een jaar. De rest van dit blok is in het bezit van 1 of meerdere miauwende haarballen. Je hebt 'Grijsje' van hen van de hoek. Uzi en Winnie van hiernaast dus, dan die van mij (Syb en Sytse) en dan nog een hele trits van die naamloze poepmachines. Kortom; poezenwalhalla hier. Maar dit terzijde.

Buurman 2 en ondergetekende ontwaarden, na enig zoekwerk want verstopt, het loeiende gevaarte. Onder een struik. Buurman 2, slagvaardig als altijd, joeg de hark over de schutting en deed iets, geheel tegen de verwachting in (ik had 't geval hoogstwaarschijnlijk een onherstelbare hengst gegeven); heel secuur plachtte hij de schijf op te tillen en naar ons toe te halen. Nadat de batterij zorgvuldig was verwijderd (God; wat een rust!) en 't deksel er weer op gezet werd 't alarm-wat-geen-alarm-meer-was weer terug gelegd. "Zo.", zei buurman 2 resoluut;"laat ze nu maar denken dat 't alarm z'n werk heeft gedaan." en ging vervolgens verder met z'n zoldertrap.

Buren 1 hebben sinds een half jaar een baby. Hun eerste. 't Kind slaapt, of hoort dat te doen, nét naast mijn gehorige muur. Die van mijn slaapkamer, moet u weten. En laat dat nou net iets zijn wat 't kind niet doet; slapen. Wel Jenken. Met een hoofdletter. Op de meest onwaarschijnlijke tijden. En nu vraag ik mij af; bestaat er zoiets als een baby-jenk-alarm?Schandalig ! Jouw katten en die van de buren schijten in de tuin van je buren, ze willen ze op een vriendelijke manier wegjagen en jullie saboteren de boel.
Hou gewoon jouw katten binnen en die andere blokbewoners ook. Zorg dat jouw dieren een ander geen overlast bezorgen,; dan pas mag je klagen !
En een baby die huilt in hun eigen huis is heel wat anders dan jouw kat die in hun tuin schijt !
(cht ik kan hier zo ontieglijk boos om worden)
Xandra (Email) (URL) - 25 10 09 - 11:16

Mijn katten waren hier eerst. Rot op zeg :-)
eamel - 25 10 09 - 11:20

Nuancering: alarm geen probleem. Maar wel zo dat de hele buurt er geen last van heeft; die leek meer op die maandelijkse herrie, maar dan scheller en veel harder.

Kattenkruid wil ook nog wel eens een oplossing zijn.. :-)
eamel - 25 10 09 - 11:39

Die=dit.

En m’n katten binnen houden? Ben je helemaal belazerd? Heb van de zomer diverse malen dat gejenk aan moeten horen van die huilbaby in de tuin, terwijl mams waarschijnlijk naar ATWT zat te koekeloeren. Hoor je mij dan klagen dat ‘t mens d’r kind binnen moet houden?

Precies; nee, dus. :-)
eamel - 25 10 09 - 11:41

Ja hier, bij jou in de tuin, daar wonen ze namelijk. Ze wonen niet bij de buren in je tuin.
Stelletje saboteurs !
Ik heb ook een kat, maar haar stront zit niet aan de kleine kindervoetjes die hier horen. Das de stront van dat dikke mormel van hiernaast.
En waarom mag de hele buurt geen last hebben van dat gejenk en wel van jouw katten ?
Bestaat er trouwens ook een Ave Maria alarm ?
Xandra (Email) (URL) - 25 10 09 - 11:42

Ik wou dat ik zo’n buurman had! Die van mij heeft 2 kinderen die maar n volume kennen: of the top of their lungs en dat continu.
Als je er wat van zegt (wat ik dus wel doe), moet je er maar begrip voor opbrengen dat het kinderen zijn. Am me hoela dus! Kinderen moeten ook leren dat ze op gezette tijden hun smoeltje moeten houden en daar mag je best vroeg mee beginnen. Wel jammer dat kinderen geen batterijen hebben… Gelukkig heeft mijn kat een schurfthekel aan die van hem en geeft hem regelmatig een pak op zijn lazer, zodat ik dat niet bij de buurkinderen hoef te doen.
diepfries (Email) - 25 10 09 - 11:52

Praise diepfries! :-)

En euh, Xan; jij bent niet objectief. Jij bent moeder. :-)

(Kindervoetjes? Stront? Kom op, zeg; A. mijn katten schijten niet in ‘t gras van de buren maar keurig in die pot (‘pot’) grond wat wij aarde noemen. Daar hoort zo’n kind sowieso niet te lopen. En B. ‘t Zijn katten, for God’s sake!; wat verwacht je. ‘t Is natuur! Laat die achterlijke gekken dan lekker op een appartementje achteraf gaan wonen! Tsss… het lef.
eamel - 25 10 09 - 12:05

Ik ben juist objectief. Ik ben n ouder n kattenhoudster n buur. En van de drie ben jij niet…..
En een kind hoort niet te lopen in de aarde van zijn eigen tuin omdat de katten van mansen wiens tuin het niet is, daar in schijten ?
Het is natuur ??? Een kat die door jou kindjes genoemd wordt, die op een kopieermachine ligt, of in een wasbak, of in een pantoffel. Ennh, mijn kinderen kotsen (kotsten) niet 3x op een dag in mijn bed. D’r is niks natuurlijks meer aan, aan geen enkele kat in Nederland…
Xandra (Email) (URL) - 25 10 09 - 13:03

Euhm…. Eamel? Leer je katten kennen dude!!!! Die twee komen altijd gezellig naar binnen om op ‘t gemakkie te kakken in de bak :-)
Waar is de tijd gebleven dat er met elkaar gepraat werd over poep op de stoep etc.? Hop we rotten gewoon een alarm neer en d’r is haat in de straat. Je had ook een emmer water kunnen pakken en over dat herrieding heen kunnen gooien (alleen het water dan h, zou zonde zijn van die mooie roze emmer), is btw ook een heel oud gebruik om katten uit je tuin te weren. Wellicht een handig tip voor je buren? ;-)
Moos - 25 10 09 - 18:35  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.