Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 25 10 09 - 13:50

Tsjeard's wrald

Ik geef 't heulemaal toe; ik ben de laatste tijd nogal in een mineurstemming, IRL maar ook hier. Hoewel mineur een nogal negatieve klank heeft. Melancholisch is wellicht beter. En hoewel ik er volledig op vertrouw dat dat ook wel weer voorbij zal gaan gelijk een zomers herfstig briesje (raar woord; briesje) brengt deze gemoedstoestand opvallend genoeg een dubbel gevoel met zich mee. Als ik de 'geleerden' mag geloven is 't niet best, melancholie.

"Melancholie is een gemoedstoestand die neigt naar depressie en zich kenmerkt door een verdrietige kijk op het verleden of een onvervuld verlangen."
bron: wiki

Call me weird maar ik persoonlijk ervaar melancholie meer als een hardnekkige jeuk. Zo één die, als je 'm maar lang genoeg hebt gehad, je als vanzelf gaat missen. De voldoening van het krabben. Dat soort dingen. En dat resulteert nog wel eens in het feit dat ik 't ga opzoeken, dat melancholische verlangen, die weldadige deken van sentiment. Gewoon, omdat het kan.

Zo heb ik me vandaag heulemaal gestort op de laatste foto's van mijn broer's appartement, je weet wel; hij die vroegtijdig overleed. Ik was er, de dag erna. In z'n flat. En dat was raar. Zo raar dat ik er de merkwaardige noodzaak van inzag om die flat (zijn 'wereld'), precies zoals hij 't heeft aanschouwd voordat hij definitief z'n ogen sloot, digitaal vast te leggen. Voordat alle spulletjes, zoals hij ze ooit had neergezet, opgehangen, weggestopt of weggegooid, door de gemeentelijke vuilverbrander naar de eeuwige jachtvelden voor derdehandsmeubels zouden worden getransporteerd. 

Het produkt van deze melancholische ijver is hier te vinden (vergeet vooral niet je geluid aan te zetten). 't Is niet veel, 't heeft hoogstwaarschijnlijk op jou een Prozac-effect, maar voor mij wederom een manier om mezelf te verenigen met datgene wat er allemaal gebeurde deze zomer.
Melancholie: I love it. Bij tijd en wijle.

Zo. Nu film kijken: ineens stond UP op m'n pc... Melancholie hoort bij het leven en zolang het maar in fases blijft komen, is er niets mis mee.
In jouw geval hoort het blijkbaar bij je verwerkingsproces, niets mis mee lijkt mij.
Mevrouw Mikmak (Email) (URL) - 25 10 09 - 14:39

Ik heb een kwartier zitten verzinnen wat ik zou schrijven als reaktie, met name op het nabeeld-filmpje. Mijn woordenschat is niet voldoende uitgerust om hier een mooie comment op te maken wat wellicht inherent is aan de gebeurtenis op zich, daar zijn ten slotte geen woorden voor …...
Qua techniek, film, muziek en tekst heb je uiteraard weer een mooi geheel neergezet. Verder sluit ik me aan bij mevrouw MikMak.
Moos - 25 10 09 - 18:07

@ MM: ook weer waar. Hoewel ‘t dit keer een lange fase lijkt heb ik er, zoals aangegeven, alle vertrouwen in dat ook dit wel weer over gaat :-)

@ Moos: Soms zijn comments overbodig en is een en ander misschien wel bedoelt als een mededeling, de rest laten delen in je gevoelens. Zoiets. Dank voor je compliment, overigens :-)
eamel - 26 10 09 - 08:25

Mooi eerbetoon, een broer laten zien zoals hij leefde…
Jet (Email) (URL) - 26 10 09 - 19:58

TfAVVG dajlteognaki, [url=http://eppxhopjzdxk.com/]eppxhopjzdxk[/url], [link=http://vsknwqxvtsri.com/]vsknwqxvtsri[/link], http://crlbhlacldje.com/
mdrpnmnzr (Email) (URL) - 27 03 10 - 21:51  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.