Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 13 11 05 - 14:08

Get Real, Nigga!

NEW YORK - Rapper 50 Cent is aangedaan door de fatale schietpartij in de bioscoop waar zijn film 'Get rich or die trying' werd gedraaid. Dit zei de rapper vrijdag in het programma 'The view' op de Amerikaanse televisiezender ABC. De 30-jarige Shelton Flowers werd woensdag minstens drie keer beschoten en overleed aan zijn verwondingen... (Bron)

50 Cent is aangedaan...' My ass! Niks 'aangedaan'! Free publicity, u mean!

Hoe serieus kun je iemand nemen die geweld verheerlijkt in z'n video's en in 't verlengde ervan; z'n cd (The Massacre; natuurlijk). Was 'In da club' nog wel enigszins te hachelen, tegenwoordig moeten we 't doen met videootjes, voorzien van kontschuddende, minimal dressed hoe's en bitches en geroeleerd door overmatig gedrogeerde nigga's en pimps, al zwaaiend met dat rare, twee-bij-twee-vinger-armbeweginkje. Verheffende songteksten verklaren this nigga heilig;

Meer -->

'... I got enough ammo shots to blow I up a hole in every mothafucka out this bitch ...', I have ya hoe, eyeballin' at the light, damn pimpin', you should take time to check that bitch ... ', '... Its real killa instinct, kill or be killed. Trust me, you don't wanna feel how hollow tips feel ... '

And so on. Pleassse...

Hoe serieus kun je iemand nemen die op z'n guns-all-over site het Wapen als Afgod profileert, bij elke klik op een link een doorgeladen pistool laat horen om vervolgens het onvermijdelijke schot te laten volgen?

Vertel me; hoe serieus kun je iemand nemen die figureert in een film met een dubieuze titel als 'Get rich or die trying'? Alsof 'rich' The Ultimate Goal is voor kansarme jongeren. "Look at me, nigga's; i did it! I had to blow some nigga's to hell and take nine bullets in da face, but hell! I did it! Listen, you motherfuckers; if u can't; die, u son of a bitch! This world can do without u losers!" Wat een verantwoordelijkheid moet dat leggen op de schoudertjes van werkloos ende kansarm tienertuig!

Hoe serieus kun je iemand nemen die zich laat hoereren voor 'the big bucks' in een 'spel' (Bulletproof; trailer (ca. 22 Mb, rightclick, shave ass)) wat zo ongeveer alle superlatieven aan geweldsverheerlijking de revue laat passeren (en dan heb ik 't alleen nog over de trailer...)? Wat voor uitwerking moet dat hebben op ongevormde puberhersentjes, zichzelf masturberend op zoveel bloedvergieten. Waren Doom en Quake nog enigszins abstracte spellen waar je moest zorgen je vege lijf te redden van een-ogige monsters op onbewoonbaar verklaarde ende non-existente eilandjes; dit spel brengt de realiteit wel erg dichtbij...

Kijk, dat meneer nogal wat extraorbitante eisen stelt als ie es een concertje mag doen, soit. Maar je zou toch op z'n minst verwachten van iemand, die 't 'uit de ghetto' gemaakt heeft zichzelf als voorbeeld zou stellen voor die kansloze jeugd, door vooral hen op 't hart te drukken dat geweld geen oplossingen biedt. Maar nee, meneer profileert zichzelf als een rasechte, stoere 'gangsta-rapper' ("I be a gangsta, a nigga till I die fo' sho', whether I'm poor or I'm filthy rich"), een pimp. De ironie wil dat ik voor mijn werk dagelijks word geconfronteerd met jonge, gedetineerde, wannabe pimpjes die, voornamelijk komend uit kansarme streken van Suriname (ja, Antillianen. Hoe treurig ook; momenteel beslaat deze bevolkingsgroep ca. 71% (!) van de huidge celbezetting) menen zichzelf een status in het Randstekelijke te moeten opeisen door middel van moord, drugs en doodslag. Ik kom ze dagelijks tegen; die harde, gewetenloze adolecentjes met inmiddels een dubieuze staat van dienst, not bothered door ook maar enige vorm van spijt ("als ik hier uit zou komen, zou ik 't zo weer doen")... Waar gangbang tot volksport wordt verheven omdat bitches er zelf om vragen en slecht nederlands sprekende moeders het gedrag van hun geliefde zonen bagataliseren ("Zo is hij niet. Het is een lieve jongen. Ze heeft er zelf om gevraagd... ") Tuurlijk durft ze niet te weigeren, naieve trut! Wat zou jij doen als je opgewacht wordt bij de bushalte door negen van die knapen?!?Fifty (Filthy?) heeft 't goed in de gaten. Sex en geweld verkoopt. En met die wetenschap in het achterhoofd maakt hij handig gebruik van money-making spreekbuizen als TMF en MTV. Was MTV met name voorheen nog een muziekkanaal voor de alto's, met prima muziek voor de kleine alternatieve doelgroep, tegenwoordig daarintegen gaat men lekker mee in de trend; sex sells. Onderwijl de kindertjes te bestoken met Jamba-terror-beltonen-a-raison-van-4,50-per-keer-waar-je-nooit-meer-van-afkomt (idd; ook de pimp) om er zo voor te zorgen dat ook schulden, net als gangbangen, tot de normaalste zaken van een tienerwereld behoren.

Wellicht word ik te oud voor deze shit. Ik ben nog jong genoeg om niet vervallen in termen als 'vroeger, toen wij nog jong waren.. ' en 'de jeugd van tegenwoordig.. ', maar 't begint eraan te komen. En, hoewel ik niet in de illusie verkeer ook maar enige invloed te hebben op wat voor kansarme dan ook ga ik er maar vanuit dat er, ooit, een collectief besef komt. Zo'n besef van 'dit kan zo niet verder'. Of ben ik nu ook naief?

Anyway. De tuin roept. Het is mooi weer. En morgen komen ze. Get real. Want, zeg nou eerlijk; hoe serieus kun je iemand nemen die de moeite neemt een postje over deze maatschappelijke 'onrust' te doen in de wetenschap dat 't toch geen ene reet uithaalt? :-D Yo!

Ik was het al met je eens toen ik alleen het eerste stukje las, je had je veel moeite kunnen besparen ;-)


En “ze” komen!!! Geweldig, ben benieuwd.
Jet (URL) - 13 11 05 - 18:26

Dank :-)


Hey! Da’s gek. Je comment staat in mijn stukje.. ?!?
eamel (URL) - 13 11 05 - 20:04

Ehm… dat is al een tijdje zo eamel ;-) de eerste reactie loopt naadloos over in jouw post.
Jet (URL) - 13 11 05 - 20:47

hahahahaha…. bij Eamel gaat altijd alles naadloos in elkaar over :-D
Madd - 13 11 05 - 20:55

Euhm. Is ‘t een schande als ik ‘t draadje ff kwijt ben, hier?
eamel (URL) - 13 11 05 - 21:40

dat is inderdaad al tijden zo :) er staat ook niet meer hoeveel reacties er zijn :)
hanneke (Email) (URL) - 13 11 05 - 21:44

ja, hoor. Dat staat er wel. Op de frontpage. :-)
eamel (URL) - 13 11 05 - 21:46

ja daar wel. hier niet.


denk dat het daardoor komt, maar weet t niet zeker
hanneke (Email) (URL) - 13 11 05 - 22:37

Firefox?
eamel (URL) - 13 11 05 - 22:39

safari
hanneke (Email) (URL) - 13 11 05 - 23:04

Da’s waar ook. There u go!


;-D
eamel (URL) - 14 11 05 - 07:38

Geweldig stuk! En ‘so true’!
Gewoonjohan (Email) (URL) - 14 11 05 - 10:28

ben me van geen kwaad bewust.


:P
hanneke (Email) (URL) - 14 11 05 - 18:12

zet de iPod nano in de herhaalmode bij 50 cent!!!!
Libje (URL) - 14 11 05 - 22:16

@ Libje; it figures…
eamel (URL) - 14 11 05 - 22:23

@Life: grijns! :-)
Madd - 14 11 05 - 22:54

Gaaf stuk… voel het precies hetzelde..
M@doperator (URL) - 15 11 05 - 10:00

Hetzelfde bedoel ik.
M@doperator - 15 11 05 - 10:02

ach man jullie liegen je kinderen voor met sinterklaas..
ik luister naar 50 cent! Niets mis mee…


racist
Life - 15 11 05 - 19:58

Libje; ik heb geen kinderen. Voorliegen gaat dus ook iets minder.


Niks racist. Wel een hekel aan hypocriete negers. En blanken. En alle ander mogelijke kleuren.
eamel (URL) - 15 11 05 - 22:36  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile


 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.