[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 31 05 05 - 20:34]

Eamel goes airborn I; The Pics

Ok. Stel je voor; een hoge mast, zeg; honderd meter, twee touwtjes van vijf- en twintig kilo, een gierende wind (de weerkundige variant) en jij, halverwege, aan de buitenkant. Heb je dat? Goed; doe je ogen dicht en visualiseer.

Je kunt overigens ook gewoon ff hier klikken.


Tnx, J. en R.! ;-D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 30 05 05 - 07:40]

Hoppiehoppie

Nu kom ik haar regelmatig tegen (met name bij NedStat) en elke keer vraag ik me weer af: wat doet dat mens?!? Waarom hopt ze zo? Waar is de rest van d'r? En wat heeft wat ze doet te maken met een gsm? Shoot me in a camel's butt maar ik begrijp hier werkelijk geen hout van..

(En nee; het 'schuifje' werkt niet bij 't origineel; bij aanklikken ervan zit je gelijk op de site van de aanbiedert)


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 30 05 05 - 06:59]

Automatisch

(De telefoon gaat)

Dame:"Hallo. Goedemorgen. Spreek ik met dhr. Net? Dhr. Eamel Net?"
E.:"Euh, ja. Goedemorgen."
Dame:"Goedemorgen, heer Net. Ik ben van het CJIB te Leeuwarden. Onze instantie gaat, zoals u wellicht weet, over de verwerking van de sancties, zoals opgelegd door het landelijk politie-apparaat inzake verkeersovertredingen. Heb ik 't zo duidelijk uitgelegd, heer Net?"
E.:"Ik ben ermee bekend. U mag overigens wel Eamel zeggen, hoor. Da's gewoon voor vrienden en intimi..."
Dame:"Heer Net, we willen u, gezien het feit dat u een graag geziene gast bij ons ten burele bent, althans in de computersystemen alhier, een aanbod doen. Zo 1 you can't refuse. Haha.. "
E.:"Euh.."
Dame:"Jawel, Heer Net, na veel wikken en wegen heeft men besloten u de mogelijkheid te geven uw sancties voortaan per automatische incasso te laten voldoen. Gezien de frequentie waarmee u stelselmatig de nederlandse wet overtreedt lijkt het ons voor beide partijen een verlichting om.."
E.:"Stelselmatig, stelselmatig. What's in a word. En de wet overtreden is ook zwaar aangelegd, hoor."
Dame;"Hoedan ook, Heer Net, het blijkt dat u de afgelopen maand vier tot vijf sancties heeft mogen ontvangen ter waarde van, zeg Ä 45,00 (en dat maakt een totaal van, even rekenen, Ä 225,00). U kunt zich voorstellen dat dit voor ons nogal wat administratieve rompslomp met zich meebrengt. En.. "
E.:"Ja, maar ik heb nergens om gevraagd, ho.."
Dame:"Geen paniek, Heer Net, u hoeft hier slechts een kleine handeling voor te doen. U ontvangt een dezer dagen een rode en een groene kaart. Onderteken de groene en stuur 'm retour naar het daarop vermelde antwoordnummer en iedereen is blij; u kunt gewoon blijven doen waar u goed in bent en wij doen maandelijks een bedragje afschrijven. Geen centje pijn! Haha!"
E.:"Euh.. Maar ik rijd niet sneller dan normaal, hoor. Er staan echter steeds meer van die camera's aan de weg. Die laatste twee bekeuringen bijvoorbeeld; dat zijn er twee binnen een minuut, op dezelfde plaats! Ik bedoel.. "
Dame:"Heer Net, voor klachten moet u bij onze collega's van de verkeerspolitie zijn, hoor. Wij verzorgen slechts de verwerking. Haha! Goedemorgen!"
E.:"(..)"


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 29 05 05 - 21:35]

Zuigen

Hebbie dat nou ook wel eens? Dat je enthousiast je tafel aan 't zuigen bent, stofzuiggewijs zeg maar, en ondanks 't gegeven dat je denkt genoeg afstand gecreŽerd te hebben tussen je zuigmond en die aansteker die daar ligt (of pen. Of vloeitje. Of whatever), het een onvermijdelijk ende vaststaat feit blijkt dat je aansteker (of pen. Of vloeitje. Of whatever) toch in je zak verdwijnt? Hebbie dat nou ook??

Tering. Ik haat zuigen. En dan met name tafels.


Vraag me niet waarom hier een illustrerend plaatje van een euh.. mevrouw staat. Zoek bij Google op zuigen en je krijgt bovenstaande. Misschien heet ze wel Nilfisk...

[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 29 05 05 - 19:52]

Dreacula

't Blijft een ranzig gezicht; zo'n ontdooide-biefstuk-verpakking. Denk dat ik maar vaginist ga worden of seau. Maar da's voor later*. Eerst eten.


*Je hebt principes. En je hebt honger. En zoals bekend ben ik overtuigd aanhanger van de laatste.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 05 05 - 10:25]

Eamel goes airborn I

Done!* 100 meter hoogte. Stap over de reling, laat je kont zakken en kijk vooral niet naar beneden. Gebruik van je linkerarm heeft geen zin; de rechter doet al het werk. Vijf-entwintig kilo touw, een straffe wind en een spectaculair uitzicht. En dan; het moment suprŤme. Geen wand om af te zetten, vrije 'val', zwaaiende mensen in het restaurant en jij heen en weer op honderd meter hoogte. Geweldig! Actie-feauteaux volgen... (btw; tnx voor de spontane BBQ, guys ;-D) Next? Update: Next!


*Zij (trots op je, gal!), my mate et moi.


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 27 05 05 - 07:19]

Terug; pollen

Het is de tijd van 't jaar: pollen. Over het algemeen genomen schijnt de ware betekenis van dit begrip een lastig iets te zijn; snotterig, benauwdheid en klutsknieŽn.

In Eamel's geval is dat echter anders; niets meer of minder dan een Kweeste voor Info (rechterkolom). Ik wil graag weten of ik jou ken, IRL. En voor diegene, onbekende met de term IRL; dat staat voor In Real Life. Ofwel; hebben wij elkaar al eens in de ogen mogen kijken?

Seau, doe me een lol en vul in die poll (en da's onbedoelde rijmelarij).


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 26 05 05 - 00:48]

Ruggespraak

Blablaontwikkelietsblabladoewatblaganaarbuitenblablablablablabla
dussindsvierwekennublasportenblaenzoblablagingheelgoedblabladachtik
blablablatotgisterblakennelijkblablabladoorm'nruggegaanblabla.
Blablaikweet'tblablageentwintigmeerblablaoudemanblablalachmaarbla
blablamaarondertussenikblablaau-rugblablaklaagklaagbla...

(Voor uw morele steun is er in de comment-sectie ruimte gemaakt) :-D


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 24 05 05 - 06:30]

Spannende tijden

't Zal mij benieuwen*...


*Raar woord; benieuwen.. (zeg 't es tien keer achter elkaar).
Maar dit terzijde.

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 23 05 05 - 07:10]

Onthaasting II

Wat leefden ze eenvoudig toen
In simpíle huizen tussen groen
Met boerenbloemen en een heg 
(Het Dorp, Wim Sonneveld)

Klaaswaal, 20 mei 2005. Geleerd van m'n fouten besloot ik afgelopen week om m'n rijdende doperwt te laten keuren in het dorp waar ik ergens in 1998 vanuit Friesland ben komen wonen. Niet vanwege een innerlijke wens om vanaf het platteland naar het platteland te verhuizen, wel omdat er simpelweg geen aanbod was aan geschikte woningen. Niet in Rotterdam, niet in Oud-Beijerland. En dus werd het Klaaswaal. En zoals het een dorp betaamd is ook hier de tijd stil blijven staan. Geen middenstand, wel een bloeiende kerkgemeenschap. 1 kroeg, een gesloten zwembad en dat was 't wel zo'n beetje. (Maar wat een rust!)

Enfin; afgelopen vrijdag. Hoewel de afspraak stond voor acht uur (zoals afgesproken met z'n moeder, welk een opvallend veelzijdig persoon bleek (telefoniste, interieurverzorgster, koffiedame en entertainmentlady (nee, niet zo ;-)), was ik al anderhalf uur later aan de beurt. En daaruit blijkt het verschil met De Grote Stad; haast is een abstract begrip. Net nadat men dan toch uiteindelijk besloten had mijn vehikel op de brug te plaatsen bleek het tijd voor de koffie. Kennelijk was dit een dagelijks terugkerend ritueel; hoe men het zo snel voor elkaar had gekregen weet ik niet, maar in-a-blink-of-an-eye was er een kring van tuinstoelen gevormd en werd er plaatsgenomen door enkele oude mannetjes (ter afwisseling van de plaatselijke leugenbank), monteurs, de eigenaar, z'n moeder en een schoonzuster. Allemaal aan de koffie. Allemaal aan de cake. Haast? Neuh... Het weer werd uitvoerig besproken. De plaatselijke burgerlijke stand. Wie het met wie deed en wie niet. Wie er dood was en wie nog niet. En ik? Ik observeerde. Met koffie en een plakkie cake.

En passant, na de koffie, zelfs nog even tijd gehad voor een proefrit om vervolgens, na terugkomst, tot de ontdekking te komen dat men het wel kan; de Smart bleek grondig en vlot aan een keuring onderworpen. Niks nieuwe banden, niks nieuwe lampjes; gewoonweg (goed-) gekeurd.

Acht uur binnen. Zeven- en veertig euri, volledig onthaast en drie- en een half uur later stond ik weer buiten. In die harde, snelle wereld...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 22 05 05 - 23:51]

Gekleurd geweld

Ok, de kleuren zijn niet zo vet als dat de feauteaux doet vermoeden, maar da's dan ook ter illustratie; om aan te geven dat de boog van hedenavond niet alleen voldeed aan het criterium voor 'De Perfecte Regenboog' (volgens Mrs. SpongeBob, zelfgebombardeerd regenboogkenner, de kleur violet) maar ook aan 'Alle goede dingen komen in twee'...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 22 05 05 - 18:55]

Soms...


Aanvulling; Soms... zou ik m'n pc wel aan gort willen slaan, aangezien zij een wel heel erg prominente rol in m'n leven neemt/heeft...

[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 20 05 05 - 12:48]

Zeep

"Je hebt geen honger; je hebt trek..", zei Mem altijd. Zo'n hekel an. Ik heb wel honger! Gewoon; bekvertrekkende scheurhonger. Niks 'trek'. Niks de-kindertjes-in-de-derde-wereld-hebben-pas-echt-honger! Stom woord ook; trek. Ik trek niks*. En al helemaal niet een lege maag. Tss..

Maar goed en enfin. Dan heb je trekkende honger. Of hongerende trek (sa goed, Mem?). En word je stand te pede mistroostig bij 't zien van de inhoud van je koelkast; halve fles Yo!, bakkie roomyoghurt, zwaar-over-datum-zijnde peperkaassmurrie en katteNvoer. Ik kan er geen brood van bakken. En voor je de laatste hap van die roomprut hebt gehad, begin je alweer trek te krijgen. Wat zich dan weer gauw evolueert in honger. Kortom; hemeltergend drama in Huize Eamel.

Ik kan natuurlijk ff naar beneden lopen, naar de buurtsuper. Maar ik heb honger. En kan geen stap verzetten. Geloof dat ik eerst nog maar een bakkie koffie neem. Want voor zo'n immense onderneming dien je natuurlijk wel goed voorbereid te zijn. (Hoe zou die zeep smaken?)


*Nee. Zelfs dat niet.

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 17 05 05 - 19:32]

2CV commercial

Zoals altijd het geval als iets leuk is, is er ook dit keer weer iemand op het lumineuze idee gekomen een parodie te maken op de, overigens erg mooi gedane Transformers-like (huh?) CitroŽn-commercial (en weer es wat anders dan Dennis, die tegenwoordig z'n heil bij Wehkamp zoekt).

Meet 2CV (by Alex Mallinson).


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 05 05 - 06:56]

Change Management

Met 't juiste been uit bed gestapt. Fris en fruitig. Koffie, sig, goede vooruitzichten. Goed weer, ook. Kortom; wat wil een mens nog meer?

En toch betrap ik mezelf op de gedachte, in een fractie van een nano-seconde, dat het van mij best weer zo mocht zijn als vijf jaar geleden. Toen werken nog echt leuk was. Toen efficiŽntie wel belangrijk maar niet het uitgangspunt was. Toen de klant, die toen nog geen klant heette maar collega, nog voorop stond en direct geholpen werd. Niks 'op afspraak'. Toen functie-differentiatie nog een lege huls was en voor velen een abstract begrip. Toen autonoom nog betekende dat je als ICT-collegae onderling op een relaxte manier je vrije tijd kon indelen zonder inmenging van 'superieuren'. Toen ITIL nog verder van ons bed afstond dan de hongerkinderen in Afrika. De tijd van hoge plafonds, roken op je werkplek en hard muzikaal behang. De tijd dat je je functie niet hoefde te verdedigen maar de mogelijkheid geboden kreeg hem uit te diepen. Zucht...

Aan de andere kant; mogelijkheden. Opleidingen. Opportunity.

Kom! Get yourself together! De tijd staat niet stil! Sta open voor nieuwe mogelijkheden! Conformeer! EfficiŽntie; daar draait het om. Niet klagen, maar dragen.

Toch?


Note: ok, 't is een jenk-post. Maar soms moet je 't even kwijt. :-)

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 16 05 05 - 14:35]

149.999 pageviews gelee


21 augustus 2003:

"Weljaat. Ik voel me naakt. Nee, zit niet met m'n Schlong in m'n knuistje voor de webcam te Ispq-en. Digitaal naakt, dat wel. Enigszins weemoedig heb ik afscheid moeten nemen van mijn Eersteling; www.webb-it.nl . Hoewel geheel en al vrijwillig was ie weg. Zonder tegenbericht. Zonder notatie. Dag, .dRk. ik verdwijn naar de Eeuwige Digitale Jachtvelden. Kom me niet achterna.. je vindt me toch niet tussen de Boo.com's, de Vijfhuizens's Nieuwbouwprojecten en de Napsters... .. Webb-It is niet meer. Prematuur gestorven. Geen kans gehad tot ontwikkeling... Echter.. Eamel staat klaar.. . Klaar in de baarmoederlijke startblokken.. Eamel gaat de strijd aan. Het gevecht met de Pivot's, de pMachine's en de Planarchy's... We wachten af.."

Vandaag:

Maagdelijk als ik was, althans vanuit een weblogtechnisch perspectief, met de meute mee. Vooral als je ex wederom es eerst is met wat nieuws kun je als een rechtgeaarde eamel natuurlijk NIET achterblijven ;-D. En dus geschiedde. Na wat gefrut in de marge teruggevallen op datgene, wat op dat moment als een bezetene aan populariteit aan het winnen was; web-log punt nl. Er waren mij tenslotte al wel tweeduizend voor gegaan! (En nu? Vijftig-/zestigduizend?) Anyway; het begin was daar. Net als zovelen putte ondergetekende gretig uit z'n verleden; waar moest je 't anders over hebben? Ik had, vanwege een uit de hand gelopen hobby, nog een flink feauteau-archiefje waar ik uit kon graaien, maar dat raakte alras leeg. Resulterend in een overkill aan luchtfeauteaux...

Hoedanook; er is genoeg gebeurd. Eamel politiek geŽngageerd. Eamel exposed. Eamel bekritiseerd. Eamel en z'n modellekes (hier, hier en hier). Komkommers, Forrest's en Asmodee's als gekwelde Don Quishotters, voorgenomen om de groeiende web-logcommunity een halt te roepen door middel van flaming wars en anti-sites. De muzikale-, interieur-, keukenlade- en persoonlijkheids-estaffette's. Ooit in een doldrieste bui eamel.web-log.nl laten beoordelen door een collega en, hoewel tegen zijn beroepsethiek in, er toch in slaagde een Freudiaanse analyse los te laten op eamel en web-loggers in het algemeen. Tussendoor, hoewel gebaseerd op een toevalligheid, nog even de landelijke pers gehaald. Ik geef 't toe; ik ben een hoer voor ratings. De Katja's, de gezusters Klemann, free winks en mijn grote vriendin Inge; het maakt een eamel niks uit waar ie z'n quotum haalt, zolang het maar scoort. Ok, pretentieus als ik ben (whoeha!) ga ik natuurlijk voor een kwaliteitslog. Maar een kwaliteitslog waar geen hond komt kijken is ook weer zo wat. Geen betere reclame als euh.. reclame, zullen we maar zeggen.

Staat uiteraard tegenover dat moi niet gespeend is van enige emotie; broer 1 deed (en doet overigens nog steeds) eamel's hart overslaan van bezorgheid. En ook eamel's ouders verdienen straks, eens, een stoel in de hemel. Maar we hebben ook gelachen. Althans, eamel was diep onder de indruk van z'n eigen schrijfsels, bij tijd en wijle. Radiospelletjes, balconversatie's, actie - reactie's, Mike. De wereld deelgenoot maken van eamel's verwoede poging om, wederom zwaar gebruik makend van die landelijke pers, z'n offspring te verzekeren (wat overigens nog niet als geslaagd beschouwd mag worden :-D).

Kortom. Ondanks het gegeven dat ook ik nog wel eens getergd word door een 'ik stop ermee'-kwelling (don't we all); het loggen bij tijd en wijle trekken van een milde verslaving krijg; je niet meer, zoals in het naieve begin, nog lekker ongecontroleerd je ongezouten mening de wereld in kon slingeren zonder de volgende dag met commentaar van collegae, familie of vrienden om de oren geslagen te worden; originaliteit steeds verder te zoeken is; men je lucht- en narcisitische (naakt-) feauteaux nu wel een keer gezien heeft... Ondanks dat alles blijft het kietelen en voor 't weet ben je de 150.000 pageviews gepasseerd. Kortom; eamel blijft nog even.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 05 05 - 23:14]

FF lekker dippen

Denk dat ik maar es vroeg naar m'n nest ga...

(en nee, u pervert; 'dip' als in een non-sexual way)

Update, 16-5-2005; Zo. Dat was ff lekker. :-p


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 14 05 05 - 12:52]

Beetje naar links

Is dat leuk. Cyberseks maar dan compleet. Of je erbij bent, zeg maar...  

Men neme:
1. Messenger inclusief streaming webcam
2. Skype (voor de oooo's en aaah's)
3. De Internet Enabled Rabbit
4. Et voila: remote orgasmic phun...

Iets voor een volgende Moederdag? Via.


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 12 05 05 - 20:47]

Europese grondwet?


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 12 05 05 - 07:52]

2 B or not 2 B

"... Alle singles die een eigen weblog hebben en die voor een belangrijk deel gaat over hun persoonlijke ervaringen met het single bestaan (als bewuste single of juist als zoekende single)..."

Even was ik overtuigd van mijn eigen mijn single-zijn. En dus fluks mezelf opgegeven voor een an sich leuk initiatief; een verkiezing van single-weblogs. Of weblog-singles. Of whatever. Want zoals we inmiddels aan een aantal jaren weten; ook Eamel kan niet door 1 deur met Cupido. En om dit te staven zal een ieder kunnen beamen dat er hier bar weinig over vrouwen en vooral het gebrek eraan wordt geschreven. Oh, ze zijn er wel, hoor. Weest niet bevreeschd; ik heb geen heaumeau-suele neigingen en heb ook geen onnatuurlijke interesses (zoals tandeloze herdershonden of wat dies meer zij, RED.) Ik voel alleen erg weinig behoefte om mijn liefdesleven te delen met de rest van u.

Voorwaarde echter van zo'n weblog-single contest is dat je leuk over je single-zijn kletst. Dat je, als een geroutineerd vrijgezel, je ups en downs en public in de etalage gooit, zodat een ieder volop kan meegenieten. Helaas wrikt hier de slipper; ik mag dan alleen zijn, ik ben geen overtuigd single. Sterker nog; ik vind 't niks. Ik ben er niet voor in de wieg gelegd. Ik vind 't een drama; die vrijgezellenstatus. Doe mij maar meuterig met een vaste een dame op de bank, klef filmpje kijken, samen boodschappen doen en gezamelijk vrienden visiteren.

Maar goed; je kan de natuur niet forceren en dus rommelt Eamel wel door. Maar om er nu enthousiast over te schrijven; da's net iets teveel van het goede.. (seau, MVlife... geef mijn portie maar aan Fikkie) :-D


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 11 05 05 - 20:31]

Black Quack

Loop ik net, al mijmerend, naar huis, word ik opgeschrikt door andersoortig gekwak. Verschrikt kijk ik op en wat schertst mijn verbazing; een zwarte! Nah ja, zeg.. Of de duvel er mee speelt!

Gna. :-D


Geplaatst in het kader van Don't believe the hype.. "Ook dieren hebben integratie nodig" ;-D


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 11 05 05 - 08:48]

One Foot in the Grave

"Vanaf vandaag zullen belangrijke woorden (keywords) in de logs op Mediakrant verwijzen naar websites van verschillende adverteerders. Deze zogenaamde tekstlinks zijn een experiment dat Ilse Media, het moederbedrijf van Web-log.nl, uitvoert in samenwerking met GreenTides. "Web-log.nl is flink aan het ontwikkelen", legt Michiel Houben van Ilse Media uit. "Niet alleen voegen we continu nieuwe functionaliteiten toe, we zorgen ook voor een steeds snellere en betrouwbaardere dienst. Een aantal toevoegingen doen we meteen, anderen willen we eerst testen. Zo zijn we ook aan het onderzoeken in hoeverre we een blogger in staat kunnen stellen het succes van hun weblog om te zetten in verdiensten. De keywords die verwijzen naar een website van een adverteerder zijn te herkennen aan de onderstreping. Het experiment zal drie maanden duren." Bron (overigens; leuke discussie ook.... ;-))

Vroeg of laat moest het natuurlijk gebeuren, zoiets is praktisch onvermijdelijk in de harde wereld van de ping-ping. Nu nog redelijk onzichtbaar, met simpele keywords welke een subtiele verwijzing krijgen naar adverteerders; straks waarschijnlijk leuke veelkleurige bannertjes, die je perfect uitgebalanceerde lay-out volledig uit z'n artistiek verband rukken. Sorry, guys 'nd girls; ik vreesch het ergste; voor niets gaat de zon op... ;-)


Zou Joost hier nog wat aan over houden? ;-D

[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 10 05 05 - 23:56]

Die You Peegs

Ook zo benieuwd hoe je naam zou klinken als je Afgaans terrorist zou zijn? Ik ook niet, maar desalniettemin vooralsnog; mocht je erover nadenken jezelf als parel voor de zwijnen te profileren; laat dit je helpen jezelf een identiteit aan te meten. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt..

Oh, euhm.. de mijne is dus Mistafa Dafagbhut. Voor 't geval ik 't nieuws es haal...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 10 05 05 - 07:43]

Web-log-weg

Ligt 't nu aan mij of is dat hele web-log punt nl niet meer te bereiken?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 09 05 05 - 22:11]

Lekkere Luchten Part 349

Echt; 't interesseert me helemaal nada njente wat jullij van mijn luchten vinden; ik plaats er gewoon weer eentje ;-D. Van een uurtje geleden. Volledig onbewerkt (ok, zwart/wit gemaakt, maar da's dan ook alles). Kortom; God moet ook Photoshop hebben. Ken niet anders. Of een flinke zaklamp. Dat ken ook.


Blogarmoede doet vreselijke dingen met een Eamel.. :-)

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 09 05 05 - 20:32]

You've got mail

't Is niet echt vervelend. Ze worden keurig onderschept door m'n anti-virusdingetje. 't Worden er alleen steeds meer. En da's dan wel weer irritant. It's a bore 2 be popular. :-)


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 09 05 05 - 07:41]

Tijdgeest; Ekseption

Al shoppend bij m'n vaste mp3-leverancier stuit ik plots op een stuk jeugdsentiment, wat destijds (ik zal een jaar of dertien geweest zijn, schat ik. 1978?) een onuitwisbare indruk op mij gemaakt heeft; Rick ("de eerste Synthesizer speler van Holland") van der Linden's Ekseption.

Grote broer, waar ik toendertijd nogal tegenop keek vanwege z'n progressieve smaak in muziek, had weer wat nieuws (hoewel men z'n roots al had gevonden in de jaren zestig); een nederlandse band die op hun geheel eigenwijze een muzikale slinger gaf aan aloude klassieke stukken. En hoewel het tegenwoordig voor de meesten nogal 'outdated' en zwaar belegen over zal komen, was het in die jaren nogal wat; temidden van muzikaal geweld van bijvoorbeeld Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors en Emerson, Lake & Palmer (zal chronologisch niet helemaal kloppen, maar soit :-)) verscheen daar ineens een nieuw genre: een mix van rockish en klassieke hoogstandjes, zoals Bach's Air en Beethoven's Vijfde in een zwaar aangelegd Hammond orgel-jasje.

Voor de zoveelste keer dreef ik m'n moeder tot waanzin als het nerveuze Sabre Dance weer eens loeihard 't stuckwerk van de muur jastte of m'n eerste puberale opstandigheid zich openbaarde door middel van een volume-op-tien Peace Planet (mijn absolute favoriet). En ook kon Toccata mij nogal flink beroeren....

Tegenwoordig word ik er nauwelijks warm of koud van ('t is tenslotte wel wat anders dan de Natasha Beddingfields, Xhibits en Eminem's) maar destijds had ik er een slaande ruzie voor over, als ik weer eens in Grote Broer's kamer had 'ingebroken'... Alleen maar voor de klanken van Ekseption. God.. ik word oud.. :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 08 05 05 - 22:08]

One 4 the road

Vooruit. Nog maar 1tje dan. Je mot toch wat. Ter voorkoming van polderblindheid.

Aanvulling; ik had er eigenlijk een regenboog in willen prakken, maar twijfelde: het 'bedrog' zou wellicht opvallen op in een zwart/wit feauteau...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 08 05 05 - 21:06]

Stuck in the Middle

En weer thuis.


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 07 05 05 - 14:13]

Nee.

Toch verrotte interessant.
 
Wist u dat...?!
De Boskikker voor 65% bevriest in de winter?

www.wistudat.net
 
Nee. Dat wist ik niet.


Aanvulling:
 
Wist u dat...?!
Blinden met hun tong kunnen kijken?

www.wistudat.net
 
Je zal maar een blinde gynaecoloog zijn hebben...

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 07 05 05 - 12:12]

Oh. My. God.

1+1=


Arme buren.. :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 06 05 05 - 07:02]

Oh, Joy!

Terwijl het merendeel nog op z'n/haar hol ligt te ronken. Terwijl het merendeel een min of meer welverdiende vrije dag verdiend. Terwijl 't merendeel van de mogelijkheid tot snipperen gebruikt heeft gemaakt..

Hebben collega et moi besloten onszelf op te werpen als vrijwilliger. En hoewel ik zijn motivatie tot deze beslissing niet ken, is 't voor mij een waar genot om vandaag weer aan de slag te mogen. Gewoon; werken. Geen flauwekul. Lekker.

Om mezelf vervolgens, om zes uur vanochtend, even vertwijfeld af te vragen:"What has gotten into me?"


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 04 05 05 - 22:43]

Open Dir Lekkers

Voor de liefhebber. Een Walhalla aan (mp3-)downloads.
Leef je uit...


En euh.. hiermee gaat 't net even iets sneller (serial nfo; openen met kladblok)...

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 05 05 - 06:37]

Muscled Masochism

Argh. Het is begonnen. Na lang uitstel gezocht te hebben, kon ik er niet meer onderuit. Gewapend met bijbehorende kleding, kunstmatige ende geoorloofde doping, enthousiasme en idem trainingspartners, was de Dag daar. En hoewel 't uiteindelijke ‹bergefŁhl (nee, Google; dat bedoel ik niet) zich met gemak laat vergelijken met z'n orgastische equivalent, kan ik  nu, een dag later, niet anders concluderen dan:

Au.

Maar goed; alles onder het mom van: Wie Mooi Wil Zijn...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 03 05 05 - 23:46]

Zakgeld

Ze loopt weg. En terwijl ze wegloopt, prak ik mijn pasje in de automaat, druk m'n pincode en 't bedrag wat ik denk nodig te hebben voor vandaag. En terwijl ik wat sukkelig sta te wachten zie ik dat mevrouw d'r bonnetje heeft laten zitten. Quasi verveeld sneer ik dat stukkie papier uit de gleuf en werp er voor 't werpen nog even een blik op. Normaal pleur ik zoiets direct weg; hoewel ik me zwaar irriteer aan al die gasten die wel een bonnetje vragen maar er geen fuck meedoen en 't achteloos laten vallen. Maar bij deze moest ik toch even slikken....

Ik weet niet 't met jullie staat maar ik heb dit niet dagelijks op m'n rekening staan... Zal ik haar ook maar ten huwelijk vragen? :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 01 05 05 - 23:58]

Bijlage: 1

"... en bijgaand doe ik je gelijk een foto van mezelf toekomen. Wel zo eerlijk tenslotte, gezien het feit dat ook jij je fotografische bijdrage hebt geleverd. Hoop dat je niet teveel geschokken bent... :-) Hij's overigens zeer recent. Sterker nog; hij is van vandaag... "


Geplaatst in het kader van de Gestreelde IJdelheid... :-D

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 01 05 05 - 09:41]

Hollanditis Musicalis II

Sfeer. Feest. Druk. Leuk. Gezellig.


En dan, een dag later. Of er niks achter ons ligt...


Maar wel 26 graden vandaag.. :-D

Free counter and web stats