[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 30 06 05 - 07:11]

Herhaalde oproep

(klef-alert)

"Nee. D’r is nog 1 iets wat Eameltje nog niet heeft. Maar al wel jaren naar uitkijkt. Pcies: Eamel wil kinderen. Jawel. ’t Liefst zoveel mogelijk. Een groot gezin met een hoog Jan Steen gehalte. Groot huis, groot gezin. Dat wil Eamel. En als ’t ff kan heel erg snel ook. Want Eameltje is ook niet van de jongste. Althans.. 37. ’t Zou inderdaad nog wel prettig zijn om later in staat te zijn met dat hele gezin te kunnen straatvoetballen. Bij voorkeur zonder het verlies van een long of gebruik te hoeven maken van een rollator. Dus graag snel want Eamel’s next of kin moet niet met schaamte over straat hoeven lopen omdat ’t lijkt of ‘ze’ hand in hand lopen met hun opa….."

Zo her en der kom je momenteel in web-logland postjes tegen van al dan niet trotse (single-)ouders inzake hun offspring. En, hoewel ik mij momenteel in een staat van berusting (ontkenning?) bevind, kan ik zo nu en dan mij niet ontrekken aan het feit dat een kinderwens nog immer prioriteit nummer 1 is in Huize Eamel. En de vaste lezers weten dat inmiddels, aangezien now and then, Eamel's status te pas en te onpas via dit medium de wereld ingeslingerd wordt, als een soort reminder.

Zoals bijvoorbeeld het bovengenoemde citaat uit een inmiddels gedateerde post van oktober 2003.. Het koophuis, zoals genoemd in de tekst, is er praktisch; hoewel kleiner als oorspronkelijk de bedoeling. Maar 't begin is er. De kids echter nog niet. Maar van het plan des levens schijnt geen kaart te bestaan (vrij naar euh.. geen id). Gaandeweg deze post besef ik me dat 't wel een heel hoog Vaag-gehalte krijgt. Wat ik eigenlijk wil zeggen; mensen, wees blij met wat je hebt. Ondanks dat je ze wel eens achter het spreekwoordelijke behang kunt plakken. Maar als ik die postjes van jullie zo 'ns lees geloof ik dat dit een nutteloze mededeling is.. want trots; dat zijn jullie.

En ben jij (ja, jij daar) toevallig en passant nog aan kinderen toe, heb je een behoefte je te settelen in een rustig dorp, zoek je een betrouwbare vent, een fantastische-vader-in-spé (vijf jaar ervaring); eamel is your man. Mailen kan via de mail-optie, rechts. :-) (4give me voor het feit dat dit wel een hele vage post is geworden ;-D)

(/klef-alert)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 28 06 05 - 07:30]

Single usermode

Al sinds een anderhalve week verdwenen er kledingstukken op miraculeuze wijze. Overhemden, sokken en favo driekwartbroeken. Grondig zoeken zette geen zoden aan de dijk; kasten, onder banken of bed, balkon, kofferbak. Nada, njente, niks. Gewoonweg fuort zoals wij Fraizen plegen te onaneren. En als iets fuort is, is 't ook echt fuort.

Totdat eamel's vermeende missing wasgoed zichzelf presenteerde als een vormloze, hardgeworden klont textiel met een walm van 'het weer', welk Mike's kattenbak met gemak overtrof.. In de wasmachine.

Damn, I sometimes hate to be single..


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 28 06 05 - 07:08]

Carpe Diem

Ochtenden zoals ochtenden zich dienen te presenteren; zwoel, zonnig, melancholisch en bij voorkeur het hele jaar door...

Lovesick bitter and hardened heart
Aching waiting for life to start
Meet me in the morning when you wake up
Meet me in the morning then you'll wake up

Keane - Bend and break


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 27 06 05 - 07:24]

Gerechtigheid geschiedde

Een driekwart jaar, twee ritten Den Haag en drie bezwaarbrieven verder... eindelijk.


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 26 06 05 - 11:49]

Ook hier...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 25 06 05 - 03:23]

Rain down

03.15 uur. Weer niet kunnen slapen. Hopeloos benauwd. Drie miljoen keer draaien. In bed, uit bed, in bed.

En dan; eindelijk. Donder. Bliksem. Regen. Thank, God.
't Werd tijd ook... 


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 24 06 05 - 07:01]

Sharapova

De reden dat tennis ineens een heel interessante sport wordt... En ze doet 't nog leuk ook.

Zucht..


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 19 06 05 - 20:35]

Au...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 19 06 05 - 11:18]

28º

En 't werd stil op straat...


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 16 06 05 - 19:20]

Fout

Vanavond, RTL4 Editie-nl, half elf:

Waarom vrouwen hardnekkig op foute mannen blijven vallen.

Ja. Leg mij dat nou es voor 1 keer uit... ;-D


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 16 06 05 - 07:40]

Keuzes

Het kan verkeren. Zit je het ene moment nog, gevoelsmatig, op een dood spoor; een aantal weken later blijken er zich deuren te openen waarvan je niet wist dat zij tot de mogelijkheden behoorden. Moment 1; vastgeroest in een bepaald stramien, huurwoninkje, carrièrekansen nihil. Moment 2; een eigen huis en wellicht de kans op een glansrijk baanperspectief.
 
Grappig om te constateren dat je 't inderdaad echt allemaal zelf in de hand hebt. Jarenlang heb ik in de wetenschap geleefd dat een eigen huis er gewoonweg voor mij niet in zat, voornamelijk gebaseerd op historische veronderstellingen. Tot dat blijkt dat de theorie van verder-kijken-dan-mijn-neus-lang-is gewoon werkt. En zo geschiedde; de handtekening is gezet.
 
Geval twee; nu inmiddels alweer een aantal jaren 'doe' ik dagelijks, qua werk, mijn ronden. Aangestuurd vanuit 'het hoofdkantoor' fungeert ondergetekende als een soort IT-troubleshooter om directe, on-the-spot-problemen te verhelpen. Voordeel is een enorme vrijheid, zonder nekhijgen van een leidinggevende, echter wel streng geregisseerd door een onverbiddelijk rapportage- en planningsysteem. In de praktijk; dagelijkse rondjes door vier lokaties binnen de regio Rijnmond, tuffend in m'n Smart-op-retour. Echter; tape-jes verwisselen, printertjes vervangen en werkplekken plaatsen biedt weinig carrièrekansen. Gevoelsmatig, alweer, worden de kansen gecreëerd op het hoofdkantoor, ver weg in Rijswijk en worden de field-managers, zoals zo mooi omschreven, vergeten in de wervelwind die Justitie heet. En dus heb ik kortgeleden de knoop doorgehakt; vrijheid versus ambitie. Op dezelfde dag waarop ik de cruciale handtekening geplaatst heb, heeft er zich een gesprek plaatsgevonden tussen ondergetekende en 'de baas', waarin mij heel officieel de kans wordt geboden mezelf te bewijzen binnen 'de organisatie' in een functie, totaal afwijkend van wat ik nu doe maar waar wel bepalend kan zijn voor de rest van mijn loopbaan. En hoewel de functie nog aan alle kanten geboetseerd dient te worden in een omgeving, zelf nog zwaar onderhevig aan de verandering en groei, biedt het ineens een heel ander perspectief. Vrijheid vs. verbreding. Nu komt het erop aan dat ik mezelf waarmaak. Cross my fingers.
 
Het kan verkeren...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 06 05 - 06:50]

Tasje eromheen?

Alle gekheid op mijn stokje; 't is ook niet niks, natuurlijk. Ik bedoel; ik doe dan wel ff zo nonchalant, in 't postje hiervoor, maar ondertussen is 't de grootste uitgave van m'n leven. Afhankelijk overigens van alles wat er nog aan grote uitgaven volgt, na deze. Maar goed; ik heb dus zo'n geval gekocht, een eigen huis (raar, eigenlijk; eigen huis. 't Is niet eigen, 't is van de bank. Maar goed.)

En, terwijl ik mezelf voor des makelaars bureautje heb geposteerd in afwachting van le moment suprème, vraag ik me hardop af... Ik bedoel; als ik kleding koop. Of een auto. Of zelfs boodschappen doe bij Ba$ van der Heijden. Zelfs dan doe ik er langer over dan de tijd waarin ik dit huis heb gekocht. Ok, de financiële afwerking duurt wat langer maar 't beslissende moment duurt maar heel eventjes. Ik bedoel; ik ben een paar weken geleden, op een zonnige zaterdagmiddag wezen kijken. Al met al ben ik hooguit twintig minuten binnen geweest. Beneden, naar boven, de tuin. c'est ça. Twintig minuten. Misschien wel minder. En op basis van die informatie heb ik 'ja' gezegd. Goddamn! Als ik een auto koop, doe ik er langer over! Proefritje, voorinformatie inwinnen op 't net, vergelijkend warenonderzoek, drie- en dertig garages bezoeken en dan nog niet besluiten...

Maar dit? Dit was in een poep en een scheet besloten. "Ja, leuk huis, meneer de makelaar, doet u maar" En dus werd de deal gister gesloten met een alles bepalende handtekening. En liep ik gisternamiddag, on the sunny side of the street, vol voldoening en overmatig tevreden naar huis. Met in m'n handen de koopakte. Getekend. En spijt? Never. Saai, Jet? ;-D Whatever. Maar Eamel mag zich vanaf 1 september huiseigenaar noemen. Niet de slechtste impuls die ik ooit gedaan gehad heb.. *

*I know; moet nog blijken. Verborgen gebreken, bla, bla. ;-D


[Kategorie: Truttig | Datum/tiid: 14 06 05 - 22:27]

24h

Half zes; de wekker. Koffie, pc, douchen. Naar 't werk. Rijswijk. Vergaderen. Roken. Vergaderen. Lunch. Vergaderen. Carrieremove. Rotterdam. Tapes. Koffie. Roken. Diverse werkzaamheden. Huis gekocht. Slapen. Sporten. Thuis. Douchen. Pc. Borrel. Half twaalf; naar bed.

Kut. Ik maak niks mee.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 14 06 05 - 06:18]

Rat

Kan iemand mij uitleggen hoe 't in Godesnaam mogelijk is dat, ondanks of dankzij het feit dat deze man vroeger deelgenoot was van de Wehrmacht, nu wel aan 't hoofd van dat blingbling-poppenkastgeloof staat?*

Kan iemand mij uitleggen waarom een hele bevolking als makke lammetjes achter die clown aan blijft lopen als het gaat om belangrijke human-interest kwesties?

Kan iemand mij uitleggen waarom de godganse wereld naar een ex-nazi blijft luisteren terwijl deze predikt dat condooms verboten zijn?

Ik zeg je; da's een hele foute man, die RATzinger...

*Aanvulling: dat het Wehrmachtverhaal oud nieuws is, dat wist ik ook wel. Waar 't mij om ging was dat een heel volk nu weer een Duitser achterna hobbelt... (Italie-referendum)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 13 06 05 - 23:01]

2 minutes

't Zal mij benieuwen...

Update: vrijgesproken op alle punten. De wond'ren zijn de wereld nog niet uit...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 11 06 05 - 11:59]

Weird Word

Speaking of which; tiep onderstaande text in Word en druk dan op 'enter'. Weird it is.. (Tnx, Ba$)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 11 06 05 - 11:43]

Niets te verbergen

En toch bloednerveus... Vreemd.


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 08 06 05 - 22:58]

Utopie of nie

".. Harry utters what is somehow the motto of this movie: true friendship is impossible between a man and a woman because the issue of sex always gets in the way. Sally is not ready to agree with that.. "

Niet alleen de film is een Klassieker, (vanavond uitgezonden); ook zij kon (en nog steeds, overigens) mij ernstig bekoren (wat was ze leuk!). Maar wat me nog meer intrigeert is het thema van de film; kunnen Mars-mannen en Venus-vrouwen vriendschappen onderhouden zonder dat sex ook maar enige issue vormt?* In mijn bescheiden optiek kan 't niet; ik kan me niet herinneren vriendinnen gehad te hebben als waren ze equivalent aan mijn mannelijke vrienden (de vriendschappen, niet de vriendinnen). Er was altijd wel iets. Toegegeven; mijn beste vriendschappen zijn nog altijd die met de andere sexe, alleen is er altijd, vroeg of laat, wel een spanningsboog (geweest).

Om dit hemeltergende dilemma met jullij te delen heb ik er maar ff een poll van gemaakt. Doe ff lekker mee en laat me ff weten wat jij ervan denkt... (toegegeven; 't is wellicht een der oudste weblogtopics but soit; soms moet je wat)

*Buiten heaumeau-suele vriendschappen om, uiteraard.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 08 06 05 - 07:17]

Recht is Recht. Krom is ...

Krom. En dat is 't. Onsch Aller Minister van Binnenlandse Zaken en zo, dhr. Remkes, heeft besloten dat het redden van een mensenleven niet tot de primaire taken van de politie behoort. En dus komt hij tot de conclusie dat, ondanks herhaaldelijk aandringen van datzelfde politie-apparaat, de aanschaf van een defibrillator maar geen doorgang moet vinden. Stel je voor, zeg. Nee, daar zijn weer andere mensen voor. € 5.000.000,00; da's namelijk erg veel geld voor die paar mensenlevens die gered kunnen worden.

Maar Remkes is de beroerdste niet en kon zich gelukkig wel vinden in de aanschaf van een nieuw politie-uniform. Want de dienders zagen er natuurlijk niet meer uit. En omdat R. de beroerdste niet is, maakt hij 't af met gouden manchetknopen. Jawel; echt goud. Kosten: € 1.700.000,00 En da's alleen voor de knopen.

"Sorry, mevrouw, dat we het leven van uw man niet konden redden. We hebben nl. geen defibrillator in de auto. Maar euh, we hebben wel hele mooie knopen. Zien?"


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 07 06 05 - 07:36]

Bro

Tnx, bro. Wat moest ik zonder jou beginnen?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 07 06 05 - 07:14]

Huisjeboompje

Grappig; hoe dat ineens vorm begint te krijgen. Althans; in m'n hoofd. Nu is wachten sowieso al niet mijn sterkste punt maar drie maanden is wel heul erg lang. Hoedanook; het is begonnen. Afhankelijk van budgettaire mogelijkheden denk ik mezelf vreselijk te buiten te gaan aan een bankje van hier. Of zo'n regenboogbank waar je waarschijnlijk na drie maanden al op uitgekeken bent. Enfin; een kast van hier. Eethoek hiervandaan maar weer. Of toch maar hier? Dilemma's, dilemma's ... :-P

Maar 1 ding staat buiten kijf; dat geval onder mevrouw is niet d'r blaas die naar buiten piept, nee, nee; 't is de Fat Boy! En die's Mijn! Mijn!


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 05 06 05 - 23:10]

Terugrekenen

Ik zeg; Zalm, je ken m'n rug op. Nu nog een referendum om die gulden terug te halen. Power 2 the people!


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 05 06 05 - 09:05]

Spannende Tijden II

Krijgen een vervolg...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 04 06 05 - 20:09]

Zaakje en zo

Inzake mijn Prostaat

Vandaag
gelukkig
weer eens
over
de rand
gepiest.

(Cees Buitendijk)

Lieve lezertjes, nu we ons toch al in de intieme bekentenissen (lees; spermatoiden) begeven, wil ik een andere anekdote met u delen. Geen id waarom, wellicht een vorm van masochistische zelfkwelling, maar hoe dan ook; ik mot 't ff kwijt. Waarschuwing voor hen, gevoelig voor plastische omschrijvingen en een sterk visualiseringvermogen; ga zappen, surfen of de was doen. Voor de rest: welcome to the inner eamel.

Een tijdje geleden alweer werd Eamel geconfronteerd met een nogal schokkende ervaring; 's mans zaad bleek rijkelijk voorzien van rode bloedlichaampjes, dit in tegenstelling tot de ultieme grijsheid, waarin mijn zaad zich normaliter openbaard. Vraag mij niet hoe ik hier achter kwam; het was een feit. Anyway; ik kon mij niet herinneren recentelijk met m'n klokkenspel op de stang van m'n fiets beland te zijn of de ontvanger te zijn geweest van een enorme doodschop tussen mijn jodelahiti's. En dus sloeg de paniek toe, in ernstige mate; "Onvruchtbaar?!?", "Impotent?!?", "Kanker?!?!"

Meer -->

[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 03 06 05 - 07:13]

Jem - They

En ineens komt daar een nummerke voorbij wat absoluut niet past binnen de hedendaagse norm van op-een-ritme-pratende-negerts, bling-bling, gierende gitaren en koud geproduceerde synth-geluiden. Wel een Dido-achtige tune in de stijl van een jaren-zeuventig-Thijs van Leer (de backingvocals in dit geval) in een wonderlijke combinatie van Bouzouki-getingeltangel met een vette bass.

Geen nummerke ook wat zich mag scharen in de Gallerij der Groten maar wel  zo ongeveer de halve dag in je kop blijft hangen en er met nog geen tien paarden is uit te slaan (euh..). Nog nooit van 't mens gehoord ook; Jem - They (mp3 - rightclick; shave ass)


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 02 06 05 - 06:29]

Poepbroek

God. Hebben we amper massaal even laten weten wat we van die flauwekul vinden, krijgen we dit weer. En dat, net nu ik..

Ik zeg; Brussel, bemoei je ff lekker met je eigen poepbroek...

(Tsss; men is on a roll)


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 01 06 05 - 06:56]

Logica

Hier staat de ene helft en

Meer -->

Free counter and web stats