[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 31 12 05 - 16:44]

Resultaten in het verleden ..

Bij deze wens ik een ieder, eamelfan of niet, een Heel Bijzonder Jaar toe. Doe vooral niet rustig aan vanavond en moge de kater er 1 zijn van de bovenste plank. Want wat heb je aan je hoofd als je 'm niet voelt? ;-)

-text edited, ja. Te serieus. Not me. ;-))-


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 31 12 05 - 13:49]

Music & Moods: Eamel goes Acoustic

Normaliter ben ik er niet zo'n fan van; dat acoustische gebeuren. En dat vanwege het feit dat muziekjes over het algemeen als geslepen diamantjes de studio verlaten, alle oneffenheden weggewerkt. Valse stem? No problemo! Ruis? Gone! Sterker nog: geen talent? F*ck it! Daar hebben we het mengpaneel voor!

Maar every once in a while komt er zo'n ongeslepen juweeltje tevoorschijn. Zo'n Muzikaal Wondertje dat live c.q. onversterkt c.q. onversneden beter klinkt dan het studioprodukt. En ineens komt er een platenmaatschappij voorbij met het briljante idee alle juweeltjes te verzamelen en in de download te zetten in de verkoop te gooien. Hoewel niet alles mijn goedkeuring kan wegdragen of overeenkomt met mijn definitie van 'acoustisch' zoals bijv. Dido's Here With Me, kan ik alleen maar concluderen dat dit een erg prettig album is. Lekker op de achtergrond of juist voluit.

Ik zeg; enjoy (rechterkolom). Zo op de valreep. Want puur; daar gaan we voor het komende jaar...

(Oh euhm.. mijn absolute favoriet? Dat moet de Breaks Coop zijn. Met The Other Side. Ter info.)


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 30 12 05 - 17:45]

It's Magic!

En ik maar denken dat 't niet (meer) mogelijk was...

(Sneeuw? Nee, dit gaat niet over sneeuw.. ;-))


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 30 12 05 - 08:14]

A(n) (after-) Christmas Carol


Men neme een wereldstad, na-kerst, uitermate goed gezelschap, een coffeeshop een zaak waar je ook gewoon koffie mag/kan drinken* , Wagamama, een rondvaartboot-inclusief-plas-op-boot-negert-en-Boston-cliche-Amerikanen, Dam-schaatsen-inclusief-Oud-Hollandsche poffertjes, een sexshop en een flink pak sneeuw.

Et voilà; Feestdagen zoals Feestdagen horen te zijn...

*Voordat er verkeerde indrukken worden weggegeven...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 28 12 05 - 07:38]

Eeuwige Roem

Damn shame. Anders kan ik 't niet omschrijven. Eamel's Hoofdkantoor-met-een-hoofdletter-H heeft gebeld; of des eamel's genegen is mee te doen met een semi-permanente foto-expositie aldaar. Men heeft namelijk in de wandelgangen vernomen (de wandelgangen; daar waar meestal meer schade wordt toegebracht dan euhm.. niet, zeg maar) dat des eamel's aan de feauteauxgrafie doet.

Helaas waren de wandelgangen niet op de hoogte van 't feit dat BettySix onlangs de geest gegeven heeft en daarmee drieduizend feauteaux naar de digitale jachtvelden heeft gezonden...

Damn shame. Dat is 't. Mijn ticket to fame: fft.. out of the window. Ik gaat even in een hoekje zitten snikken.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 27 12 05 - 23:18]

Hypochondrisch indekken

Vergeef mij de banaliteit maar euhm.. ik krijg zo onderhand een puntpik van die zorgverzekeringenhype. Ik heb alle vergelijkingssites al een keer gehad en geloof me als ik zeg dat ze allemaal op andere premies en verzekeringsmaatschappijen uitkomen. Ik heb ze allemaal al voorbij zien komen, de Achmea's, de collectieven, de non-profits. Eamel was tot voor kort matig tot goed verzekerd. Via een collectief van z'n werk. Premie € 160,00 per maand. Echter een eigen risico van € 300,00 op jaarbasis. More or less. Wat dus zo ongeveer inhoudt dat ondergetekende alle ingezonden bonnetjes ongerestitutioneert retour kreeg.

Uiteindelijk, na twee uur zoeken kom ik uit op deze hier. En dan met name die TopFit. Maandelijkse premie € 162,00 incluis basisverzekering van om en nabij de € 93,00. Tel daarbij (op) een TandFit verzekering en deez' eamel is weer 't menneke. Maar wel a-l-l-e-s verzekerd. Want een echte hypochonder verzekert zich voor alle (in-)denkbare ziektes en aandoeningen en sluit niks uit. Want je weet maar nooit.

Vraag me alleen af of men een puntpik dekt.. (en dat klinkt ranziger dan bedoeld)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 26 12 05 - 22:58]

Stom

Laat ik nu voor de tweede keer in m'n leven een traan laten bij The Grinch.

Stomme film...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 24 12 05 - 08:37]

Mona Lisa Smile

Eindelijk verklaard! (Geldt dit ook voor die van jou, Noom? ;-))

"Wat gaat er schuil achter de lach van Mona Lisa? Eeuwenlang braken kunsthistorici zich het hoofd over de emotie van het beroemdste model van Leonardo da Vinci. Met hulp van de computer geven wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam eindelijk het antwoord." Bron


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 24 12 05 - 00:49]

Stijlvol

Need I say more? Wij, @ Eamel & Eamel, wensen u allen


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 22 12 05 - 06:57]

Newsflash

Wist je dat dat eigenlijk erg prettig is? Om zeven uur al in je nest te liggen (alleen)? Elf uur slaap. That should do the trick...


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 21 12 05 - 19:48]

Blije doos

Ik moet wel heel erg blij zijn met m'n kerstpakket. Zo blij dat ik 'm voor de zoveelste keer op de zaak heb laten staan... (gelukkig hebben we de kadobon van € 10,- nog)

(Aan de andere kant; een blender had ik al. Iemand ruilen tegen de wok met glazen deksel?)


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 21 12 05 - 00:40]

Music & Moods: Going Dutch

(Geplaatst. Verwijderd. Geplaatst. Emo-posten is niet echt mijn ding)

Ik heb niks met neerlandstalige muziek. Sterker nog; 't merendeel is niet te hachelen. Frans Bauer? Ongetwijfeld een aardige vent, maar die 'muziek' van 'm: argh! Marco B.? Ok,ok... i admit. And so on. Erger wordt 't als nederlanders engels gaan zingen. Ik noem een Kane. Ik noem een Anouk. Yak!

Anders wordt 't als je zo'n produkt ineens gaat associëren met een gevoel, een herinnering, een tijd. Ineens krijgt 't meerwaarde, hoe 'slecht' 't product ook is. Vandaar deze week es een lijstje met mp3-tjes die een ieder, in z'n eigen bijzonder kader, een speciale betekenis hebben gekregen (zie rechterkolom).


Ik zal ze 'ns nalopen. Bijvoorbeeld die eerste; Westbroek's Zelfs je naam is mooi. Vreselijke kitsch maar destijds, zo'n (ik schat) acht jaar geleden(?) was ik vreselijk verliefd. Zoals nog nooit geweest. En ja. Zelfs haar naam was mooi... Uit diezelfde periode stamt denk ik Marco B.'s De Waarheid. Goed houvast voor de slechtere tijden. Kronenburg park, alleen maar omdat ik zo'n enorme hekel aan die Frank Boeijen had. Bovendien begreep ik voor jaren niet waar 't nou precies over ging. Silly me. Guus' Het is een nacht, destijds verantwoordelijk voor de verbreding van mijn muzikale horizon en zeer recent nog eens bevestigd; die gozer kan zingen. En De Kast? Need you (to) ask? ;-) Vriendschap? Hoe toevallig verloor ik destijds, ten tijde van het verschijnen dezes, een van mijn meest bijzondere vriendschappen uit 't oog. Over de Muur gaf me werkelijk de rillingen vanwege het hete hangijzer en, oh jubel, mijn toch-wel-angst-voor-een-koude-oorlog. Annabel daarentegen werd ik alleen maar vrolijk van. Nooit meer wat van gehoord, die Hans de Booij. Astrid Nijgh's (of was het Sjoukje?) Terug naar de Kust greep nog verder terug. Elke keer als ik 'r hoor moet ik denken aan droogliggen op de waddenzee, avontuurlijk als ik was in pyama, spelend met Lego, aan boord van mijn ouders' boot. Vlarden herinneringen. Maar oh zo lekker.

15 miljoen Mensen, ach ja. Recent materiaal wat een glimlach op mijn gezicht tovert. Nabeelden van een could-be gezinnetje, met z'n allen hardop zingend. Zucht. Rene Froger alleen maar omdat 't zo'n enorme hit bleek. Niet vanwege enige emotionele binding. Stil in Mij omdat lief destijds de tekst van voor naar achter en terug mee kon zingen en mij overtuigde van 't feit dat ze toch echt wel goed waren. Wat hebben we dit nummer nog in diverse situaties meegezongen... De Dijk staat er omdat 't De Dijk is. Ik heb niks met De Dijk. Ik mot ze niet. Op Ik kan 't niet alleen, na dan. Maar die staat er niet. Liefs uit Londen doet me teruggooien in die Honda Civic, ergens in 1997, ergens in Arnhem. IRC-meeting, liefde en dit op de radio. Those days.

Het stukje wordt langer dan ik dacht. Vandaar dat ik me beperk tot de Gallerij der Groten: Doe Maar's Is dit alles vanwege de hype waarin ik vol meeging. Peter hoe-heet-die-ook-alweer met Papa. Verscheen ten tijde van het overlijden van mijn ex-schoonvader. Hij werd 48 en ik stond er letterlijk bij hoe hij zijn laatste adem uitblies. Netvlieswerk. Mijn vriendin, zijn dochter, kocht nooit singletjes. Dit was haar eerste en laatste. Papa. Gerard Cox' bracht 't Is weer voorbij... uit en ik was verkocht. Nee, mem was verkocht. Ik volgde. Wat een vrolijk, lekker nummer! Een van de eerste, grijsgedraaide singles in mijn prille leventje. Reinhard's Als de dag van toen associeerde ik met Noch eine cigarette-maar-dan-anders.. klein en toch zo onsterfelijk nummer. En zo kan ik doorgaan. Helaas beperkt de tijd mij mijn melancholica.

Ik kan alleen niet kiezen. Wat is voor mij die 'plaat' met de meeste betekenis? Er zijn twee gegadigden: Joost Nuissl's Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben. Bijna vergeten maar, ook, zeer recent weer tot leven gebracht. Of toch Frans Halsema's Voor Haar? Ik zou 't niet weten. Want.. kun je kiezen tussen herinneringen?

En jij? Nog bijzondere nabeelden bij bijgevoegde muziek?

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 20 12 05 - 21:46]

Ligt 't nou aan mij of ...

Update, 21.52u: we doen 't weer. Zucht...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 20 12 05 - 18:20]

Blauwe ballen

Werkelijk geen id wat de intentie van de maker moge zijn, maar dat 't leuk gedaan is staat buiten kijf. Ook geen id hoe 'k eraan kom. 't Zal wel weer zo'n baard hebben; soit.

Gezellig muziekje, overigens. Voor tien seconden...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 18 12 05 - 17:19]

4T.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 18 12 05 - 16:26]

Christmasdisco @ eamel's


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 17 12 05 - 13:32]

Het wordt pas echt irritant als

je, na een hele week (alweer) non-internet, met smart op je modem hebt zitten wachten en na diverse TPG teasers ("we zijn bij u aan huis geweest en troffen niemand thuis") uiteindelijk op zaterdag je pakketje kunt halen en blijkt dat er niet inzit wat er in had moeten zitten ... ;-(

Argh!

(En die vibo? Lang verhaal en nee, hij was niet voor eigen gebruik bestemd. Vervelende was dat deze placebo volkomen vergeten was ;-))


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 12 05 - 13:19]

Non-post: En op de eerste dag schiep Hij..

Het Licht. Ok, Een religieuze eamel, die hadden we nog niet gehad. Sterker nog, da's een contradictio in terminis, maar als ineens daar zoveel licht zich door je gordijnen priemt, ga je toch twijfelen over meer-tussen-hemel-en-bladibla.. En Hij zag dat 't goed was.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 14 12 05 - 22:20]

Blanco, deel 369

Goed. Dan ben je weer online. En je hebt iets wat voor een weblogje doorgaat.

En nu?

(Nee. "Leuke stukjes tiepen" was niet 't antwoord wat ik zocht. Afwachten wanneer de inspiratie doorkrijgt dat ie weer mag..)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 11 12 05 - 17:28]

Bummer

Nee, geen dip. Geen internet ook. En dus verdomde lastig hilarische ende onderhoudende postjes te plaatsen. Kortom; voor de vaste lezertjes (ja, jullie twee): nog ff doorzetten.

Huishoudelijke mededeling: eamelnet@quicknet.nl is ook overleden. Dus vandaar dat je zolang moet wachten op een antwoord. Eind van de week hopen wij, eamel en alter-ego's, weer online te zijn.

Met vriendelijke groet,

Eamel.


Free counter and web stats