[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 01 06 - 23:56]

Partir IV

Ik zal je missen, 'stief'-dochter :-) Have fun en euh... leef elke dag of was 't je laatste!

Voor je 't weet ben je veertig ... ;-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 01 06 - 23:10]

Zetel in Superlatief

Ik. Ben. Verliefd!

*Voorstel; jullie een collecte, ik m'n stoelen. Iedereen blij.. ;-))

Tnx, Maanisch! Geweldige zaak!


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 28 01 06 - 18:15]

Als een koe

Gelezen op 1 of ander forum:

"Only dead fish go with the flow"


How true :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 26 01 06 - 23:21]

Retro @ eamel's; gordijnen

Iemand enig idee waar ik originele jaren-zeuventig gordijnen kan krijgen/kopen? 2e hands genoeg maar da's nu net niet wat ik zoek... Voor tips kunt u gebruik maken van de comment-functie. Dank.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 26 01 06 - 07:32]

Het Vlinder Effect

Wat is er gebeurd met de tijd tussen de opname van de foto van die kleine jongen, rechtsonder en die van linksboven? Toen, ergens in '69(?), nog onschuldig en bovenal onwetend over het lot wat hem te wachten stond. De paden die hij zou bewandelen en daar, waar hij terecht zou komen. Daar, op dat punt, waar hij zich af zou vragen: wat zou er gebeurd zijn als ...

Wat als hij destijds wel voor de Kunstacademie had gekozen? Was hij dan nu een zwaar gesubsidieerde 'kunstenaar' geworden, vechtend voor erkenning? Voor zijn bestaan? Of juist een gevierd artiest, geroemd op nationaal of wellicht globaal niveau? Wat als hij bij het toelatingsexamen niet zo z'n kont tegen de kribbe had gegooid ("Ik doe niet aan abstract!")?

Wat als hij destijds de verleiding van z'n eerste vriendinnetje had weerstaan en niet was bezweken voor haar emo-chantage ("Ik ga het huis uit; je kunt mee of je blijft thuis") om vervolgens veertien jaren lang (tevergeefs) samen te wonen en zo de kans op een gezinsleven aan zijn neus voorbij zien te gaan? Wat als hij en zij samen niet hadden besloten op die dag van dat WK een geldbedrag te lenen wat een beduidende stempel op de rest van zijn leven zou drukken?

Wat zou er gebeurd zijn als hij in 1996 zich niet bovenop het fenomeen 'computer' had gestort? Hoe zou een en ander verlopen zijn als hij op die zaterdagavond, ergens in augustus 1997, een andere bezigheid had gehad dan aan zijn pc te gaan zitten om het IRC te ontdekken maar in plaats daarvan naar de kroeg was vertrokken?

En tenslotte; waar zou hij zijn als hij op die trieste maandagmorgen, in het milleniumjaar, zichzelf geen toegang had verschaft tot het vacaturebestand van de Automatiseringsgids.nl?

Geloof me; ik ben blij waar ik nu zit. Overwegend prettig in mijn vel. Niet gelukkig, wel tevreden. Echter.. 't zal ongetwijfeld samenhang hebben met de leeftijd, zo nu en dan, als ik die foto weer 'ns tegenkom, vraag ik mezelf af; wat zou er gebeurd zijn als... ;-)


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 25 01 06 - 08:06]

Euh... euh..

"This site lets you search for a song, by tapping the rhythm of its words (lyrics). Let's say you have a song stuck in your head, and you don't know the name of it. Never fear! Load up our search screen, and try tapping the rhythm of the song on your space bar while humming the tune. Tap the space bar for each syllable that you sing. It's that simple!"

Stel; d'r hangt al geruime tijd een melodietje in je hoofd echter heb je geen flauw id wie of wat de componist of uitvoerende is. Wat te doen? Normaliter stomp ik dan persoonlijk m'n hoofd even flink tegen de muur maar er zijn andere manieren, zoals Song Tapper. Gewoon even het basisritme van de bewuste melodie door middel van je spatiebalk kenbaar maken, even wachten et voilຠde song.

Proefondervindelijk heb ik getracht Another One Bites The Dust van Queen te achterhalen. En laat ik je dit zeggen: het werkt voor geen meter... Nah ja. Na drie keer doorklikken. Maar ach.. 't idee is leuk.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 24 01 06 - 22:54]

Dialoog

Zij: "Zeg. Vertel me nou es... waarom ben je eigenlijk single? Ik bedoel; je ziet er leuk uit, hebt humor, 'n leuke baan, 'n eigen huis... Ik snap 't ff niet."

Ik: "Euhm... Al sla je me dood.. Ik heb geen idee... "

Ik heb echt geen id.

Of toch wel?


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 23 01 06 - 23:24]

365.149 - 2

365.149 voedingen/adapters liggen. Maar die van m'n scanner en/of externe HD natuurlijk weer niet...

Iemand nog een "DVE" output +12v === 3A, input 100-240v - 50/60Hz 1.2A, model - DSA-0421s-12 2 36 liggen?


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 23 01 06 - 21:02]

Non-post: Knappe knop

Werkelijk. Nu loop ik toch al minstens drie maanden ruzie te maken met m'n lichtknop op de overloop. Want nog steeds druk ik op de linkse als ik de rechtse moet hebben en andersom... Over annoying gesproken..

(Hm. Ik mag wel eens schilderen. Zo'n foto brengt meer aan 't euhm.. licht dan oorspronkelijk de bedoeling was)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 23 01 06 - 20:47]

Rikuichikishimoto

Nu we toch in de filmpjes zitten; tsjek out Riuichi Kishimoto's Animal Kingdom. 360° dierenweelde. Erg mooi gedaan...


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 21 01 06 - 12:44]

Jamie Lidell - Multiply

"This time I just want to present my daytime face" Lidell concludes, "to bring on something that people might want to play when they wake up in the morning, or at a barbeque. Music for a little living and a little loving."

Beetje raar manneke, die Jamie Lidell. Een raar manneke wat een beetje rare muziek maakt. Heb z'n clip wel eens op MTV voorbij zien komen en geloof me; die 's nog raarderderder. Zoals z'n laatste (hitje?): Multiply (het origineel). Doet beelden oproepen van de jaren zeuventig. Natuurlijk ver voor mijn tijd maar ik kan me er zo een voorstelling van maken. M'n vaste MP3-leverancier heeft alleen wat remix-jes in de aanbieding: die van Herbert (Herbert's Hoedown Bump - lekkerrrr), Hot Chips Rough Remix waar werkelijk geen brood van te bakken is en tenslotte Gonzales' versie, mijn absolute favo, in een melodieuze New Orleans uitvoering.

En toch.. ondanks z'n utter weirdness geloof ik dat meneer hitpotentie in zich heeft. We gaan nog veel van 'm horen... denk ik.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 21 01 06 - 12:06]

A13, middernacht

Agent: "Goeienacht. Alchoholcontrole."

Eamel: "Alweer? 'k Heb ook al moeten blazen bij een collega van u, half uurtje geleden.. "

Agent: "Dat kan. Grootscheepse actie. U weet hoe 't werkt?"

Eamel: "Euhm. Ja. Zoals ik al zei; bij uw collega. Hedenavond."

Agent: "Prima. Wilt U dan nu even blazen? U bent bekend met wat ervan U verwacht wordt?"

Eamel: "Euhm. Laat me raden; blazen?"

Agent: "Ja. U heeft dit eerder gedaan?"

Eamel: "Euhm. Nee. Vertel es... (zucht) "

*'t Bleek uiteindelijk in orde. Ik kon doorrijden. Net als daarvoor...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 21 01 06 - 11:38]

Nokia-imagedump Part III

F.l.2.r.:
*Last day of Samson hairdue
*Euhm... (of; het moet niet gekker worden)
*&*Waitingline R.W.
*Truck on fire
*Sunset


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 19 01 06 - 22:00]

Just another day at the office

Teardrop - Massive Attack[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 19 01 06 - 00:56]

Non-Post: Max. Bedroom 360°

Minstens twee weken heb ik erover gedaan. Bloed, zweet en tranen*. Maar uiteindelijk is 't toch nog, rekeninghoudend met m'n beperkingen, een echte slaapkamer geworden. Tsjek it out; eamel's bedroom 360°.

*Met dank aan M. en T. Zonder jullie had ik mezelf nog steeds een weg moeten banen... ;-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 18 01 06 - 23:04]

8 jaar - 12 dagen

't Is minimaal 8 jaar geleden; vakantie. Ik zou werkelijk niet meer weten hoe 't is. Vliegen, strandzitten, bruin worden en utterly niks doen. Diverse oorzaken liggen eraan ten grondslag. De belangrijkste is wel dat ik een leven diende op te bouwen. Maar nu... Ineens blijkt een misschien-meevaller een echte meevaller en de beslissing is gevallen (uiteraard weer es een dikke onder-voorbehoud).

Nu nog afwachten of 't logistiek voor elkaar te breien is. De locatie is in ieder geval bekend. En mijn leidinggevende nog overtuigen...

Me, myself and I. That's what counts. De rest; ongezien de tyfus. ;-p


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 18 01 06 - 22:39]

Ze zegt ...

Ze kijkt me aan en ze zegt;" Je bent als een vader voor me ... Ik hou van je... "

En stil werd ik het ...

Da's lang geleden....


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 18 01 06 - 16:10]

Major bummer

Zit je @$%!$#% driekwart van je aa-dee-vee dag op te offeren om je nieuwe kasten mooi sluitend tegen elkaar aan te krijgen, blijkt 't gewoon aan je huis te liggen...

(Suggestie van T.: lakmoestest-voor-schuine-huizen. Met skeelers midden in je kamer gaan staan en als je zonder hulp wegrolt, kun je voorzichtig stellen dat je vloer niet waterpas is. Tnx, T. Reuze hulp.)


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 18 01 06 - 09:22]

Finally!

"Macromedia Adobe Image & Web Suite

Includes:
Adobe- Acrobat, Illustrator CS2, GoLive CS2, InDesign CS2, Photoshop CS2 / Macromedia - Fireworks 8, Dreamweaver 8, Flash 8, Director MX, Freehand MX - Keygens; all the products listed above

This is a L.E.G.I.T. Release"


Oei... Wat is fout soms lekkerrrrr ....


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 17 01 06 - 22:55]

Ongeoorloofd schuin

Btw: wie heeft gezegd dat ineens al m'n olijke tekstjes cursief mogen staan? Nou?

Oplost: *knieltevennederigvoorTheGreatHan* ;-)

[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 17 01 06 - 22:51]

Gegeven (1)

Opvallend irritant: een snee in je tong. Au.

(Ja, Huey. Madd. Ik weet 't; "Je ken 't beter andersom hebben..")


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 17 01 06 - 06:25]

Creatief met Eamel; Argh II

Ik. Twee keer naar Ikea terug. Omdat volgens mij meneer de schroefjes vergeten is erbij te doen. En om nu de deuren naast m'n PAX-kast te zetten is ook weer zo'n zonde. Zegt de Ikea-mevrouw: "Meneer. De schroefjes zitten er gewoon in hoor. U moet ze over het hoofd gezien hebben..." Argh.

Doodmoe word ik ervan...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 16 01 06 - 07:51]

American Beauty

Gisteravond op tv. Hoewel smaak natuurlijk een subjectief begrip blijft is het in mijn ogen nog altijd één van 's werelds beste sfeerverfilmingen ooit; American Beauty. A-l-l-e-s klopt aan dit kunstwerk; het verhaal, het spel, de entourage, de acteurs, de soundtrack, de compositie, de zwartgalligheid. Zo vaak gezien en nog steeds ademloos diep onder de indruk...

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11(!). 12(!).


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 15 01 06 - 23:59]

Zucht ...

Zucht indeed. Goed nieuws, slecht nieuws. Who cares met nieuwslezeressen als Melissa Theuriau?

*gaatwederomineenhoekjezittenkwijlen*


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 13 01 06 - 08:08]

Got it!

Niet het origineel en ook niet uit Chicago. Edoch.. ;-) (Tnx, Ray!)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 13 01 06 - 07:55]

Dum spiro, spero ...

Over Simon, gebalde vuisten en anders geinterpreteerde echter perfect getime-de songteksten...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 07 01 06 - 12:46]

Flickr: The Art of Nudity

"We're still not really sure about why I decided to take this shot. Why do we do the things we do? Because we can? Because we like to test limits with one another? Because we can get away with it?"

Speaking of which; voordeel van nieuwe, hype-gevoelige media zoals Flickr is wel dat er opeens een nieuwe lichting van amateur-'kunstenaars' opstaat, welke, al dan niet met een artistieke vooropleiding, uitstekend werk weet af te leveren. Hoewel ik nog steeds van mening ben dat er nogal wat misverstanden bestaan omtrent de definitie Fotograaf (geef een willekeurig boerenlul een dure camera met macrolens en het meent zichzelf na twee foto's al te kunnen profileren als 'Artistiek Verantwoorde Fotograaf') zie je toch een tendens van mensen die verder kijken dan de macro.

De camera is slechts een middel om het beeld vast te leggen/vorm te geven. Niet het uiteindelijke doel. Let wel; ik pretendeer voor mezelf helemaal niets. Ik doe maar wat. Ik heb geen vooropleiding, geen dure camera en geen illusies. Maar waar ik wel feeling voor denk te hebben is de compositie.

Miek. By eamel.

Want de compositie bepaalt de balans in datgene wat je ziet; een foto, een schilderij, een menselijk lichaam. Het moet kloppen. Een mooie, prettige gevormde vrouw hoeft niet slank te zijn; sterker nog.. gezet is ok, zolang de verhoudingen kloppen. En wie kent er niet het schandalige duurbetaalde Red, Yellow & Blue? Ok, ook niet mijn smaak maar de compositie klopt wel!

Hoedanook. Er zijn weer andere die handig gebruik maken van hype's als Flickr. Zoals Softr ("Softr exhibits the best erotic images by Flickr photographers. No Baywatch-esque babes or "[what-have-you's] Gone Wild" for wankers. Men. Women. Men and Women. Women and Women. Men and Men. Just good, intriguing, food-for-thought-and-loins erotic art photography."). Een bonte verzameling van artistiek verantwoorde Flickr-foto's, gemaakt door de volstrekte amateur. En geloof me; er zitten absolute juweeltjes tussen. Als je er van houdt, that is...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 07 01 06 - 10:44]

02.00 uur

Ik kan er maar niet aan wennen; seksende buren...


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 06 01 06 - 22:21]

Door een andere bril...

Tja. Dan ben je ineens je bril kwijt. Die bril waar je niet alleen een soort afhankelijkheid voor bent gaan opbrengen maar ook nog 'ns een stevig image op gebaseerd hebt. En aangezien dat geval ook nog es flink richting de € 300,00 loopt qua aanschaf is het natuurlijk niet meer dan billijk om es te kijken of je werkgever hem wil vergoeden. Je zit tenslotte in zijn tijd fulltime naar zijn schermen te staren. Ging 't voor anderhalf jaar geleden nog van een leien dakje; tegenwoordig moet je zelfs bewijzen dat je ogen ook na werktijd slechter functioneren...

"Hallo *****, hij moet zich even tot zijn leidinggevende wenden (*****). Vervolgens is het aan hem om even te checken of deze bril inderdaad ook prive gebruikt mag worden en of hierover in het verleden wat op papier is afgesproken (ook in het geval van schade en/of vermissing/eigen schuld of toedoen). Aan betrokkene is het ook om aan zijn leidinggevende te melden waarom deze bril thuis ook gebruikt wordt en de omstandigheden waaronder de bril kaduuk is gegaan. Als de leidinggevende van oordeel is (al dan niet van een nieuw advies van de bedrijfsarts want blijkbaar wordt de bril niet alleen tijdens de dienst maar ook thuis gebruikt) dat er een nieuwe bril aangeschaft kan worden dan kan betrokkene wederom de gang naar de brillenwinkel maken. Ik stuur dit bericht in cc aan ****** en eamel. Grts, *******"

Zucht. Vroegah...


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 06 01 06 - 07:36]

Haar van Hem

't Blijft een Frappant Feit dat de vermindering van de hoeveelheid haar op 's eamels mans hoofd equivalent is aan de vermeerdering van de hoeveelheid haar welke uit zijn oren* groeit.

*Idem voor neus en aanverwante gaten.


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 05 01 06 - 22:14]

Weljaat

Ik heb al eens keiharde seks op mijn site gehad. En ook porneau schuw ik niet. Dit keer gaan we een stap verder. Vandaag zet ik gewoon, heel brutaal, anale seks op mijn homepage. Ik weet 't, 't is vreselijk gedurfd, maar 't credo hier is dan ook; live life on the edge (da's engels). Dus, een primeur, hier op eamel.net: anale seks. (Lijkt een rare naam, zo: Ana Leseks. Hm.)


Dat was 'm. Gedurfd, he?

[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 04 01 06 - 23:17]

@%#^@!

Damn. Ronduit damn. Heb je eindelijk je kledingkast gevonden (of nog beter; hij heeft jou gevonden) voor werkelijk een fantastische dumpprijs; heb je geen vervoer! 't Ding kost praktisch niks, echter bevindt 't zich op zo'n tweehonderd kilometer van je domicilie. En hoewel ik niet echt in het bezit ben van een smalbemeten auto, is zelfs deze vracht een maatje te groot.

De plaatselijke autoverhuurder blijkt de komende dagen geen bus in huis te hebben (en mocht hij dat wel hebben, verhuurt de bastard 'm alleen voor een hele dag. Knijpers zijn 't.). En hoewel ik Huey The Man erg dankbaar ben voor de moeite, die hij heeft ondernomen om mij te helpen is het ook hem niet gelukt. De aanbieder van de PAX-kast in kwestie dringt aan op een snelle afhandeling en dus zweet ik peentjes.

Iemand in het bezit van een ruimbemeten bus en de intentie een ritje te maken van Lelystad naar 't Rotterdamsche? Onkosten worden vergoed. ;-)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 02 01 06 - 21:58]

Neeneco

Pff. Amper de kachel aangehad en nu al een maandtermijn van € 584,-

Glup...

("Ja, Hr. Eamel, we hebben uw termijn geschat op basis van het verbruik door de vorige bewoner, aldaar...." Waarop ik me vervolgens afvraag hoe iemand zulke stookkosten voor elkaar krijgt. Ik heb nog geen wietplantage kunnen ontdekken op zolder. Uiteindelijk hebben 'we' de termijn alsnog omlaag gekregen naar een schamele € 149.00. Schattingen; altijd link... )


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 02 01 06 - 07:04]

Non-post: Een goed begin...

In het kader van het thema 't Zijn De Kleine Dingen Die 't 'm Doen het volgende postje: eamel is een blij mens. En 't jaar is nog maar amper begonnen. Allereerst bleek mejuffrouw Videoland bijzonder mild gestemd te zijn toen des Eamel's 24-uur te laat een drietal dagfilms inleverde ("Ach, weet U wat? 't Is de eerste dag van 't nieuwe jaar. Laat maar zitten. De Beste Wensen, hoor!"). De scheet.

Het werd pas een regelrechte GoedNieuwsshow toen eameltje gistermiddag, na een periode van bijna een jaar 'kwijt' (?) z'n fietssleuteltje ontwaarde in de binnenzak van een langvergeten zomerjas. Oh, jubel. De sleutel van een ooit-best-wel-dure-tweewieler! Wellicht een Teken van Hogere Goden om eens vaker de benen te strekken..

Hoedanook. Mocht dit representatief zijn voor het komende jaar teken ik ervoor. Verder niet van belang voor u, lezert, maar desalniettemin vooralsnog een prettig begin.


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 01 01 06 - 13:13]

Schoon!

Waanzinnig! Spectaculair! Muzikaal! Feest! Resumé; kan oudjaarsavond nog beter? ;-)

Btw: iemand m'n specs nog gevonden in de feesttent?


Free counter and web stats