[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 25 02 06 - 16:39]

Onder/tussen

Nu we toch bezig zijn; er is nog iets wat me dwars zit. In vervolg op onderstaande post, dat ik ijdel ben is nu klaarblijkelijk wel duidelijk (en, zeg nou zelf; een moderne metroman kan niet zonder) besloot ik me, na alle ellende, naar de zonnebank te begeven.

Mede op aanraden van haar ("... Ik zou maar lekker onder de zonnebank gaan liggen! ...") en van de verkopende partij destijds, ben ik dus onder de zonnebank gaan liggen. Wel, ik kan u melden dat dat geen succes is gebleken. Want:

A. Je wordt er niet bruin van.
B. Het past allemaal niet.
C. Het is er erg stoffig.
D. Je dient jezelf over de schaamtegrens heen te zetten om je buren te roepen zodat zij derhalve jou uit je benarde ende beschamende positie kunnen bevrijden.

Kortom; luister niet naar haar van Saar. Foute boel.

(Aanvulling: die bult bovenop eamel is niet een gevolg van ontharingscreme, ook geen eerste poging tot tiet-aanwas. Nee, da's gewoon mijn vreselijk brede borstkas. Ik weet 't; 't is een gave. Handtekeningen kunt u bekomen via de mailfunctie dezes.)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 25 02 06 - 14:47]

Veet-victim

Er moet me even iets van het hart; ik scheer me. Daar. Althans; met zo'n tube. Of meer met de inhoud ervan. Dat vind ik hygiŽnisch. Bovendien versterkt het een vermeend erotisch effect. Mits je daarvan kunt spreken in de context van een veertig-net-wel-net-niet-lichaam. Hoedanook, kom maar op met die comments. Het interesseert me echt niet wat de algehele opinie is omtrent zichzelf ontharende mannen. Nu is het niet zo dat ik me kan scharen onder de categorie smoothies. Daar heb ik niets mee. Er moet op de juiste plaats wel haar zitten. Jawel. Een echte vent heeft nou eenmaal minimaal negentien borstharen (of twintig, zoals hedenmorgen bij mij het geval was. Tot mijn niet geringe teleurstelling bleek het echter een verdwaalde schaamhaar. Nah ja, beter daar dan in m'n Senseo.)

Enfin. Ik bleek laks. Bedacht me dat die waarschuwing op de verpakking ("Absoluut niet langer dan zes minuten op de huid laten zitten!" of iets in die strekking) wellicht bedoelt was voor naÔeve schaamstreekscherende vrouwtjes maar toch zeker niet voor een ik-heb-dit-wel-vaker-gedaan-dus-wie-ben-jij-om-mij-te-vertellen-dat-ik-dat-niet-zelf-kan-uitmaken-man? 15 minuten later bleek het leed geleden. De handel stond in de hens. Blussen hielp niet, hooguit negeren. En nu, vier-entwintig uur later is het al niet veel beter. Maar gelukkig; buiten het feit dat ik wat moeilijk loop en dit berichtje staande tot u is gekomen omdat zitten uit den boze is, kan ik meedelen dat 't alweer enigszins gaat.

Ik kan u dus bij deze proefondervindelijk adviseren; ontharingscreme dient zich niet langer dan zes minuten op de huid te bevinden. Of ge moet een masochistische ontharingsfetisj hebben. In dat geval zou ik 'ns vier-entwintig uur proberen. Kickuh, man. Au.

Update, 25/02 15.32u.: En vooral (lees: v-o-o-r-a-l) geen zonnebank eroverheen... (_*_)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 23 02 06 - 23:03]

Missing her ...

I hate it. Even more to admit it.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 23 02 06 - 21:32]

Vogelgrap II

Huishoudelijke Mededeling:

Wegens vogelgriep zal de Donald Duck voorlopig niet verschijnen.

(Ik weet 't; vreselijk flauw. Ik heb 'm dan ook niet zelf bedacht.)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 23 02 06 - 21:23]

Spanningloos

Honderveertig gig's aan mp3-albums (alba?). Honderd gig's aan full-length-hard core-Asian-les bian-&-buk kake-porneau.

En ik? Ik ben de adapter kwijt...

(Snik. 'k Ken wel jankuh)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 21 02 06 - 06:56]

Mea Culpa

IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET! IK KAN HET NIET!

IK KAN HET NIET: stoppen pauzeren met loggen... ;-(

Enda'sjullieschuld.. ;-D


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 18 02 06 - 12:25]

Pauze zoveel; Getting a Life

In het verlengde van/als vervolg op onderstaande post heeft de directie van eamel.net besloten (wederom) een pauze in te lassen voor wat betreft het webloggebeuren. Niet alleen vanwege een chronisch gebrek aan interactiviteit voor wat betreft de comments (kennelijk nodigen gedane postjes niet uit tot het gebruik maken van die functie) maar blijkt er IRL een algehele opleving van eamel's sluimerende interesses c.q. activiteiten zoals daar zijn een sociaal leven, het lezen van al-dan-niet-literatuur, fotografie-opleidingen, (salsa-)danslessen, het beraden op een nieuwe lay-out dezes of slechts het algeheel ontsnappen aan het dwingende karakter/de statistiekenterror wat het hebben van een weblog met zich meebrengt.

Kortom; niet nieuw, wel logisch. Een (kort?) pauzerende eamel. ;-D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 18 02 06 - 11:17]

Non-post: Middle-aged madness

Geen id hoe 't komt maar als de rest van dit jaar mijn veertigste levensjaar zich net zo gaat profileren als de eerste vijf maanden dat deden, kon dit wel eens mijn jaar worden...*

Ter info. :-)

*Korrektie: zo, goed, Han? ;-D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 02 06 - 22:49]

Easteregg-ed

Zoek hier op 'konijn' en guess what ...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 15 02 06 - 22:39]

Neonasi

Ondertussen loop ik al bijna een week meer wel dan niet rond op rijstkorrels. Ik wist dat ik er een paar kwijt was, die donderdag..

't Is een rijstcomplot, zeg ik je.


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 13 02 06 - 22:48]

Valenmijn

Eamel:"Eamel?"
Eamel:"Hmm.."
Eamel:"Je weet wat ik van je denk, zo nu en dan, hŤ?"
Eamel:"Hmm..?"
Eamel:"Dat je zo nu en dan een vreselijk narcistisch, cynisch, egoÔstisch en verbitterd lui manneke bent wat zich met een grote bek denkt te moeten manifesteren?"
Eamel:"Euh..."
Eamel:"Dat je nooit wat ontwikkelt, vanalles roept en nooit echt wat onderneemt? Dat je zo nu en dan vreselijk lomp uit de hoek kan komen? Dat je in feite een lul bent?"
Eamel:"Oh.. "
Eamel:"Hier. Voor jou. Giph. Voor Valentijn. Omdat je desondanks en ondanks alles best wel een aardige gozert bent. Kom: laat me je omhelzen... "
Eamel *plinkteentraanweg*


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 12 02 06 - 23:21]

Gezocht/Wanted!

Heel erg gewild door ondergetekende, in het kader van de seventies-revival in Huize Eamel (zolang het maar B&O, wit en werkend is):

(Btw: deze mag ook. Zie criteria ;-D)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 12 02 06 - 09:53]

Nabeeld: Amsterdam 11/2/06


BelovedBig BrotherPigeonizedPub De DoelenWaterlooplein: vintage-but-no-curtainsNon-Classified jacketOverwhelmedModern RembrandtMcDonalds' conscienceFramedTolerated insults


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 10 02 06 - 21:05]

Catpost: Verval

Diagnose: Schildklierkanker.

Negen plus 1, Mike. We gaan nog even door in blessuretijd...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 10 02 06 - 06:57]

中文圖書館

"Feng Shui is een manier van plaatsen van objecten in een ruimte zodat de mens in harmonie komt met zijn omgeving en een natuurlijke steun ervaart in de ruimte waarin hij woont en werkt. Feng Shui is een 3500 jaar oude wetenschap met zijn oorsprong in China. Letterlijk betekent Feng " Wind " en Shui " Water ".

Op zich al een hele tantaluskwelling om deze mens in harmonie te krijgen met z'n omgeving maar 't is al helemaal een sisyfusarbeid om 't zo te houden...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 09 02 06 - 21:29]

Zelf bedacht

Moslim na de maaltijd.(Ik weet 't: b-r-i-l-j-a-n-t. 't Is een talent.)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 09 02 06 - 21:19]

Opgelet: euhm.. tijgers?

Ha! En jullie dachten iets bijzonders in handen te hebben?

Nee, dan wij. Een heus euh.. tijgerbord. Ok, 't is niks en wordt daarom niet gejat. Maar 't is wel weer eens wat anders..


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 09 02 06 - 20:42]

MacBetty

Niet helemaal; ik mag Ďm niet mee naar huis nemen.. ;-)
eamel (link) - 16 Juli '05 - 08:54

Wrong!

She's here. 2 Stay.

(Sorry. Boys 'nd toys. ;-D)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 06 02 06 - 21:06]

Terminalamp

eu∑tha∑na∑sie (de ~ (v.))
1 het op hun eigen verzoek bewust doen eindigen van het leven van patiŽnten keukenlampen die ondraaglijk en uitzichtloos lijden => vrijwillige levensbeŽindiging

Kismet. Anders kan ik 't niet omschrijven. Zit ik net naar 1 of ander itempje van RTL4's onvolprezen Nieuwsbulletin te kijken over euthanasietoerisme naar Zwitserland, word ik ineens opgeschrikt door een enorme t*ringherrie: blijk ik in het bezit te zijn van een suÔcidale keukenlamp. Quelle une timing.

Ik vroeg me al af waarom dat ding zo goedkoop was...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 06 02 06 - 18:07]

Mozes en de Berg

"Bedankt voor je inschrijving voor een opleiding bij de Nederlandse Fotovakschool."

En weer een stap verder. In de goede richting, that is. Gezien het feit dat men hier besloten heeft de lol chirurgisch te verwijderen uit het begrip arbeidsvreugde wordt het tijd zelf actie te ondernemen. Te investeren in m'n eigen toekomst. En dan ga je bij jezelf te rade: wat vind ik nu echt leuk om te doen? Je werkt je denkbeeldige lijstje af en komt vervolgens daar, waar uiteindelijk al je interesses samenkomen: vormgeving. En dan met name de fotografie.

Niet de huis-, tuin- en keukenfotografie maar 't echte werk. Vakfotografie. Jawel. De komende vier jaar zal ik, uitzonderingen daargelaten, dienen te investeren. Geen zaterdag meer vrij, maar oh: ik heb nog nooit zo graag een vrije dag opgeofferd...

[ zelfrelativeringsmodus ] Ach. Wie weet word ik wel een flutfotograaf. Maar dan wel eentje die 't erg naar z'n zin heeft; 't doen van zijn ding ;-D [ / zelfrelativeringsmodus ]


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 06 02 06 - 00:56]

Gij zult niet ...

Gristenen mag je in Nederland beledigen. Behalve als 't om m'n moeder gaat. Dan weer niet. Ze slaat je, zoals 't een ware gristen betaamt, om de oren. Met den bijbel. Neonazi's zijn ook toegestaan, behalve als 't over joden gaat. Joden sympathiseer je. Vanwege een traumatisch verleden. Maar een holocaust ontkennen mag weer niet. Maar dat terzijde.

Gristenen zelf mogen een koopzondag verbieden. Athans, onder morele druk heet dat dan. Want de dominee heeft gezegd:"Gebod 4: Gedenkt den sabbatdag, dat gij dien heiligt. Zes dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen; Maar de zevende dag is de sabbat des HEEREN uws Gods; dan zult gij geen werk doen, gij, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienstknecht, noch uw dienstmaagd, noch uw vee, noch uw vreemdeling, die in uw poorten is.(..)

En dus mag deze non-gristelijke dienstknecht medemens ook geen koopzondag, want 1 voor allen, allen voor 1. Wij niet; jullie ook niet. Zo is dat. Btw: van de katholieke gristen mag je, als je de bijbel interpreteert op hunner manier, geen afgoden hebben ("Gebod 2: Gij zult u geen gesneden beeld, noch enige gelijkenis maken, van hetgeen boven in den hemel is, noch van hetgeen onder op de aarde is, noch van hetgeen in de wateren onder de aarde is.") . Behalve als 't Jezus heet. Al es een katholieke kerk van binnen bekeken? De Albert Kuijp is er niks bij...

Marokkanen mag je stigmatiseren. Nou, oke, 't mag niet maar 't is oogluikend toegestaan. Idem geldt voor Palestijen. Saoedie's. Of whatever. Maar hun (af-)goden niet. Want Petrus Mohammed is geen terrorist, maar een fictieve figuur. Maar een Irakees mag ondertussen wel een romp scheiden van het europeesche hoofd wat daar aan vast zit/zat. En dan 't liefst volledig multi-mediaal in DIVx, 24-uur per dag online via een of andere pro-jihad website. Want dat kwetst de blanke man niet. Behalve zijn familie dan. En dus is 't toegestaan.

Je mag niemand slaan. Behalve een corrigerende tik, opvoedkundig verantwoord. Dan weer wel. Wel onder voorwaarde dat, als je moslim bent, 't je vrouw is. En ben je westers; je kind. Anders niet.

Je mag je ook laten beroven (nah, ja, 'mag' is een groot woord, maar 't komt voor) maar eigen rechter spelen is nog veel erger. Terugslaan/schieten is namelijk verboden. (Nog erger; een foto van de winkeldief in kwestie in je etalage ophangen mag ook niet; dat schendt namelijk de privacy van de persoon in kwestie. Pe-lease.)

Je mag cartoons maken. Behalve als 't iemand kwetst. Of maatschappij-kritisch is. Dat mag dan weer wel van de wet maar niet van 't geloof. Want Allah's gonna get you. En anders de islamitische medemens wel. Want Allah is groot maar kan niet alles tegelijk. Net als God, overigens. Die kan ook veel maar idem niet alles. Wel een hele aarde creŽeren met een zelfdestructieve mens er in, maar niet voorkomen dat je buurman aan kanker overlijdt. Dat truukje schijnt Allah ook nog steeds niet onder de knie te hebben, overigens.

Eigenlijk wil men ook geen burqa's. Of hoofddoekjes, want dat zijn tenslotte gewoon mini-burqa's. En 't dragen van textiel, anders dan reguliere kleding, riekt naar een uiting van geloof. En dat mag niet. Okay, een burqa kun je je dan nog een voorstelling bij maken (of eigenlijk niet), want je ziet niet of 't de Marokkaanse medemens is of een willekeurige suÔcidale bommenlegger. Dus wil men 't verbieden. En dan gelijk 't hoofddoekje ook maar. Want waar rook is, is vuur.

Kortom. Alles mag. Maar eigenlijk mag niks. Je mag met twee maten meten maar eigenlijk niet. Want dat kwetst hoogstwaarschijnlijk iemand. En dat mag weer niet. En mag 't wel van de wet, zorgen we zelf wel dat 't afgestraft wordt. Hoewel dat niet mag ...

Resumť: heeft ooit iemand er bij stil gestaan dat 't hier nog steeds om een 'geloof' gaat? Ofwel: niet wetenschappelijk bewezen. Geen feiten maar veronderstelde (non-)fictie. Of zeg ik nu iets wat niet mag?


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 05 02 06 - 22:39]

Ping

Don't u hate it als er, zomaar uit de middle of nowhere, een geluid uit je pc-speakers komt wat je niet-nada-njente kunt plaatsen?

Ik word net getergd door een plain 'ping'. Tot drie keer toe. Geen Skype-ping, geen MSN-ping, geen mail-ping. Gek van. Ik hate it when it does that...

(Off-record. Les 1: combineer zoveel mogelijk engels-nederlandse woorden in zo weinig mogelijk text)


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 04 02 06 - 19:40]

Cold news/Hot lips

Iemand al eens opgevallen dat slecht nieuws een stuk dragelijker wordt als Iwris Kelly 't voorleest?

Damn. Ik zou er bijna mijn liefde voor Angelina voor opgeven...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 02 06 - 01:19]

Schvnngn

Zonder woorden. Bijna.


Along The WatchtowerSave WaterRocked: structured chaosSave HavenStrings Attached


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 03 02 06 - 12:59]

E=Mc2

Stelling 1: Het veronderstelde komische effect van een halve liter olijfolie op je keukenlaminaat is zwaar overgewaardeerd en derhalve te verwaarlozen.

Stelling 2: Er bestaat een gerede kans dat, als men, gevoedt door een penetrante lucht, het vermoeden heeft dat er ergens in huis een fecaliŽndump heeft plaatsgevonden door een miauwende haarbal, dit dan ook daadwerkelijk is gebeurd. :-(


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 02 02 06 - 14:15]

YabYum @ Home

Ter uwer informatie kan ik U meedelen dat mijn dekbed wederom is voorzien van een tijgerprinthoes inclusief bijpassende kussenslopen.

Fout. Fouter. Eamel.


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 02 02 06 - 13:28]

Oh, My God: What Have I Done?


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 02 02 06 - 09:51]

Rack of Bones

Shoot me in a camel's butt, maar euhm... ik heb een probleem met de esthetiek hier. Ofwel; ik kan het niet mooi vinden. Doe mij maar de schoonheid van een randje vet....

Is er sowieso een doelgroep voor?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 02 02 06 - 09:29]

Eamel's Review: Munich

Conclusie: de naam Steven Spielberg staat niet meer garant voor datgene, wat hij onsch een decennium geleden heeft voorgeschoteld: action-packed, onderhoudende en vernieuwende kwaliteitsfilms.

Het waarom; door omstandigheden was ik te laat voor die hormonale ende haantjesfilm Jarhead, wat ons dwong voor Plan B te kiezen: Munich. Of hoe een trailer zoveel spannender is als de film zelve. Leuk voor een zondagmiddag-nothing2do-en-de-rest-van-het-Videolandse-assortiment-heb-ik-al-gezien-dus-blijft-deze-over. Minimaal twee- en een half uur conversatie's, sferen en lokaties met zo nu en dan een bommetje hier en een traantje daar. Geen dino's, geen E.T.'s, geen A.I.'s. Nothing. Kortom; major bummer.

(Sterker nog; ik begrijp er nog steeds geen ene kl*ten van)

Niet aan te raden. Ik heb gezegd.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 01 02 06 - 08:34]

Soms ...

Maar steeds vaker.

(And I Hate It)


Free counter and web stats