[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 28 03 06 - 08:21]

Music & Moods: Fout, Fouter, Herb

Als er iets is wat ik me kan heugen uit m'n jeugd (uiteraard nog niet zo lang geleden), is 't wel de platenkast van Deit. Hoewel ik destijds nog geen notie had van muziekstromen (wist ik veel dat Chet Baker onder de noemer Jazz viel. Of Dizzy for that matter), wist ik wel wat me aansprak. En op 't risico af voor de zoveelste keer naar m'n kamer gestuurd te worden wegens inbreuk op zijn platen-privacy (of eigenlijk; slordigheid mijnerzijds en 't vinyl vergeten in de hoes te doen) jatte ik weer eens een juweeltje uit z'n collectie.

Een van die juweeltjes destijds was in mijn ogen Herb Alpert & The Tijuana Brass. Toen erg hip, later ernstig belegen ende oubollig volgens de toen geldende norm. Maar zoals alles wordt ook de term Smaak eens in de zoveel tijd door de remix-mangel gehaald en ontstaat er wonderwel een prettig retro-deuntje van weleer (ok, die zin klopt voor geen meter maar klinkt jottum).

En zo kwam ik vanmorgen ineens Herb Alpert & The Tijuana Brass' Whipped Cream & Other Delights Rewhipped tegen; ik moest gewoon even een traantje plenken. En dus leek het me een goed idee om fluks dit stuk melancholie met jullie te delen. Voordat 't weer oubollig wordt, zeg maar.. (Ok, i admit; een uur is net lang genoeg om de trompetjes je neus niet te laten uitkomen).

Genietsuggestie: zwoele zomeravond. BBQ. Vrienden. Sfeer. Geen dank.

May I Present: Whipped Cream & Other Delights Rewhipped (right column; middle)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 28 03 06 - 07:02]

Teletijd

Allemaal leuk en aardig en zo, hoor, die zomertijd. Maar kan er iemand mij vertellen hoe ik in Godsnaam die tijd van teletext gelijk krijg?!?

(Of is die erg flauw?)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 26 03 06 - 23:31]

It Libben is in Roas

Hoop dat jullie weekend net zo vruchtbaar was als de mijne... ;-D


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 25 03 06 - 19:50]

FVS - Day One

Oh, What Fun We Had! (Binnenkort meer)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 25 03 06 - 08:25]

Watwasis. Watiswas.

Het is zover. Uw eamel gaat terug. Terug naar school. Vandaag. Twee- en twintig jaar geleden voor 't laatst. Resumé: waar zijn in godesnaam die jaren gebleven?

En die foto? Ach.. 't blijft natuurlijk zaterdag-wasdag.


~is was~


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 22 03 06 - 18:28]

WebstatsFuckU; De Oplossing

Voor al diegene die, net als ondergetekende, zich niet wil laten intimideren door de pop-upterror van WebstatsFuckU maar toch z'n/heur zorgvuldig opgebouwde statistiekje-historie wil behouden is er nu een simpele doch zeer doeltreffende methode: uitschakeling van het javascript (geldt overigens niet voor webstreepjeloggers).

Tsjek hier. Jouw code op de plaats van < jouw code hier> en klaar is Piet. (Dat je vervolgens de hele handel in je index pagina prakt, hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen :-)) Webstats: fuck u.


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 21 03 06 - 23:42]

WebstatsFuckU

Bij de tweehonderduizend hits gaat ie er uit; WebstatsFuckU. Helemaal zat, die irritante pop-ups. En waarom bij dat getal? Geen id. Mooi rond getal?

(Btw: jou ook opgevallen? Die vreselijk annoying taalfout? ".. die aan onze enquete deelneemden... " Jezus. Da's minstens zo erg als een pop-up...


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 21 03 06 - 06:31]

K-k-k-koude Lente

With all due respect maar euhm.. voor een lente vind ik 'm verrotte koud.

Dat 't ff gezegd is...

(TERRASJES WILLEN WE! ZOMERKLEDING! ZWOELE LENTEAVONDEN!)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 20 03 06 - 21:57]

iWhat?

Geen wonder dat 't ding zo populair is...
(18+. Or something like that)

[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 20 03 06 - 07:15]

Gone with a poof

Werkelijk de meest briljante inval had ik. Voor een post. Dat moest wel lezertjes trekken. De teller zou weer omhoog schieten.. meer nog als toen. Ik zag het al helemaal zitten. Geinterviewd door alle landelijke media; SBS, Telegraaf, NieuwNieuws, Netwerk, Man bijt Hond....

Tot de wekker ging...

En ik ineens, zonder vooraankondiging, het idee kwijt was waarmee ik mijn ticket to fame zou behalen. Ik herinner me nog iets van de woorden 'links' en 'rechts'. En 'kwalijke praktijken'. En 'eenbenige, pygmee-lesbiennes van slechts 1 meter hoog'. Maar dat was het. De hele context kwijt. Net als de clou. Major bummer. Oh, geloof me: ik heb 't nog geprobeerd; zeven Senseo's Extra Dark (twee pads per keer) alsmede een slof sigaretten. Helaas...

Kortom; dit wordt weer zo'n maandag. Uw eamel gaat wederom vandaag als een grijze muis op in de grijze massa. C'est la vie. Conclusie: klokradio's zijn killing voor de creativiteit...

Ik wens u een bijzonder genoeglijke maandag toe.


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 19 03 06 - 22:35]

Optical Terror

Ik weet niet hoe 't met jullie staat maar ik was blij toen ik m'n balletje kwijt was. Oh, Jubel! Nooit meer van die vieze vette korsten in het binnenste van m'n muis, die je er dan weer met een schaar moest uitwrikken opdat het balletje weer deed waar ie voor aangenomen was (die twee zwarte wieltjes gingen nog wel maar die witte; argh!). Want nu, nu hebben we de optical mouse. Wat een vinding!

Elk voordeel heb z'n nadeel zou die voetballer wel gezegd hebben want wat blijkt; de optical mouse pointer heeft een eigen wil. Elke keer als ik met m'n tong, lekkend uit m'n bek het meest precieze werkje op m'n pc uitvoer (Lees: kaders leggen in Photoshop. Of de winnende tekening maken in iScetch.) besluit de pointer (aanwijzer voor Ollanders) spontaan naar de andere kant van het beeldscherm te verhuizen. Zomaar. In a blink of an eye. Zonder aanleiding. Pats, sjoef, hup naar links. Mij achterlatend met een half bekaderde foto, een nutteloos bekwijld toetsenbord en/of een dikke zwarte lijn-die-er-niet-hoort in iScetch. En natuurlijk werkt een ctrl-z niet in dit soort gevallen. Of zoals men pleegt te zeggen, daar waar ik vandaan kom: 't Is kudt en 't blijft kudt. Gewoon slikken en weer doorgaan.

Donkere muismat, lichte muismat; ik heb alles al geprobeerd. Desalniettemin weiger ik toch terug te gaan naar de bal. Want als ik ergens een hekel aan heb is die ranzige vettige korst uit die muis te frunniken. Gadverdamme.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 19 03 06 - 20:23]

Delfts Detail

Zomaar een zondagmiddag. In een stad, wat zich waarschijnlijk één van neerlands mooiste steden mag noemen: Delft. Grauw, oud en koud.

Goed gezelschap, een camera, een Urthel-tussenstop-in-bijna-stamkroeg en bourgondisch eten. Wat wil een eamel nog meer?

En die sfeer...


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 17 03 06 - 22:21]

Kafka

"Als een woning of tuin aan een openbare ruimte grenst, zoals een wasruimte of zwembad, is roken verboden. De verordening verbiedt het roken op alle openbare plekken, ook in de open lucht, zoals parken en terrasjes van horecagelegenheden. Rokers moeten op een afstand van zes meter blijven."

Begin van het einde?


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 17 03 06 - 21:20]

Hè, bah...

Vervelend ...

(PREPARE, Gij Onwetenden! ;-D)


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 17 03 06 - 06:55]

Tom "What's Up, Doc?" Egbers

Ligt 't nou aan mij of spreekt Onsch Tom Egbers tegenwoordig met een Bugs Bunny-iaanse tongval?

Aanvulling, 20.02u.: Er is kennelijk enige verwarring ontstaan omtrent een vermeende connectie tussen de hierboven gebezigde vraag en de zich daaronder bevindende spreukentegel (teukenspregel?). Ik kan u gerust stellen; die is er niet. Gelukkig. Kunnen we weer met een gerust hart gaan slapen (en morgen gezond weer op, natuurlijk).


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 15 03 06 - 15:06]

Timed Suck

Ik denk dat 't wel veilig is te concluderen dat 't geen zin heeft te wachten met stofzuigen zolang de stekker ervan zich in een tijdschakelaar bevindt.

Dusss.. wat zal ik de komende drie uur es ff doen?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 15 03 06 - 12:38]

@ The Club

Eamel in action vanuit Aup's perspectief...

(Click here 4 the big one)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 15 03 06 - 08:55]

Itsybitsyspider

Kijk. Dat was meneer IKEA even vergeten te vertellen; uit bananenbomen groeien kennelijk niet alleen bananen maar ook drie miljoen itsybitsyspinnen, ready for take-over. Mijn halve kantoor is vergeven van dit jonge grut, spinrag van voor naar achter, van links naar rechts. Dat wordt stofzuigen... (ja, ik weet 't: sok erin)

Zou ik 'm nog kunnen ruilen, die boom?

(Ja, Han; 't is me bekend.. d'r zit een haar op de lens ;-D)


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 14 03 06 - 07:16]

Popuptestje

Kan 't nog gekker?

(click image)

Btw: commentfunctie hersteld, stelletje eamelders :-D

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 13 03 06 - 07:39]

Lang leve de Dood

Er is niets zo op-de-feiten-drukkend als een onverwacht bezoek aan een zonovergoten kerkhof op zondagmiddag. In het kader van een foto-opdracht ("Schiet plaatjes op diverse manieren, dus onderbelicht/overbelicht e.d.") besloten maat Ray en ondergetekende om eens af te wijken van de traditionele stads- en dorpsgezichten en ons te begeven op een van Rotterdam's grootste begraafplaatsen, Crooswijk. Oorspronkelijk had ik de stille hoop dat het slecht weer zou zijn, want er is niets zo sfeervol op een zwart-wit foto als een kerkhof-in-de-regen. Mooie lugubere foto's van donkere kruizen, zware regenval en diepzwarte schaduwen.

Tot mijn niet geringe vreugde moest ik constateren dat zo'n laatste rustplaats in de zon z'n charme niet verliest. Integendeel. Het was er sfeervol, zelfs warm op zeldzame momenten. Wat door-zon-verwekte-schaduwen doen met zo'n sfeer is alleen maar met beelden aan te geven. En zo geschiedde dat we al spiedend over Crooswijk's begraafplaats liepen. In eerste instantie om fantastische details te vereeuwigen echter verwerd dit al gauw een soort langdurige mijmering. Want je leert nergens zoveel over de mens als daar, op een kerkhof.

Graven, waarvan de 'bewoner' door een noodlottig ongeval uit het leven gereten was. Hele oude mensen. Hele jonge. En bij die laatste categorie gebeurde het dat ik van mijn stuk raakte. Ikzelf heb, zoals inmiddels wel bekend, jammergenoeg (nog) geen kinderen. Maar die mini-grafjes deden me solidair zijn met de ouders van het overleden kind. Kinderen, gestorven nog voor dat ze het licht hadden mogen aanschouwen. Kinderen, overleden tijdens of net na de geboorte. Maar ik werd nog het meest geraakt door het grafje van ene Chantal. Chantal heeft maar twee jaar mogen worden. Een foto liet zien dat Chantal een ontzettend goedlachs kind leek. Onder de foto zo'n speelgoedtreintje, waarvan elke wagon een letter vormde van haar naam. Ballonnen, foto's, teddyberen en een zee van, al dan niet echte, bloemen. Chantal lag daar nog niet zolang. Ik heb in stilte staan janken tot Ray zich afvroeg waar ik bleef...

Praalgraven, uitgevoerd in duur marmer tot slechts stenen, verweerde platen, met versleten inkepingen, onleesbaar. Een overwoekerd kindergraf wat kennelijk sinds een aantal jaren niet meer bijgehouden was ("Waarom niet? Hebben de ouders een ander kindje gekregen? Of leven ze zelf niet meer? Of is 'Max' gewoonweg vergeten?"). Van dure, uit marmer gehakte beelden tot kleine, gebroken servieskopjes met alleen maar het opschrift; Papa. Wat me, na Chantal, nog het meeste raakte was dat ene grafje met slechts een nummer. Onder het nummer alleen maar wat Duplo-blokken en een speelgoedautootje. En dat was 't. Exit kleine John/Jane Doe.

En ineens besef je je dat je 't niet zo slecht hebt. Je relativeert even stevig die vechtpartij in die kroeg van gisteravond ("Jongens, waar maken jullie je in Godsnaam druk om?") en de sores van je werk. En hoewel de uitdrukking "Ik ben een gezegend mens" me zo onderhand m'n strot uit komt, kan ik stellen dat er niets meer op z'n plek was dan dat. Want ik.. ik ben een gezegend mens.

(Foto's volgen. Want analoog is analoog, weet je :-))


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 11 03 06 - 09:39]

Herverherbouwing

Ter uwer informatie; mocht u enigszins opgeschrikt worden door een fucked-up lay-out dezes; dat kan. Uw eamel is bezig. Frutten bij gelegenheid. Dus commentaar (Xan..Zucht; iedereen) kunt u achterwege laten. Het is slechts experimenteel...

Update, 11:48 u.: Gelukkig. Geen geduld hiervoor :p


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 11 03 06 - 08:43]

Brrrr

Ben ik nou de enige die met angst en beven een PVDA regering tegemoet ziet? Of kunnen we concluderen dat slechts het hurende deel van de nederlandsche bevolking een stem heeft uitgebracht op die glibber van deze kwalijke partij?

Ik hou m'n hart vast...

(En ja, ik ben mij ervan bewust dat men de hypotheektrentebeperking (40 punten) pas wil toepassen zodra de bovengrens van vier ton is bereikt. Maar zodra 't hek van de dam is ... )


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 09 03 06 - 00:35]

Oh, jubel. Not.

Stel. Je vindt per ongeluk een cd terug waar een flink deel van je verloren gewaande foto-collectie opstaat. Jij driftig aan 't kopieren tot je vervolgens krijg onderstaande boodschap op je scherm krijgt..

In mijn optiek kun je dan voorzichtig stellen dat dat als knap kudt bestempeld mag worden.

Stomme techniek...

Update 9-3, 6:38 u.: Dom, dom, dom. Meneer de CD werkt wel in dvd-speler twee. Waarom ik dat niet eerder geprobeerd heb... En die foto's? Slechts een tiende van wat ik kwijt ben. Maar da's altijd nog een tiende van wat ik kwijt ben... ;-D (Btw: tnx, Smartie)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 08 03 06 - 09:50]

Partir. C'est mourir. II

Het is Tijd.


[Kategorie: Truttig | Datum/tiid: 07 03 06 - 22:12]

Partir. C'est mourir. Punt.

Ok. I admit: ik ben een denker. Niet een piekeraar, daar is 't leven te kort voor, maar wel een denker. Ik denk altijd na over dingen. Gevoelens. Gebeurtenissen. Mensen. Niet zwaarmoedig maar realistisch. Relativeren is mijn tweede natuur zo onderhand. "Ken 't net sa as it moat, dan moat it mar sa as it ken" zegt mijn heit deit dan altijd. Rationeel dus.

De laatste dagen word ik echter door een emotie overmand, bijna letterlijk, waar ik me totaal geen raad mee weet. Ik! De cynicus! Altijd en overal een antwoord op. Maar dit? Geen idee wat ik ermee aan moet... Afscheid.

Ik kan geen afscheid nemen. Althans, niet van zaken waar ik tot in het diepst van m'n ziel om geef. Voorbeeld: mijn gang vanuit het friesche naar 't westerse, nu inmiddels zo'n acht jaar geleden; ik had er geen enkel probleem mee. Hup, 32 jaar historie down the drain. Het deed me niks. Bijna tastbaar zou je kunnen zeggen. Mijn eerste ex na veertien jaar samenwonen? Tsjakka. Piece of cake. De ratio.

Maar nu... hier komt geen ratio aan te pas. Ik hou me stoer. Ik hou me groot. Ik? Ik lach hierom. Weliswaar als een boer met kiespijn maar desalniettemin: Ha! Maar inwendig jank ik mezelf te barstens. Sterker nog; de laatste twee dagen zijn een ramp. Ik loop al 48 uur met dikke ogen. Draai de zender door als er een ballad ten gehore wordt gebracht. Vermijd herkenbare situaties. Zoek afleiding door me drie slagen in de rondte te werken. Zap me het leplazerus op de tv. Afleiding wil ik...

En morgen... morgen is het zover. Afscheid. Want 't word nog een slag erger als je 't al (ver) van te voren weet. En ik kan het niet. Ik relativeer me ziek. Fokking ratio. Waar istie als je 'm zo hard nodig hebt?


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 07 03 06 - 07:17]

Verkiezingenmonoloog

Ik zou het by Jove echt niet weten. Ik vind 't stuk voor stuk zakkenvullers, levensgrote ego's, achterdeurpolitici. Rechts minstens zo erg als links. Die schijnheilige gristenen mot ik al helemaal niks van hebben. Kortom: wat te doen?

Wacht! Wellicht haar partij. Hoewel ik betwijfel of ze persoonlijk zitting zal nemen in de OB'se gemeenteraad. ;-D

Zo. Nu weet je de mijne. En jij? Of durf je geen kleur te bekennen?


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 06 03 06 - 06:57]

Overtreffend

Elke keer als je denkt:"Nu hebben we 't wel gehad; gestoorder dan deze bestaan ze niet." komt er weer eentje voorbij die mij werkelijk met m'n bek open laat staan...

Ėén adviesje: zoek hulp. Snel.

(Nee, Xan; die's niet voor jou ;-))


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 05 03 06 - 15:14]

Nabeeld in concept

Terwijl ik me es even op m'n visite ga storten kunt u onderwijl een blik werpen op m'n concept gallery, mocht daartoe de wens bestaan. Let wel; 't is nog ernstig prematuur. De kleurstelling is niet goed en ook een aantal afbeeldingen horen er niet thuis of hebben het verkeerde formaat.

Hoedanook; mocht er een afbeelding bij staan waar u zich aan stoort: geef me een goede reden en 't is verwijderd.

Een prettige zondag toegewenst! ;-)


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 05 03 06 - 11:45]

Niks om handen: All Tied Up

En als je dan toevallig even niks om handen hebt is 't natuurlijk een vanzelfsprekend gevolg dat je je hoofd in de touwen hangt, daar een fotootje van maakt om 'm vervolgens een psychedelisch karakter mee te geven en online te plempen. Ja. Logisch. Toch?

Ahum. Ik ga maar even stofzuigen, geloof ik...


[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 05 03 06 - 10:30]

Zondagmorgenmetafoor


Merkwaardig... Ik zou me druk kunnen maken over mijn sociale toestanden. Of over mijn werk. Over mijn ouders en mijn broer. Over m'n kat. Ik zou me druk kunnen maken over geld. Over mijn gezondheid. De toestand in de wereld. Over het feit dat ik wellicht nooit ("Zeg nooit 'nooit', eameltje!") vader zal worden. Ik zou me misschien meer moeten inspannen voor breekbare verstand houdingen. Me druk maken over wat wel en niet mag van 'de norm'. Maar dat doe ik niet.


Zondagmorgen. Het enige wat ik doe is naar buiten staren. En me verwonderen hoe het mogelijk is drie verschillende weertypen in vijf minuten voorbij te zien komen: regen, sneeuw, zonneschijn. Koffie, behaaglijke warmte, sigs, muziek. Thank God 4 the Metaphor. Merkwaardige gelukzaligheid, dat is 't.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 03 06 - 21:48]

LeftoversFree counter and web stats