[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 26 04 06 - 11:22]

Telefoonstandaarddingetje (40p)

Bij deze gaat onze dank uit naar Ron 'Oetmoen' M. voor het geheel en al vrijwillig ende onbaatzuchtig afstaan van zijn telefoonstandaard dingetje.

M'n gemoed schoot vol, Ron. Dank hiervoor (ook voor het eropvolgende dweilwerk). Ik blij. Oneindig.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 24 04 06 - 07:49]

In The City IV: Den Haag I

And yet; another day in paradise :-)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 20 04 06 - 21:09]

Niet mijn dag

*&^$!@&^@!###beg*&(^@!#slecht! &^%!@#*&^*&8te*&^8aat! &^%^!(*&#@$zeikmail()*&)$!@#whatever.. O*&$#@! Nummer dr&%!zwanger, (*!#@$(*&niet eens van mij! *&#$@*@!zoveelste(*&$! *&#$(*&!^de lente?? *&^*&$ geld en zo. *&^@)*(&^#!@*$&lachen! *&^#@$.. *(&^(!@#^(!*&##@!*&^*&$#^*@&werk?

Gelukkig. Morgen weer een nieuwe dag..

(Hm. Hiermee is gelijk de strekking van voorgaande post teniet gedaan. Tja.. principes. ;-D)


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 19 04 06 - 22:28]

Big Bummer

Zit je twee en een half uur lang een enorme sympathie op te bouwen voor zo'n big ape; schieten ze 'm volledig naar de kleaute. Ik haat 't als men m'n favo ape naar 't hiernamaals schiet.

Wat een kudtfilm minder prettige film...

Wel mooie special FX, overigens. Dat dan weer wel.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 19 04 06 - 07:38]

Houston, we've got a problem ...

Er moet me even iets van het hart. Ik weet niet hoe 't met u staat maar ik heb de laatste tijd nogal wat vraagtekens als het gaat om reclame. En dan met name die van het schoenmerk Geox.

Twee dingen: schoenen waar rook uitkomt. Het zal aan mij liggen maar dat lijkt me best wel irritant, zo in het dagelijks gebruik. Zit je in de wachtkamer van je huisarts (waarom heet zo iemand 'huis'-arts als je naar hem toe gaat?!?), keurig je ene been over de andere; komt er ineens rook uit je schoenen. Da's toch op z'n minst opmerkelijk? ("Dokter, ik heb de laatste tijd nogal vaak jeuk aan m'n schaambeen en nu ik hier toch ben; m'n schoenen roken bij tijd en wijle..")

Punt twee; twee stoïcijnse mensen. Lopen op blote voeten zomaar in de grote stad, zomaar op straat. 't Rare wicht zegt wimpelt iets tegen een meneer met een schoenendoos en loopt zo de winkel uit. Zonder blikken of blozen, alsof 't kind zwaar gedrogeerd is. Idem als zij die meneer, die ook al zo vreemd doet, tegenkomt op straat. Kennen ze elkaar? Hebben ze dit afgesproken? "Kom jij op blote voeten, doe ik dat ook.. " Ze zeggen niks tegen elkaar maar zitten mekaar wel wat suffig aan te kijken. Dan ineens blijkt men, heel toevallig, voor de winkel met die rookschoenen te staan en besluit men zichzelf naar binnen te begeven. Weird.

En dat begrijp ik dan niet he.. Ik bedoel; ik kan me zo voorstellen dat, wanneer je vorige schoenen zijn weggevlogen (vanwege die aandrijving), je toch zeker niet weer dezelfde wilt? Dan ga je toch naar de Schoenenreus? Of Bristol? Anders wordt 't toch veels te duur? Ik begrijp er niks van. Sterker nog; ik vind 't maar vreemd.

(Membraam? Schoen die ademt? Aan 't filmpje te zien lijkt 't meer of ze op een terloops weggegooid maandverbandje is getrapt...)

(O.. en dan dat liedje. Zum kotzen... )


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 18 04 06 - 21:53]

Wat ik mij afvraag I

Kan iemand mij uitleggen hoe 't komt dat, wanneer ik een boom sta om te zagen, ik daar zulke enorme zweetvoeten van krijg...

Raar.


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 18 04 06 - 21:12]

Ring 1x

Ik had iets moeten vermoeden. Nee, ik had 't moeten weten toen dat kudtkind van hooguit twee turven hoog met dat al even irritante vriendje van 'm aanbelden. Eerst zo'n snelle: "ri..". Daarna een wat langere:"rinnnngggg". U moeten weten; mijn deurbel is minstens zo irritant als het gedrag van die kudtkinderen.

Maar goed. Ik, vrije dag, gezellig met mezelf bezig op een vreselijk educatieve therapeutische pedagogische manier. Tot de bel gaat. Murmelend, vloekend bijna, hijs ik mezelf in m'n macrobiotisch verantwoorde tuinbroek welke zo mooi kleurt bij de Pioen-die-geen-Pioen-blijkt-maar-wat-anders. Ik zwaai de deur open, kijk rond en ontwaar tenslotte ergens beneden twee giebelende foetussen op m'n kokosmat. "Ja?", zeg ik. "Meneer? We moesten aanbellen.." "Nou, dat is je gelukt", zeg ik. Zegt foetus 1, de bijdehandste van het stel kennelijk: "Misjon akkompliesjt". En ze lopen hard weg. Giebelend.

Hm. "Een grapje. Ha, ha. Not.", denk ik nog. Maar goed; ik sleep mezelf weer naar boven, doe m'n tuinbroek uit en vouw 'm keurig langs de naden op en leg 'm plat op m'n buro, naast m'n vakkundig opgerolde sokken. Net als ik mezelf weer lekker ende geriefelijk posteer voor een nieuwe aflevering van weetwatjedatepuntnl gaat de bel. "Kudt!", verzucht ik hardop en zet mezelf steunend in beweging. Same routine; tuinbroek, sokken. "Euh..", zegt een ietwat wittig weggetrokken meneer, nadat ik de deur voor 'm geopend heb: "hallo.." "Ja?", zeg ik, argwanend. "Euh.. Niks.", zegt de wittige man: "Tot ziens!" En hij huppelt net zo snel, zoniet sneller, weg als de foetusclub, mij flabbergasted achterlatend. "Wat gebeurt hier?!?", vraag ik mezelf af.

Ik zal u een lang verhaal besparen. Maar ik ben niet meer aan mezelf (toe-)gekomen: glazenwassers, Jehovagetuigen, groentenboeren, desperate huisvrouwen, schoorsteenvegers, padvinders, leesmapverleners, gemeentewerkers, Pygmeeën, krantenbezorgers, winterschilders: ik heb ze allemaal aan de deur gehad. Pas een dag later kom ik achter de oorzaak; BEL AAN 1X staat er voor m'n deur, met dik geel krijt op m'n stoep gekrast.

Kudtkinderen. 't Is een hetze. Let op mijn woorden...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 04 06 - 15:00]

Jottum

Blijk ik ineens, heel ordinair, natuur in mijn tuin te hebben.

Nah, ja, zeg. Ben ik zomaar een beetje blij.

(Pff.. vergeet ik 't bijna: ik haat natuurfoto's.)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 04 06 - 11:51]

Ro's First Pic

Ook Ro kan 't knopje vinden. Chapeau, Ro!
(En euhm.. 't is een Pioen, Ro. Toch? ;-D)

(click image 4 the big one)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 04 06 - 09:49]

Hubbahubba

Ik verwijs niet gauw naar een (foto-)site. Want in mijn optiek zijt Gij capabel genoeg om dat zelf allemaal te vinden. Bovendien is schoonheid nog altijd een vreselijk subjectief begrip, dus wie ben ik om dat voor U te bepalen.

Vandaag, echter, is alles anders. Ik wil mijn vreugde met U delen. Niet het feit dat de Here zich tweeduizend jaar geleden heeft laten kastijden om zich vervolgens te laten nagelen. Althans; aan het kruis. Nee. Wel het gegeven dat ik een fotosite ben tegengekomen waar ik eventjes heel erg stil van werd. Voornamelijk omdat deze heer fotografeert zoals uw eamel dat zou willen doen. Kunst met een hoofdletter. Superlatieven schieten te kort. Dit is fotograferen. Nee, sterker nog; dit is schilderen met een camera!

Meet Christopher Gilbert. Ondertussen gaat uw eamel zich nog even bevr verlekkeren aan de nabeeldjes. En een vergeten boom snoeien in de tuin. Want dat moet ook gebeuren...

Aanvulling: om de zeikerds onder u voor te zijn; onderstaande nabeeldjes dienen slechts als lichtend voorbeeld om u een indruk te laten krijgen qua vormgeving e.d. Voor de ware en niet ver-@#$% werken verwijs ik u naar de bovengenoemde link.


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 16 04 06 - 11:12]

Enlightened Eamel

Beutje speulen...


[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 15 04 06 - 23:59]

Easterly Night Fever

Vooruit; praktisch twaalf uur en de Paasgedachte doet z'n intrede. En waarom niet eens op een onconventionele, hippe manier? Behold, Thy Paashaas: heeeeereee´s .... Jezus!!!

Eamel wenst U bijzonder genoeglijke ende vruchtbare dagen toe.

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 15 04 06 - 18:42]

Mirror of the Soul

Het was weer fijn...


[Kategorie: I ambtenaar | Datum/tiid: 14 04 06 - 07:47]

Waar rook is ...

"Ik verklaar hierbij dat ik mijzelf altijd zal gedragen volgens de hoogste beginselen van moraal, intellectuele en materiele eerlijkheid en dat ik mijn openbare verantwoordelijkheden in overeenstemming met het volgende zal nakomen (..)"

Dat ambtenaren soms net mensen zijn blijkt wel weer uit 't feit dat men al net zo beroerd is om de rotzooi in het rookhok achter zijn/haar aars op te ruimen als in de Grote Menschen Wereld..

Pff. Ik ga me even schamen...


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 13 04 06 - 06:55]

Wanderer

Het blijft een angstaanjagende gedachte jezelf met bijna de regelmatigmatigheid van de klok terug te vinden op plaatsen, waarvan je niet weet hoe je er gekomen bent. Of erger; waarom...

Hedenmorgen vond ik mezelf met twee dekbedden, een deken en nog iets wat voor een laken doorgaat op de chaise-longue.

Absoluut niet gedronken ("Cross my heart"), geen stimulerende middelen, keurig een raam open op de slaapkamer. Kortom: weet u 't, weet ik 't.

"They call me the wanderer , yeah I'm a wanderer, I go around around around around", "Yeah I'm the type of guy that likes to roam around..."

Weird. Want; what's next? Bij de buren in bed? In m'n schuur? Op straat? Argh.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 11 04 06 - 07:12]

New Day in the MorningHoor en zie wat ik hedenmorgen, tien over zes, hoorde en zag. Een prachtige lucht en fluitend vogelgepeupel. Fluks de gsm op recording, de camera onder m'n kussen vandaan gejetst et voila: realtime eamelsounds. Soms.. soms zijn 't zelfs de kleine dingen die 't 'm doen. Must B Lente..

(Voor het beste resultaat: klik de player en open de grote foto in een seperaat venster)

Zo. Klef genoeg, weer. There's work 2 b done.


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 11 04 06 - 00:09]

Non-Statement

I am! I'm not! Am! Am not! Am an

(Helemaal zelluf gemaakt met Ulead GifAnimator 5.. En een krekje, natuurlijk)

[Kategorie: I ambtenaar | Datum/tiid: 10 04 06 - 07:20]

Jap & Jinnike en de Aanvraag

Mail op de zaak na een bepaalde aanvraag

Van: ******
Verzonden: dinsdag 3 februari 2006 09:13
Aan: eamel
Cc: *******, ****
Onderwerp: ***********.doc

eamel,

Door het WBO halen kan, maar is niet de eerst volgende logische stap. Ik mag aannemen dat jij niet zelf de technische uitvoering op je gaat nemen? Zo ja, dan zou dat niet mogen... je moet de VTW bij ******* bij ******* indienen (zie schema). ******* gaat over de middelen en prioriteiten van de backoffice. ******* wijst een wijzigings verantwoordelijke aan die een impactanalyse en draaiboek (eventueel in overleg met een adviseur) opstelt, uitwerkt.

Groet,
********

Ofwel: hoe moeilijk kunnen we makkelijk maken. Dit zou, theoretisch gezien, om een aanvraag van een doosje punaises kunnen gaan. Zo blij te werken in een organisatie die zelfvoorzienend is als het gaat om werkverschaffing... ;-D Met trots en fier opgericht hoofd durf ik dan ook hardop te zeggen:


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 08 04 06 - 23:19]

Momma used to say ...

"Life is a like a box of chocolates: you'll never know what u gonna get..."

How true...


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 07 04 06 - 07:56]

Homework Assignments

Het is vervelend te moeten constateren dat je na vijf- en twintig jaar, een tijd waarin je geacht wordt verantwoordelijkheid en discipline opgedaan te hebben, je nog steeds even slecht bent in het maken van huiswerk....

Wanneer is de volgende schoolvakantie?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 01 04 06 - 16:12]

Beer en Pop

Van de ene doll naar de andere; het is maar een kleine stap. Het grote voordeel van een macrolens: een 'studie' van mijn grootste vrienden hier in huis; Een beer en een pop. Het damesspeelgoed heeft geen naam. Al bijna zeventig jaar moet ze 't zonder doen. Sterker nog; er is meer wat aan haar ontbreekt. Ze mist bijvoorbeeld haar ogen. Twee donkere gaten geven de plaats aan van datgene waar ze ooit glazig mee de wereld in keek. Ze heeft zelfs nog slechts drie tanden. Drie zielige stompjes plastic wat ooit waarschijnlijk een mooi melkgebitsimulatie-tje is geweest. Er ontbreekt ook een vingertop. Denk niet dat ze er veel last van heeft maar desalniettemin geen gezicht. Haar been vertoont een grote scheur, net ter hoogte van haar kunstknie. Geen id waar ze van gemaakt is maar in ieder geval niet van modernistische polyethylenen grondstoffen. Dat scheurt niet. Dit wel. Haar buik verraadt de aanwezigheid van, ooit eens, een primitief luidsprekertje. Nah ja, luidsprekertje; een zeef, meer. Waarschijnlijk kwam hier iets van geluid uit; "Mamaaaaa?" of iets in die strekking.

Dan is er ook nog de beer. Beer, minstens zo oud en evenzo naamloos, is er nog erger aan toe; idem ogen weg maar ook nog 'ns driekwart van z'n vacht. Beer daarentegen kreunt nog elke keer een harde "Meeeeuuhhhh!" als ie te pas en te onpas achterover wordt gehouden. Maar da's Beer's enige luxe. Frappant is, is dat Beer nog wel iets van een soort glimlach op z'n snuit lijkt te hebben. Bijna wekt ie de indruk 'gelukkig' te zijn.

[ mijmerend ] En dan vraag ik me af: zou 't zo simpel zijn? Beetje zitten, voor je uit te staren: Geluk? [ / mijmerend ]

Ze zitten altijd gezamelijk achter de wasmand. Beer en Pop; still going strong...


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 01 04 06 - 13:24]

Jan Stean @ Home

Ik heb werkelijk geen id wat er gebeurd is. Ongetwijfeld een van eamel's meest absurde weken ligt achter 'm. Maar heb je het ene moment nog een Ikea-showroom gelijkende huis-indeling; aan het einde van de week lijkt het wel of een rugzak-terrorist zichzelf in je huiskamer naar het hiernamaals heeft geblazen.

Puinhoop. Overal. Daar waar alles tegenwoordig gestructeerd en met een precisie-beleid leek neergelegd is het nu een ongestructureerde wanhoop. De was ligt door het hele huis. Kranten, post, afwas, schoenen, kleding, camera's, onopgemaakt bed, shag-all-over. What in the freaking hell happened?

Niet alleen een druk hoofd maar ook nog es gewoon een ordinair druk leven, deze week. Elke avond wat te doen. Lang en drukbezet weekend gevolgd door een overmatig bezette week. On top of that all een plotselinge scheurende rugpijn. Kortom: soms vraag ik me wel eens af; hoe krijg ik 't voor elkaar? Rephrase: hoe hou ik 't vol?

Maar goed. Ik ga maar es wat doen. Want iemand zei laatst tegen mij; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Of was 't nu andersom?


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 01 04 06 - 12:02]

Marja - Series 02

Marja, me. Playing with a cam. (Yes. Just the cam :-))


Free counter and web stats