[Kategorie: zucht en seau | Datum/tiid: 29 03 07 - 13:16]

Noordsingel. DEF.

"... Beste Eamel, mede gelet op onze mailwisseling en de energie die het kost nodig ik je uit voor een gesprek. Verder wil ik je met ingang van komende maandag op de 2e lijn intern gaan inzetten. 13 april 2007 is de laatste werkdag van onze externe collega *********. Vanaf maandag 16 april vervang jij hem op deze werkplek. Omdat er toch enig verschil is tussen de interne werkzaamheden en die in de buitendienst zal hij je tot de 13e april de interne materie inwerken op het *********. Ik verzoek je a.s. vrijdag de dienstauto en toebehoren (sleutels, boekje, tankpas e.d.) mij te overhandigen..."

Net in de week dat eamel's nieuwste leidinggevende zich hartstochtelijk van zijn taak kwijt en besloten heeft om des eamel's, in een staat van anti-climax, na zes- en een half jaar trouwe buitendienst, volledig onvrijwillig naar een kantoorbaan te degraderen ("Je bent een ongeleid projectiel. En, off the record; ja, als jij dat zo wilt noemen, ben je gesanctioneerd.." Voor je rechten opkomen schijnt tegenwoordig een doodzonde te zijn, RED.) komt mij via derden het nieuws ter ore (Hier. En hier.) dat de plek, waar het allemaal voor mij begon (de Noordsingel te Rotterdam; ik heb al diverse malen over 'haar' geschreven. Hier. Hier. En hier.) wel eens tot een vroegtijdige sluiting gedwongen zou kunnen worden...

Ik kom er, zoals gezegd, al jaren. Heb vanalles mee mogen maken; van 'een warm bad' destijds naar een koude, kille organisatie, van hoogte- en dieptepunten, van collegiale hilariteit tot kille, digitale observaties van het al dan niet vrijwillig verscheiden van gedetineerden. Roerige maar leerzame jaren. Echter door mij beschouwd als mijn tweede huis, mijn familie. Na maandag is dat niet meer. Dat bevindt uw eamel zich op de twaalfde verdieping aan een kil bureau in een kil Rijswijks kantoorpand, vijf dagen per week, acht- plus vier uur reistijd per dag. Het zal niet meevallen; conformeren blijkt een kunst die ik nauwelijks onder de knie heb. Verloren van de bureaucratie...

Maar stilletjes voelt het of zij meeleeft. Solidair is. En met mijn vertrek haar hoofd laat hangen. Strijdend ten onder. Ik zal haar missen (zei hij met een superieur gevoel voor melodrama ;-D).

Zo. Nu eerst maar 'ns solliciteren...

(Ik laat U achter met reeds eerder gebruikte nabeelden van haar; The Grand Old Lady, welke onlangs op miraculeuze wijze wederom het licht mochten zien nadat deze als verloren werden beschouwd.)


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 26 03 07 - 23:46]

Que sera, sera ...

En weer t'rug...


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 23 03 07 - 19:11]

Outtatown


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 21 03 07 - 21:33]

Het betere 'Bewolkt' ...

En bijzonder is ze...


[Kategorie: mooi kudt | Datum/tiid: 21 03 07 - 07:24]

Baangarantie

Al jaren staat ie op m'n bureau; een kartonnen bord met daarop de text 'Word Bajesklant'. En met subtiele kleine letterkes 'Geef de gevangenis werk'. Wellicht een lichtelijk ironisch bedoelde slogan uit lang vervlogen tijden. Zo vervlogen dat zelfs de seniore collegae uit des eamel's justitiële werkomgeving geen idee hebben waarover dit ging. Echter; sinds gister (weer?) ernstig actueel.

Jongens... dat was niet de afspraak...


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 10 03 07 - 08:12]

Non-post; Vermakelijk Irritant

Irritant maar bijzonder addictive: begin bij 1, 2, 3, etc. ... En dat zo snel mogelijk. Easy.. toch?


[Kategorie: nabeeld | Datum/tiid: 04 03 07 - 23:20]

De dijk


[Kategorie: kindafunny | Datum/tiid: 04 03 07 - 18:04]

Sunday Afternoon Yoga

Yoga maakt meer los dan je lief is... (geluid aan)


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 03 03 07 - 12:21]

Speeddate

"Hai"

"Goedemiddag"

"Hai"

"Dus je hebt besloten aan ons speeddaten mee te doen.. Leuk, man!"

"Ja, dat leek mij ook. Ik ben al zo lang alleen. Ik denk, kom, denk ik; ik trek m'n stoute schoenen aan en hup; hier zit ik dan. Haha."

"Aha. Ahum. Oke. Gaan we beginnen. Ben je er klaar voor?"

"Haha. Ja, hoor. I was born ready, honey! Haha.."

"Goed. Wat heb je allemaal gedaan?"

"Haha. Zo! Jij laat er geen gras over groeien! Wel euhm.. ik weet niet, hoor. Of ik dat allemaal zo gelijk op tafel moet gooien. Ik ben wel een beetje verlegen, hoor."

"Euhm. Oke. Maakt niet uit. Releks. Je hebt niks te verliezen. Vertel.."

"Wel, vooruit dan maar. Ik heb best wel een aantal relaties gehad, hoor. Keurige dames. Althans, aan de buitenkant. Best wel kinky en zo. Haha. Naughty, naughty. Haha. Ik heb daar wel iets mee. Paar darkrooms gedaan ook. Moest ik best wel aan wennen, hoor. Beetje op de tast en zo. Voel je ineens een hand aan je pielemans. Tenminste; ik dacht dat 't een hand was. Heel vreemd, haha. Ook wiet. Ja, wiet; dat was gaaf. Weet je wel; flink blowen en dan seksen. Heel cool. Plasseks. Ook heel apart. Ik bedoel; ze zegt tegen me; ga es liggen. En ik, volgzaam als ik ben natuurlijk, haha, ik gaat liggen. En ze plast zo over me heen. Hup! Tsjakka! Open die sluis! Hahaha. Ik heb in een deuk gelegen. Hahaha. Heel apart. Poepseks doe ik niet aan, trouwens, hoor. Beetje ranzig. Ik bedoel.. ik heb ook m'n normen en waarden. Anaal ook niet, hoor. Aan mijn lijf geen polonaise en zo. Nee, dat gaat me net iets te diep. Hahaha.. 'te diep'! Hahahaha; I kill me... "

"Euhm.. Eamel? Eamel was 't toch? Als ik even mag onderbreken.. Euhm.. wat had je voor ogen toen je over deze vorm van speeddaten las? Ik geloof toch dat je euhm.. ietwat over het hoofd gezien hebt.. " 


[Kategorie: mea culpa | Datum/tiid: 03 03 07 - 00:04]

Iemel (monoloog voor 2)

"Wie? Iemel? Ja, die las ik vroeger nog wel eens. Tegenwoordig niet meer. Of ik moet er toevallig op komen. Meestal via zo'n cynisch piscommentaar wat ie dan weer plaatst bij die wel-goedbedoelende webloggers. Maar ik heb 'm verwijderd; uit m'n linkenlijst. Ja. Ikke wel. Jammer, hoor. Vroeger schreef ie nog wel eens leuk. Spitsvondig ook. Tegenwoordig is die spitsvondigheid ver te zoeken in die one-liners van 'm. Als je geluk hebt, hoor. Voor wat betreft die one-liners. Twee woorden en je mag al blij zijn. Nee.. dan vroeger. Leuke foto's ook. Heel treffend vaak. Zwart/wit oorspronkelijk. Heel eigen stijl. Nee, die Iemel is het leuk-stadium al een tijdje voorbij. Schijnt dattie voor 'm zelf is begonnen. Iets met foto's ook. En computerhulp en zo. De stakker. Heel flauw, ook; iets laten vallen maar er verder niet op in gaan. En ons, voor zover er nog een ons is, maar in het luchtledige laten hangen en zo. Heel flauw. Weet je wat ook zo raar is? Hij zegt nooit iets terug! Ik bedoel; de comments staan open; 'wij' reageren maar een interactie? Ho, maar. Heel flauw. Nee, die Iemel.. die is passé. Jammer, hoor..."


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 02 03 07 - 23:04]

Four eyes, two knobs

@ de opticien, hedenmiddag.

"Zal ik 'm voor u achter leggen?", zei het lieve meisje dat het opvallend koud leek te hebben in de verder best wel warme winkel ("Focus, eamel, focus!"). Ik zei; "Nee, hoor, ik denk niet dat 't storm gaat lopen voor die ene bril van € 289,00 ex. glazen van € 199,00 per stuk. Dat legt gelijk weer zo'n verantwoordelijkheid bij mij.." en ik lachte wat schaapachtig; onbegrepen. "Weet u wat?", zei Lief Meisje; "Ik geef u een visitekaartje met daarop de gegevens van de bril. Is dat ook goed?" en ze keek me op een manier waarop ik maar een ding kon doen; mijn blik afwenden. Helaas vol op haar britney-like noppen. "Euhm, ja.. is goed, hoor" stamelde ik. Lief Meisje was erg blij en enthousiast en vooral verrast door haar eigen creativiteit en huppelde naar de balie. Teleurstelling verscheen op haar popperige gezichtje toen bleek dat de visitekaartjes op waren. "Kudt. Ik zou toch zweren.." mompelde ze, kennelijk in de veronderstelling dat ik dat niet zou horen. De lieverd. Maar al ras kropen haar bevallige mondhoekjes naar hoger gelegen gebieden; "Een kaartje!, Kijk!" en ze wapperde met iets wat op een blauw kaartje leek. Secuur legde ze het op de balie om er vervolgens iets op te krabbelen. Ze ging er helemaal in op getuige haar samengeknepen oogjes en het roze tongepuntje, wat zich een weg naar buiten probeerde te banen. "Klaar!" en blij kwam ze weer aanhuppelen. Een getal, de kleur en iets wat leek op een kruiwagen. "Ach, wat lief, Lief meisje; je hebt 'm nagetekend!"

"Ja, hè", mispelt Lief Meisje, "dan weet ik de volgende keer dat U niet voor een broodrooster komt.." En ze leidde me gniffelend en met rode konen naar de deur. (Zag ik nu een knipoog of was het slechts de twinkeling in heur ogen?)


[Kategorie: zakelijk en zo | Datum/tiid: 01 03 07 - 00:06]

On a roll ...

Oh jee; nummer twee....

Geen wonder dat er hier niks meer gebeurt ....


Free counter and web stats