[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 02 08 - 01:38]

Eamel: Paris-connaisseur

Deja-vu; sjokkend door je -nu al!- geliefde Montmartre. Vergapend aan de Sacre Coeur. Misschien dit keer wel op tijd voor de bovenste verdieping van Le Tour d'Eiffel. Overdonderd door de beroemde (900 jaar!) geschiedenis van het Cimetière du Père-Lachaise. Franse euro's verbrassen op de Boulevards des Italiens, - des Capuciens en/of de la Madeleines. De nietigheid ervaren, starend naar het plafond van de Notre Dame. Het equivalent van negen bruggen tussen Pont Neuf en de Pont de Grenelle aan blaren op de onderkant van je voeten proberen te lopen. Je geïntrigeerd afvragen waarom lijkenkijken onder de noemer 'Attraction Tourisme' wordt geschaard in de Catacomben. Beseffen dat de croissants in je eigen dorp net zo goed bij lange na niet zo goed smaken als die van een gemiddelde Boulangerie.

Kortom, twee jaar later in de herhaling (swf. 'tacky'-alert! (Chopin!)); uw eamel is, gewapend met een halve kilo aan Wiki-printout, een weekendje partirBounjour et Au Revoir!

*Waarom ik U hier kond van doe? Gwoon. Hakzinan. En daar 's geen woord französisch bij.. :-)

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 25 02 08 - 06:50]

Deit 79 jier


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 20 02 08 - 08:34]

Terwijl U sliep ...

LJOUWERD - Geheel onverwacht heeft de etnisch Friese meerderheid in het nieuwe parlement van Fryslân hedenmorgen eenzijdig, in navolging van de Kosovaarse gebeurtenissen, de onafhankelijkheid van Fryslân uitgeroepen. In de straten van Ljouwerd, Drachten, Snits en It Hearrenfean werd groot feest gevierd, terwijl de Nederlandse autoriteiten in Den Haag de stap meteen veroordeelden.

Tijdens een buitengewone zitting van het nieuwe Friese parlement las premier Abe Skytfet de onafhankelijkheids verklaring voor. Daarin staat dat Fryslân "een onafhankelijke en soevereine staat" is. De parlementariërs stemden ook in met een modernisering van de huidige nationale vlag en volkslied. "Op deze dag hebben we lang gewacht", zei Skytfet eerder, die als guerrillastrijder in de jaren zestig tegen de nederlandse overheersing vocht bij de Kale Duinen te Appelscha. Hij bracht een eerbetoon aan de gevallenen in de onafhankelijkheids strijd van de etnisch Fryske meerderheid in Fryslân.

Meer -->

[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 10 02 08 - 01:26]

Wrong Rupsam

*Deurbel klinkt. 'Ring'. Of soortgelijk. Een onooglijk kleinstaltig nerd-ish maar vooral Jehovatype aan de deur*

- Aanbeller: Goedemiddag. Woont Rupsam hier?
- Eamel: Rupsam?
- Aanbeller: Ja, Rupsam. De postbode.
- Eamel: Nee. Geen Rupsam hier. Wel *******
- Aanbeller: Wat gek. Volgens dit briefje is 't nummer 67. Dit is toch 67?
- Eamel: Ja, dit is 67. Misschien ergens ...
- Aanbeller: En de buren? Heten die toevallig Rupsam?
- Eamel: Nee, die heten ****, denk ik en hebben een garage. Ik ken geen postbode's met een eigen garagebedr...
- Aanbeller: U weet zeker dat ze geen Rupsam heten? Wellicht heeft uw buurman een bijbaantje?
- Eamel: Dat zou zo maar kunnen maar dan heet ie nog een Rupsam.  Sterker nog; ik weet geeneens hoe ie echt van achteren heet. Geen Rupsam in ieder gev..
- Aanbeller: En verderop? In dit pand? Geen Rupsam's?
- Eamel: Meneer. Als ik een Rupsam in dit pand zou kennen zou ik 't U zeker vertellen. Echt waar. Maar ik ken geen Rupsam. Sorry.
- Aanbeller: En U bent echt geen Rupsam? Dat kunt U met zekerheid zeggen?
- Eamel: Ja. Dat weet ik zeker. Ik ben geen Rupsam. Wederom; sorry.
- Aanbeller: Raar. Hij moet hier wonen; Rupsam. Ik zou toch zweren...  

En hij schuifelde naar zijn fiets om zich vervolgens al mopperend richting de noorderzon te begeven. Ik had voor de gelegenheid graag Rupsam geheten. Al was het alleen maar om erachter te komen wat ie meer te vertellen had...  


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 08 02 08 - 00:14]

Eamel's Mediater; Minuscule!

Vanaf heden, zij het infrequent, in uw eamels mediater (mediaal theater, RED.); Minuscule! Een serie bijzonder hilarische animatiefilmkes met in de hoofdrollen klein dierlijk grut zoals daar zijn; het Lieveheerschbeestje ("La Coccinelle") welk in den praktijk een etterbak blijkt te zijn ("Il n’en est rien, c’est une véritable chipie. Son activité principale : provoquer les mouches pour les attirer dans d’incroyables poursuites"), een niet al te slimme achtledige ("L’Araignée rousse"), een sprinkhaan ("La Sauterelle") maar ook een hersenloze faecaliënvlieg ("La Mouche") en nog vele meer.

Vandaag, episode 1; La Coccinelle, waarin voornoemd gestippeld dicatoriaal insect besluit zijn mede-geleedpotigen eens een flinke hak te zetten. Have fun zou ik zeggen...

(Ter info ende kennisgeving; voor het ultieme genieten wordt een flinke bandbreedte en java noodzakelijk geacht)

*NBIde pagina in kwestie bevindt zich nog in een ernstig conceptuele fase. U zij gewaarschuwd.
*NBII: Oei! Profiteer zolang 't kan! :-)

Free counter and web stats